Gelinler mağdur kaynanalar cadı pehh.

Ya ben anlamıyorum zaten bu görümcelik kaynanalık olayını bende görümceyim ama zerre müdahil olmam hiç bir şeye. Adam evlendi yeni bir ailesi var bunu idrak etmek gerek
Ayakta alkisliyorum iste bu kadar
Evlendi diye abiniz olmaktan tabiki cikmadi hala caniniz kaniniz ama artik iki ailesi var durum bu kadar basit.

Eşantiyon ne ya. Valla ben 4 yılda toplasan 3 kere ya gitmişsindir evlerine ya gitmemisimdir. Ailem de aynı ama kızın ailesi oraya göç etti asıl eşantiyon onlar.madem erkek ailelerini hiç görmek istemiyorsunuz 120000 tl masrafı 4 yıl önce kendiniz yapsaydınız. Yapman gerekeni yap sonra gözüme gözükme. İki yüzlülük bu. Herkes mesafeli bir ilişki ister ama tamamen kopsun istiyorlar ve koptu mis gibi

Bakış açınız çok dar, burda kimse ne direk gelinlere, kaynanalara ya da görümcelere çemkirmiyor, o kadar farklı yapıda olan, kusur bulmaya çalışan art niyetli insanlar var ki, gelin istediği kadar evin kızı gibi olmaya çalışsın bunu görmek istemeyen çok kaynana var maalesef, he tam aksine gelinini kızı gibi görmek isteyip samimi olmaya çalıştıkça arada devamlı mesafe kuran, eşini ailesinden kıskanan , uzaklaştırmaya çalışan da çok gelin var maalesef ki örnekler daha da çoğaltılabilir, çok şükür ki kaynananızla aranız iyiymiş velev mi sizin iyi olmanıza rağmen bu iyi niyetinizi görmeyen, arkanızdan iş çeviren, size iftira atan, size devamlı laf sokmaya çalışan bir kaynananız olsaydı yine bu şekilde iyi niyetli yaklaşır mıydınız önce bu sorunun cevabını verin kendinize, ayrıca gelininizle olan ilişkinizde gelin kadar abiniz de suçlu bu dengeyi kuramayan maalesef ki abiniz, ayrıca o kadar laf sıralayıp evlerinin huzurunu bozmanız kötü görümce olmanızdan ziyade kötü niyetli olmanızdan, demem o ki burda olay görümce, kaynana, gelin olayı değil, iyi insana denk gelme olayı, o yüzden diyorum ki iyi insanlara çıksın yollarımız en önemlisi bu çünkü...

Bu konuyu okuyunca görümcelerime sarılasım geldi, canım görümcelerim siz bilmesenizde burdan size bol öpücükler karışmazsınız etmezsiniz hayatıma ne büyük nimetmiş meğer.
Ya ben anlamıyorum zaten bu görümcelik kaynanalık olayını bende görümceyim ama zerre müdahil olmam hiç bir şeye. Adam evlendi yeni bir ailesi var bunu idrak etmek gerek

Çünkü annesine babasına ziyarete gidilmemiş ve anne babadan önce görümcenin zoruna gitmiş bu durum. Çünkü kendisi örnek bir gelin ama kendi gelinleri tü kaka

Hassas konular aslında, ama toplumuzda süregelen bir gelin kaynana durumu da var sorunun kökenine inmek gerek(iniyorum erkek çıkıyor) ama eskiye nazaran artık herkes yuvasını ayrı yerlerde kurduğundan daha bağımsızlaşıldı dediğiniz gibi idrak noktasında sorun olabiliyor işte. Allah herkesin yuvasından sağlık ve huzuru eksik etmesin ne diyelim

Anlattıklarından bana gelininiz biraz şakacı gibi geldi. Aynı dili konuşamadığınız için, ne yapsa batıyor sana. Pek kabullenememişsin onu sanki. Herkes sen ve ailen gibi olmak zorunda değil. Bizim ailemize göre davranacak, bize uyacak diye bekliyorsan daha çok beklersin.

Abin sevmiş mi... Evlenmiş mi... Birbirlerinden memnunlar mı... Evetse BİTTİ. Sana ve kimseye laf düşmez. Sana ters gelen hareketleri belki abinin çok hoşuna gidiyordur. Her ilişkinin dinamiği farklıdır.

Yuva yıkan görümce olabilmen için yuvayı yıkabilmen gerekir. Dış kapının dış mandalı olduğun için, kimse senin aklınla hareket etmez merak etme. Abinin hanımı biliyordur zaten abinin gelmişini geçmişini...
Anca sinsi, fesat, aklından zoru olan görümce olarak kalırsın.

Kimse annenin yağlı yemeklerini yemek zorunda değil.

Pek haklı ulamadım sizi, kim bilir gelininize ne
Laflar sokuşturdunuz, bu yaptığınız davranış fazlasıyla size geri dönenektir,

TÜRKÇESİ etme bulma dünyası
HİNTÇE karma gerçekleşme olayı

Siz neden benim başkalarına yazdığım mesajlarımı doğrudan size yönelik algılayıp beni hiç tanımadan yargılamaya ahkam kesmeye başlıyorsunuz anlamadım.Hayır bana niye görümcelik yapıyorsunuz neden yani madem erkek ailelerini görmek istemiyorsunuz 4 yıl önce 120000 tl masrafı kendiniz yapsaydınız demissiniz de ben neden yapacağım böyle bir şey. Öfkenizi dolu dizgin yaşıyorsunuz anladım da ben gelininiz değilim yanlış hedef

Siz kayinvalidenize gidip hizmet etmeyip hizmet gorunce cok iyi bir sey diye anlatiyorsunuz.
Gelin gelirken yapilan yemegi de buraya yazmayin o zaman.
yemeği yazmadık yapılan saygısızlığı teşekkür bilmeleri yazdık

Konu sahibi hayatında görümceliği kendine meslek olarak edinmiş. Tek vasfı görümce olmak olduğu için sizede yapması normal meslek icabı...

Konu sahibi hayatında görümceliği kendine meslek olarak edinmiş. Tek vasfı görümce olmak olduğu için sizede yapması normal meslek icabı...
Alışkanlık diyorsunuz pek haşin yaa düğün masrafını benden isteyecek diye korkuyorum

Sonra 120 bin masrafa tapusunu mu aldınız gelini ne derseniz nasıl isterseniz öyle mi yaşamak zorunda? Ailesi kızının evine gelirken sana mı sorcak ki nasıl bi mantık var aklında ben çözemedim seni bildiğin fesat görümcesin bence hak etmişsin oh olsun doğru

Vardır ama erkek aileleri kadar mağduriyet de yaşanmıyordur.

Erkek aileleri ne mağduriyet yaşıyor ki? 120.000 masraftan bahsediyorsanız yapmasalarmış, imkanları varmış ki oğullarına harcamışlar, sizi hala ilgilendirmiyor. Para harcadıktan sonra da kimse kimsenin sahibi olmuyor. Siz ne yaparsanız yapın, niyetiniz iyi de olsa sizi ilgilendirmeyen olaylara burnunuzu sokuyorsunuz, abiniz bayramda gelmemisse o abiniz ve annesi, babasi arasinda. Koskoca insanlar kendileri çözmeli çözemiyorsa da kendi sorunları, siz belki en olmadı iyi niyetle arabulucu roluyle ortami yatistirmaliydiniz annenizi babanizi birazcık düşünüyorsanız tabi. Ama siz kötü niyetle sadece rezillik çıkarmışsınız.

Alışkanlık diyorsunuz pek haşin yaa düğün masrafını benden isteyecek diye korkuyorum
Ya sabah sabah iyi güldüm size Allah iyiliginizi versin
Genellemek istemem ama ben nikahtan gitmek istedim benim kv kendi dugunuya malum kendi gelin oldugu icin asla olmaz dugun yapcaz dedi. Ben mutevazi takilcaktim herseyde inatlasti nasilsa oglum ödüyo diye... sanki evlenince ben ödemicem
Sen misin onu yapan ben de annecim erkek tarafi yapar dedim simdi kendisi ödüyo. Böyle ayranim yok icmeye atla giderim ... yapan da cok. Nedense öyle biseyler sezdim.
Yapmasaydiniz borc yapcak bisey yok diyesim geldi ha belki gelin zorlamistir ic yuzunu bilmiyorum ama yine yapcak bsiey yok gelenekci bi aile olduklarindan bunlari normal karsilamali gorumce.

WunderLost katılıyorum mesela erkek davranışları ile kurtaracak bu durumu yine dön dolaş erkek

Mesela kadın kaynanası ile konuusyorken karisina dönüp anneme böyle diyemezsin dediğinde ne oluyor kaynana yuceliyor mesela durup dururien

Erkekler olmadık yerde müdahil olup

Müdahil olması gerekirken de uzaktan bakabilior malesef :/

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…