Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Herşey para değilse çocukların hakkına göz dikmeyecekler benim babam borç yapmış göz dikmemiş de onlar gram bişey almamış göz dikiyo
O konuda zaten bişey demiyorum. Hiçbir masraf yapmamışsa evlenecek çiftlerede yazık. Aile olarak herkes üstüne düşen vazifeyi yapmalı.

Ayy bu konulara hep yazıyorum yine yazacağım, ben düğün takılarımı bozdurup parasını eşimin eski karısına göndermiştik....
daha neler avukatsın yazmısın ve cocugunu gormemekle tehtıt edıyor dıye para yokuyorsunuz ılgınc..... bır dava acarım bak nasıl gorurum o cocugumu ..

Reactions: anu
bizim orda nisanda da ayri ayri alinir altin. kiz tarafı kendinin altinlarini erkek tarafi kendine takilani.

dugunde de ayni olur.

ama bizim erkek kardesimizde bizim taraf nisanda dahi tum altinlari kiza taktik almadikda ne yaptılar sormadik dahi . dugundr de almayacagiz ama kendi tarafimiz erkek kardesime takacagiz kizin ailesi de kizlarina takilani alirlar.

neden mi ANNEM diyor ki onemli olan onlarin mutlulugu 2-3binlik altin mi bizi mutlu edecek .

benc siz de ayıp etmissiniz asil kiz tarafi olsam bu isi ben bozarim . babama altin lafi edilecek de o aileye kiz verecek . ...!

ben size katılmıyorum. düğün takısı herzaman ciftindir. herkes bücesine göre taksın paran yoksada hic takma. ben insanlari takı icin cağırmadım düğünüme sonucta... nee cırkın bırsey erkek tarafı olsun kız taafı olsun takıyı istemekte neymiş

iyi de senin paranı istemiyor ki kendi parasını alıyor.
benim görüşüm budur.
kız tarafı şunu mu demiş erkek tarafına, bizim kızımıza şu kadar takı takacaksın, şunları alacaksın ev alacaksın (dedilerse elbette haksızlar)
ya adam komşusuna altın takmış, komşusu da gelip bu çifte takacak, sorsan kız komşuyu görse tanımaz, şimdi bu komşu kıza mı takmış oluyor o altını gerçekten.

neyse ben bu şekilde olmalıdır diye savunmuyorum ama bunu tercih eden aileleri paragözlülükle suçlamayı doğru bulmuyorum sadece.

bence kızlar (gelinlerde) da bu tür olaylarda sorumlular. insan ailesine ayıp degil mi alıyorsunuz demeli ve sözünü de gecirtmeli.
aynı olayı eger erkek tarafı yapıyorsa erkeklerde (damatlar) sorumludur.

Takilar turkiyenin her yerinde gelin ve damata aittir.
Ac gozlu aileler bazen erkegin bazen kizin ailesi goz dikiyor boyle.
Amca yolu hala yolu neymia birde uatune para vereceklermis ben oyle sacma adetler hic duymadim.
Sizde bizdede kaynana yolu var bize 10.000 tl vereceksinkz diyin
Ayip ya insan utanir boyle bir talebe.ozaman sizde suginde taki takmayin bizdede adet boyle diyin.

Bence evet aileye değil tanımasa da yeni evlenene takıyor. Çünkü evlilik cidden masraflı bir şey. Bu yeni başlangıçta onlara destek olmak lazım da diyor olabilir.
Paragözlükle suçluyorum şu nedenle. Öyle yada böyle o altını zorlansan da taktın. Ama kendi çocuğunla aranda bu tip bir maddi mevzu olmamalı.
Hani sıkışıksındır, borcun vardır çocuğundan para istersin bu başka bir şey. Ama ben taktım benimdir diye de altını çocuğun üstünden almak çirkin geliyor bana. Karşıdaki aileyle daha çok da iyi tanışmadan kendini paragöz konumuna sokmak da var.
Hani baba dese benim durumum sıkışık kızım yada oğlum şu kadar para ver dese hiç bir evlat hayır demez de düğünde ben takmıştım o altını diye almak cidden hoş değil.
Bir de şu var normalde evet o altınları anne ve baba takıyor da dediğiniz gibi kaç çocuğu varsa ona göre hesaplar takar, hani her çocuğuna eşit dönsün diye falan. Yani takarken de kendi çocuğuna destek olan çok olsun diye takılır. Bana geri dönsün diye değil.
Ay ne bileyim yok hiç hoş mevzular değil.
Allahtan benim başıma gelmedi ben annemle de kayınvalideyle de papaz olurdum...

o kafadab uydurma adetler. ac gözlülük denilir buna..yoksa böyle bir adet yoktur. taki herzsman ciftindir ne kiz nede erkek tarafinin
Acgozluluk degildir. Adettir turkiyenin bi cok yerinde de vardir. Dogrulugunu savunmiyorum bana gore yanlis. Keske olmasa ama ister kabul edin ister etmeyin boyle adet var uzgunum

daha neler avukatsın yazmısın ve cocugunu gormemekle tehtıt edıyor dıye para yokuyorsunuz ılgınc..... bır dava acarım bak nasıl gorurum o cocugumu ..

Onun derdi başkaymış canım, eşim kızını her gördüğünde kavga gürültü vs. Meğer evleniyormuş, biz kızı yanımıza almak istiyoruz dedik. Eşim gitti konuştu, hatta bununla ilgili konu bile açmıştım, şimdi kızımız bizimle yaşıyor zaten. Bir de kardeşi var..İşte ben giden altınlarımı yerine fazlasıyla koydum ama, o vicdanını nasıl rahatlatır orasını bilemem.

Yasaya göre düğünde takilanlar kızın şahsi malıdır. Kimse alamaz.

kendini bir malmış gibi satan kadınların bunları yaşaması normal.
aile kızı istemeye gidiyor. (malınızı ben almak istiyorum)
kızın babası kabul ediyor (malını satmayı)
karşılığında parasını istiyor.
ve o kız da verin parayı ailem borçlarını ödeyecek diyor.

sonra evlendiğinde eşitlik arayacak, dayak yediğinde neden diyecek, ezildiğinde susacak..
halbuki bir mal gibi satılıdğını hatırlaması gerekecek.

Gecenlerde haberlede gelinin babasi takilari almak icin damati ve gelini dovmustu
Boyle paragoz tipler en mutlu gunu cehenneme vecirip kebdiler mutlunoluyormu acaba.
Baktiniz aile niyeti bozdu alaaksa sizde taki takmayin dugunde bizdede adet boyle diyin
@EvvelAhir koss bir gelin hanim vaaksi var burda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…