genç kızımı yalnız bırakmammı lazım

Cep telefona izin vermeyen ebevyenler çocuğu gizli saklı kullanmaya ve yalan söylemeye itiyor birde ebeveynler boşuna hava atıyor benim çocuğun tel kullanmıyor diyorlar bunlarda çok gülünç neler gördük neler her yasak yalanın çoğalması demek

Kızın sana ergenliği gösterecek beraber yaşayacaksın ,merak etme ,havada atma

Ne hava atmasindan bahsediyorsunuz siz ? Siz hava atmanin ne demek oldugunu bilmiyorsun7z herhalde.. Bu konuda hava atacak biri olsaydi bu annem olurdu herhalde .. Bu sozunuz bana cok yersiz ve sacma geldi ... Bunu bana konu sahibi soylese belki alinmisdir soyledigimden yanlis anlamisdir diycemde size ne oluyor onuda anlamadim?
Kizim büyüyüp ergenlige girdiginde canim cok sıkılirsa bende konu acar paylasirim..

Yada kizi unv ye hazirlanan anne senromumudur nedir

Şaka mısınız? Sınava hazırlanan kişi kızınız! siz bu kadar deliriyorsanız bir de onu düşünün. Şaka da olsa çocuğa şu dönemde yapamazsın edemezsin gerizekalı gibi abuk sabuk ''şaka''lar yapmak... Umarım gerçek değilsinizdir. Ben de prensesler gibi yetiştirildim ev işlerine annem hiç karıştırmadı zorlamadı da ama her şeyi de öğretti. Bir kere bile ne ben onu kullanıyomuş gibi hissettim ne de o kullanıldığını hissetmiştir. Terlik atmalar şaka adı altında hakaret etmeler.. Siz bu kıza bağıra bağıra git şehir dışında oku yoksa bizden çekeceğin var demişsiniz. Ben hiç garipsemedim size hakaret etmesini çocuklar ailelerini yansıtır her zaman.

Ama ben rehber ogretmenle konusmustum sevgi konusunda.onu kosulsuz sevin .kisisel temel ihtiyaclarini karsiliksiz yapin yoksa cikarci alisir herseyin bir karsiligi oldugunu ogrenir demisti ve cok dogru bu okonuyu hallettik anne baba ihtiyacini alacak

ablam sevgiyi tabiki koşulsuz vereceksin yemesini içmesini karşılayacaksın bu senin sorumluluğun, ama diyelim 5 tane montu olduğu halde gerek olmadan tekrar mont aldırıyorsa sana gibi fazlalıkları kıs anlamında söylemiştim ya da her istediği yere gitmesi gerekmiyor akşamları dışarı çıkması gibi kızınız bunların hangisini yapıyor bilmiyorum ben bu tür örnek veriyorum varsa öyle bi davranışı onu kastediyorum bu kadar kendini bağımsız hissetmesi ona her istediğinizi sunduğunuz için oluşmuştur. Çıkarcı konusunda siz her şeyi karşılıksız yapıyorsunuz ama hayat öyle değil bu kadar alıştırırsanız hayata nasıl atılacak bazı ihtiyaclarını kendisi gidermeye çalışsın sizden başka kimse ona karşılıksız bir şey vermeyecek.

Ben ergenlik de anneme babama gerizekalı deseydim. .
Babam bi yapistirirdi karşıki dağlar maşallah cekerdi heralde

cep telefonun da ekran şifresivar hanfendinin kimse acamaz .sbaahlara kadar yazar .karışmayız ama kızlarla kıkırdadıklarını biliyorum .yanlış bişeyde yapmıyordur .işte herkezin çocuğu gibi ondada telefon sevdası .onundışında çok gezmez aşırı luks giyinmez normalinden .yalnız işte selamsız sabahsız doğru odasına babsı sanki servis şöförü gibi dersaneye okula hastaneye servis yapıyo .ben yemek temizlik . kardeşlerine emrediyo bide büyüğüm ben dediğimi yapacaksınız diyo .valla ben ablamı dövmüştüm kardeşleride bigün bunu dövcek kendi çocuğuda aynısını yapacak .yüzünede söylüyorum

babası ilkokul dönemlerinde çok baskıcı davrandı .bendede bebekler vardı çok ilgilenemedim tabiii.bazı yanlışlarından dolayı babası bigün fena dövmüştü .ama tepkiyi ben verdim .sonuç olarak liseye giderken bağırıp çağırdım babsına kendimi yerlere attım bukız arkadaşlarıyla konuşacak gezecek alışveriş yapacak diye . bendende yüz buldu biraz

Bakin elinizde bi kuş düşünün elinizi kapatir sikarsaniz ölür elinizi acarsaniz kacar onun ortasini bulmaniz gerek bilmem anlata bildimm mii:KK39:

ne olursa olsun bizde ergen oldukta anneye babaya gerizekalı demedik..deseydik zaten evlatlıktan reddedilirdik..
kınamak istemiyorum ama sanırım zamane çocukları böyle her istedikleri oldukları için tatminsiz oluyorlar..anne baba evladını uzmemek adına taviz veriyor sonuçlarıda bu oluyor malesef ..bencede bi psikolğa götürün derim..Allah yardımcınız olsun..

Saygısızlıgın ergenlıgı olmaz,ergenlık deyıp sız sustukca o kısılıgı allak bullak olmus saygı sevgı nedır bılmeyen baskın bır karakter olarak hayatı yasamayı tercıh edecek benımde kızım var ergen konusurken dahı ızın ısteyerek konusur.

Arkadaşlarını filan tanıyormusunuz? Gittiği ortamları filan bilirsiniz iyi olurdu.

Hiç bir çocuk ebeveynlerin e hakaret etme hakkını kendinde bulamamali siz,böyle pasif davrandikca cizmeyi iyice aşar yeri geldiğinde haddini bildirmeniz gerekir .evde otoriteye hissetmeli bu onun psikolojisi için de gerekli meydanı boş bırakmayın önünü alamazsınız iki yetişkin çocuk annesi olarak söylüyorum ,hersey dozunda olmalı ,

Ergen diye başkalarına hakaret etme hakkı yok.Bunu öğrenmesi için bir fırsat var elinizde.

17 yaşında kız evi nasıl otel gibi kullanıyor ve siz buna nasıl müsade ediyorsunuz ?
Bende ergenlik dönemimi ağır geçirdim antidepresanlar kullandım ama ne büyüğüme hakaret ettim ne de ailemin izin verdiği saat dışında eve geldim .
Bende bi anneanne var valla ezanda eve gelsem kıyameti koparırdı geç kaldın diye.
Size saygı duyması lazım ve bunu sizin sağlamanız gerek .

Tamamen serbest bıraksanız düzelmez ki, bence daha kötüye dahi gidebilir.

çocuğa gerizekalı derseniz karşılığında canım annem gibi bir cevap alamazsınız oda aynı şeyi der..
önce siz birbirinize saygılı olun oda sizi örnek alsın..
bu saatten sonra olur mu bilmiyorum ama davranışlarınız çok yanlış

Asil oglum 14 yasinda tam ergen o ama sarilip opmeleri kousmalari yapacagi seyleri sormalari cok normal herseyi onunda annesiyim onunda hic ayrimci davranmamhaksizligi kendim sevmemki uygulayim helede kuzucuklarima asla yapamam onada diyorum gerizekali sappsal cocuk derim sipa dana ama sakadir bunlar bilir onlar spastikmisiniz siz yoksa derim guleriz .

Asil oglum 14 yasinda tam ergen o ama sarilip opmeleri kousmalari yapacagi seyleri sormalari cok normal herseyi onunda annesiyim onunda hic ayrimci davranmamhaksizligi kendim sevmemki uygulayim helede kuzucuklarima asla yapamam onada diyorum gerizekali sappsal cocuk derim sipa dana ama sakadir bunlar bilir onlar spastikmisiniz siz yoksa derim guleriz .

Spastik rahatsızlığı olan evlatlarımıza bu hakarettir sözlerinize dikkat edin biraz..

gerçekten ne yapacağımı bilemedim .kızım uzun zamandır evi otel gibi kullanmaya başladı .hatta yemekleri beğenmemeye herşeyden şikayetler etmeye bunungibi bazı değişik hareketler yapmaya başladı şaşkın da değilim çünkü eskiden beri böyleydi .babasına ve bana hakaretler bile ediyor geri zekalı falan gibi

aksine çaktırmadan sıkı takibe alın cok ciddiyim bir an boş bırakmaya gelmez

Back
X