Gelinler mağdur kaynanalar cadı pehh.

Ya kimse kiz tarafinin maddi olarak aldiklarini hesaba katmiyo ben de bunu anlamiyorum. Benim kv de de tutturdu o da olcak bu da olcak bana soran yok simdi kendi ödüyo arada bi laf sokuyo borc öduyz diye e odemeseydin ben dedim nikahtan gidelim masrafa gerek yok diye. Ayrica masraflari paylastik yari yariya benim annem babamin sesi cikmiyo onlar da ödüyolar evlatlari icin yapılmış bisey.. Vay efendim erkek ailesinin cebinden cikan baska oluyo galiba.
120 bin tl az bi para da değil hani, neyse korkma gelin dayanışması aramızda toplamaya çalışırız
Puhahahhaa tam destek

Yahu geliniz için çok kafaya takmışsınız onun hareketlerini, onunda sonunda oğlu olacak
Oda size ne yaşattıksa geri alacak, bu işler sabır gerekir, ortalığı karıştırmak, ergen hareketi, çocukca bence, herkes yaptığı hareketlerinden sorumludur şimdi ilerisi için

Bide hurdacılığınız var demek hmm iki meslek birden maşallah... hem görümcelik, hem hurdacılık zor olmuyor mu. Saatleri falan nasıl ayarlıyorsunuz. Yalnız hurdacılıkta biraz daha ilerlemeniz gerek...

R runesya23
Kusura bakmayin da ben borca sokmadimki onlar kendi girdi ben almayalim dedikce alalim dediler ogullari evleniyoya hava atcaklar ellerinde patlar böyle iste..
Sizin konunuza gelince kıt degilim hemen sizin acinizdan bakiyorum. Yine ayni.
Siz o zaman istemeye gidince konuşsaydınız bakin biz fazla masraf yapamayiz diye. Silah mi dayadi bu gelin size..
Ee? O zaman zorla yapilan bisey yok annenizle babanizin ödediği borc da sizi ilgilendirmez..

Etme bulma dünyası kendine yapılmasını istemediğin birşeyi kimseye yapma diyecem de sen aşmışsın maşallah beni lokantaya götür demiş lafı başlı başına cİnnetlik sanane kardeşim sanane bırak kv arasındaki sorunu kendi çözsün sen sevmiyorsan uzak durursun bu kadar basit

gelinin yaptığı hoş olmamış ama siz de yangına körükle giden birisiniz. böyle durumlarda ortalığı velveleye verip her şeyi silip atmaktansa arabulucu davranmak en doğrusudur bilen bilir. sonuçta o sizin yengeniz abinizin eşi, dış kapının mandalı değil. öyle ya da böyle iyi kötü görüşeceksiniz zorla da olsa.

Siz çok iyi yapmışsınız çünkü belli ki masrafı oğluna yıksaydı bile, kvniz düğünü biz yaptık diyecek bir potansiyeldeymis. Ne olursa olsun görümce ya da diğer kardeşlerin bu paranın derdine düşmesi anlamsız. Aile de ödemeler için zorunluluk hissetmişse başta söyleselermis geline, kızım bu bizi aşıyor diye. Çift hayır böyle olacak diye ısrar etmişse de, anne-baba tamam o zaman bizim imkanimiz bu kadar gerisini de siz istediğinizi gibi yapın diyebilirlerdi.

Maske hijyen mesafe

Bayramlarda işlemiyor o. Konu sahibi gelmediler diye takmış. Kimin umrunda virüs nasıl da biricik ailesine gitmez, torunu götürmez insafsız gelin
Ay bu torun kelimesi bile itici... küçücük çocuğa. Elti, görümce gibi buda kötü geliyor bana. Evleniyoruz, çoluk çocuğa karışıyoruz hepimizin bir sıfatı oluyor tabi. Halbuki ahmet, ayşe demek varken ya da eşimin kardeşi, çocuğumun çocuğu demek varken. Torun ne ya tokmak gibi.

Bizler cocukmuyuz yada bizleri birilerinin surekli uyarması bize surekli mudahelemi etmesi gerekiyor sucu erkeklere atmissiniz ama ona o dengeyi niye kurdutmaya çalışıyoruz biz kendimiz neden kurmuyoruz o dengeyi
Şimdi şöyle. Eş abisinin, aile abisinin. Abi, karısı ile kendi ailesi arasındaki köprü. Yarın abiyle karısı boşansalar hep el olacaklar birbirlerine. Gelin ve ailesi için de söylediklerim geçerli. Gelin de kocası ve kendi ailesi arasında olanlardan mesuldür.

Sıkıntım olursa o an yüzlerine söyer hallederim eşime asla olayları taşımam.
Annemin yemekleri yağlıymış da bilmem ne gitmiş abime beni lokantaya götür diyor. Abim bana sarılmamalıymiş falan
Bu nasıl bir egodur böyle...
Siz sıkıntınız olunca söyleyin, gelininiz sıkıntısını söyleyince "mış mış da bilmem ne"...
Allah size de sizin sıkıntılarımız g*tuyle gülüp ti.ye alan "mış mış da bilmem ne" diyen kaynana ve görümce çıkarsaymış da görseymişsiniz... Keşke...

İyide gelinler mağdur kayınvalideler cadı diye birşey yokki .. insan olarak iyi ,kötü olarak bakmak lazım. . Hatta yaşanılan olaylara göre fenalık maģdurluk değişir. Genellemek çok saçma..
Cok iyi gelinler ,çok iyi kayinvalideler ,çok iyi gorumceler Vs de var.
Ama sizin şu lafınizda hoş değil bana hizmet ederler kısmı.. Kimsenin evinde is yapılması elbette mecburiyeti yok ancak çay biter koyarsin,ya da sofra toplamaya yardım edersin bulaşıklara girmezsin. Bu nezaketli bi durum kimin evine gidersen git böyle değilmidir.

Kaç yıllık görümceyim ve de gelin. Bunca yıl da edindiğim tecrübeye göre (ki daha ne tecrübeler edinicem ömrüm yettiği kadar) , kv asla anne gibi olmaz, görümce asla kız kardeş olamaz , arada hep sinsi bir güç savaşı vardır.
Anne dedim, kardeş dedim kazığı yedim , mesafeli bir ilişki kursaydım kötü şeyler yaşanmamış olacaktı, hata ettim.
Gelinlere bende bir gelinim diye yaklaştım, mesafeli mi olmak istiyorlar oldum, aynı şehir de sene de iki defa zor giderim evlerine, kardeşlerimle görüşmek istersem arar görüşürüm, eşleri ne diyecek buna, onlar mesafeli durmak istiyorsa dursun benimle mi evlendiler de iç içe olucaz .
Herkes yerini, haddini, mesafesini bilse böyle saçma sapan muhabbetlere de gerek kalmıyor, huzur kaçmıyor.
Olayı iktidar savaşına çevirince de böyle küs aile bağları kopmuş insanlar kalıyor orta da.
Mesafe ne güzel bir kavram :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…