- 25 Eylül 2016
- 7.940
- 3.677
- 123
- Konu Sahibi Portakalli ordek
-
Eşimin sözlerini takıyorum. Hep hayır diyorsun, aılemı sevmiyorsun, nankör, kıymet bilmiyorsun, annemı anne olarak görmüyorsun gibi şeyler. Bana böyle dedıkçe acaba nıye dedı, ben kotu bırı mıyım diyorum. Ama eşime hep dıyorum. Ben ideal gelın degılım.Tamam eşiniz anneci olabilir siz de hiç normal değilsiniz bu konuda. Zibilyon tane konu açmışsınız ama hala yorumlarda da şikayete devam ediyorsunu. Kesinlikle aşırı takıntı haliniz var.
Bir de şöyle bir ihtimal var. Belki en başından biraz akışına bıraksanız kimse bu kadar üstünüze gelmeyecekti. Sanki karı koca işi inada bindirmişsiniz. Eşiniz şuanda "karımı anneme alıştırmazsam iyice uzaklaşacak" diye düşünüyor olabilir.Konusmanın sonu genelde kavgaya gıdıyor ondan konusmak ıstemıyorum.Ki ben hayır dedikçe net oldukça düzelmez mi eşim.
Çok ilginç yani yadırgamıyorum ama daha yeni evlendiğim eşim bana nankör, kıymet bilmiyorsun gibi şeyler söyleyemez söylese de bir kere söyler bir daha söylemeyi düşünemez.Eşimin sözlerini takıyorum. Hep hayır diyorsun, aılemı sevmiyorsun, nankör, kıymet bilmiyorsun, annemı anne olarak görmüyorsun gibi şeyler. Bana böyle dedıkçe acaba nıye dedı, ben kotu bırı mıyım diyorum. Ama eşime hep dıyorum. Ben ideal gelın degılım.
Yeni evli bı ınsan neden 77yasındaki anneanneyi haftasonu yasagı ı gecırmek ıster, anne baba babaanne ıle kalmak ister.Bırlıkte ıyı vakıt gecırıyoruz da ben gercekten telefonu gunduz kapatacağım. Kafama takmamak ıcın internette vıdeolar var. Psikologları falan dınlıycem. Bu gıdıp gelme mevzusu enerjimi sömürdü. 2dir kalmak ıstıyor birde. Hayır desek trıp. Evet desek fazlasını ıstıyor. Asla yetmıyo ona. Hep evet diyeceksin. Gitsek kalkmak bilmez. Ya ben kuyruk muyum tek gıtsın.Herşey bir yana siz yeni evlisiniz ve eşiniz her fırsatta aile evine gitmek orda kalmak istiyor,bunun sebebini bulun.
Kpss, iş güç dinlenme, pandemi, kv yi sevmemek, mesafe koyma çabası falan hepsi bir kenara hepsi....
Bu adam neden evde severek aldığı karısı ile başbaşa birşeyler yapmak istemiyor?
Elbette istiyordur bazen ama öteki taraf daha ağır, neden?
Burdan yürüyün ve büyük bir patlama yaşayın. Duygu sömürüsü falan..Çen beni çevmiyoy musun falan deyin
Artık şöyle çemkirmeli ağlamalı bağırmalı isyanlı bir cinnet şart.
Ondan sonra devam edin hayatınıza.
Aile size karşı kötü değilse onları kabullenin ve yüz çevirmeyin.
Ama mesafenizi korumak da sizin elinizde elbette bunu da yapın
Koronayı da unutmadan bir düzen tutturun artık.
Gayrı yeter
Sizin de mi?neden bizi değil oğullarını arıyorlarsa....
Ayy aynı benim kocam2 gün öncede konu açtım. Korona var diye kendi annem çagırıyor gitmiyorum. Eşimin tarafada gitmiyorum.
Eşim aradı. Annesi yemek yapmış.Akşama gelin yemek yaptcam demiş.Bende yarın işe gidecegim. Yılbaşı için 2 günlük iş var. Hayır dedim eşime. Sonra dedim ki 9da yasak başlıyor falan. Annesi demiş kalırsınız burda. Kalmak istemiyorum. 20 dk mesafe. Hayır dedim. Yarın işe gidecegim. Sen git dedim. Hemen sesi gidiyor tribe baglıyor.Eşime dedim kız kardeşim de çagırdı oraya da gitmiyorum. Ben hayır demekten bıktım.Hele kalmalı hiç istemiyorum. Yarın bir de iş var. Benim aileme 1ayı geçti gitmiyoruz. Bundan sonra herşey eşit.
Bir de bu durumu nişanlıyken nasıl anlamadınız ilginç.Yeni evli bı ınsan neden 77yasındaki anneanneyi haftasonu yasagı ı gecırmek ıster, anne baba babaanne ıle kalmak ister.Bırlıkte ıyı vakıt gecırıyoruz da ben gercekten telefonu gunduz kapatacağım. Kafama takmamak ıcın internette vıdeolar var. Psikologları falan dınlıycem. Bu gıdıp gelme mevzusu enerjimi sömürdü. 2dir kalmak ıstıyor birde. Hayır desek trıp. Evet desek fazlasını ıstıyor. Asla yetmıyo ona. Hep evet diyeceksin. Gitsek kalkmak bilmez. Ya ben kuyruk muyum tek gıtsın.Vala 10 kez dedım gıt kal orda. Gıt zaman gecır kal orda. Gıtmıyor. İlla benle gıdecek.
Bilmiyorum ki. Hayır aılesıni seviyorum yanyanayken iyiyiz ama ben baskasının evınde 3 4 saat kalınca sıkılıyorum, rahat edemiyorum. Konuscak konu bıtıyor.Başta gidiyordum. Ama bu sefer daha fazlasını bekliyor ınsanlarBir de şöyle bir ihtimal var. Belki en başından biraz akışına bıraksanız kimse bu kadar üstünüze gelmeyecekti. Sanki karı koca işi inada bindirmişsiniz. Eşiniz şuanda "karımı anneme alıştırmazsam iyice uzaklaşacak" diye düşünüyor olabilir.
Konusmanın sonu genelde kavgaya gıdıyor ondan konusmak ıstemıyorum.Ki ben hayır dedikçe net oldukça düzelmez mi eşim.
Keske bı eltim olsada ona sarsalar. Suan tek odak noktaları biziz. Üff bıraksam bızım yakın oturup, yeme ıcme bır ıstıyorlardıAyy aynı benim kocamAl birini vur ötekine. Bizim kv ile aramızda araba ile 1 saat varken? Ben ve eşimin işi de servissiz olmasına ve arabamız olmamasına rağmen kv kişisi eşimi doldurup doldurup gelin neden gelmiyorsunuz diyordu.
Neymiş efendim cumartesi iş çıkışı gidicekmişim pazartesi sabahıda oradan işe gidermişiz. Katlandım dayandım birde her gittiğimde misafir ağırlama temizlik diken üstünde oturma bir ton çoluk çocuk... 3 yılın sonunda kavga sonucu kestim ilişkiyi . Kimseyle görüşmüyorum şimdi kaynım hariç (onla da binde bir) diğerlerinin suratına bakmam artık. Sevgili oğlu da biliyor umurumda da değil kendisi ayda bir gidip görüyor. Ben isyan bayrağını çektim valla böyle çekilirmi yahu. Ben yaptım ettim kötü yine ben oldum çok enayiymişim
Bidaha desin konuscam onla.Ki yasak bıtınce gıderız dıycem. O da 2haftada bır. Fazlasıyla bana gelme dıycemO zaman benim tavsiyelerim biter burada.
Sen düzeltmek istemiyorsan ben yardımcı da olamam.
Milyon tane konu açarsın biz de güler geçeriz artık.
Ama siz o üç dört saati de istekli gitmiyorsunuz ve eşiniz bunun farkında. Evlendik ve sevsek de sevmesek de başka bir aileye girdik. Bazen olur üç saat oturulur bazen olur yatıya kalınır sürekli istediğimiz gibi onu sevmem bundan hoşlanmam diye hayatı yönetemeyiz çünkü artık o hayatı bir başkasıyla da paylaşıyoruz.Bilmiyorum ki. Hayır aılesıni seviyorum yanyanayken iyiyiz ama ben baskasının evınde 3 4 saat kalınca sıkılıyorum, rahat edemiyorum. Konuscak konu bıtıyor.Başta gidiyordum. Ama bu sefer daha fazlasını bekliyor ınsanlar
Aslında ana kuzusu derdım. Bıraz anladım ama evlilikte böyle olacagını bılemedım. Mesela aksam 8 9 yanyanayoz. Annesı hemen arardı nerde kaldın merak ettim dıye. Burdan anladımBir de bu durumu nişanlıyken nasıl anlamadınız ilginç.
Beni de arayıp sormaz. Oglunu arar. Bır kez bana sormadıSizin de mi?
Nasıl bilemediniz ya. Evlenince insana yeni sürüm gencellemesi gelmez neyse o. E kadın da belli etmiş kendini. Şimdi hiç bilmediğiniz bir şeyle karşılaşmış gibi bin tane konu açmanız abesAslında ana kuzusu derdım. Bıraz anladım ama evlilikte böyle olacagını bılemedım. Mesela aksam 8 9 yanyanayoz. Annesı hemen arardı nerde kaldın merak ettim dıye. Burdan anladım
ay var 2 eltim var. Ona zamanında çok sarmıslar sıra bendeya...Keske bı eltim olsada ona sarsalar. Suan tek odak noktaları biziz. Üff bıraksam bızım yakın oturup, yeme ıcme bır ıstıyorlardı
Sizin eşinizde sorun.. burada en az 3 tane böyle konunuz var. Eşiniz laftan anlamıyor.Nasil çözcem. Hayır dıyorum. Sen gıt dıyorum. Kv aramıs eşimi. O da bana soruyor
Nasıl bir kafaysa artık. Yani ev benim karar benim bana geleceklerine bile esimi ararlar. Hic beni arayan soran yokBeni de arayıp sormaz. Oglunu arar. Bır kez bana sormadı
Akşam yemeklerini bir yemek miç miçlık degil mi merak ettim? Daha ne olsunBenim kayın ailemin di eli üzerimizdedir.. Ama ben beni gerçekten kızları gibi sevdiklerini bildiğim için birşey demiyorum. Aynı binadayız.. akşam yemeklerimizi bir yiyoruz. Bu mçmıçlık değil ki. Kendimi onlardan hissetmem, onların kızı gibi hissetmem.. He benim eşimde benim aileme karşı öyledir.. 1 buçuk saat uzakta ailem ama herhaftasonu neredeyse annenlere gidelim der.. Orada babamla sanki kırk yıllık tanışlar gibi sohbet muhabbet.. Bu aradaki bağ samimiyet bana göre mıçmıçlık olmuyor. Benimsenmek oluyor.. sevildiğin kadar sevmek oluyor. Böyle olunca da ikimizde mutlu oluyoruz. Hem ailelerimizi ziyaret edip bir arada oluyoruz hem de kendimize zaman ayırıyoruz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?