Genel Sohbet

• Konu Sahibi Konu Sahibi şirin1979
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
elfidam sen yoplamda kaç kilo aldın?

canım ben daha en ufak bişey almadım.aileler çok alıyo benim.bana hiç bırakmıyorlar.inşallah bu aydan sonra almayı düşünüyorum canım ben.

elfidam canım..benim karnım hiç doymuyo az yiyip kalkmaya çalışıyorum ama dayanamıyorum.zaten yemeyi çok severdim şimdi daha beter oldum...ben hamileliliğimn son ayına kadar 70 kilo olurum herhalde bu gdişle.nasıl engel olmak lazım???????????

semacım 7-8 kilo aldım..aslında normalmiş kilom..bundan sonrasına dikkat etmem gerek..bende eklem sorunları var..ağırlaşmak kötü eder beni..yoksa kilo almayı o kadarda sorun yapmıyorum..kilo aldıracak şeyler yemem zaten normalde..

Bendede cizgi olusmadi hala. Bebisimide 14 haftadan beri hissediyorum hergecengün daha belirginlesiyor :)
Kizlar geceleri yada cok hareketli olup yoruldugunuzda karniniz sert bir top gibi ortaya toplaniyormu ? Bugece acaipti bir ara uyandim tam ortaya toplanmis tas gibi neden oluyor acaba.Genelde sirtüstü yatarken uyaninca farkediyorum ondan galiba rahatsiz oluyor :uhm:

tas gibi neden oluyor acaba.Genelde sirtüstü yatarken uyaninca farkediyorum ondan galiba rahatsiz oluyor :uhm:

bu normal ..bebeğin toplanıyor..benim kızım öyle toplanmışki,ultrasonda bacakları çarpraz çenesine dayamış ve bir ayağınıda yanağına kadar getirmişti...kurban olur annesi...yoga yapıyor kızımmm

kızlar tekrar merhaba
Öğle yemekleri yendimi bakalım?
Ben de 23 haftalık iken doktora gittim. 2 kilo almıştım daha.
Haftaya cumartesi kontrolüm var bakalım ne kadar almış olduğum belli olacak. Bne de bazı zamanlar sanki doymak bilmiyorum ama böyle zamanlarda ya 1 bardak 2 damla limonlu su içiyorum ya da bir elma falan yiyiyorum. Abur cubur yememek için malesef. Hem günde bir elma yemek çok da sağlıklıymış.

O tas gibi olan gaz..Yani benimki oyleymis...Doktor bana oyle demisti...Gaz giderici aldim simdi daha iyiyim..Kullanmadigim zaman oyle tas kesiliyo..Yuruyunce, yorulunca vs.
21. haftadan itibaren az az gazla bebegimin hareketini ayirdetmeye basladim. Daha onceden hissetmiyordum direkt gazdi benim. son 3-4 gundur daha fazla hissediyorum.
Cizgi de 4. ay cikti..gittikce belirginlesiyor.
Ben herseyi gec yasiyorum galiba...

Senin kacinci cocuk..2. cocuk da 16. haftadan sonra hissedebilen var diyolardi. Sen maasallah 14 de hissetmeye baslamisin

nefin bende hep öyle yatıyorum sol tarafıma (laf aramızda aslında nefret ederdim çok zor oluyor ama) bacaklarımın arasına da bir yastık koyuyorum hem o yastık benim bilmeden yüzüstü falan yatmama da engel oluyor. ama bu yatış pozisyonu sırtımı çok fazla ağrıtıyor.

asud bende senin gibi herşeyi geriden takip ediyorum bebeğin hareketlerini bile tam olarak 2 gün önce falan hissettim. Korkmaya başlamıştım benim oğlumda acaba allah korusun bir sakatlıkmı var diye. Bunun dışında aşermiyorum, fazla kilo almadım, göğüslerimde hala bir değişiklik yok, bahsedilen o çizgi öyle çok belli değil. şaşırıyorum öyle erkenden bazı şeyleri yaşayanları duyunca.

Yeliz'cim yuz ustu yatmaya alisiksaniz bunu tercih edin diyolar genelde..Aslinda nasil rahatsak oyle yatacakmisiz, bebek kendine uygun pozisyonu ayarlarmis. Sirt agrisini cekme derim..Kalici birsey birakmasin.

ben yatamıyorum arkadaşlar, ama bacaklarıma yastık koyuyorum, bide göbişe filan koyuluyor deniyor ya o acıtıyor benim göbişimi rahat edemiyorum yaniiii. yeliz bulmuşsun yine sağlıklı bişey (elma) asud ne gazı ya bebek o bebek....lülülülülülü

bu ay ovülasyon testi kullandım içimden sizin yanınızda olacakmışım diye geçiyor

Allah korusun...Ben de heveslenip gaz hareketlerini bebek sanmistim..ama doktorum cok acik, cok net anlatti..Tamam dedim bekledim..simdi hissediyorum..Hatta gazla ayirdedebiliyorum :) Ne yalan soyleyim ben de cok sasiriyorum...
O cizgi de herkes de cikmazmis zaten...Bende yeni yeni koyulasiyor. Sen de ciktigina gore teninin durumuna gore koyulasir...
Onemli olan saglikli olsunlar da...gerisini bosverelim di mi? :)

Yeliz'cim yuz ustu yatmaya alisiksaniz bunu tercih edin diyolar genelde..Aslinda nasil rahatsak oyle yatacakmisiz, bebek kendine uygun pozisyonu ayarlarmis. Sirt agrisini cekme derim..Kalici birsey birakmasin.

ama asudcum ben hep yüzüstü yatmayı severdim. o yüzden böyle yatıyorum birkaç kez sağ tarafıma yatayım dedim o zamanda bacağıma korkunç kramplar girdi. ee sırt üstü yatmak da iyi değil. bende sırtım ağrıdımı eşime yaslanıyorum. zavallı geceleri bile benimle uğraşıyor hiç sesini çıkarmıyor.

kızlar hep sola yatmak çokkkk zor....kalçam ve kolum tutuluyor benim...bacaklarımın altına 2 yastık,2 yastıklada sırtımı destekleyip sırt üstüde yatıyorum ..rahat oluyor benim için..elimden geldiğince yinede sola yatıyorum çünkü içim rahat etmiyor..

ya evet canım başta çok takıntılıydım sanıyordum ki gebelik herkeste aynı yaşanır çok üzülürdüm ama şimdi geçti herşeyim yolunda çok şükür bebeğim sağlıklı. Daha ne isterim ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…