- 24 Haziran 2016
- 359
- 158
- 103
- Konu Sahibi Minimidimaksi
-
Tayin zorunlu doğu görevi. 2 kere bakıcı deneyimimiz oldu ama olmadı. Zaten eşimde bende 18 saat derse giriyoruz. Teşekkür ederim cevabınız içintansiyon hastası
yol fobisi var
başı çok ağrıyor
şahsen bende de bunlar olsa ben de gelmezdim
bi de yaşlanmışssın çocuk mu bakıcaksın bu dertlerle öyle düşün
şahsen ilerde kimsenin çocuğuna bakmam ben
bana güvenip yapmasınlar
tayin isteğe bağlı mı yapıldı
beklentiye girmeyin hiç üzülmeyin
bakıcı tutun eğer ücretsiz izne ayrılamıyorsanız
brans öğretmeniyseniz 21 saat derse girip ders programınızı hafifletebilirsiniz
Allah yardımcınız olsun kolaylık versin. İşte eşim çok yoruluyor tartışmalarımız artıyor. Ama idare ediyorum ne bileyim zor2 saat mesafede demişsiniz benim kayınvalidem yürüyerek 10dakika mesafede oturuyor. Oğlum 19.ayını bitirdi, doğumumdan bugüne kadar bana misafirlerimle dahil geldiği 10 etmez :) bırak oğluma bakmak için gelmesini, azıcık işim var diyerek bırakma şansım dahi olmadı. Başta çok sıkıyordum canımı çünkü keyfi olarak eltimin bebeğine bakıyordu. Çalışan biri olmasına rağmen iş yerinde dahi eltimin bebeğine baktığını bilirim, toplantısını ona göre ayarladığını bilirim. Biz ise dış kapının dış mandalı muamelesi görüyoruz :) hastaneye gitmek için bile hani en fazla 2 saat için bile bırakamam, hep işi vardır. Rica etsem yarım ağız bırak der, tabii onu mecbur bırakmışım gibi hissederim hep ve bırakamam. Dediğim gibi başta sıkıyordum canımı, bakabilecekken ve de diğer torununa bakıyorken sadece ihtiyacım olduğu anda destek olmamasına kızıyordum -hani insan beklenti içerisine giriyor ister istemez- ama artık takmıyorum. Kendi yağımızda kavruluyoruz çok şükür.
Boşversene içlerinden gelmeyen destek için kimseye yalvarmaya değmez. Ben baksın istemiyorum, ihtiyacım olduğunda destek görmek istiyorum sadece, sonuçta yakın oturuyoruz ama.. Varsın yorucu olsun, büyüyecekler elbet bu çocuklar. Büyüdükçe de işlerimiz kolaylaşacak. Karı koca birbirimize yetiyoruz. Ben bi işim varken, desteğe çok ihtiyacım varken ve bunaldığım anda varsay ki (allah hayırlı uzun ömür versin tabii) vefat etti diyorum kendi kendime :) kendi annemden de desteğim çok yok, kendinin kemik rahatsızlığının üstüne bir de hasta yaşlılar var başında.. Ama gene de elinden geldiğinde destek olur, hakkını yiyemem ama çok yakın değilim maalesef anneme ve istanbul trafiğine de takılırsam anneme bazen 2 saat sürüyor gitmem..
Hastaneyi, kuaförü falan geçtim oğlumu bırakacak kimsem olmadığından işim gereği mecburen şantiyeye götürmüşlüğüm var, düşün.. O zaman bile gönülsüzdü, mırın kırın etmişti babannesi.. Toplantım var, o bu gelecek, akşama doğru getirmisin vs demişti ama ben o saate kalamazdım çünkü acil gitmem gerekiyordu. Annem de hastanedeydi, mecbur ana oğul gitmiştik. Şantiyedekiler arabada oğlumu oyalamışlardı. Üstüne bir de eşim bunu ona anlattığında dalga geçer gibi toplantısının iptal olduğunu, görüşmeye geleceklerin de gelmediğini anlatmıştı bize.. Bazı konuları okuyunca gelip canımı sıkacağına gelmeyip canımı sıksın diyorum, gerçekten insanların yaptıkları yapmadıklarından daha çok can yakıyor çünkü. Kocan yanında ya boşver, kimsen olmasa da allah bi kolaylığını veriyor. Ve de düşün siz şanslısınız, eşinle dönüşümlü bakabiliyorsunuz :)
2 ogretmen rahatlikla bakici tutabilir siz bedeva yasamak istiyorsunuz baska seylerden kisip bakici tutunMerhaba arkadaşlar. Ben eşim öğretmeniz ve 11 aylık bebeğimize ikimiz dönüşümlü bakıyoruz hamd olsun. Kızım 5 aylıkken tayinimiz çıktı ve ortam yeni olduğu için hiçkimseyi tanımıyorduk ve bakıcı ayarlayamadık güvenemedik. Maddiyattan dolayı da ücretsiz izin alamadım. Şimdi kv 2 saatlik mesafede oturuyor. Ve ben istiyorum ki arada bir gelsin 1-2 hafta bizde kalsın yardımcı olsun. Ama maalesef gelmiyor. Sebebi tansiyon hastası yol fobisi var başı çok ağrıyor. Benim annemse 5 saatlik mesafede ve babam emekli yaşlı olduğu için gelemiyor. (Ayrıca annemde vertigo hastası.) babamı yalnız bırakamıyor. Ama yinede 2 kere geldi. Birinde 1 hafta diğerinde 15 gün kaldı ve sağolsun yardımcı oldu. Kv de 2 kere geldi birinde 3 gün diğerinde 6 gün kaldı. Bunlardada zorunlu geldi eşim hastalandı ben çağırdım mecburen. Ama ben hastalandığımda gelmedi. En son 15 tatilde biz gittik kv ye. Bende gelmesini bekliyorum ve içten içe kırılıyorum. Evet gelmek zorunda değil ama ilk ve tek torunu ne bileyim insan arada bir gelir. Hani rahatsız kadın onu da anlıyorum ama yinede bekliyorum işte. Siz ne düşünüyorsunuz...
Ne kadar saçma bir yorum olmuş sizin ki. Ne demek bedava yaşamak. Başka şeylerden kısmadığımızı nerden biliyorsun. Ayrıca 2 kere bakıcı bulduk olmadı. Hem ben sürekli gelsin demiyorum arada hasta olduğumuzda yardımcı olsun istiyorum. Lütfen bir daha yorum yapmayın.2 ogretmen rahatlikla bakici tutabilir siz bedeva yasamak istiyorsunuz baska seylerden kisip bakici tutun
Tabiki bakmak zorunda değil. Zaten sürekli baksın demiyorum. Arada hasta olduğumuzda yardımcı olsun istiyorum. Ayrıca sürekli hasta değil.Bu kayınvalideler de gelse ayrı suç, gelmese ayrı suçHaksızsınız ayrıca, kadın hasta haliyle çocuğunuza bakmak zorunda değil...
haklısınız zaten çok şükrediyoruz sadece arada hasta felan olunca zor oluyor insan biraz destek istiyorIlk cocuguma kayinvalidem bakti 3 sene. Sabah 8 oglen 11.40 arasi. Bakti demek bile komik 3 saatligine gezmeye gider gibi goturup hemen aliyorduk haftanin 4 gunu.
Yasadigim bu sehre hic alisamadim (esimin memleketi) hep gitmek istedim ama esim sirf cocuk icin istemedi, baskasina baktiramam dedi.
Simdi tekrar bebegim oldu ve esim bakici baksin istiyor tabiki ben de.
Kayinvalidem kendisine baktiracagimizi düşünüyormuş,bakici fikrimizi soyleyince kadinin yüzünde güller acti.
Evet bakmasini istemiyordum ama dedigin gibi insan bekliyor. Ben de bakabilirdim aslinda desin, ben de gerek yok anne seni yormayalim daha fazla diyeyim falan...
Yani gönülsüz yenen astan hayir gelmez. Ben goturup bak desem bakar ama kadin istemiyor cok belli.
O yuzden diretmenim anlami yok.
Sen de bekleme bosver.
Esinle donusumlu bakabilmeniz buyuk nimet,oldugu yere kadar devam ettirin.
Bence sen haklısın bunu kayın validene de söyle hem herkes bakıcı ya bırakamayan bilir ona da çok güvenmek lazım allah kolaylık versin canım biraz büyüt kıreşe ver yapacak birşey yok !Tabiki bakmak zorunda değil. Zaten sürekli baksın demiyorum. Arada hasta olduğumuzda yardımcı olsun istiyorum. Ayrıca sürekli hasta değil.
Aynen öyle canım sağolasınBence sen haklısın bunu kayın validene de söyle hem herkes bakıcı ya bırakamayan bilir ona da çok güvenmek lazım allah kolaylık versin canım biraz büyüt kıreşe ver yapacak birşey yok !
Tabiki kimseye güvenerek çocuk yapmadım. Apartmandan buldum bir teyzeyi anlaştık sonra ben yapamayacam dedi vaz geçti. Başka birini bulduk o da olmadı. Yine araştırıyoruz. Teşekkür ederim cevap verdiğiniz içinValla sırf anneme kayananama emanet etmiyim ben büyütüyim diye 5 sene çocuk yapmadım. İnsan kendine güvenicek çocuk yaparkem planlamak lazım. Hamileyim 40 ıma kadar biri lazım hiç anlamıyorum bebek bakımından. Kaynanam düşük ihtimalimde dahil olmak üzere bir kere aramadı gelmedi. Eşimle kavgalı ve ben buna bile alınmıyorum. Kendi başımın çaresine kendim bakacağım mecbur. Annemlede konuşmuyorum. Yani kimseye güvenip çocuk yapılmaz. Lütfen kızmayın ama beklentiyede girmeyin. Hasta sonuçta kadın. Benimkiler taş gibi ama daha çocuğun adı geçerken eskiden bakmam derdi. Bakmazda zaten çok titiz. Ve üstelik benimkininde tek torunu olucak. Beklentinizi sıfıra indirin bence ve apartmanda birini bulmaya soruşturmaya başlayın yaşlı emekli farketmez. Vardır güvenilir birileri.
Çok teşekkür ederimBu kadın hasta diyenler acaba hep anlayışlı mı kendi kv karşı da yok başına birşey gelir falan... oda keyfinden çalışmıyor herhalde ne var 1hafta baksa niye hepiniz KV ci oldunuz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?