Genel Sohbet

• Konu Sahibi Konu Sahibi şirin1979
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bi Bakiyim Cnmmmmm...sonra Görüşürüz Cnmmmmmm....

burda yazılar gec iletili yo ondan dedım chat yapar gıbı oluyo ya ılk sayfa ondan söledim

bende fenayım sıcaklarla.hamıle olmadıgım halde sıacklar mafedıyor benı bı dehamıle olsaydım oooooooooooooooooooooo

kızlar bugunlerde hep bulanıyo mıdem
böle hava var mıs gibi mıdemde bişi yedıgım zaman taıkanıcak gıbı oluyorum neden acaba bi fıkrı olan var mı

inş. havalar normale dönerde rahatlarız biraz birde çalışıyorum ben
dün mafoldum vallahi.

bişi yıyemıyorum dogru duzgun su ıçerken bile tıkanıcak gibi oluyorum,o tıkanma halının ardından hafıf mıde bulantısı oluyo

günaydın kızlar herkese mutlu ve cok güzel bir gün diliyorummmmm:teytey:a.s.

sıcakların etkisi olabilir ama yine dr falan gitsen iyi olur senin için geçmiş olsun

Cnm Benim Bi Ara üstü 2 Ayak Gibni şişiyodu şimdi De Altiii çok şiş Ouyo.normal Ama Yine De Zorrrrr

Herkese Selam Arkadaşlar
Uzun süredir bağlanamamıştım. Biraz üzüntülü günler geçirdim bu hafta. 3 gün ara ile Halamı ve Eniştemi kanserden kaybettik. Ankara da olmaları ve benim cenazaye katılamam çok üzdü beni. Araya sıcaklar girince kendi derdime düştüm şimdi. Çok sıcak çok. Bu yaz nasıl geçecek bilmiyorum. Bu üzüntülerin üstüne bugün güzel bir şey de yaşadım.

Kızımın odası geldi bugün. Mobilyaları yerleştirdik. Çok güzel oldu. Allah sağlık sıhhat ve mutluluk verir inşallah o odada kızıma.

İşte böyle hayat ne garip. Yazıcak bir şey bile bulamıyorum. Kafam çok dolu.

başın sağolsun canım.allah sabır versin....hamileyken böyle şeyler insanı daha çok üzüyor...

başınız sağolsun canım taktiri ilahi.

başın sağolsun cnm sende benim gibi yaşadın bu üzüntüleri...takdiri ilahi...az kaldı kavuşcaz bebişleree...

kızlar nasılsınız daha önce bahsetmiştim benim bebeğim henüz dönemediğinden bunun için nette baktım ve aşağıdakilere bilgilere ulaştım. aynı durumda olanlara yardımım olur belki.

Bebeğim karnımdayken dışarıdan döndürülebilir mi?

EVET. Bebek anne karnındayken bir doktor bebeği döndürebilir. Bu işleme eksternal sefalik versiyon adı verilir. İşlemin başarılı olma şansı %50 civarındadır. Bazı doktorlar bebeklerin %70'ini döndürdüklerini iddia etmektedirler.

Bu bilgiler gerçekte teorik ve tarihsel öneme sahip bilgilerdir. Ekternal sefalik versiyon makat gelen bebeklerin %80'inin vajinal yolla doğurtulduğu 1960 ve 70'li yıllarda çokça uygulanan bir işlemken çok fazla bebeğin kaybedilmesi nedeniyle zaman içerisinde terk edilmiş bir uygulamadır. 1980'lerden sonra özelikle Amerika Birleşik Devletlerinde yeniden gündeme gelmiş ancak eski popülaritesine asla kavuşamamıştır.

Eksternal sefalik versiyonun riskleri arsında en sık karşılaşılanlar bebeğe ait kemiklerin kırılması, anne ve bebeğin iç organlarında yırtılmalar, zarların yırtılması ve bebeğin plasentasının ayrılmasıdır. Bununla birlikte %1.5 olguda kordon sıkışması görülür. İşlem sırasında bebeklerin %40'ında kalp atım hızlarında ciddi ölçüde azalma saptanır ancak bu düşüş işleme son verilmesi ile bebekte herhangi bir hasara neden olmadan geri döner.

Ekternal sefalik versiyon mutlaka acil sezaryen şartlarının sağlandığı bir ortamda yapılmalıdır.

Eksternal sefalik versiyonun şartları
İşlemi yapacak olan kişi deneyimli olmalı

Hasta şişman olmamalı

Anne adayı multipar (daha önceden doğum yapmış) olmalı

Önde gelen kısım kemik çatı içine girmiş olmamalı

Amniyon sıvısı normal ya da normalden fazla olmalı

Bebeğin sırtı öne dönük olmamalı

Doğum sancılarını engellemek için ilaç verilmeli (tokoliz yapılmalı)
(bu madde tartışmalıdır)

Bebeğimi döndürmek için ben bir şeyler yapabilir miyim?

Ters duran bebeğin dönmesini sağlamak için dizleri göğse doğru çekerek her iki saatte bir 15 dakika bu şekilde beklemek gibi bir yöntem (Elkin Manevrası) önerilmiş olsa da yapılan çalışmalar bu uygulamanın bir yarar sağlamadığını göstermiştir. Hipnoz ve akupunktur ile bebeğin döneceğini iddia edenler de vardır. Ancak bu iddialar bilimsel zeminde kanıtlanamamıştır. Sonuç olarak bebeğinizin baş aşağı dönmesi için ne yazık ki sizin yapabileceğiniz bir şey yoktur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…