Gene aile meselesi... Kaynana gibi anne.

İki kisi yasıyoruz iki oda artı mutfak kullaniyoruz. Pis bırakmadığın sürece pis olmuyor. Evet perde de yikamam cam da silmem karşımdaki yardım etmeyecekse ben gerizekalı mıyım yapayım.

Yani normalde insan böyle şeyleri kendi rahatı ve hijyeni için yapar ama...

Calısıyor musunuz okuyor musunuz merak ettim su erkek cocuk hastası analar beni deli ediyor bende de vardı bir tane yıllardır gorusmuyoruz ama tabı sız oyle yapmayın idare etmeye calısın

Benim sorunum yapmak değil ki . Ünide ev arkadaslarimla kalırken ev arkadaşımın bir kere tuvalet banyo tsmizlediğini süpürge yaptığını bilmem hep ben yapardım hicte sorun etmezdim. Çünkü o da sunu yap dedigimde yapardı mutfağı temizle desem temizlerdi. Asla elestirmezdi. Asla konusunu ačmaz,sikayet etmezdi. Misafirlikte ev sahipleri otururken annemin sürekli bana emir vermesi karamel yapsın,sen otur demesi sorun.

2-3 ayda bir vileda mı?
Böyle kaldım ben.
Taş çatlasın haftada bir yapılır ama daha uzunu hijyenik değil.
İşte bence anne bu yüzden sürekli uyarı yapmak zorunda hissediyor kendini. Misafirliğe gittiğinde de oturduğu yerden kalkmıyorsa yine nasıl çocuk yetiştirmiş demesinler diye söylüyordur. Ben hak verdim anneye aslında.

Söyleme stili yanlış olsa da bende hak verdim.

2-3 ayda bir vileda mı?
Böyle kaldım ben.
Taş çatlasın haftada bir yapılır ama daha uzunu hijyenik değil.
Öğrenci evindeyken 3 günde bir yapardım,aile evinde annem ne zaman istese yapardım asla hayır demezdim. Abimin evinde ise süekli beni elestirdiği asla beğenmediği ve her seyi tek basima yaptığım için yapmak istemiyorum,yapmıyorum. Evi b.k götürse de umurumda değil.

Ya onu benim annemde yapıyor, yapmıyor değil. Ancak kalkıp senin annen gibi laf sokarcasına söylemiyor. Bilmiyorum annen bir yerde haklı gibi. Laf sokması değil ama söyleyip direktif vermesi doğru. Evdeki görev paylaşımı meselesini abinle konuşmalısın.

@Karamellasepeti kız! Otur çalış KPSS, şakaya gelmez. Sen hep burdasın , seviyoruz seni ama boş ver bunları. Kronik sarmala girecek durumun. Geç bitir sınavını, işe girer ve bir temizlikçi ayarlarsın. Annene de kredi kartının ek hesabı ile anneciğim diye yalakalık yaparsın, bak kırılıyorum, insanların yanında eziyorsun beni, bir tane kızın var, kendi kardeşini ezen bu (öküz) abiciğim mi sana yakın olacak? Ben mi? Evlat arasında ayrım olmaz bak vs der, istediğini yaparsın. Geç bunları. Sen salladıkça abin seni şamar oğlanına çevirir. Yüzsüz ol biraz.

Bazi aileler kizlari insan içindeyken etrafta dört dönüp iş yapinca bundan gurur duyuyorlar nedense, misafirlikte oturan kız utanilacak birşey olarak goruluyor.
Ben misafirlikte iş yapmayi hiç sevmem, öyle buyutulmedim zaten. Cok cok samimiysem ve anca bir iki biseye el atarim BELKİ ama genelde yapmam. Evime gelene de iş yaptirmam.

İş ögrensin diye devamli evin kizina iş yaptirmakta nebileyim, sanki uzmanlik isteyen birseymiş gibi. Ben evlenene kadar mutfaga girip yemek yapmiş degilim en fazla kendi odami toplar temizlerdim.
Evlenince eşimle birlikte hallettik ev düzenini sorun yaşamadim pek. Bir bizim toplumda mi var bu bilmiyorum ama yemek yapmak, temizlik yapmak aşiri abartiliyor sanki cok buyuk beceri ve yillarca egitim gerektiriyor gibi.

Kendi isteginiz olur, annenize yardim gerekir anlarim ama bu kadari da fazla yahu.
Aile evi sonuçta kendi evin olmadigi surece bunlarin degişmesi zor gorunuyor.

Konusmaya calistiğımda ben erkeğim ben yapmam dedi. Bir keresinde evcil hayvanın su kabını ters faktigim icin uzun süre elestirdi tamam o zaman sen yap dediğimde ise bağırıp üstüme yürüdü keske konusabilsem. Ben yapmasini istemiyorum yapmasın sorun değil. Tek beklentim elestirmemesi

Annem her seyin farkında birkac kere konusmayı denedim,küstüğüm oldu. Değişen hicbir sey olmadı. Sen kızsından o senin abine evrildi ancak

Abooo cift tarafli dinlemeye gerek kalmadan anlasildi zaten cevaplariniz :) ozmn rest cekin evden gidin haklisiniz anneniz haksizz Yarin yine konu acin yine ayni seyleri yazjnnn. Ya kardesim guzel guzel olumlu olun yazdm ne bekliyorsun Annen kucukken altini temizlerken senin hizmetciligini mi yapiyordu sabaha kadar atesi I beklerken hizmetcimiydi ama sen ergen gibi ozmn dogurmasaydi dicen deme cunku sen haklisin Kardesm ozur dilerim kolay gelsn

Annem her seyin farkında birkac kere konusmayı denedim,küstüğüm oldu. Değişen hicbir sey olmadı. Sen kızsından o senin abine evrildi ancak

Yavrucum şimdi konuşman hiç bir şey değişmeyecek. Sen pupilsin onların gözünde. Takılma, dersine asıl, hırs yap. Para kazanıp mesleğin olduğunda kimse bir şey demez. Değişir merak etme. Benim annem de aynı böyleydi. Bir de böyle espri yaptığını düşünen ailede aynı anne babadan biri var. Kendini kurtar, ergen gibi takılma. Kendi hayatın olmadığı sürece oooooo. Neler olur neler!

Cocuk esirgeme yurdunda dahi yapıyorlar bu dediklerinizi. Annelik altini degistirmekle olmuyor. Ben de anneme her konuda yardım ettim bir dediğini iki etmedim. Onu hic rezil de etmedim. Bu benim çok iyi bir evlat olduğumu mu gösterir ? Yoksa evlatlık görevimi yaptığımı mı ? Burada cok güzel anneler var kız erkek ayrimi yapmayan. Oğluna kızını ezdirmeyen. Cinsiyetcilik yaomayan. Akrabasi cocuguna kötü bir sey dedi diye görüsmeyi kesen. Annelik böyle olur asıl.

Ever olivecim haklisin ama sürekli diken üstündeyim acaba onu mu diyecek bunu mu diyecek. Çalışamıyorum her an bir sey diyecek diye ödüm.kopuyor. Tek temennim mayısta dershanelerin açılması sabah gidip aksam geldigim icin neredeyse hic görmüyordum kafam rahatti

Anne olmadan. Bu dediklerin fasa fiso. Cocuklar her zmn byle git yuz kisiye sor. Ozelliklede seksenli doksanli ccuklar mutlaka kuccukken Anne Ben evlatlikmiyim demistir erkek kiz ayrimi disinda bile bunu cogu demistir. Anne olana kdr hep Anne sunu daha cok sevyrdm vs ama Anne olunca insan anliyor ki Anne evlat ayrimi yapmaz hep iyiligini dusunur simdi ben Annen kotu demedm diye :) haksizim Aman baskada bisey yazmicam

Valla sorun yapmaktaysa ne olayım. Evdeyim zaten yapayım ne olacak. Her gün temizlik yapsam en fazla ne kadar vaktimi alacak. Elime yapışacak değil ya. Ama sadece abim tarafindan sürekli hor görülüp elestirildiğim yetmiyormuş gibi bu hayatta en cok güvenmem gereken benim en cok mutluluğumu rahatımı istemesi gereken insanın beni hor görmesi baskalarinada hizmetcilik yapmamı istemesi. Herkesi arkamdan güldürüyor tüm akrabalar gülüyor halime. Herkes bana gerizekalı muamelesi yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…