Gelinler arasinda ayrimcilik

Ben tek gelinim. Düğünden önce altın almaya birlikte gittik. Bana ne istediğimi sordular, ben de anlamam böyle şeylerden dedim. Ama ne alacaklarsa bana beğendirip aldılar. Kayınvalidem söz kesilirken set takmak istedi, onu da aynı zamanda aldık. Ben de düğünde set almayın o zaman, ister düğünde gelinliğin üstüne takayım ister düğünde yeniden takın dedim, sonuçta gelinliğin üstüne taktım.

Yani sizle karşılaştıracak bi durumum yok ama anlatmak istediğim istesem çok daha fazlasını aldırabilirdim ama ne gerek var? Gollum gibi kıymetlimissss efendimissss diye takılarla gezecek değilim. Niye değerinizi eşyaya bağlıyorsunuz ki? Kayınvalidemin bir gelini daha olup ona daha farklı yapsa bile bu yüzden sıkıntı duyacağımı hiç sanmıyorum, çok saçma çünkü. Mal değiliz ki malen değerimiz olsun..

Onlar takı yerine başka birşeyle telafi etmiş olabilirler mi acaba? Evdir, arabadır, eşyalarınızdır düşünün belki kendinizi rahatlatacak bir şeyler bulabilirsiniz.

Kısmet nasip evliliğe daha tecrübeli yaklaşıp
Ona göre davranmışlardır, kıskanmanıza neden yok, ne kadar planlı olsada herkesin kısmeti farklı takılmayın maddiyata bence önemli olan size saygılı olsunlar üzmesinler konuşmalarıyla ve davranışlarıyla, bakalım yıllar sonra oğlunuz olsa geline ne yapabilirdi iz maddi olarak, çoğu o vakitler elinde bulunmaya biliyor yada 2 evlilikle daha deneyimli oluyor

Selam hanimlar, siz evlenirken size takilmayan yoresel bir taki eltiniz evlenirken ona takilsa ne hissedersiniz? Bu arada o donemki maddi durumla su anki maddi durumlar arasinda fark yok.
Selam hanimlar, siz evlenirken size takilmayan yoresel bir taki eltiniz evlenirken ona takilsa ne hissedersiniz? Bu arada o donemki maddi durumla su anki maddi durumlar arasinda fark yok.
biz 4 geliniz, dördümüz arasındada birçok ayrım yapıldı...tabiki biz gelinler bu duruma çıldırdılar, arkadan hep beddua felan ettiler...hatta kayınvalideye şakayla karışık söylediler...kayınvalidem şöyleydi, böyleydi bahaneler buldu...ama ömür boyu o kin geçmiyor, onu biliyorum...haksızlık yaparken bunun ne kadar öfkeye sebep olacağını düşünemiyorlar bence..
bazı gelinler, herşeye evet derken, bazısı dişli oluyor, istediklerini aldırıyorlar...ama diğer gelin, elti gelince bunun farkına varıyor...ama kzıarak, kin güderek kendimize zarar veriyoruz, evliliğimize zarar veriyoruz...kabullenip, evliyken hevesimiz olan bişi varsa, eşimize yaptırabiliriz, yada çalışıp kendimiz alabiliriz...

Bu konulara genelde ben evlenirken tek taş yoktu şimdi tek taşı olmayanı dövüyorlar Eltiye de tek taş almasınlar mı bana almadılar diye yorum yaparım

Ama sizinki eskiden de varmış yöresel takı demişsiniz

Siz başka yerli misiniz

Yani o gelin hemşeri ise adet diye almışlardır siz de oralı değilsiniz kullanmazsınız diye düşünmüşlerdir

Benzer bir durum babamların orada da var

Yöresel bir takı var babaannem kendininkini kızına vermiş annem yabancı diye ona almamışlar mesela

Altın sadece takılmak için degıl kı herkes o acıdan bakmısta ben sevmem takmam fılan dıyen olmus. Bizde cil cil takıp hergun gezmıyoruz merak etmeyın araba ev alırken o kadar ıyı oluyor kı bır numaralı yatırım guvenlı lıman.bazısı degerını altınla mı olcuyorsun demıs onada anlam veremedım bu yenı evlenen eslere destektır ılerde ev alır araba alır dıye. Tek gelın olanlar bende dahıl boyle bır durum yasamadıgımız ıcın bılemeyız. Etrafımız da o kadar gereksız ınsan varkı sen aklına bıle getırmesen yıne zorla bak gordun mu dıgerıne bunu takmıslar der canını sıkarlar. Zorla aklına sokarlar. O yuzden kayınvalıde kaynana bır lımıt koyup altın alırım hepınıze bes tane karınız bısey ısterse ekstra oglum sız alın demelı. Ben evlenırken esımın aılesı altın almıstı ben dedım bır bılezık daha ıstıyorum eşim ben alrım dedı gıttık aldk. Altını sankı estetık amelıyat ıcın kullanmıyoruz kullanabılırız de.yıne alemız ıcın kullanıyoruz.

Belki yeni geline de seçenek sunmuşlardır ve gelin her ikisini de istemiştir.
Belki adetleri öyledir, belki altın seviyordur ikisine de hayır diyememiştir vs vs.

Şöyleki iki oğlum olsa ikisine de eşit şeyler yapmak isterdim, ikisini de gözetirdim.
Altın konusunda özellikle.
Ama karşıdakiler de insan, onların da ekstra istekleri veya istemedikleri de olabilir, ona göre de davranmak lazım.
Size o yöresel takıdan takmazlar da başka birşeyinizi fazla yaparlar.
Ya da çocuğunuza.. Ya da herhangi bir yerden onu size zaten yaparlar.
Yapmasalar da ne çıkar ki :)
Büyütmeyin.

Bana şuan yeni elti gelse, ona bir bilezik alınsa ve bana da alınsa (ki ben 8 yıllık gelinim) ben utanırım.
Hani "buna bilezik aldık şimdi sen de kıskanırsın diye sana da aldık" der gibi. Yerin dibine geçerim açıkcası.

Bize de eltilerimle eşit şeyler takılmadı. Çünkü tüm takıları eşlerimiz karşıladı, o yüzden eltiler olarak kimse ses çıkarmadı.
Aksi olsa çıkarır mıydı bilmem.
Bozulsam bile asla belli etmez üstünde durmazdım sanırım. Gereksiz şeyler.
Hele eltiye bilenecek bir durum asla değil.

Bakın ne kadar uzattım. Siz bu kadar uzatmayın, boşverin güle güle taksın kızceğizz :)

Oğlum yok, lâkin olur veya kızlarımın ileride erkek çocukları olur da evlenirlerse... malûm kız tarafı altın kitleyecek.

Kv veya anneanne artık ne olursa alacağım kahvemi, "Adettir düğünde damada saat takılır. Bizi öyle Rolex neyin kesmez, Ulysse Nardin'den aşağısını kâbul etmeyiz. Erkeğin şanı koluna takılan saatidir," diyeceğim.

Konu eltinizle sizin aranızdaki adaletsizlik değil ki
Olaya sığ bakmayın

Siz onların memleketlerinden olmayabilirsiniz ama kocalarınız o memleketten.

Ayrımcılığı 2 oğulları arasında yapmışlar.

Ben yerinizde olsam eşim için üzülürdüm. Eşime farklı davranıldığı için. Ama kendi üzerime alınmam. Kendi değerimi bununla belirlemem.

Gerçi bu forumda okuyoruz, insanlar kendi öz evlatlarını bile ayırıyor, hem davranış hem maddi açıdan.
O yüzden şaşırmadım.

Ama üzerinize alınmayın. Sizlik bir durum yok.

Bu durumu farketmem bile bana altın takmak zorunda değil kimse çünkü ben mi ayrı dünyalıyım acaba hiç böyle şeyler düşünmedim

Tamam da bu can sıkacak bi durum mu sonuç olarak? Ama takmayı sevmek ama sevmemek, ama yatırım ama o ama bu. Tek gelinim diye yorum yazan benim bu arada. Ben sadece ona yapıldı bana yapılmadıyı anlamıyorum. Aynı şey kayınvalideniz size gelinim diyorken diğer geline kızım diyorsa da geçerli olacak mı? Madden değil de manen ayrım olduğunu düşündüğünüzde de canınız maddiyata sıkıldığı gibi sıkılacak mı? Benim anlatmaya çalıştığım maddeye bu kadar bağlanmamak gerektiği.

Sıkılır tabı oyle sey olur mu altından daha fazla sıkılır. sen ona kızım de bana gelınımde her türlü ayrımcılıga karsıyım. Emın ol burdakıler manevı olan seylere daha cok sıkılır. Sıkılıyor da tabı cephe alıyorlar soguyorlar. Sen evlatlarını bırbırınden ayırır mısın. Bazen dıger oglun daha hırcın olsada bagrına basmaz mı

2 tane eltim var. Küçük olanı bilmem ama büyük olana daha çok verici davrandılar. Ama bana ne.

Allaha şükür ihtiyaç sahibi değilim. Karisanim gorusenim yok. Kafam rahat. Önemli olan bu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…