Gene aile meselesi... Kaynana gibi anne.

pportakall

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
16 Eylül 2017
7.708
13.954
248
29
Buraya ataerkil ailemle ilgili kaç konu açtım hatırlamıyorum. Tek derdim bu resmen. Ailemi silebilsem hayatımda her sey daha güzel olacak. Abimle yaşıyorum su an, evde köle gibiyim her şeyi yapıyorum üstüne sürekli elestiriliyorum. Zaten bir yardım beklemiyorum o aşamayı geçtim. Karşılık veremiyorum,bağırıyor.Tek isteğim elestirilmemek. Dün abim annemi aradı iste dedi kızına iş yaptırıyorum her seyi yaptırıyorum acımıyorum vs.. Annemden en azından kızımı yorma demesini beklerdim. Yaptır yaptır öğrensin dedi. Sanki bulaşık yıkamayı bilmiyorum. Neyse kirildim tabi geçti, bugün kuzenimin doğum günü(annemin yeğeni) onun evine gittim. Evet corona var evden cikmamaliyiz ama bana emrivaki olduğu için gitmek zorunda kaldım gitmiycem deme şansım yok. Annemi aradık,annem telefinda kuzenime(kız) ne dese beğenirsiniz , karamel sana yardım ediyor mu,yardım edilecek bir sey varsa yapsın sen otur,burada yapmıyor bari orada yapsın. Şok oldum resmen. Kuzenimde uzaktan kıza iş kitleme diye sakaya vurdu. Annem tabi söylenmeye devam.Halbuki evde her şeyi her işi yaparım kendisi temizlik hastasidir temizlik yapmaktan nefret etmeme rağmen yaparım. Şunu yapmam dediğim hicbir sey yok. Tabii ki paşa oğullarına kıyıpta iş yaptımaz. Bunu geçtim mesela bir yere misafirliğe gideriz evde kız olsa bile hep karamel yapsın,karamel tabakları götür,bulaşıkları yıka,yapılacak bir sey varsa karamel yapsın. Abimle yaşıyorum dedim ya mesela çok çok nadir annemi ararım bana dediği abin isten yorgun gelir (komiser) kahvaltisini hazırla abini üzme yemeğini hazırla kızdırma. Sanki ben evladı değilim. Sizin kaynana diye sikayet ettiklerinizi bana annem yapıyor şu an çok üzgünüm kuzenime telefonda bunu dediği anda yüzüm düştü üzüntüden ağlamamak için titriyorum. 24 yaşındayım annemin ailemin bana saygı göstermesini bekliyorum sadece bana insan gözüyle bakmalarını istiyorum. Beklentilerim çok mu sizce ? Nasıl bir anne bunu der ya

Beklentin çok değil ailen de ataerkil o konuda tamamız. Ama geçen bi konuda evin halinden ve yaptıklarından yapmadıklarından bahsetmiştin, kendini çok temiz olmayan hatta pis olarak niteleyen bana bile fazla pis gelmişti anlattığın durum. Annen bunun farkında ve seni biraz daha temizliğe yönlendirmeye çalışıyor olabilir mi?

Kuzeninize söylediği gerçekten cok rencide edici olmuş sanirim olay sadece erkeklere, abiye hizmet degil kuzeniniz kız olduğuna göre.

Annenizin yapısı bu şekilde Sanirim, bazi teyzeler/ablalar misafirlere, aileye "hizmet"i çok önemsiyor. Tek kız siz misiniz?

Annenizin heralde evlenince de büyük ihtimalle abiniz icin dediklerini; eşinize, kayinvalidenize yapmaniz icin tembihler sizi.

Ben kendimi ne zaman pis olarak nitelendirdim ki ? 2 kisi yasadigimiz icin tuvalet banyo hariç ev kirlenmiyor dedim. Bir de abim yardim etmedigi icin djp temel temizlik yapıp kendimi yormam dedim. Annem gerçekten temizlik hastası sadece ben değil ne kadar akraba aile dostu varsa hepsi aynini der.
Maşallah karamel konusuz bırakmıyorsun bizi hergün bir konuŞaka bi yana Allah sabır versin
Korona günlerinde can sıkıntısına sürekli konu acıyorum galiba

Bulamadim ne kadar özel okul varsa basvurdum hepsi tecrübe istiyor. Kpss calistigim icin de tam zamanlı ise giremiyorum

Neden abinizle yaşıyorsunuz? Çalışıyor musunuz?

Kpssye hazielanıyorum yeni mezunum bulundugum sehirde alanim icin dershane yoktu
Gerçekten üzüldüm. En nefret ettiğim durumdur, annenin ezip elin işini yaptırmak istemesi. Kendi çaplarında abiye hürmet vs vs saçmalığı.
gerekirse baş kaldırın. Siz kimsenin hizmetçisi değilsiniz. Hele hele eli kolu tutan abinizin hiç değil.

Burda konulae guzel hos dertlesiyorZ evet Oda guzel ama yine birileri cikip rest cekin bosanin birakin evinizi ayirin diyenleri gorunce kahroluyorm iki tarafli yazicam birincisi biz burda her zmn Tek tarafli dinliyorz. Herkes kendince hakli Kim'se kendinden kusur aramaz ikincisjde arkadasin konusu eger. Corona yazmazsa eski konu derdm cunku aynisini aylar once yazmisti sadece kuzen kismi eklenmis. Canm once Sana sunu diyim. Aileni Kabul et cunku hep bylelermis dun bugun degil ozmnda yazmistn ayni seyleri. Annem bunu Dior sunu diyor diye.ikincisi benim annemde ataerkil. Ama asla kotu bir Anne degl kurban olurum tirnagina ama bakis acimiz farkli annemde bana derdi abine yardim et. Ki cok titiz biriyim annemde senin Annen gibi titiz. Gittigimiz misafirlerdede mutfaga girer yardim ederiz ama annem her seferinde kalk kizim cay koy bulasik. Yika der evliyim cocugum var. Hala evine gittigimde cocugumu gormeye misafir geldi. Cay koy mormenekse demli olsun sehpayi Koy. Yani hep boyleydi baktm simdi bende ona benziyorm. :) Cunku annemin bu ozelligini elestirsemde cok sevyrm. Lutfen. Once kendini sev sonra da guzel bak kusur arama. Anne olunca anlicaksn. Anneler cocuklarin iyiligini ister

Evet tek kızım.maalesef.Maddi özgürlüğüm olsa zaten hiç takmam. Aramam arasa açmam su an mecbur olduğum icin katlanıyorum. Zaten sürekli diyor evlenince kocana yapmiycak misin,kocan isterse napıcaksın. Kocam beni aldattı desem bir kereden bir sey olmaz diyecek bir yapıda

2-3 ayda bir vileda, perde yıkamama, cam silmeme, tozlu diye temizlik yapmama, ocağı silmeme...
Valla benim gibi ev temizliği konusunda aşırı relaks bir insana göre bile pasaklısın yavrum. Anne bence bu yüzden darlıyor seni.

Yani cifr taraflı dinleseniz nolucak ki. Kadının hizmetcilik yapmasini normallestirecek ne olabilir haklı olarak. Siz hizmetciligi kendinize reva görebilirsiniz ben görmüyorum. Siz titiz olabilirsiniz ben aşırı temiz bir evde büyüdüğüm ici tsmizlik malzemelerinden tiksiniyorum resmen tozlu ortamlar bana huzur veriyor. Siz misafirliği seviyor olabilirsiniz ben nefret ediyorum. Yardım etmek baska ev sahibi otururken kalkıp misafirin is yapması başka

Ailen veya akrabaların ne kadar iş yaparsan yap is yapmıyor deyip begenmiyorlar değil mi?

İki kisi yasıyoruz iki oda artı mutfak kullaniyoruz. Pis bırakmadığın sürece pis olmuyor. Evet perde de yikamam cam da silmem karşımdaki yardım etmeyecekse ben gerizekalı mıyım yapayım.

Bilmiyorum ya bi bana mı abartı gelmedi bu konu.
Ha şu yanlış mesela ben küçük yaşlardan beri bu ataerkil dediğiniz toplumun içerisinde büyüdüm, anne baba tarafım öyleydi. Amcamın halamın kızları iş temizlik yaparken ben annemin dizinin dibinde otururdum, birinin yanında bana aşağılar gibi şunu yap bunu yap demezdi annem. Tek söylediği "Cheryl, x ablana kahvaltıyı hazırlarken yardım eder misin, annem şu salatayı da sen yapar mısın?" tarzı konuşurdu. Annenizi bu konu haksız buldum, kendi yiğeni bile olsa sizinle onun yanında bu şekilde konuşamaz,konuşmamalı. Onun dışında iş buyurması normal, bende şuan annemle beraber yaşıyorum her işi yapıyorum ama bunları onlar için değil, kendim için yapıyorum. Bana göre erkeklerin oturması doğru değil, ben olsam inada bindirir abim yapmadığı müddetçe bende yapmazdım, e herşeyi yapıyoruz diye milletin hizmetçisi de değiliz.

2-3 ayda bir vileda mı?
Böyle kaldım ben.
Taş çatlasın haftada bir yapılır ama daha uzunu hijyenik değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…