- 17 Aralık 2011
- 2.628
- 3.707
- 333
- Konu Sahibi Kedicikk061
-
O konuda zaten bişey demiyorum. Hiçbir masraf yapmamışsa evlenecek çiftlerede yazık. Aile olarak herkes üstüne düşen vazifeyi yapmalı.Herşey para değilse çocukların hakkına göz dikmeyecekler benim babam borç yapmış göz dikmemiş de onlar gram bişey almamış göz dikiyo
daha neler avukatsın yazmısın ve cocugunu gormemekle tehtıt edıyor dıye para yokuyorsunuz ılgınc..... bır dava acarım bak nasıl gorurum o cocugumu ..Ayy bu konulara hep yazıyorum yine yazacağım, ben düğün takılarımı bozdurup parasını eşimin eski karısına göndermiştik....
ben size katılmıyorum. düğün takısı herzaman ciftindir. herkes bücesine göre taksın paran yoksada hic takma. ben insanlari takı icin cağırmadım düğünüme sonucta... nee cırkın bırsey erkek tarafı olsun kız taafı olsun takıyı istemekte neymişsorularına cevap vereyim. bizim aile adetlerine göre :)
Örneğin benim teyzem her gittiği düğünde çeyrek takar ama kendi çocuğu yok. Altını kabul eden gelinle damat ne yapacak? Geri ödemesi nasıl olacak?
Geri ödeme yok, ama evine ziyarete gidilir ve hediyesi kallavi olur.
Ya da tek çocuğu olan biri 3 çocuklu bir ailenin 3 çocuğuna da tek tek altın takarsa sonrasında kendi çocuğu evlenirse 3 tane birden mi takılacak onun çocuğuna?
Evet 3 tane birden takılır.
örneğin biz 3 kardeşiz, dayımın 2 çocuğu var.
nişanımızda ve düğünümüzde ayrı ayrı takı takıldı. nişandakileri annem bir birine bir diğerine taktı, kalan 3. yü de mezuniyet hediyesi diye ailesine verdi. düğün altınlarını ise erkeğe 2 kıza 1 şeklinde ödedi çünkü erkek kuzenimin düğününde dayım tüm masrafları üstlenmişti.
size hoş gelmemesini anlıyorum ama bu biraz maddiyatla ilgili, ailem her düğüne çok kolay takı takabilecek maddi güce sahip değil, borç alarak gittikleri düğünler bile var, sadece geri ödensin mantığı ile de düşünülmüyor, ailenin büyüğü olarak babam düğünlerde takı takmayı adet edinmiş. ama bu takılar bana takıldığında bana takılmış olmuyor aslında, babamın belki borçla gittiği bir düğünün getirisi oluyor. ben zaten kendim istemiyorum bu tarz bir getiriyi.
burada kız da istemiyor işte, ailesine vermek istiyor. ben boşansınlar ayrılsınlar düşüncesini abartı buluyorum.
ancak düğünden 2 gün önce konuşulacak konu değil konusunda herkesle hemfikirim.
ben size katılmıyorum. düğün takısı herzaman ciftindir. herkes bücesine göre taksın paran yoksada hic takma. ben insanlari takı icin cağırmadım düğünüme sonucta... nee cırkın bırsey erkek tarafı olsun kız taafı olsun takıyı istemekte neymiş
Yok ya vazgeçmekte doğru dgl bence,
Kızın bir saygısızlığı vs. Yoksa.
çünkü düğün arası muhakak şeytan araya bir giriyor ortalık kaynıyor bir nebze.
Bizde şubatta teyzeme gelin aldık kız bir tek çeyiz sandığıyla geldi bir iki dantel bir kaç mutfak eşyası,
kınada altınları kız tarafı aldılar kuzenim çıldırdı biz aldık herşeyi bide altınlarıda alıyorlar die, hemen teyzem olaya el attı onlardan gelicek 3 5 altına güvenip kalkmadım bu düğüne die kuzenimi sakinleştirdi..
(böyle insanlar paraya kıyıp etrafa altın takmadığından)Görün bakın en fazla 20 çeyrek gelir oda yapsa yapsa 4000 lira eder o kadar miktarda onlarla tartışmaya bile değmez die düşünüyorum..
bence kızlar (gelinlerde) da bu tür olaylarda sorumlular. insan ailesine ayıp degil mi alıyorsunuz demeli ve sözünü de gecirtmeli.Kız tarafının böyle bir şeye yeltenmesi bile kötü bence. Kız için üzüldüm kendini ne kötü hissetmiştir kim bilir. Benim anneminde zamanında takılarını babaannem ve dedem almış. O zamanlar durumlar daha farklıymış tabi. En doğrusu gelin ve damada kalması bence.
Sizin içinde üzüldüm gerçekten... Düğüne iki gün kala bu muhabbet hiç hoş olmamış. Sizinde keyfiniz kaçmıştır durduk yere. İş kardeşinde bitiyor gerçekten.
Sizde olmayabilir ama maalesef var bazi kisilerdecok ayıp birşey ya takı cıftındır böyle bir adet yok
Bunlar kendi kafalarina gore adet uydurmus boyle bir rezalet turkiyenin hicbir yerinde yokBu arada koçhisar dediğin ankara ilçesi olan şereflikoçhisar ise böyle bir adet yok o tarflarda ,annem ankarali bir cok arkadasim ankarali hic birinde duymadim böyle adet
o kafadab uydurma adetler. ac gözlülük denilir buna..yoksa böyle bir adet yoktur. taki herzsman ciftindir ne kiz nede erkek tarafininSizde olmayabilir ama maalesef var bazi kisilerde
iyi de senin paranı istemiyor ki kendi parasını alıyor.
benim görüşüm budur.
kız tarafı şunu mu demiş erkek tarafına, bizim kızımıza şu kadar takı takacaksın, şunları alacaksın ev alacaksın (dedilerse elbette haksızlar)
ya adam komşusuna altın takmış, komşusu da gelip bu çifte takacak, sorsan kız komşuyu görse tanımaz, şimdi bu komşu kıza mı takmış oluyor o altını gerçekten.
neyse ben bu şekilde olmalıdır diye savunmuyorum ama bunu tercih eden aileleri paragözlülükle suçlamayı doğru bulmuyorum sadece.
aynen öyleBunlar kendi kafalarina gore adet uydurmus boyle bir rezalet turkiyenin hicbir yerinde yok
Acgozluluk degildir. Adettir turkiyenin bi cok yerinde de vardir. Dogrulugunu savunmiyorum bana gore yanlis. Keske olmasa ama ister kabul edin ister etmeyin boyle adet var uzgunumo kafadab uydurma adetler. ac gözlülük denilir buna..yoksa böyle bir adet yoktur. taki herzsman ciftindir ne kiz nede erkek tarafinin
daha neler avukatsın yazmısın ve cocugunu gormemekle tehtıt edıyor dıye para yokuyorsunuz ılgınc..... bır dava acarım bak nasıl gorurum o cocugumu ..
Yasaya göre düğünde takilanlar kızın şahsi malıdır. Kimse alamaz.Kızlar kardeşim 6 aydır nişanlıydı kız tarafına adetlerini sorduğumuzda adetimiz yok sizde neyse bizde de o dediler
Neyse geçen hafta nikahları kıyıldı törensiz bugün de kınaları var yarın düğün. Dün akşam annemleri oturmaya çağırıyo kızın babası annemler gidince bize adet sormadınız demişler biz kızımıza takılan takıları alırız adet bu demişler koçhisarda varmış bu adet
Babamlat kabul etmiyo tartışarak çıkıp geliyolar
Düğğne 2 gün kala bu terbiyesizliği kaldıramadık
Kız da ailesini savunup borçları var demiş
Babam da diyo alacaksa altınları kız kınası yakılırken alsın
Düğünde bu rezaleti kaldıramam olay çıkar dedi tedirginiz caymayı dahi düşündüler
Böyle bişey siz duydunuz mu
Çocukların hakkı olanı almaları normal mi? Bir de amca yolu hala yolu diye adetleri varmış düğünden önce gidilir 300 400 tl verilirmiş amcaya hala annemler 150 tl vermiş amca surat yapmış delircem
Bunlar kendi kafalarina gore adet uydurmus boyle bir rezalet turkiyenin hicbir yerinde yok
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?