Gelinlik Seçimimiz

bana kalsa 1 gelinlik bile bi gece için boşa masraf...kiralama bile olabilir.ki hatıra kalsın istiyorsanız onları satın alıp giydikten sonra onları evde saklamak bile bi dert.neyse sizin hayatınız ne denir.

3 gelinlik alıp,3 farklı yerde giymek bana çok gereksiz ve tuhaf geldi açıkçası. Düğün benim bildiğim bir kere yapılıyor yani bizim buralarda öyle,ve bir gelinlik seçip giyiyoruz içimize sinen.. 3 gelinlik hem masraflı hem gereksiz. Nişanlınız en doğrusunu söylemiş bana kalırsa ama çenemden kurtulamaz diyorsun o yüzden bence de al o halde 3 gelinlik birden. Ne diyeceğimi bilemedim Bu arada mutluluklar dilerim..

Tatlım emin ol 3 gelinlik yaptırıp giymeye karar verirsen işte başına gelebilecek olası durumlar;
Bi kere her birinin prova telaşesi, (kaldı ki o kadar düğün telaşesi içinde)
düğüne yaklaştıkça zayıflayacaksın 3 gelinliği birden daraltacaksın,
1. düğünü yaptın, emin ol yine zayıflayacaksın ve 2. giyeceğini daraltmak zorunda kalacaksın,
2. düğünü yaptın ve emin ol yine zayıflayacaksın ve 3. gelinliği de daraltmak zorunda kalacaksın..
Diyelim ki daraltmak senin için külfet değil, uğraşırım diyorsun ama başka şehirdeki terziye güvenip gelinliğini emanet edebilecek misin bilemiyorum, neticede diktirirken terziyi özenle seçiyor insan..
Ablam 2. düğününde zayıflamıştı, göğüs kısmında potluklar vardı ve gelinliğini daraltmamamıştı terzisi İstanbulda olduğu için ve iki düğün arasında sadece 3 gün vardı, aynı gelinlikti..
Bir de gelinlikleri saklama derdi var tabii, 1 tanesini bile insan saklayacak yer bulamıyor inan..
3 düğün gerekli olabilir, benim de 2 düğünüm olmak zorunda İstanbul ve Niğde olmak üzere.. Neticede iki şehirdeki insanların hepsini diğerine taşımak imkansız..
Ancak bir gelinliğin bile külfeti o kadar fazla ki..
Bence gerçekten özenerek bir gelinlik diktirip onu giymelisin, nacizane fikrim..
Ben düğünümü düşündüğümde üstümde tek bir emeği hayal etmek isterim açıkçası.. (;
Ha bir de ben o bir tane gelinliğe bile nasıl karar vereceğimi düşünemiyorum, kim bilir neresi nasıl olacak..
Sen cesursun sanırsam ya da kolay beğenebiliyorsun.. (;
Karar senin, umarım nişanlınla ikinizin de içine sinecek mantıklı bir karar verebilirsin..

Son düzenleme:
gelinlik bence bir tane olur ve özeldir. ayni eşin gibi.. tektir. 2.si 3. sü bilmiyorum.. yani sen gelin olacaksin bir baskasinin 3 dugunune birden katiliyo olsan 3 farkli elbise kiyafet dusunebilirdin ama sen gelinsin ve gelinligin de 1 tane olmali bence. ben dunyanin en zengin insani da olsam istemezdim 2 tane baska gelinlik giymek..

mutluluklar sizede..
evet kulfet gorenler olmus 3 dugunu, olabılır malesef oyle olması gerekıyordu, ben 3 dugun olsun demedım.
insanları tasımak cok daha masaflı ve zor, gelen kendı ımkanıyla gelsın olmuyor.herkes ozel ılgı beklıyor.
bu arada aynı yerlerde evlenıyormusuz:))benımde bırı nıgde..

gelinlik konusunda özel bir takıntınızmı var merak ettin..
her yorumunuzda nişanlıma yazık olacagını vurguluyorsunuz..

3 dugun icin birsey diyemiyecem benim cevremde de farkli memleketlerde oldugu icin 2 dugun yapanlar mevcut fakat 3 gelinlik fazla olur icine sinen bir tane gelinlik al o gelinlikleri her dugunde farkli bir modelde kullanabilirsin birisinde askili,birisinde tasli birisinde beline pembe kurdele takabilirsin.

bir tanıdığımız da iki düğün yaptı çok lüks otellerde, 2 ay sonra falan babasının evine döndü sonra çocuk oldu durum gene aynı muallakta hala evlilikleri, başka bir olayda da düğünde takı meselesi yüzünden kavga çıkmıstı bir taraf az taktı diye, kız hastalanınca anında babasının evinin yolunu gösterdiler, gösteriş meraklısı insanların sonu bu oluyor genelde, size önerim sevgi saygı ve huzurunuza şimdiden daha çok önem verin ki; gelinlikle, düğünlerle, şenliklerle bir evliliğin yürümeyeceğinin farkına geç varmayın.

Son düzenleme:

Evet öyle gerçekten, hadi o kadar insan bi mucizeyle geldi diyelim, ağırlayacak yer imkansız bu kez..
Memleketler farklı olunca 2 düğün kafadan şart oluyor..
3. kokteyl de mantıklı, diğer düğünler kadar büyük olmaz muhtemelen ancak kişi sayısına uygun ayarlanabilir, siz de arkadaşlarınızın düğünlerine katılmışsınızdır neticede..
Niğde fena bir yer değil, havası hoş..
Mutluluklar dilerim.. (;

siz çok sabit fikirli olsanız da bu konuda bi öneri de bulunmak isterim.nikahınızda güzel beyaz ya da krem bir elbise giyebilirsiniz ki bu elbiseyi en az bir defa yine giyebileceğiniz için masrafı önemli olmaz. illaki saklamak istiyorum diyorsanız bir gelinlik alıp bir diğerini de gittiğiniz şehirden kiralayıp giyebilirsiniz.3 tane almazsanız değil de alırsanız daha sonra çok pişman olabilirsiniz.benim bir arkadaşım var gelinliğini aldı kendi ondan ödünç alıp giyinen 6 gelin daha oldu sonradan.gereksiz israf olur size de nişanlınıza da yazık.

tatlım kendi ağzınla demişsin ailelerden tek kuruş gelmedi herşeyi nişanlım kendi yaptı diye, yine kendi bileceğin iştir karışmak gibi olmasın ama 5,000 tl çok büyük bir masraf bunun düğün salonu parası yemesi içmesi takısı ev masrafı daha daha daha....
ben de yeni evliyim ben çok masraf yaptırmamaya özen gösterdim çünkü sevgilimi çok seviyordum ve bizde de herşeyi kocam yaptı inan evlendikten sonra o kadar ıvır zıvır masraf çıkıyor ki keşke gereksiz şeyler olmasaydı o paralar bize kalsaydı diyeceksin
o yaptığın masrafları evlendikten sonra sen çekeceksin benden demesi. o 3 gelinliği aldığına da valla pişman olursun. 1 tane olsun senin olsun sonra ister sat ister sakla .ben de aldım 1 tane daha kaynanamın evinde duruyor ne kendimle getirebildim ne satabildim .
deneyimli olanları biraz kulak verip dinlersen senin geleceğin için iyi olur. el alemi vayyyy 3 gelinlik almış dedirmek çok ta mühim değil o gece öyle der sonra gidip unuturlar ceremesini çekmek sana kalır.. ama var param beni etkilemez dersen pek ala :) mutluluklar..

aynen öyle gelişti..üçüncü arkadaslarımız gelemiyorlar memleketlerımıze.. diğeride izmirde çünkü.. üçüncü gelinlik dediğimde aslında mını tüllü bi kokteyl kıyafetı tam gelinlik gibi değil..altı cıkıyor,altına kabarık etek gecırıp ızmırdekı kır dugunumde gıymeyı dusunuyordum.. nıgdedekı gelınlıgım ayrı olacaktı onuda salonda gıyecektım..hem etek uclarıda kırlenmemıs olur dıye dusunuyordum.. sanırım tam ıfade edemedım kendımı.. evet begendım nıgdeyı guzel.
düğünün konseptlerıne gore kafamdakı planım bu ıdı:)) sizede mutluluklar..

verdiğininz örnekler gercekten cok uzucu cok gecmıs olsun....

Sevgilimle evlenmek istiyoruz fakat bizde herşeyimizi kendimiz yapacağımızdan maalesef her şeyde en ucuza gitmeye çalışıyoruz hatta o kadar ki sadece bir nikah yapıp 5-6 ay sonra bi eğlence düzenlemeyi amaçlıyoruz arkadaş arasında

şimdi seninki de sevgi benimkide
ben hayatımdan belkide bir kere giyebileceğim gelinlikten feragat etmeyi bile göze alıyorum sana 2 tane az geliyor 3.yü istiyorsun
benim sevgilim gelinlik alıp düğün yapamazmı elbet yapabilir ama zaten bi ev kurmanın masrafı ,bide üzerine bu gelirse sadece o değil BİZ sıkıntı çekicez
birazda sencil olmayı deneyin
bencillikle bi yere varamazsınız
her genç kızın gelinlik hayali vardır ama mühim olan sevgi saygı hoşgörü sadakattır
bu sizinki düpedüz şımarıklık kusura bakmayın gerçekler acıdır...

Üç gelinliği yarım yamalak giyeceğine bir kaliteli gelinliği doya doya giysen?
Benim nikahım ve düğünüm aynı gün, sadece o gün giyeceğim mesela. Bence üç kere giyebileceğin için şanslısın. Her birinde farklı çiçek farklı ayakkabı kullan, saçını bir sefer açık bir sefer topuz bir sefer yandan şeklinde farklı modellerde kullan, iki boy duvak yaptır bir gün de duvaksız kullan. Al sana 3 farklı imaj... Kaliteli bir gelinlik yaptır doya doya giy derim.

Cok fazla ve gereksiz bir masraf. Maddi sıkıntınız varsa ben olsam 3 düğün de yapmam. Arkadaslarınız da birinizden birinin memleketine gelsin bence.
Ben de 2 düğün yaptım hic istemediğim halde. Cok cok yorucu . Ben aynı gelinliği giydim. Acımı farklı yaptırdım, duvak farklı taktım, ayakkabıyı farklı giydim:)
Bence o sekilde seyler yapabilirsin. İnan icinde kalmaz.

3 tane giydikten sonra gelinliğin herhangi sıradan bir elbiseden ne farkı kalır ki?

Sen gerçekten de ciddi misin 3 gelİNLik istiyorum demekle..............

Birçok genç KIZın teK hayali ' evlenip gelinlik giymek ' .......Ama maalesef biçoğuna onu giymek bile nasip olmuyor...

Sen değil 1 tane 3 tane birden istiyorsun.......Çok fazla abartmışsıN bence olayı............. Hiç kimsenin nişanlısıNın sanmıyorum

böyle bir şeyi kabul edeceğini....

..Çok mu soylu ve zengin aileden geliyorsun....
:26::26::26:..........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…