Gelinler arasinda ayrimcilik

Pink martini soul

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2018
135
116
33
36
Selam hanimlar, siz evlenirken size takilmayan yoresel bir taki eltiniz evlenirken ona takilsa ne hissedersiniz? Bu arada o donemki maddi durumla su anki maddi durumlar arasinda fark yok.

Selam hanimlar, siz evlenirken size takilmayan yoresel bir taki eltiniz evlenirken ona takilsa ne hissedersiniz? Bu arada o donemki maddi durumla su anki maddi durumlar arasinda fark yok.
Bende agırlıgınca altın talep ederım mesela 150 gr size takılan artı eltıneze 50 gr da yöresel takı taktılar ben 50 gr degerınde altın ısterım kayınvalıdeye soylerım yada esın babasına desın ayrımcılık olmasn kımsenn ıcıne kurt düşmesin bizde boyle bısey olmustu dıger gelın ayrıyeten bısey begenmıstı adam gıttı dıger gelınlere aldı. Ister ıstemez senın aklında kalacak.

Benim altınla takıyla pek işim olmuyor. takmayı sevmem .Alyansi bile bazen koyduğum yeri unutuyorum o yüzden pek umursamazdim ama eğer sizi uzdiyse şimdi ses cikarmayin çünkü direkt kıskanç damgası yersiniz .Madem durumları iyi olur da çocuğunuz filan olursa o zaman esikize söyleyin doğum hediyesi gibi alsınlar

Ben her türlü ayrımcılık gördüğüm için hiç umursamiyorum rahatim yapan kendine yapar sana haksızlık mı yaptı o ondan çıkar mesela benim kp den yıllardır çıkıyor hakkımı helal etmiyorum kazandığı para ona da yaramıyor

Kaynin takiyosa kendi biriktirip karisamazsin ama kayinvalidenler yapiyosa ayip etmis esya konusunda fark olur ama taki konusunda esit olmaliydilar

Ayni biz Ne zaman bizden esirgeyip digerine yapsalar bir sekilde cikiyor kayinpederden Ah da etmiyorum ama ne bileyim Allah yanlarina koymuyo demek ki

Yani ben altinla pek aram olmadigi icin sanirim onemsemem :) ama biraz empati yapip bana yapilmayan ama eltime yapilan birsey olsa bozulurmuyum diye sordum kendime. Evet bozulurum ama yinede cok onemsemem cunku gecmis gecmistir. Araniz iyi ise saka yollu ee anne benim altinim nerde yoksa vermek icin dogum gunumu flanmi bekliyorsun derim :)

Ayni biz Ne zaman bizden esirgeyip digerine yapsalar bir sekilde cikiyor kayinpederden Ah da etmiyorum ama ne bileyim Allah yanlarina koymuyo demek ki
Valla ben ah ediyorum adamın bana 100 gram altın borcu var ve gerçek anlamda 'borc' bana unut onu dedi üstüne bir bardak soğuk su iç dedi bende haram olsun dedim ne diyim diğerlerine daha az borcu kızının altınlarını sakladı damadına bile vermedi bizimkileri hiç etti gelde ah etme..ay bak yine gerildim

Yüzlerine söyleyemesem de mesafem ile belli ederdim herhalde. Eltinize yansıtmayın onun konu ile alakası yok bence

Eltime bana takılanın 5 katı filan takılmıştır herhalde. Kendimle ilgili sebeplerle kesinlikle ekstra takı istemediğimi belirttiğimde en çok eltim kızmıştı.
" Bana takıldıysa sana da takılmalı. Ben kendimi kötü hissederim" diye. Hatta ne kadar kızdıysa düğünümde bana set takmıştı
Bana tuhaf geliyor bu eşitlik durumu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…