Gene aile meselesi... Kaynana gibi anne.

Büyük konuşma Hiç biri ben iş yapmam demiyor, sonradan yapmıyor. Annelerine şikayet etsen de “ biz böyle yetiştirdik” diyor.

Ev işi icin huzur bozulmamali orasi ayri. Yaptigin halde yaranamiyor musun yoksa daginik misin onu bilemem.
Senin icin en iyisi atanip kendi duzenini kurmak olur
İkiside var. Dağınıklıkta şöyle sadece kendi odamda yani asla yiyip icip bırakmam bulasigini yıkar masayı silerim, kendi odamda ders calistigim icin kitaolarim daginik olur. Çantam pijamalarım koltuğun üstünde olur. Kıyafetlerim dolabımda olur ama annemin istediği gibi düzgün katlamadığım için dolabımı sürekli toplamamı söyler.

Valla asıl eğitim fakültelerinde cahil insan çok oluyor. Her kesimden insan var. Hicbirimiz mükemmel değiliz,herkesin kusurları var. Benim de var ötekininde var. Ama eğitim fakültelerinde serseri çok fazla. Ataerkil kafa çok fazla.

Misafirliğe gittiğiniz yer çok resmi olduğunuz ya da ilk kez gittiğiniz bir yer değilse yardım etmek görenektir. Evet soruyorum. Kadın erkek ayrımı yapmıyorum ben, kendinizle ya da çevrenizle karıştırmayın.

Yapamam demeniz gerek, anneniz sizi bir ortam içinde bozduktan sonra eve geçtiğinizde bana emrivaki konuşma insanların içinde demeniz gerek. Misafir gidilen evde misafire hürmet edilir. Bunların tek sebebi kariyer inanın, iş bulduğunuz vakit hatta abinizden daha iyi maaşlı bir işe başladığımız vakit evdeki tutumu oturun ve izleyin. Acı ama GERÇEK.. maalesef.

Aileniz biraz tabiri caizse eski kafalı gibi, iş bulduğunuz zaman bence ayrı bir eve çıkın. Anneniz abinize hizmetini yapsın çok gerekiyorsa (!) Bir de bu var, babayı bile unutuyorlar siliyorlar oğlum allah oğlum. Çok güvendikleri oğulları bir kıza tav olunca nanay..

Neden bu kadar celallendiniz anlamadım açıkçası. Ve evet dediğiniz gibi görenektir bir zorunluluğu yoktur içten gelirse yapılır ki zorunlu olacaksa bence yapılmaması daha makuldur. Size de bir tavsiye vereyim sormayın. Erkek ya da kadın fark etmez bu yaptığınız hadsizlik olarak algılanır haberiniz olsun. Beni ve çevremi sorduğum bi soruyla hemen çözüverdiyseniz de maşallah ama yanlış olmuş. Bu kadar sinir sağlığa zararlı, iyi akşamlar dilerim size

Az önce dedim şaka yaptım dedi. Sonra da konuyu degistirdi öfkelendim kapattım telefonu. Hic tekrar arama özür dilerim ya da kusura bakma demedi. Ya da en azından bir daha yapmam,kırmak istemedim dese o bile yetecekti bana. Daha önceden de abime hizmet etmemi isyedigi icin aynini dedim bana kölelikten baska bir sey de diye gene tınlamadı.
Abimden daha iyi bir is bulamam. Zaten aileminde ne benden ne abimden maddi beklentisi olmaz sorun maddiyat değil. Sorun erkek/kız ayrımı.

Ben misafir olarak gittiğim yerde beni misafir gibi ağırlanmamı isterim

Siz bu durumu değiştirmek için ne yapıyorsunuz?
Mesela yapıyorum ama sürekli eleştiriliyorum demişsiniz

sizi takdir etmelerine zaten gerek yok

Ben kendi isteğimle gittiysem,samimi arkadaşımsa ya da gerçekten yardıma ihtiuaç olacaksa yardım ederim. Hem zorla bir yere getirilip hem de getir-götür,servis islerinde yardım etmek bana sačma geliyor

Siz bu durumu değiştirmek için ne yapıyorsunuz?
Mesela yapıyorum ama sürekli eleştiriliyorum demişsiniz

sizi takdir etmelerine zaten gerek yok
Yani yapmadığım zaman hakarete uğruyorum,yapınca eksik kaldığı söyleniyor. Ben takdir beklemiyorum ben hicbir sey beklemiyorum. Sadece elestirilmemek istiyorum. Anneminde beni köle olarak görmemesini istiyorum. Konusuyorum anlamıyor.
Öğretmen misiniz branşınız ne
Sınıfcıyım atanamadım henüz

Ama bu imkansız
Özgürlükler kolay elde edilmiyor
Yapmayın ve eleştirilin ne olacak çok mu onemli
Siz istemıyorsanız yapmayın basit

Emoji kullanmaya o kadar alışmışsınız ki olmayan her satırı sinirli algılıyorsunuz. Evime gelen insan samimi olduğum insandır, tabağını kaldırıver de derim, çayları tazeleyiver de. Diyemeyeceğim insanın evimde ne işi var zaten öyle değil mi? Hadsizliğimi kabullenip geliyordur gelen de. Aynı şekilde evine gittiğim insana da ne elim boş giderim ne oturup ayağıma servis beklerim. Çünkü elime mi yapışacak?
Yeterince sinirsiz olmuştur işallak.

Hayır demek istediğimi anlamadınız ya da anlatamadım. onların bekleyip beklememesi değil mevzu. Saygı dediğimiz kavram karakter dışında biraz da ayaklarımızın üstünde durmakla oluyor. Rüştümüzü ispat etmekle oluyor. Çünkü para güçtür. Siz ayaklarınızın üstünde dursanız annenizin tutumu değişecektir diye düşünüyorum. Umarım güzel bir mesleğe yakın zamanda kavuşursunuz

Ne yalan söyleyeyim ben de misafirsem
Ben kendi isteğimle gittiysem,samimi arkadaşımsa ya da gerçekten yardıma ihtiuaç olacaksa yardım ederim. Hem zorla bir yere getirilip hem de getir-götür,servis islerinde yardım etmek bana sačma geliyor
Kesinlikle. Bir de rahat olmak gerek sonuçta misafiriz, iş peşinde koşuşturunca hem ev sahibi stres oluyor hem ben. Gerek varsa zaten yardım edilir ama durduk yere sırf hamaratlık gösterisi yapmak saçma geliyor. Kendi evimde de misafirime iş yaptırtmam, yapmaya çalışırsa da stres olurum.

Ama bu imkansız
Özgürlükler kolay elde edilmiyor
Yapmayın ve eleştirilin ne olacak çok mu onemli
Siz istemıyorsanız yapmayın basit
Elestirilmekle kalmıyor ki bağırıp üstüme yürüdüğü oldu. Yani bana destek cikacak biri olsa ya da maddi olarak bağımsız olabileceğim bir durum olsa ben zaten bu evde durmam.
Ya bir de arkadaslarima gittigimde mesela 3 kisiyiz diyelim ben yemek yapıyorsam ev sahibi bulasikları toplar hic oturan kisiye sen de ne oturuyorsun is yap demem. Ben gönüllü olarak yapmisim sonuçta o da misafir uapmak istememiş.

İnsallah cok tesekkür ederim

Ay evet kusuruma bakmayın lütfen valla emoji olmayınca bi gerginlik hissediyorum ama yanlış anlamışım Tabi sonuç olarak farklı insanlarız hepimizin karakteri aynı değil o yüzden siz de haklısınız. Neyse biraz sıçıp sıvamış gibi hissediyorum tekrardan kusura bakmayınn

Bazı anneler böyle oluyor. Siz motive olmadıkça yapmak istemiyorsunuz sanırım çünkü yapınca takdir görmüyorsunuz galiba. Sürekli eleştiriliyorsanız yapmak istemiyor olabilirsiniz. Eğer böyle ise durum ailenizle konuşun siz böyle eleştirince ben soğuyorum deyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…