- 10 Ağustos 2009
- 26.197
- 18.339
- 823
- Konu Sahibi pportakall
-
En büyük korkum yanlış evlilik yapmak. Çevremdeki insanlara anlatmaya utanıyorum beni tanıyan herkes sevsin sevmesin saygı duyuyor. Etrafimda ataerkil aileler yok mu var ama hicbirinin annesi benimkinin yaptığını yapmıyor hatta evde misafir olunca kızına normalde olduğundan çok daha nazik davranıyor. "Kızım bi bakar mısın,kızım yardım eder misin" veya misafirliğe gelindiğinde hicbir kimse görmedim ev sahibini otutturup kızına is yaptıran. Değismeyeceklerini biliyorum ama buraya yazınca benim gibi seyleri yasauanları görmek aynı şeyleri düsünenleri görmek yalnız olmadığımı bilmek beni bi nebze rahatlatıyorUmarım gidip abine benzeyen bir adamla evlenmezsin, hepsi zalimmiş
Ama çoğunluk nasıl oluyorsa şikayet etti konusunda evlendikten sonrada devam ediyor
Ne anneb değişir nede abin yine de bunları bizimle paylaşman iyi böyle oğlummm, oğluşummmm deyip kadınlarklübünde tapan var ve sürekli oğlunu üstün görüp kızımı aşağlayan bir çok kadın üye mevcut, sonra da kadınlar neden öldürülüyor
Hayır abim. Eğitim seviyesi farklı bir şey, ikisininde yüksek keske diyorum cahil okumamış insanlar olsalardı. Öyle dusununce burada ne okumuslar görüyoruz avukatlar,mühendisler,iş adamları karisina eziyet ediyor. Ataerkillik okumuslukla alakalı olsaydı bunlar yasanır mıydı ?Öyle bir anlatıyorsun ki sanki eğitimsiz,cahil ataerkilliğin dibini yaşayan anne babaya sahipmişsin gibi.
İki öğretmenin evladı olarak biraz fazla şımarık büyümüşsün.
Malûm günlerde bari kendin için biraz temizle abine inat etmeyi bırak.bu arada abi dediğin kişi ikizin mı?
İş yapmak zaten normal. Abim çalışıyor ben su ara evdeyin yaparım o sorun değil ama bir insan kendi isini kendisi görmeli. Buradaki kadınlar zannediyor ki ben şımarıklık yapıyorum,abartıyorum. Mutfakta olduğu halde poşeti yerine koymayıp odamdayken bana seslenip poşet neden yerinde değil poşeti yerine koy diyen bir abiden bahsediyorum. Sandalye kirlenmiş benim hic kullanmadığım bir sandalye muhtemeken o kirletti bana gelip neden bu sandalye kirli naptın diye soruyor.Anneler kizlarinin arkasinda olmali, destek olmali dusunmeli. Cunku dunyaya kadin olarak gelmisiz zaten herkes kadini kullanma pesinde. Annenin evinde is yapmani abine yemek hazirlamani anlarim, ama elalemin agzina laf vermemesi lazim. Ilerde evlendiginde kocana hizmet et der durursa dinleme sakin
Üzüldüğüm için sordum eğitim veren insanlardan bahsediyorsun çünkü.Hayır abim. Eğitim seviyesi farklı bir şey, ikisininde yüksek keske diyorum cahil okumamış insanlar olsalardı. Öyle dusununce burada ne okumuslar görüyoruz avukatlar,mühendisler,iş adamları karisina eziyet ediyor. Ataerkillik okumuslukla alakalı olsaydı bunlar yasanır mıydı ?
Eğitim fakültesinde bir gün geçirin. Eğitim veren insanları gözlemleme sansinız olur. Dışarıdan bakınxa eğitimli aile deniyor inanası gelmiyor insanın ama icine girince cok farklı.Üzüldüğüm için sordum eğitim veren insanlardan bahsediyorsun çünkü.
Maddi özgürlüğümü kazandığım an ailemle bağları koparmayı düşünüyorum. En azindan bayramdan bayrama seklindeAnneler kizlarinin arkasinda olmali, destek olmali dusunmeli. Cunku dunyaya kadin olarak gelmisiz zaten herkes kadini kullanma pesinde. Annenin evinde is yapmani abine yemek hazirlamani anlarim, ama elalemin agzina laf vermemesi lazim. Ilerde evlendiginde kocana hizmet et der durursa dinleme sakin
Atanip gidersen kiymete binersin merak etme.Maddi özgürlüğümü kazandığım an ailemle bağları koparmayı düşünüyorum. En azindan bayramdan bayrama seklinde
Karamellasepetim birde şöyle bir durum var küçüklükten beri ev işlerini yapan kadınlarımız evlendikten sonra o ev işlerinden bıkkınlık geliyor, bu daha da zor bir durum ondandır gezmeye daha çok hevesli oluyor o monoton ev işlerinden dolayıMaddi özgürlüğümü kazandığım an ailemle bağları koparmayı düşünüyorum. En azindan bayramdan bayrama seklinde
Büyük konusmak istemiyorum ama ev isi yapmayan biriyle evlenmem. 4 senelik erkek arkadaşımdan ayrilmamin en büyük sebebiydi. Yapan bircok erkek var ama önceligim evlilik değil hicbir zaman da olmadı. Ben ailemden ayrilip özgür bir birey olayım. Gerisi olur gider. Gezsem de gezmesem de en azından özgür kendi irademle yaparınKaramellasepetim birde şöyle bir durum var küçüklükten beri ev işlerini yapan kadınlarımız evlendikten sonra o ev işlerinden bıkkınlık geliyor, bu daha da zor bir durum ondandır gezmeye daha çok hevesli oluyor o monoton ev işlerinden dolayı
Bu tür kadınlarda çabuk çöküyor, hastalıklarlaBenim annem de ev isi temizlik konusunda cok takintiliydi. Bos oturtmazdi. Kendi otursun cay icsin biz yemek temizlik yapalim isterdi. Dedigi isin ucunu yapip birini yapmasan stres kavga gerginlik.
Simdi ben bos duramiyorum. Her an bi is yapmaliyim modu. Ve esim bos oturunca ona sariyorum is yapmiyor diye. Insan yaslandikca annesine benziyor
Bilmiyorum herkeste farklı etki gösterir tabi ama ben nefret eder oldum temizlikten. Temizlik yüzünden edilen kavgalardan. Bir insan tozlu ortamlarda huzur bulur mu ben buluyorum.Benim annem de ev isi temizlik konusunda cok takintiliydi. Bos oturtmazdi. Kendi otursun cay icsin biz yemek temizlik yapalim isterdi. Dedigi isin ucunu yapip birini yapmasan stres kavga gerginlik.
Simdi ben bos duramiyorum. Her an bi is yapmaliyim modu. Ve esim bos oturunca ona sariyorum is yapmiyor diye. Insan yaslandikca annesine benziyor
Adı üstünde misafirliğe gidilmişse misafirsindir bir şey yapman gerekmez. İkincisi misafirliğe gittiğinde yediği tabağı bile kaldırmayan erkek gördüğünüzde de aynı şeyi soruyor musunuz? "Bu çocuk nasıl yetişmiş?" diye.İşte bence anne bu yüzden sürekli uyarı yapmak zorunda hissediyor kendini. Misafirliğe gittiğinde de oturduğu yerden kalkmıyorsa yine nasıl çocuk yetiştirmiş demesinler diye söylüyordur. Ben hak verdim anneye aslında.
Ev işi icin huzur bozulmamali orasi ayri. Yaptigin halde yaranamiyor musun yoksa daginik misin onu bilemem.Bilmiyorum herkeste farklı etki gösterir tabi ama ben nefret eder oldum temizlikten. Temizlik yüzünden edilen kavgalardan. Bir insan tozlu ortamlarda huzur bulur mu ben buluyorum.
Evet ya! Ülkemizde ne yazık ki doçent- profesör kavramları, öğretim üyesi alınırken gösterilen hassasiyet; siyasi dayı, üniversiteden tanıdık koşulları arandığı ve bölümlere sülalece çöktükleri için, çok nadir iyi birine rastlıyorsun. Bir tanesi eğitim fakültesi doçentiydi, 16 yaşında beni görüp, “ ben bu kızı alacam, evde büyütürüm “ diye annemlere haber göndermişti. Tabi annem onu yerin dibine soktu soktu çıkardı ama. Gör işte...Eğitim fakültesinde bir gün geçirin. Eğitim veren insanları gözlemleme sansinız olur. Dışarıdan bakınxa eğitimli aile deniyor inanası gelmiyor insanın ama icine girince cok farklı.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?