- 22 Temmuz 2019
- 11.511
- 51.855
- 598
Ayakta alkisliyorum iste bu kadarYa ben anlamıyorum zaten bu görümcelik kaynanalık olayınıbende görümceyim ama zerre müdahil olmam hiç bir şeye. Adam evlendi yeni bir ailesi var bunu idrak etmek gerek
Eşantiyon ne ya. Valla ben 4 yılda toplasan 3 kere ya gitmişsindir evlerine ya gitmemisimdir. Ailem de aynı ama kızın ailesi oraya göç etti asıl eşantiyon onlar.madem erkek ailelerini hiç görmek istemiyorsunuz 120000 tl masrafı 4 yıl önce kendiniz yapsaydınız. Yapman gerekeni yap sonra gözüme gözükme. İki yüzlülük bu. Herkes mesafeli bir ilişki ister ama tamamen kopsun istiyorlar ve koptu mis gibiGelin eşini bireysel olarak değerlendirir yanında eşantiyon gibi görümce kayınvalide istemez, her şeye müdahil bir ailesi varsa da uzak durmak için elinden geleni yaPar. Erkeğin ailesi ise biz daha ölmedik burdayiz mesajı germek ister durur gereksiz yere. Çatışma burada başlar genellikle.
Konu sahibi bunu alıntılayıp münakaşaya girme benimle ben tamamen alıntı yaptığım üye ile latife etmek amaclı yazıyorum bak bunu
Bakış açınız çok dar, burda kimse ne direk gelinlere, kaynanalara ya da görümcelere çemkirmiyor, o kadar farklı yapıda olan, kusur bulmaya çalışan art niyetli insanlar var ki, gelin istediği kadar evin kızı gibi olmaya çalışsın bunu görmek istemeyen çok kaynana var maalesef, he tam aksine gelinini kızı gibi görmek isteyip samimi olmaya çalıştıkça arada devamlı mesafe kuran, eşini ailesinden kıskanan , uzaklaştırmaya çalışan da çok gelin var maalesef ki örnekler daha da çoğaltılabilir, çok şükür ki kaynananızla aranız iyiymiş velev mi sizin iyi olmanıza rağmen bu iyi niyetinizi görmeyen, arkanızdan iş çeviren, size iftira atan, size devamlı laf sokmaya çalışan bir kaynananız olsaydı yine bu şekilde iyi niyetli yaklaşır mıydınız önce bu sorunun cevabını verin kendinize, ayrıca gelininizle olan ilişkinizde gelin kadar abiniz de suçlu bu dengeyi kuramayan maalesef ki abiniz, ayrıca o kadar laf sıralayıp evlerinin huzurunu bozmanız kötü görümce olmanızdan ziyade kötü niyetli olmanızdan, demem o ki burda olay görümce, kaynana, gelin olayı değil, iyi insana denk gelme olayı, o yüzden diyorum ki iyi insanlara çıksın yollarımız en önemlisi bu çünkü...Yıl olmuş 2020. Ben artık öyle mağdur gelin hikayelerine falan pek inanmıyorum. Vardır ama erkek aileleri kadar mağduriyet de yaşanmıyordur. Ben de evliyim kayınvalideme gidince hizmet etmiyor hizmet görüyorum. Birbirimize çok derin bir sevgi beslemeyiz ama saygımız muhabbetimiz vardır. Eşimi asla kıskanmam gelirler giderler hiç sıkıntı olmaz. Torunlarını severler. Onlar mutlu ben mutlu bu kadar basit. Sıkıntım olursa o an yüzlerine söyer hallederim eşime asla olayları taşımam. Görümcem de var onunla da ilişkim aynı.
Bizim de gelinimiz var. Evlenene kadar da ilk zamanlar da abartılı bir şekilde mutlu etmek için çaba gösterdik hürmet ettik. Bizim yanımıza abime hakaretler ederdi içimize atardık. Evlendiği gün abinizi artık zor görürsünüz dedi güldü. Geliyorlar annem 5 çeşit yemek yapıyor tabağa tiksinerek bakıyor. Annemin yemekleri yağlıymış da bilmem ne gitmiş abime beni lokantaya götür diyor. Abim bana sarılmamalıymiş falan. Öyle de oldu. Abim zaten vefasızdır. Ne derse dinliyor. Şimdi torunları oldu bayramda bile getirmediler. Ne yaptım açtım ağzımı yumdum gözümü. Abimin kirli çamaşırlarına kadar döktüm alın uğraşın hadi. Sildim attım ikisini de. He şimdi yuva bozmaya çalışan görümce damgası mı yerim ne yersem yerim. Insanların damarına basar ailelerinden koparırsanız erkekler de vefasızlık ederse olmaz olsun öyle yuva. Annem bana kızdı babam bana kızdı ama öyle mutluyum ki. Vefasızlık da can yakmak da böyle olur. Böyle erkek evlat da olmaz olsun böyle eş de. Kan bağına da soyuna da sopuna da...
Ya ben anlamıyorum zaten bu görümcelik kaynanalık olayınıbende görümceyim ama zerre müdahil olmam hiç bir şeye. Adam evlendi yeni bir ailesi var bunu idrak etmek gerek
Hassas konular aslında, ama toplumuzda süregelen bir gelin kaynana durumu da var sorunun kökenine inmek gerek(iniyorum erkek çıkıyorYa ben anlamıyorum zaten bu görümcelik kaynanalık olayınıbende görümceyim ama zerre müdahil olmam hiç bir şeye. Adam evlendi yeni bir ailesi var bunu idrak etmek gerek
Siz neden benim başkalarına yazdığım mesajlarımı doğrudan size yönelik algılayıp beni hiç tanımadan yargılamaya ahkam kesmeye başlıyorsunuz anlamadım.Hayır bana niye görümcelik yapıyorsunuz neden yaniEşantiyon ne ya. Valla ben 4 yılda toplasan 3 kere ya gitmişsindir evlerine ya gitmemisimdir. Ailem de aynı ama kızın ailesi oraya göç etti asıl eşantiyon onlar.madem erkek ailelerini hiç görmek istemiyorsunuz 120000 tl masrafı 4 yıl önce kendiniz yapsaydınız. Yapman gerekeni yap sonra gözüme gözükme. İki yüzlülük bu. Herkes mesafeli bir ilişki ister ama tamamen kopsun istiyorlar ve koptu mis gibi
Yıl olmuş 2020. Ben artık öyle mağdur gelin hikayelerine falan pek inanmıyorum. Vardır ama erkek aileleri kadar mağduriyet de yaşanmıyordur. Ben de evliyim kayınvalideme gidince hizmet etmiyor hizmet görüyorum. Birbirimize çok derin bir sevgi beslemeyiz ama saygımız muhabbetimiz vardır. Eşimi asla kıskanmam gelirler giderler hiç sıkıntı olmaz. Torunlarını severler. Onlar mutlu ben mutlu bu kadar basit. Sıkıntım olursa o an yüzlerine söyer hallederim eşime asla olayları taşımam. Görümcem de var onunla da ilişkim aynı.
Bizim de gelinimiz var. Evlenene kadar da ilk zamanlar da abartılı bir şekilde mutlu etmek için çaba gösterdik hürmet ettik. Bizim yanımıza abime hakaretler ederdi içimize atardık. Evlendiği gün abinizi artık zor görürsünüz dedi güldü. Geliyorlar annem 5 çeşit yemek yapıyor tabağa tiksinerek bakıyor. Annemin yemekleri yağlıymış da bilmem ne gitmiş abime beni lokantaya götür diyor. Abim bana sarılmamalıymiş falan. Öyle de oldu. Abim zaten vefasızdır. Ne derse dinliyor. Şimdi torunları oldu bayramda bile getirmediler. Ne yaptım açtım ağzımı yumdum gözümü. Abimin kirli çamaşırlarına kadar döktüm alın uğraşın hadi. Sildim attım ikisini de. He şimdi yuva bozmaya çalışan görümce damgası mı yerim ne yersem yerim. Insanların damarına basar ailelerinden koparırsanız erkekler de vefasızlık ederse olmaz olsun öyle yuva. Annem bana kızdı babam bana kızdı ama öyle mutluyum ki. Vefasızlık da can yakmak da böyle olur. Böyle erkek evlat da olmaz olsun böyle eş de. Kan bağına da soyuna da sopuna da...
yemeği yazmadık yapılan saygısızlığı teşekkür bilmeleri yazdıkSiz kayinvalidenize gidip hizmet etmeyip hizmet gorunce cok iyi bir sey diye anlatiyorsunuz.
Gelin gelirken yapilan yemegi de buraya yazmayin o zaman.
Siz neden benim başkalarına yazdığım mesajlarımı doğrudan size yönelik algılayıp beni hiç tanımadan yargılamaya ahkam kesmeye başlıyorsunuz anlamadım.Hayır bana niye görümcelik yapıyorsunuz neden yanimadem erkek ailelerini görmek istemiyorsunuz 4 yıl önce 120000 tl masrafı kendiniz yapsaydınız demissiniz de ben neden yapacağım böyle bir şey. Öfkenizi dolu dizgin yaşıyorsunuz anladım da ben gelininiz değilim yanlış hedef
Alışkanlık diyorsunuzKonu sahibi hayatında görümceliği kendine meslek olarak edinmiş. Tek vasfı görümce olmak olduğu için sizede yapması normal meslek icabı...
Sonra 120 bin masrafa tapusunu mu aldınız gelini ne derseniz nasıl isterseniz öyle mi yaşamak zorunda? Ailesi kızının evine gelirken sana mı sorcak ki nasıl bi mantık var aklında ben çözemedim seni bildiğin fesat görümcesin bence hak etmişsin oh olsun doğruEşantiyon ne ya. Valla ben 4 yılda toplasan 3 kere ya gitmişsindir evlerine ya gitmemisimdir. Ailem de aynı ama kızın ailesi oraya göç etti asıl eşantiyon onlar.madem erkek ailelerini hiç görmek istemiyorsunuz 120000 tl masrafı 4 yıl önce kendiniz yapsaydınız. Yapman gerekeni yap sonra gözüme gözükme. İki yüzlülük bu. Herkes mesafeli bir ilişki ister ama tamamen kopsun istiyorlar ve koptu mis gibi
Vardır ama erkek aileleri kadar mağduriyet de yaşanmıyordur.
Alışkanlık diyorsunuzpek haşin yaa düğün masrafını benden isteyecek diye korkuyorum
Ya sabah sabah iyi güldüm size Allah iyiliginizi versinAlışkanlık diyorsunuzpek haşin yaa düğün masrafını benden isteyecek diye korkuyorum
İşin özüne bakarsak evlilik temelinin bozulmasinda en buyuk etken yine bizler oluyoruz maalesef
Bakin herkesin sorunu kaynanasi ile gorumcesi ile eltisi ile nedense basrolde hep kadinlar var kadinin kadina yaptığı kötülüğü erkekler bile kadına yapmiyor maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?