• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Gelinler aynı şeyi yaşayan var mı

evleneli 7 ay oldu, kv bir iki kere laf sokmaya çalıştı, hiç tamam haklısınız demedim veya susmadım. neden susayım ki. ezik miyim ben. kendimi savunurum veya kırıldığımı belli ederim.

sırf gelin kategorisindeyiz diye kendilerini bişey sanmalarına gerek yok. ilk evlendiğimde böyleyim 10 yıl sonra da böyle olucam.

Annesi evimizin tüm hakimiyeti kendisinde olsun istiyor. Herkese emretmeye, köpek yerine koymaya alışmış. Evlenecektik koltuk takımını kendisi seçmek istedi, evi kendi yerleştirmek istedi. Nikah günü biz balayına gittik onlar bizde kaldi. O sırada evin tüm düzenini değiştirmiş yeni baştan temizlik yapmis.Cunku saygı yok. Evliliğimizin ikinci ayında telefon açıp beni bir çocuk gibi azarladi. 31 yaşındayım hayatımda ilk kez azarlandim. Konu da neymiş neden onlara gitmiyormusuz. Kendileri oturduğumuz şehre 10 saat uzak mesafede ve daha 1 ay önce düğünümüz olduğunda ordaydik. Eşim annesine yeni evli olduğumuzu hatirlattiginda siz çok vakit geçirdiniz bu kadar yeter cevabını verdi. Üstelik ben eşimle tanıştıktan 3 ay gibi çok çok kısa bir sürede evlendim.(en büyük hatamdir bu) Eşimle nasıl çok vakit geçirmiş olabilirim..Daha neler neler dedi yazsam sigdiramam. Sonra Saç rengim ve kilomu diline öyle bir doladı ki illallah ettim . Sarışın ve zayıf biriyim. Evlendikten sonra eşimin ailesinin seviyesini görünce ters cevap verdigimde kıyamet koparacaklarini anladığım için hep ılımlı cevaplar verdim çünkü evlenir evlenmez evliligimde kriz olsun istemedim. Onlara her gittiğimizde diken uzerindeydim çünkü sürekli laf sokma sikistirilma gibi çirkin şeylerle karsilasiyordum. Eşimin buarada maddi durumu fena degil ve ailesine ev almış araba almış evlendikten sonra bile 1 sene faturalarını odedi. Her türlü maddi desteği yapmış yapmaya da devam etti. Üstelik ihtiyaçları da yoktu evlerine iki maaş giriyordu. Ve biz evlenince bir sürü borca girdik. Zor dondurmeye başladık evi. Ona rağmen faturalarını odetmeye devam ettiği gibi erkek tarafının taktiği takılara da el koydu. Ev alacaktık lüks ev almayın dedi. Ona bile karışmaya kalkti .Eşim cok pasif biridir yani öyleymiş evlenince gördüm .. Ben hakkını catacat arayan biriyimdir ama konuşursam kıyametin kopacağı ve evliliğimin biteceğinin farkındaydım. Konuşsan bir türlü konuşmasan olmuyor çok zor günler geçirdim ben.. En son eve kedi aldık hayvanları çok severim. Eşim de kabul etti. Ama kaynana diline kedileri doladı ki en hassas noktam olduğunu iyi biliyor. En sonunda telefonda bu kedi konusu kapansın istiyorum çünkü eşimle sizin yuzunuzden kavga ediyoruz dedim. Duymadığım küfür hakaret kalmadı. O kediler atılacak , s..r git oğlumun hayatından, gerizekalı (10 kere dedi belki) aptal sarışın biz seni çocuk yap diye aldık eve kedileri doldur diye almadık,oğlumun parasını yiyor vs vs bagirmaktan ortadan ikiye ayrilmak uzereydi. O kadar çiğ bir aileymis ki olanlara inanamadim. Kavgadan sonra da her gün ama abartisiz her gün eşimi arayarak doldurdu ve sonuç boşanma eşiğine gelmiş bir karı koca.. Kocama olan sevgimi sorguluyorum onun bana olan goremedigim sevgisini(?) sorguluyorum su aralar. kusura bakmayın çok uzun yazdım ama yaşadıklarımı tek cümleyle ozetleyemezdim. Okuduktan sonra cvp yazarsanız sevinirim çünkü yazımı sileceğim eşimin veya ailesinin görmesini istemiyorum.
çok zor ya kaç yillik evlisiniz
Bukadar zorbaliga dayanmak zor
Bende emir almaktan hoslanmam
Sunu yap bunu yap hoşlanmıyorum
Maalesef kaynana ve esailesi sanss
Kimisi cok sansli kimisi sanssiz
Ve ben de hep düşünürdüm kaynanalar varken evlilik surdurmek zor diye
Ama gerçkten zor
Gelini kole zannediyorlar
Buarada cocugunuz olmamasi avantaj

çok zor ya kaç yillik evlisiniz
Bukadar zorbaliga dayanmak zor
Bende emir almaktan hoslanmam
Sunu yap bunu yap hoşlanmıyorum
Maalesef kaynana ve esailesi sanss
Kimisi cok sansli kimisi sanssiz
Ve ben de hep düşünürdüm kaynanalar varken evlilik surdurmek zor diye
Ama gerçkten zor
Gelini kole zannediyorlar
Buarada cocugunuz olmamasi avantaj
Aynen öyle 1 sene 2 aylık yani 14 aylık evliyim ama gerçekten evliliğimin en güzel gunlerini yaşayamadım ben. Allah'tan çocuğum yok bende aynı şeyi düşünüyorum. Mudahele ve zorbalık ile evlilik yürümez. Eşime de dedim benden ayrılsan başkasıyla evlensen annen yüzünden gene bosanirsin dedim.

Eşiniz

Eşiniz görüşmüyorsunuz diye sorun çıkarttığı oluyor mu ya da size soğuk davranmaz mı nasıl tamamen görüşmüyorsunuz
Olmuyor, çünkü annesi denen cadaloz şahıs bana hakaretler etti oda hepsine şahit, görüşmüyorum kapı orda dedim hala öyle diyorum, iki dünya bir araya gelse hakaret yediğim insanların evine gitmem yüzlerine bakmam

Merhaba kk üyeleri sizle sohbet etmek istedim. İlk evlendiğim zamanlar eşim ve eşimin ailesi ile sorunlar yaşardık alttan alta sürekli laf sokarlardı ben de evliliğimde sorunlar olmasın deyip her şeyi alttan alırdım. Ama zamanla gördüm ki alttan alta laf söyleyene ben de söyler oldum ama ilk zamanlarda lafı atarlar ne cevap vereceğimi bilemezdim. Sizde de böyle oldu mu evliliğinizin ilk zamanları ve sonrası ne tür değişimler yaşadınız?
İlk evlendiğimde susardım takılarım alınırdı susardım Bi yatak odama kaynanamla beraber gitmediğim kalırdı susardım. Sonra dedim ki benim susmam gerekmiyor eşimin konuşması gerekiyor bakardım ağzını açmazdı bende sonrasında lafımı esirgemez oldum

Son düzenleme:
Aynen öyle 1 sene 2 aylık yani 14 aylık evliyim ama gerçekten evliliğimin en güzel gunlerini yaşayamadım ben. Allah'tan çocuğum yok bende aynı şeyi düşünüyorum. Mudahele ve zorbalık ile evlilik yürümez. Eşime de dedim benden ayrılsan başkasıyla evlensen annen yüzünden gene bosanirsin dedim.
erkekler bunu anlayamıyor zaten
Sanki baska kadin onlarin sorunlu ailesini
Cekecek
Erkeklerin cidden dusunme yetisi sifir

Ilk.evlendiğimde herseye ağlardım son yıllarda şakaya vurup laf sokmaya başladım gerçi 1 senedirde eşim küstü görüşmuyoruz içimde kalan tek şey keşke ilk canımı yaktıklarında mutfakta ne kadar tencere tava var hepsini indirseydim hatta eşime bile söyler dururum o da çok ezdirdi beni şimdi anladı ama ben ağladığımla kaldım

benim de hep yapmak istediğim şey ama yapamıyorum... bütün herşeyi kırıp dökmek öyle olmaz böyle olur demek

Mune Mune merhaba rica etsem 6.sayfadaki upuzun yorumumu siler misiniz eğer silmek diye birşey varsa sitede. Msj da attım ama belki gormezsiniz diye etiketlemek istedim. Teşekkür ederim şimdiden.

Klasik gelin kaynana gorumce elti savaslari boyle baslar..herkes birbirine bi disini gosterir ..ringe cikan boksor misali bi rakibini tartar zayif taraflarini kollar..cozum..ya ilk yumrugu sen atacaksin rakip soka girecek sersemleyecek yada zayif yonlerini hic gostermeyeceksin bilemeyecek..suda olabilir bir sen bir o yumruk atar..ki geneli oyledir

İlk baştan alttan almayınca galiba daha az sorun oluyor çünkü insanlar sizi biliyor ve uğraşması zor deyip kenara çekiliyorlar. Ben hayatımda hiç böyle laf sokan insanı yanımda tutmadım onlarla ilişki sürdürmedipşm için nasıl davranacağını bilemedim. Alttan aldım cevap vermedim dokundurmalara sonra daha da ezilir oldum düzelecek sanarken. Şimdi ise umrumda değiller lafı da esirgemiyorum sona sınırı çizip hiç görüşmüyorum eşim de Arkamda olmayacaksan boşan diyorum ama eşim ne boşanıyor ne tamamen Arkamda duruyor.
Aynen oyle. Nasil baslarsa oyle devam ediyor. Benim de anladigim bu. Umarim duzelir sorunlarin. Biraz daha kendini savun onlara karsi ama esinle ters dusme. Oyle bir ol ki esin sana kopek olsun. Kendinden sogutma. Surekli kavga etme. Esin evindeki huzuru mutlulgu baska hic bir yerde bulamasin. Sen de caktirmadan doldur esini. Onun yaninda ailesini kotuleme onlarla tartisma. Esin yokken demedigini bırakma. Onlar sana bir derse sen on cevap ver. O gelince de inkar et ben yapmadim de. Isine geleni soyle gelmeyeni çarpit. Ama bir anda yapma bunlari surece yay. Evinde kedi gibi ol nazlan cilvelen. Onlara karsi kaplan ol. Akilli ol. Uzdurme kendini Aklima gelenler bunlar. 🤗🤗

Tipkisinin aynisi diyebilirim. Lafta onun ailesi benim ama eyleme gelince her zaman kendi anne babasinin yaninda durur, onlar iyi ben kotu olurum. Her gidisinde veya telefon ile konusmasindan sonra mutlaka huzursuzluk cikarir, tartisiriz. Surekli beni suclayan asla memnun olmayan 1 ailesi var. Ben cocuk muyum benim kendi fikrim yok mu der ayni sekilde ama bildiginiz uzere evet bazi erkekler, ailesinden ozellikle annesinin emziginden kopamiyor. :S
Dizin nasıl çekip gitme ihtimalimiz var mı boşansanız hayatınzı devam ettirebilir misin
Annesi evimizin tüm hakimiyeti kendisinde olsun istiyor. Herkese emretmeye, köpek yerine koymaya alışmış. Evlenecektik koltuk takımını kendisi seçmek istedi, evi kendi yerleştirmek istedi. Nikah günü biz balayına gittik onlar bizde kaldi. O sırada evin tüm düzenini değiştirmiş yeni baştan temizlik yapmis.Cunku saygı yok. Evliliğimizin ikinci ayında telefon açıp beni bir çocuk gibi azarladi. 31 yaşındayım hayatımda ilk kez azarlandim. Konu da neymiş neden onlara gitmiyormusuz. Kendileri oturduğumuz şehre 10 saat uzak mesafede ve daha 1 ay önce düğünümüz olduğunda ordaydik. Eşim annesine yeni evli olduğumuzu hatirlattiginda siz çok vakit geçirdiniz bu kadar yeter cevabını verdi. Üstelik ben eşimle tanıştıktan 3 ay gibi çok çok kısa bir sürede evlendim.(en büyük hatamdir bu) Eşimle nasıl çok vakit geçirmiş olabilirim..Daha neler neler dedi yazsam sigdiramam. Sonra Saç rengim ve kilomu diline öyle bir doladı ki illallah ettim . Sarışın ve zayıf biriyim. Evlendikten sonra eşimin ailesinin seviyesini görünce ters cevap verdigimde kıyamet koparacaklarini anladığım için hep ılımlı cevaplar verdim çünkü evlenir evlenmez evliligimde kriz olsun istemedim. Onlara her gittiğimizde diken uzerindeydim çünkü sürekli laf sokma sikistirilma gibi çirkin şeylerle karsilasiyordum. Eşimin buarada maddi durumu fena degil ve ailesine ev almış araba almış evlendikten sonra bile 1 sene faturalarını odedi. Her türlü maddi desteği yapmış yapmaya da devam etti. Üstelik ihtiyaçları da yoktu evlerine iki maaş giriyordu. Ve biz evlenince bir sürü borca girdik. Zor dondurmeye başladık evi. Ona rağmen faturalarını odetmeye devam ettiği gibi erkek tarafının taktiği takılara da el koydu. Ev alacaktık lüks ev almayın dedi. Ona bile karışmaya kalkti .Eşim cok pasif biridir yani öyleymiş evlenince gördüm .. Ben hakkını catacat arayan biriyimdir ama konuşursam kıyametin kopacağı ve evliliğimin biteceğinin farkındaydım. Konuşsan bir türlü konuşmasan olmuyor çok zor günler geçirdim ben.. En son eve kedi aldık hayvanları çok severim. Eşim de kabul etti. Ama kaynana diline kedileri doladı ki en hassas noktam olduğunu iyi biliyor. En sonunda telefonda bu kedi konusu kapansın istiyorum çünkü eşimle sizin yuzunuzden kavga ediyoruz dedim. Duymadığım küfür hakaret kalmadı. O kediler atılacak , s..r git oğlumun hayatından, gerizekalı (10 kere dedi belki) aptal sarışın biz seni çocuk yap diye aldık eve kedileri doldur diye almadık,oğlumun parasını yiyor vs vs bagirmaktan ortadan ikiye ayrilmak uzereydi. O kadar çiğ bir aileymis ki olanlara inanamadim. Kavgadan sonra da her gün ama abartisiz her gün eşimi arayarak doldurdu ve sonuç boşanma eşiğine gelmiş bir karı koca.. Kocama olan sevgimi sorguluyorum onun bana olan goremedigim sevgisini(?) sorguluyorum su aralar. kusura bakmayın çok uzun yazdım ama yaşadıklarımı tek cümleyle ozetleyemezdim. Okuduktan sonra cvp yazarsanız sevinirim çünkü yazımı sileceğim eşimin veya ailesinin görmesini istemiyorum.
Aslında ben sizi çok iyi anlıyorum ve bunlar neden bu kadar karışıyorlar biliyor musunuz siz çok korkuyorsunuz bunu belki bastırmak istiyorsunuz ama hemen mesajın silinmesini istemenizden belli eğer karşılarında dik dursanız bir sorun yaşarsanız iki yaşar üçüncü de bu kadar zorlanmazsınız çünkü ben de öyle oldu benim yatak odama yapacağım çocuğa kadar karışıldı tamamen sınır çizdim ve eskisi gibi değiliz korkmayın görsünler onlar yaparken utanmıyor siz yazarken mi utanacaksınız. Onlar utandıracak şeyler yapmasınlar, kendinizi sevin.

Aynen oyle. Nasil baslarsa oyle devam ediyor. Benim de anladigim bu. Umarim duzelir sorunlarin. Biraz daha kendini savun onlara karsi ama esinle ters dusme. Oyle bir ol ki esin sana kopek olsun. Kendinden sogutma. Surekli kavga etme. Esin evindeki huzuru mutlulgu baska hic bir yerde bulamasin. Sen de caktirmadan doldur esini. Onun yaninda ailesini kotuleme onlarla tartisma. Esin yokken demedigini bırakma. Onlar sana bir derse sen on cevap ver. O gelince de inkar et ben yapmadim de. Isine geleni soyle gelmeyeni çarpit. Ama bir anda yapma bunlari surece yay. Evinde kedi gibi ol nazlan cilvelen. Onlara karsi kaplan ol. Akilli ol. Uzdurme kendini Aklima gelenler bunlar. 🤗🤗
Emin olun bunların hepsini denedim 3 yıl boyunca eşim yemeği çok sever yapmadığım denemediğim yemek kalmadı, çok hoş güzel bir bayanım başka şeyler de de eşimi el üstünde tuttum. Ama ben ne zaman ailesi için bir şey söylesem beni susturdu. Ben susarken ailesi benim hakkımda eşimi doldurdu zamanla ne mi oldu ben de soğudum. Artık umursamıyorum eşimden de bir soğuma yaşadım Arkamda durmadıpı için ve şu an o çabalıyor devam etsin diye ama ben de eski heves kalmadı.

Dizin nasıl çekip gitme ihtimalimiz var mı boşansanız hayatınzı devam ettirebilir misin

Ben zaten su an ailemin evindeyim, bosanma asamasindayim. Ailem arkamda. Maddi durumumuz da Allah'a sukur ki yerinde. Ama yine de babamin evine donmek en son tercihimdi. Simdi burda da kendimi yabanci gibi hissediyorum. Sanirim evlenip kendi evine yerlesince oraya aitlik basliyor. Geri donunce yabancilik cekiliyor bilmiyorum.
Orta yolu bulamayan hep ailesini hakli beni haksiz goren sonuk, bana ve yuvama sahip cikmayan 1 esi istememistim. Mutlu olmak, saygi duyulmak hakkimken bunlari en sevdigimden alamamak beni cok incitti.

Aslında ben sizi çok iyi anlıyorum ve bunlar neden bu kadar karışıyorlar biliyor musunuz siz çok korkuyorsunuz bunu belki bastırmak istiyorsunuz ama hemen mesajın silinmesini istemenizden belli eğer karşılarında dik dursanız bir sorun yaşarsanız iki yaşar üçüncü de bu kadar zorlanmazsınız çünkü ben de öyle oldu benim yatak odama yapacağım çocuğa kadar karışıldı tamamen sınır çizdim ve eskisi gibi değiliz korkmayın görsünler onlar yaparken utanmıyor siz yazarken mi utanacaksınız. Onlar utandıracak şeyler yapmasınlar, kendinizi sevin.
Ben kimseden korkmuyorum. Yazımı görseler eşime gidip " aile hayatını internette herkese paylaşıyor oğlum bu ne biçim kadın " diyerek zaten sürekli doldurdukları oğlunu elindeki somut kanitla daha da doldurmalarini istemiyorum. Yoksa onlar kim ki korkayim :D Ben zaten hep dik duruşlu olduğum için bu sorunların içindeyim. İstedikleri gibi biri olsaydım zaten sorun yaşamazdık. Bazı şeyleri sineye cektim evliliğim yeni diye ama bu saatten sonra hepsi ayağını denk alacak yoksa ben bu evlilikte yer almam.

Ben zaten su an ailemin evindeyim, bosanma asamasindayim. Ailem arkamda. Maddi durumumuz da Allah'a sukur ki yerinde. Ama yine de babamin evine donmek en son tercihimdi. Simdi burda da kendimi yabanci gibi hissediyorum. Sanirim evlenip kendi evine yerlesince oraya aitlik basliyor. Geri donunce yabancilik cekiliyor bilmiyorum.
Orta yolu bulamayan hep ailesini hakli beni haksiz goren sonuk, bana ve yuvama sahip cikmayan 1 esi istememistim. Mutlu olmak, saygi duyulmak hakkimken bunlari en sevdigimden alamamak beni cok incitti.
Ne güzel aileniz arkanızda ben bunları yaşarken ailem bana bunların sorun olmadığını yarın bir çocuk yaparsam herşeyi düzeleceğini söyledi. Arkamdan ise eşime gerekirse döv kızımı demiş onu duyduktan sonra babamı sildim. Güya eşim de düzelecek ama şu an eskşsşngşbş büyük şeyler olmasa da görüyorum zamanla yine eskisi gibi olacak eşime son şansı verdim keşke benim ailem de Arkamda olsa boşanırken daha rahat ederdim. Ama kendi kendime hayatımı devam ettirebilir artık ailemi de sildim. Aynı sorunlar yaşanırsa ben de herkesten uzak bir hayat kuracam.

Ben kimseden korkmuyorum. Yazımı görseler eşime gidip " aile hayatını internette herkese paylaşıyor oğlum bu ne biçim kadın " diyerek zaten sürekli doldurdukları oğlunu elindeki somut kanitla daha da doldurmalarini istemiyorum. Yoksa onlar kim ki korkayim :KK70: Ben zaten hep dik duruşlu olduğum için bu sorunların içindeyim. İstedikleri gibi biri olsaydım zaten sorun yaşamazdık. Bazı şeyleri sineye cektim evliliğim yeni diye ama bu saatten sonra hepsi ayağını denk alacak yoksa ben bu evlilikte yer almam.
Öyle de inkar edersiniz sonuçta adınız soyadınız yok bu sitede, hem böylece eşiniz size inanıp inanmıyor mu görürsünüz. Yanlış anlamayın ben sizi eleştirmek için yazmadım sadece ilk zamanlar ben de aman duymasın lar dersim aman eşimle sorun olmasın bunu gördükçe yaptığım normal şeyi bile eleştirir oldular.

Ne güzel aileniz arkanızda ben bunları yaşarken ailem bana bunların sorun olmadığını yarın bir çocuk yaparsam herşeyi düzeleceğini söyledi. Arkamdan ise eşime gerekirse döv kızımı demiş onu duyduktan sonra babamı sildim. Güya eşim de düzelecek ama şu an eskşsşngşbş büyük şeyler olmasa da görüyorum zamanla yine eskisi gibi olacak eşime son şansı verdim keşke benim ailem de Arkamda olsa boşanırken daha rahat ederdim. Ama kendi kendime hayatımı devam ettirebilir artık ailemi de sildim. Aynı sorunlar yaşanırsa ben de herkesten uzak bir hayat kuracam.

Bende tek basima yeni 1 hayat kurmak isterdim. Belli 1 yastan sonra ozellikle de evlilik yaptiktan sonra aile kabul etse de ailenin evine geri donmek gercekten cok zor oluyor. Benim ailem esimi zaten hic sevememisti, anlasamayacagimizi dusunmuslerdi. Bu sekilde hakli cikmalari da benim icin aci oldu.
Esime belki 10000 kere sans vermisimdir kendini gelistirebilmesi olgunlasabilmesi adina ama sizinde cok iyi bildiginiz gibi once 1 sure sanki hersey yolunda gibi davraniyor ama cok degil 1-2 ay icinde yine eski haline donuyor. Insan degisemez ama kendini gelistirebilir. Bu da erkeklere zor geliyor.

Back
X