Gelinin ailesinin düğündeki takıları alması adeti

sakın sakın koçhisar ankarada değil mi yok öyle bir şey.borçları kapatmak için oturmuş uydurmuşlar kılıfına.böyle bir kız bana çok akıllı gelmedi

şimdi bunlar huzursuzluğu hakediyo ama kardeşim de huzursuz olacak anlasınlar istiyoruz onların hakkı değil hiç biri zırnık harcamadılar evlatları için resmen satılık mal gibi görüyolar kız da onaylıyo

kızın iyi niyetinden şüphe ederim doğrusu

Erkek tarafı aynı şeyi yaptığında biz kız tarafına tavsiye olarak sizin taraf takıları kınada size versin diyoruz. Siz de aynı şeyi yapın bence. Düğünü ertelemeyecekseniz akrabalarınızı arayın ve düğünde takı takmamalarını söyleyin. O takıları size verirler siz de kardeşinizin düğün için olan kredisini kapatırsınız. Bunun iki faydası olacak. Birincisi karşı tarafa ders olur. İkincisi kardeşinizin içi soğur. Yoksa kardeşiniz bu yapılanı hiç unutmayıp her seferinde her borç ödediğinde aklına gelecek belki eşinden iyice soğuyacak.

Kardeşiniz için çok çok üzüldüm.. Kızın da ukala tavrı, ailesini destek çıkması, üstüne tuzu biberi olmuş. Bence kardeşin bu aşamadan sonra, kızı terketmesi gerekir. Kız da görsün boyunun ölçüsünü..

Kardeşinizle aynı durumu bende yaşadım. Biz ailelerden farklı şehirlerde yaşıyoruz. Düğün ailelerimizin olduğu şehirde oldu. Düğün bitti, biz evimize döneceğiz. Kayınvalidem bana 'altınlar bizde kalsın, yollarda altınları çaldırırsınız' dedi. Eşime baktım, eşimde ' burada daha güvenli olur' dedi.. Bende ellerimle verdim.. Verdim, ama veriş o veriş.. Bir daha da alamadım. Bizde herşeyi borç harçla yaptık.. İlk bir sene borç ödedik.. Ailesinin bir kuruş yardımı olmadı.. Ona ragmen aldılar altınları.. Aradan 4 buçuk sene geçti, hala alamadık.. Ben hiçbir zaman hakkımı helal etmedim.. Benim gözümde de hiçbir değer kıymetleri yok..

Bu takı olayı ne kadar itici ya...
X bizim düğünde 100 dolar takmıştı şimdinin parasıyla bilmem kaç yapıyor ben de öyle takarım diyeni de duydum,
Gelinle damadın yanına dikilip kim ne takmış diye deftere not tutanları da

vlh aynisi benim abimin dugununde oldu
iki tane taki kutusu vardi
biz yakin akrabalar (erkek tarafi olarak) damadin uzerine taktik takilari en az 2000 vardi (altinlar haricinde)
onlarin adetinde iki kutu oluyomus diger davetliler kutuya atti parayi
onlar kiz tarafinin kutusunu aldilar guya sayip geri vermek icinmis. alip verdiler ama icinden cikan para miktari cok komikti ustelik onlar gelinin uzerine taki yapmadilar koskoca dugun salonunda kutudan cikan para 2000den daha az cikmis
anlican aldilar buyuk kismini
sizde oyle yapin kendi kutunuzu alin abinizin gitmeyecegi dugun torenlerinin takilarini alin ama abinizin arkadaslarinin takisini verin

Nisanda kız alır çeyiz yapar düğünde evlenenler gerisi adet değil kim kimi soyarsa benimde iç soyguncuydu

Nisanda ve kinada takilan paralar ve kucuk altinlar kiz evinin olur bilezik vs. Kizin kolunda kalir. Dugunde takilan paralarida genelde dugun salonu parasini oderler yada erkek evi alir ama kucuk buyuk takilar kizla oglanda kalir.
Bizde boyle. Her yere gore degisibilir.

Kedicikk061 abin vazgeçeceğini falan söylesin ima etsin kıza bakalım ne tepki verecekler ?? Onlar nikahtan sonra böyle söyledilerse sizde böyle yapın bakalım tepkileri ne olacak ?

çok mu doğru erkek tarafına da kızmıyor muyuz bu mevzular için

Çok saçma ne erkek tarafı ne kız tarafı altınları alır bizde altınlar gelin ve damadın olur kimse de karışamaz.

Kesinlikle ama haram olsun çünkü art niyetliler adam memur durumu da iyi bi de kanseri atlatalı 1 ay oldu insan paraya tamah eder mi?
kardeşinin mutlu olmayacağından yazdıkların doğruysa adım gibi eminim bence caydırın bu işten boşanmaya lüzum yok nikah iptal edilebilir daha yeni nitekim.

siz haklısınız ona sözüm yok ama yıllar içinde gördüklerim ile diyorum ki onlar huzursuz olurla olsunlar ama kardeşinize bunu çok yansıtmayın. aradan zaman geçer erkek milleti unutur karısına yapışır ben karımla huzurlu olcam siz karışmayın der hatta siz zamanında karıştınız da huzursuzluk çıktı bile diyebilir orası belli olmaz evladınızdan olmayın diyorum.
sonuçta bunlar olmasına rağmen evleniyor mu evet. aynı eve girecek kızla ilişkileri ne olur kız nasıl etkiler bilemezsiniz.
kardeşin muhakkak helal süt emmiştir bunu yapma olasılığı düşüktür ama siz gardınızı alın el kızları çok fena arkadaşım. herkes biz gibi hanım değil.
yine cümlelerimi bir özlü söz ile sonlandırayım: karı koca ipektir araya giren köpektir. (sözüm meclisten dışarı)

Peki bir sey soracagim, dugunu iptal etmeyeceksiniz ya. Kardesiniz nisanlisiyla nasil huzurlu ve mutlu bir yuvaya sahip olacak? Dugunden eve geldiklerinde "evine hosgeldin karicim" deyip sarilabilecek mi? Boylesine yuzsuz biriyle nasil cocuk yapip aile olabilecek? Bu isin sonu hos gorunmuyor bana.

İlk defa böyle bir adet gördüm. Düğünde takılan altınlar evlenen çiftlere aittir, ne kızın ailesine ne de damadın ailesine ait olduğunu ne duydum ne gördüm. Çok da saçma ve ayıp bir şey. Yeni evleniyorlar, borçları harçları illaki vardır, yeni evli çifte takılan altınlara göz dikilir mi? Şayet böyle bir adet varsa gerçekten çok çirkin.

Düğünü erkek tarafı yaptığı halde ne alaka yani altınları almak? Ne masrafları,ne borçları olmuş ki istiyorlar?Aynı şekilde erkek tarafıda istememeli,borcada girmesin gerekiyorsa gelinle damat borçlanıp ödesin ama altında altın diye tutturmasın,çok cirkin.
Kesinlikle kabul etmeyin,bilerek bu zamana kadar söylemediler belkide,bu saatten sonra dönemezler diye düşündüler sizin ićin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…