Gelinler arasinda ayrimcilik

Ya soyle bir durum da var smdi.Belki siz zamaninda istemediniz eltiniz kadar , ama o istedi.Kv kp de tatszlik çıkmasn diye yapmislardir. Oyle olmasa bile bnce cok takilmayin.Allah huzur mutluluk versin.Kolunda yirmi tane bilezigin olur huzurun olmazsa bir anlami kalmaz

Yorelerimiz farkli esimle. O donem bana sordular bundan mi istersin bundan mi diye. Ben de bilindik bi model olani sectim. Yani secim hakki sundular. Ama goruyorum ki simdi kendi yoresinden olan geline ikisi de aliniyor. Bir de saka gibi gozume baka baka ben istemem dedin diyorlar. Altin takan bi insan degilim gercekten ama bu yapilani anlayamiyorum

Allah yanlarina birakmiyor iste bosver. Al cekirdek izle sen

ben de sizi anlamadım.
zaten takmadığınız altının nesinin peşine düştünüz?
bir de bunu nasıl sordunuz?

Onların yöreye göre belki ikiside aliniyodur sana yabancısın diye uyanıklık etmişlerdir yada kızın ailesi biraz baskındır zorlamislardir var öyle kız aileleri ...
Dediğim gibi çocuk durumu olursa doğum hediyesi gibi söylesin eşine illa içine dert olacaksa ama sakın şimdi birşey deme hele eltiye hiç tavir alma
Keşke bana hicbisey alinmasaydj da insan gibi tavırlar görseydim ilk evlendigimde ...

Gelinler arası ayrımcılık diye bir şeye inanmam. Kimsenin size bir şey borcu yok. Böyle şeyler gönül işi. Ona içlerinden gelmiş vermişler. Siz kendi işinize bakın.

Biri de "onun ağırlığınca altın talep ederim" demiş. Valla çok hoşsunuz. Karşı tarafın sizi bir cümleyle yerin dibine sokabileceğini düşünmüyor musunuz elin parasında hak iddia ederken?

Anne babanın evlatları arasında adaleti koruması gerekir. Korumuyorsa o onun sorunu benim değil. Herkes kendine yakışanı yapar derim.

eee nolmus ?
yanı ordek aılesımıyız eltıme ne yapıldıysa aynısı bana yapılmak veya bana ne yapıldıysa aynısı dıgerını yapılmak zorunda mı
bırde maddı durumu aynı demıssınız ama gecen senekı domates ıle bu senekı domates fıyatı arasındakı fark ıle burdan uzaya gıdılır haberınız var mı ? adamın banka hesabını sız ne kadar bılebılırsınız ayrıca
cok komık yahu
ona oyle sıze boyle nasıp olmus kıskanclıga yenı terımler bulmamak gerek nedır bu güç savasımı askerlık mı altı ustu ıkınızde aıleye gelınsınız aynı taraf aynı yerdesınız zaten neyın savası nıye neden kurt dussun ıcınıze nıye esıt olmak zorunda

sahsen kendımı ne duruma dusuruyorum acaba dıye bır bakın derım

Takı vs. olaylarına ben de takılmam.
Şöyle bir gerçek var. İstisnalar dışında genel olarak insanlar rahatsız oluyor. Eşit davranmana durumlarında kardeşler arası bile sorun oluyor. Bu yönden ben de ailelerin imkanlar dahilinde özen göstermeleri gerektiğini düşünüyorum.
Gelinler de; Bir taraf çok talep ettiği için, borç harç alınması gibi durumları gözönünde bulundurması gerekiyor. Herkes bencilce kendi açısından bakınca kıskançlık öfke oluyor.
Maddiyat değişikliği, karşı tarafın istekleri, evlenmeden önce damadın aileye maddi desteği, Damadın takıları alması, örf adet farklılığı vs konularında empati yapmak gerekiyor.
Aileler de adaletli olmaya çalışmalı imkânlar dahilinde. Empati yapmalılar.
Konu sahibine gelince yöresel taki vs takılmayın bunlara. Aile huzurunuz sağlığınız olsun. Öyle dertlerim var ki burada açılan dertleri kıskanıyorum. Oysa kıskanç biri de değilim. Bir altın nedir 5.000 TL mi 10.000 TL mi? İnanın hiçbir değeri yok

Benim de eltim sana çok takıldı lafı yapmıştı. Aslında yok öyle bir şey . Kendisine takılan bilezikler inanılmaz kalın . Bana aslında az takılmış . Ailemin bana taktığı altını da eşimin ailesi taktı diye düşünüyor sanırım. Öyle değişik bir eltim var. Elti değince sinirlerim kabarıyor kusura bakma senle ilgisi yok

O zaman siz istememis veya akliniza gelmemistir. Yeni gelin istemistir takiliyordur.
Cok mu onemli?

Selam hanimlar, siz evlenirken size takilmayan yoresel bir taki eltiniz evlenirken ona takilsa ne hissedersiniz? Bu arada o donemki maddi durumla su anki maddi durumlar arasinda fark yok.
Benim için hiç sorun olmaz çünkü ben istememiştim sagolsunlar yine de yaptılar biseyler. Ayrıca eltime yaptıkları maddi şeyler için kendi sinirlerimi bozmak hiç benim yapıma uygun değil .

Size sormuşlar birini seçmişsiniz, belki müstakbel eltiniz ikisini istemiştir.

Takı bir hediyedir ve karşı tarafın gönlünden ne koparsa odur. Kadınların yasal bir alacakmışçasına hak iddia etmeleri, haklarına girildiğini düşünmeleri anlamlı gelmiyor. Evlatlar alınganlık yapsa yine bir derece ama evlatların eşleri yapınca hiç sevimli olmuyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…