- 24 Haziran 2016
- 359
- 158
- 103
- Konu Sahibi Minimidimaksi
-
Ayy öyle valla yaranılmıyor gelinlere 2 kere bakıcı deneyimimiz oldu ama olmadıEşlerin ikisininde ekonomik özgürlüğü varken bebek bakımını bir zorunlulukmuş gibi anneanne ve babaanneye yüklemek biraz bencillik oluyor. Herşeye yetişemiyorsanız bakıcı tutun.
Dönüşümlü bakabiliyorsanız beklenti içine neden giriyorsunuz ki? Bebeğinizi istediğiniz şekilde büyütün. Şimdi kv gelecek onu öyle yap, bunu böyle yap, onu giydirme, şu kadar uyut. Kadın başına hem dert alır hem de kendini daha da hasta edecek.
Annenize gösterdiğiniz toleransı kayınvalidenize de gösterin. Annem gelemez çünkü babam yaşlı, kv yol fobisi var ama gelebilir bence istese?? Zaten gelseler kabahat gelmeseler kabahat.
Evet öyle ama maalesef kızımız uykuyu sevmiyor pek. Sabah babası bakıyor ve erkenden kalkıyor öğlen ben geldikten sonra 2 gibi uyuyor.iyi de çocuğa gündüz bakmıyor musunuz
eşiniz neden uykusuz kalıyor ki
yani sabah biriniz öğlen biriniz işe gitmiyor musunuz
Valla demişliğim var. Çocuktan öncede hiç gelmedi o zaman daha uzakta oturuyorduk. İnsan oğlunu evini merak etmez mi demiştim.Merakımdan soruyorum. Çocuk olmasaydı kayınvalidem 2 saatlik mesafeden bana gelmiyor diyecek miydiniz?
Bence o zaman gelse sorun edecektiniz.
Büyük konuşmak istemem ama bende torun bakmam. Kadın zaten hastaymış. Bırakın biraz kafasını dinlesin.
Evet öyle ama maalesef kızımız uykuyu sevmiyor pek. Sabah babası bakıyor ve erkenden kalkıyor öğlen ben geldikten sonra 2 gibi uyuyor.
İşte bu söylemleriniz gelmediği için.sürekli gelse farklı olabilirdi düşünceleriniz.Valla demişliğim var. Çocuktan öncede hiç gelmedi o zaman daha uzakta oturuyorduk. İnsan oğlunu evini merak etmez mi demiştim.
Çoooooookkk teşekkür ederim. Valla doğru söze ne denir ki. Bunları aynen eşime söylücem. İçimi rahatlattınız şu an. Allah razı olsun. Bide bu beklentiye girmemeyi nasıl başarıcamAma sonuçta erkenden kalktığı saat sizin işe gittiğiniz saat
eşiniz de o saatte kalkıp işe gidecek normalde başka bir mesleği olsa
çocuğuma bakıcı baktı 7.30 da kalkıp süt sağdım 8 de evden çıktım akşam 7 de eve geldim
bu arada da hali ile uyumadım hiç uykusuz kaldım da demedim
eşiniz de sabah işe gider gibi kalkacak öğlen siz gelinceye kadar da bakacak
anladığım küçük yer mesafe vs de sorun değil zaten
annesi ya da sizin anneniz olunca eşin uyuyup onlar da bebek mi bakacak hani ev işine yemeğe vs yardım ederler de eşiniz öğlene kadar yatsın diye gelmelerine dair beklentiniz biraz garip geldi
hayat meşakkatli çocuk bakımı da öyle
çalışmayan anneler nasıl sabah erkenden o bebek ile kalkıp bebeğe bakıyorsa eşiniz de öyle bakacak işte
yani annesi çalışmayan bebekler de öğlene kadar yatmıyor ki ya da bebek bakmayan babalar da öğlene kadar yatmıyor erkenden kalkıp işe gidiyor
dönüşümlü bebek bakabilmenin yarım gün de olsa evde olabilmenin kıymetini bilin çocuğunuzun olduğu şu aşamada
Aynen öyle sık gelse zaten bende istemezdim. Gerçektende gelse her şeye karışır kızımla ilgili. İşte beklentiye girmemeyi nasıl başarabilirimİşte bu söylemleriniz gelmediği için.sürekli gelse farklı olabilirdi düşünceleriniz.
ben sizi anlıyorum yoruluyorsunuz ama maalesef şartlarınız bu.
çocuk sizin çocuğunuz.planlarınızı bu doğrultuda yapın ve asla beklenti içine girmeyin
bunları düşünerek :)Aynen öyle sık gelse zaten bende istemezdim. Gerçektende gelse her şeye karışır kızımla ilgili. İşte beklentiye girmemeyi nasıl başarabilirim
Çoooooookkk teşekkür ederim. Valla doğru söze ne denir ki. Bunları aynen eşime söylücem. İçimi rahatlattınız şu an. Allah razı olsun. Bide bu beklentiye girmemeyi nasıl başarıcam
Öyle yaa çooookkk şükür. Allah razı olsunbunları düşünerek :)
kendi inandığınız doğrularla çocuk yetiştirmekten daha güzeli olabilir mi?
Evet yaa en güzeli sizin yaptığınız. Bende öyle yapacam inşallahbeklentiye girmemeye dair tek bir cümlem vardır
benim hayat mottum budur genelde yazarım burada da
"bu hayata yalnız geldik yalnız gideceğiz"
her şeyimi kendim yaparım kimseden ne beklentiye girer ne hayal kırıklığına uğrarım
eşim ve benim sizin gibi çalışma saatlerimiz olsa asla çocuk için düşünmem.Öyle yaa çooookkk şükür. Allah razı olsun
Cagirmazdim ben o kadar.Merhaba arkadaşlar. Ben eşim öğretmeniz ve 11 aylık bebeğimize ikimiz dönüşümlü bakıyoruz hamd olsun. Kızım 5 aylıkken tayinimiz çıktı ve ortam yeni olduğu için hiçkimseyi tanımıyorduk ve bakıcı ayarlayamadık güvenemedik. Maddiyattan dolayı da ücretsiz izin alamadım. Şimdi kv 2 saatlik mesafede oturuyor. Ve ben istiyorum ki arada bir gelsin 1-2 hafta bizde kalsın yardımcı olsun. Ama maalesef gelmiyor. Sebebi tansiyon hastası yol fobisi var başı çok ağrıyor. Benim annemse 5 saatlik mesafede ve babam emekli yaşlı olduğu için gelemiyor. (Ayrıca annemde vertigo hastası.) babamı yalnız bırakamıyor. Ama yinede 2 kere geldi. Birinde 1 hafta diğerinde 15 gün kaldı ve sağolsun yardımcı oldu. Kv de 2 kere geldi birinde 3 gün diğerinde 6 gün kaldı. Bunlardada zorunlu geldi eşim hastalandı ben çağırdım mecburen. Ama ben hastalandığımda gelmedi. En son 15 tatilde biz gittik kv ye. Bende gelmesini bekliyorum ve içten içe kırılıyorum. Evet gelmek zorunda değil ama ilk ve tek torunu ne bileyim insan arada bir gelir. Hani rahatsız kadın onu da anlıyorum ama yinede bekliyorum işte. Siz ne düşünüyorsunuz...
Çoookkk şükür öyle sağolun. Bizde eşimle bunları söyleyip şükrediyoruz ama uykusuzluk çok zor. Allah gönlünüze göre versin inşallah hayırlı bir zamanda olur bebişinizeşim ve benim sizin gibi çalışma saatlerimiz olsa asla çocuk için düşünmem.
düşünmememin sebeplerinden biri de şuan çocuğuma kendim bakacak olamamam.
çünkü işten eve geldiğimde bir başkasının bana bugün anne dedi,ya da bugün adım attı demesini istemiyorum.
istiyorum ki ben şahit olayım ilk kez bunlara.
şartlar uygun hale gelene kadar da düşünmüyorum.
şanslısınız,kıymetini bilin
Merhaba arkadaşlar. Ben eşim öğretmeniz ve 11 aylık bebeğimize ikimiz dönüşümlü bakıyoruz hamd olsun. Kızım 5 aylıkken tayinimiz çıktı ve ortam yeni olduğu için hiçkimseyi tanımıyorduk ve bakıcı ayarlayamadık güvenemedik. Maddiyattan dolayı da ücretsiz izin alamadım. Şimdi kv 2 saatlik mesafede oturuyor. Ve ben istiyorum ki arada bir gelsin 1-2 hafta bizde kalsın yardımcı olsun. Ama maalesef gelmiyor. Sebebi tansiyon hastası yol fobisi var başı çok ağrıyor. Benim annemse 5 saatlik mesafede ve babam emekli yaşlı olduğu için gelemiyor. (Ayrıca annemde vertigo hastası.) babamı yalnız bırakamıyor. Ama yinede 2 kere geldi. Birinde 1 hafta diğerinde 15 gün kaldı ve sağolsun yardımcı oldu. Kv de 2 kere geldi birinde 3 gün diğerinde 6 gün kaldı. Bunlardada zorunlu geldi eşim hastalandı ben çağırdım mecburen. Ama ben hastalandığımda gelmedi. En son 15 tatilde biz gittik kv ye. Bende gelmesini bekliyorum ve içten içe kırılıyorum. Evet gelmek zorunda değil ama ilk ve tek torunu ne bileyim insan arada bir gelir. Hani rahatsız kadın onu da anlıyorum ama yinede bekliyorum işte. Siz ne düşünüyorsunuz...
Teşekkür ederimOgretmen ciftlerin cogu oyle yapiyor.bizim okuldada var 2yasinda kizlari var.birlikte bakiyorlar.hem cocuk anne baba ilgisiyle büyüyor.hemde siz maddi olarak bakiciya manevi olarak büyüklere ihtiyac duymadan cocugunuzu kendiniz buyutuyorsunuz.kaynanan gelse ve kalsa inan bu gunlerini mumla ararsin
Arada kız eşim yada ben hasta olunca çok zor oluyor uykusuzluk cabası. İşte arada gelsin istiyorumGelmeyen kayınvalide candır yahu :)) kadın ne güzel uzak duruyor, karışsa etse daha mı iyi? Hem eşinizle dönüşümlü bakabiliyormuşsunuz, ne güzel. Ha bakamasanız ve zorda olsanız anlarım ama.. Öyle gelip de uzun uzun kalmasını ya da yardım etmesini gerektirecek bir durum göremedim ben.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?