Gelinler mağdur kaynanalar cadı pehh.

Toplum içinde dengesiz davranışlar tabiki hoş bir şey değil fakat konu sahibinin anlattıklarından sağa sola şeker fırlatan, arkasından hihihi yapan bir gelin gözümde canlanamadı doğrusu. Bu kadın deli değil sonuçta heralde. Belki yanlışlıkla denk geldi, yerden al onu diyerekte normal söyledi... görümce her ne olursa olsun karışmamalı böyle mevzulara. Şahsına karşı bir saldırı olmadıkça susmalı. Gel gelelim kendisi yenilmeyen yemeklere, abisine fotoğrafta alnın büyük çıkıyor demesine kadar takmış. Sonra ortada hiçbir şey yokken sırf torunu getirmedi diye kirli çamaşırları dökmüş... iyi niyet asla sezemedim.
Aileye, şahsına karşı bir saygısızlık varsa cevap verirsin. Onun dışında sevmiyorsan anlaşamıyorsan görüşmezsin olur biter.

Ama paşamlar isterler ki, karıları kendi annelerine tapsın.

Ya Ya şaka mısınız. Ben zaten kendi yaptıklarımı açıkça söylemişim. Gizlememişim yalan mü söylüyorum. Herkesin için kafasına misafirler varken şekeri fırlattı sonra şeker halıda kalınca o şekeri al dedi almayınca al dedim sana diye bağırdı. Yemek mevzusu bile tuhaf. Elli çeşit yemek var pilavı yağlı olmuş bahanesiyle kızıp lokanataya gidelim demek anlamlı mı. 1 saat durup kalkacaksın zaten. Rencide etmeye çalışıyordu herşeyimizi. Ben dış gebelik geçirdim tüpüm alınabilirdi hastanede geldi bana benim tüpüm çok iyiymiş diyor. Bana suizan ona niye bu kadar hüsnüzan.

Peki tüm bunları anne babanız görmüyor mu ?

Prof. Dr. Mustafa Kemal Sayar'ın Yavaşla kitabındaki aşağıdaki bölümde, kötülüğün ikinci sebebi olarak ifade edilen şeydir kv-gelin-görümce kötülüğünde... EGO TEHDİDİ...
Bu muhteşem üçlüden, kim kimi kendi egosuna tehdit görüyorsa, ona kötülük ediyor, ve kötü olan o oluyor özetle.

Artık varın siz düşünün, gelininiz mi kötü, siz mi, anneniz mi, kv.niz mi?
Bu kötüler kime karşı kötü, neden kötü?
Kimin egosu şişmin, kim söndürecek diye korkuyor? Da kötülük ediyor, korktuğu olmasın diye...

Slm bende 2,5 senedir eşimin ailesiyle görüşmüyorum sadece bayramlarda telefonla ararım.eşim ailesiyle tabikii görüşür konuşur ona karışmam karışamam da yani olay abinizde bitiyor o onun karısı sizde ailesisiniz herkes yerini bilecek

Bence eşi de onun ailesi....
Bunu eski aile idrak etmeli...
Gelin "el kızı" değil, "oğlanlarının/abilerinin/kardeşlerinin" ailesi...

Su soylediginiz lafa bakarsak sizinde o gelinden farkiniz yok ama o kotu gelin siz iyi gelin isine geldigi gibi davranmak denir buna

O deli olamaz ama ben olabilirim değil mi. Deli olsam 4 senedir yapardım ne kadar doldum da patladım acaba. Allah size benim gibi görümce v İster etkiye tepki de ister kötülük de. Bende kötülüğün karşılığı kötülüktür. İyiliğin karşılığı iyiliktir. Bu sayede hiç olumsuz dönüş almadım hayatta. Okul hayatımdan kariyere evliliğe kadar bu net iyilige iyilik kotuluge kötülük tavrım sebebiyle hiç kafa yoran bir tip olmadım. Siz bir yanağınıza tokat yiyince diğer yanağınızı çevirebilirsiniz. Ben tercih etmiyorum. Hiç küs olduğum bir akrabam arkadaşım yok sıkıntılı olduğum kin duyduğum kimse yok. Onlar hariç. Sorun bende olsa hepsiyle olurdu. Mesele bu kadar basit.

Ulkemiz de iki kisi evlenip aile olmuyor, bütün aile evleniyor. Bu yüzden evlilikler monoton kavga dolu ve sorunlu geçiyor.
Durumun farkına varanlarda hayatlarını kurtarıyor.
Burnunuzu lütfen evli çiftlerin hayatlarına sokmayın, başkalarınında bunu size yapmasına musade etmeyin.
Geri kalanlara da ister saygı ister saygı gösterin.

Hiç küs olduğum bir akrabam arkadaşım yok sıkıntılı olduğum kin duyduğum kimse yok. Onlar hariç.
Sorununuz tam da burada gizli: gelininiz sizin akrabanız olmuyor mu?

Gelininiz abinizin eşi yani abinizle akraba, siz abinizle akraba, ama gelin size akraba değil öyle mi(?)

Olmuyorsa, neyiniz olur?

Herkes karakterinin gereğini sergiler...

Kötü olana kötü olacağınıza, kötüden uzak durmanız daha uygun olur zannımca.

Dünyada çiftlerin %60ı ilk 5 yılda boşanıyor. Yarın bir gün evlilik bitse kimin yanına gidip kimin omzunda ağlıyoruz gene ailemizin. Bırakın bu batı özentisi bireysellik ayaklarını kimse gel bende yaşa ben sende yaşayayım demiyor. Annem oğlunun çocuğunu 1 yılda 2 kez anca gördü yakın olmalarına rağmen. Bu zulümdür. Evlerine gitti çocuklar odadan bile çıkmadı göstermedi. Sanki hiç sorunlu arıza gelib yokmuş gibi konuşmayın.

Ben bizzat sorunlu arıza gelinim
Ne işkenceler ediyorum gorumceme var ya offff

Bi keresinde doğru dur her halini ailene anlatırım diye tehdid ettim kızın yüzü var ya bemmmbeyazzz

Batı özentisi ayaklarını bıraktım

Görümce gelıne kızmıs . Kendı basına gelınce nasıl da aslan kesılmıs post sahıbı ..

kayınvalıdeye gıdınce hızmet denmez ona, yardım etmek denır . Bır arkadasa gıdınce sofra hazırlanıyorsa bön bön bakılmaz yardım ederiz degıl mı?
Bu hızmet degıldır!!
Gelının ekmegıne yag suren görümce ama farkında olmayan, kendını kurnaz zanneden gorumce.

Bu duzenı saglayan tek kişi erkektir !! Kımının kocası aılesıne sesını dahı cıkaramaz
Kımıninkı asırı saygısızdır aılesıne abartır
Kımının kı adil olur adil olup hakem olanı nadirdir!!

Son düzenleme:
Abimin kirli çamaşırlarına kadar döktüm alın uğraşın hadi.
Bu yaptığınız inşallah ters etki yapar...

Abiniz ve eşi bizim birbirimizden başka kimsemiz yok diyip bağlarını daha da güçlendirirler...

Ayrıca erkekler ailelerini eşlerine kolay kolay ezdirmez ve ailelerini silmezler.

Abiniz sizi yok sayıyorsa yapmışsınızdır birşeyler...

Keşke gelinde gelse neler yaptığınızı yazsa

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…