Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

Şimdi bişeyler yazacağım ceza alacağım Zor tutuyorum kendimi !
Siz erkek tarafı düğün yaparken borca girmiyo musunuz senin ailenin borcu yok mu ?
Siz banka mısınız da borçlarını kapayacaksınız onların.. Ne ala memleket takıları takın onlar takılanları cebe atsın !
Yeminle bazı kız ailelerinden nefret ediyorum sizin kızınızın bazı yerleri altın da ondan mı böyle saçma sapan bencilce adetleriniz var ? Anlamış değilim !
Ben evlenirsem erkek tarafını borca bile sokmadan eşimle ortak kredi çekip herşeyi kendimiz yapmayı isterim onları borca sokmak istemem.. Gelinliğimi bile uygun fiyata almak isterim ki iki tarafta üzülmesin.. Onların ki canda benim ki patlıcan mı ? O kız benden daha mı üstün daha mı değerli ! Bizim adetimiz yok mu ? VAR.. Ee ben neden uygulamıyorum çünkü vicdanım var.. Yeminle çok sinirlendim

Yine kızını satılığa çıkarmış densiz bir aile, dönün bence düğünden totolarının üzerine bir otursunlar da akılları başına gelsin!

siz de sizin tarafın altınlarını alın biryere bağış yapın. bizde de adet böyle deyinn ne saçma yahu bi taraflarından adet uydurmuşlar resmen. damat paragöz diyen olmuş da , damat kandırılmış diyen yok. resmen kandırılmış çocuk. nikah olana kadar böyle bir adet yok, tam nikah olmuş düğün olacak birden bi adet peydah oluyor. ne çirkin davranışlar. ayrıca düğünde takılan her ne varsa ne yoksa gelinle damadındır...

Korka cekıne yazıcam ama :) bızdede kıza takılan kızda erkege takılan erkege kalır.kucuk altınları verırler ama bılezıkler kız babasında kalıo.sonucta gerı bız ödıycez gerekcesıyle..adet böyle oldugu ıcınde kımsenın sesı cıkmaz.anne baba kendı taktıgı bılezıgı verırler bırde.gerısı onlara kalır.bende almıycam yanı alan gormedım burda..erkek kardesım evlenecek talep etmıycez.yanlış memlektte dogmusum...

Bizim tarafta takılanları ailem aldı, zaten az bir miktardı düğünün yemeğini karşıladılar kalanıyla bana 1500 liralık filan takı yaptılar düğünden sonra. eşimin tarafında takılan nakitleri de onun ailesine verdik o taraftaki salonun masrafı ödendi çeyrekleri kendimize aldık. Sizin dünürler cidden art niyetli, bilerek yumurta kapıdayken söylüyorlar ki mecbur kabul edin diye.. Halbuki ne gerek var bu insanlar ömür boyu tatsız bir şeyle kin güdecekler

Ay ben utanıyorum böyle arsızlıkları görünce ya. Ben böyle bi durumda ciddi anlamda tekrar gözden gecirirdim yani düğünü kesinlikle ertelerdim. Net tavrını koysun kardesin. Ne münasebet yani genc onlar , ihtiyaclari onlardan daha coktur muhakkak. Hem hayatımda duymadım öyle bişey benim ailem niye almadi acaba konusu dahi acilmadi böyle bişeyin. Bi tek kınadakiler kız ailesine verilir diye biliyorum zaten kınada kız tarafını ilgilendirdigi icin normal geliyo

Bence iki tarafında alması çok saçma..
Hep tuafım gitmiştir madem alıcan niye takıyorsun ilginç
Not:Gelecekteki kocam biz düğün yapmayak yav

Kızlar ne olmuş ? Bir gelişme var mı , konuşmuşlar mı kızın ailesiyle? 38 sayfa okuyamadım cok uzun :)

Bizim burda da öyle kıza takılan kıza damada takılab damada. Bizde birde isim yazarlar üstüne borç derler neymiş o düğün yaptığında bana ne taktılarsa takmak zorundaymışım. Saçmalık ama böyle bir düzen olmuş. Biz o yüzden üstümüzden çıkardık aynen verdik ailelere. Düğünden sonrada her iki aile çıkarıp birşeyler verdi.

Bir kere altınlar çocuk Hakkı falan değildir boşanırken bile gelinindir. Yani gelin istediği gibi kullanır altın onun hakkıdır. Hayır ailesine vermesi yanlış olsa bile siz niye bu kadar peşine düştünüz onu anlamadım ben. Size de verecek halleri yok.

Herkes bi tarafindan adet uyduruyor işte. . Hep nefret etmisimdir ülkemizin sacma sapan adetlerinden

illa olacak yani bu gibi seyler..valla bozukluk bizde mi millette mi anlamadim.

Canim malesef oyle terbiyesizler var. Benimde kardesimin eşi dügünde aynisi yapti takilar toplaninca oturup saycakmis düğünü filan birakti. Takilari kizin ailesi boynuna takmadi annesinin cantasina koydular. Sizin cekeceginiz var galiba gecmis olsun size Allah kolaylik versin

Sinir oluyorum böyle insanlara para pul derdine düştüktükleri için adetti bilmem neydi uydurup duruyorlar. Hele bide bazı anneler kızlarını evlendirken süt parası istiyorlarmış damat tarafından. Düşünsenize çocuğuna kızıp sana sütümü helal etmem diyen annelerdense bide kız direk ne sütü biz sana parasını verdik der. Sizinkide o hesap olmuş. Bence kesinlikle vermemeli ve henüz düğünde olmamışken şapkayı önüne alıp bir düşünmeli kardeşiniz

Bizimki bize kaldı olması gereken de bu kız tarafı erkek tarafı olsun hakkı yok kardeşiniz haklı düğünde gelmiş catmis madem öyle neden daha önce soylememis borçları varmista kızlarını evlendirip takisini alıp da kapatacaklar mis da mis mis mis aç gozluluk resmen böyle adet mi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…