nimetilker .!.:kadiş varyaaa bende nasıl istiyorum serin serin akşamüstü yürüyüşlerini sahil kenarında. püfür püfür. içimde kıpırdanan kızım. elele eşimle. güneşin batıı. bacaklarımı uzatmışım yanımda soğuk soğuk karpuz. sessizlik sakinlik. huzur. sonra çıt çıt çekirdeekkkkkkk. sabah dinç kuş sesleiryle uyanmak. yeşilliğin arasında zeytinyağları, dometesler biberler. herşey taze taze. sıcacık fırından yeni çıkmış kokulu ekmekler. sonra derin mavilere dalış. oof ooffff. içim gittiii içimmmm
fundacım kusura bakma f harfin yukarıda kalmış.a.s.a.s.a.s. sıcak kafamamı geçti ne.
arkadaşlar anlatmayın şööle yaaaa, hamileliğim boyunca ilkkez aşeriyorum ama yemeğe değil denize ve yüzmeye offff offffffffffff nasıl canım çekti anlatamammmmm((
kuzu sigorta ve bu tip ileri geç algılayan bennnn şunuda soruyorummmm,çalışmaya devam etmek istediğimizdede 32 hafta içinde mi yoksa bitincemi raporumuzu (çalışabilirlik raporu)alıcaz minnnoşum. Ay telefonum çalıyoooolaelaelaelaelae
ya şimcik kızlar birde şöle bişey varmış ikdan arkadaşa sordum ben. mesela 32. haftada izin aldın. normalde 40. hafta deniyo doğum için ama bebk sabırısz çıktı erken geldi mesela 37. haftada ne oluyor. 3 haftalık iznin boşa gitmiş oluyor. bu 3 haftalık izni doğum sonrasına ekliyorlar dedi bana ik dan arkadaşım doğrumu ??????????
Hayır canım eklenmez. Şöyle oluyor. sen 32. haftanı doldurdun gidip çalışabilir raporu aldın değilmi. ama bebek 40 haftasını doldurmadan geldi. o üç haftalık iznin yanar.
arkadaşlar şimdi ben öğretmenim yaz tatiline giriyoruz şuan 29 haftalık hamileyim 32. haftada zaten yaz tatilinde olcağım doğum eylüle dek geliyor doğum öncesi izin alabilirmiyim sonraya ekletmek için .zaten tatilde olacağımız için verirlermi?
Hayır canım eklenmez. Şöyle oluyor. sen 32. haftanı doldurdun gidip çalışabilir raporu aldın değilmi. ama bebek 40 haftasını doldurmadan geldi. o üç haftalık iznin yanar.
tüh bende sevindiirk olmuştum yaaaa
e tabi bu karpuzlu çekirdekli romantik tatile benzemiyor şeker. herşeyin bir kuralı var....
ya bideeee şirketten almıcaz ya maaşı sonra doğum izni bititkten sonra sskdan alcaz yaaa. toplu olarak. maaşımızı tam mı alcaz yoksa. ekisk mi % kaçını meselaaaa
haa bide yelizzzz diyelimmm 32 de çalışabilirlik raporumu aldım diyelim ve 36 da ayrılmak durumunda kaldımmmm. çalıştığım 4 haftamı eklenir? veee bebişin geldiği haftaya göre kayıbım olabilir...36 da ayrıldım diyelim.....4 hafta eklenecek. 38de bebiş geldiii 2 hafta yandııııı.. Ayyy matematik sorusu gibi aradaki 1 haftaya ne olduuuu?
arkadaşlar şimdi ben öğretmenim yaz tatiline giriyoruz şuan 29 haftalık hamileyim 32. haftada zaten yaz tatilinde olcağım doğum eylüle dek geliyor doğum öncesi izin alabilirmiyim sonraya ekletmek için .zaten tatilde olacağımız için verirlermi?
Selam kızlar!
Canım ne yazık ki öğretmenler yaz tatilinde fiili olarak çalışmadıklarından doğum öncesi izinleri yanar, yani doğum sonrasına ekletemezsin. Memurlarla ilgili sitelerden araştırmıştım ben, sonra bakanlığa mail attım doğum öncesi izin yaz tatiline gelirse kullanılamaz denmişti. Sen de bilgi edinmeye mail gönder ama benim araştırmalarıma göre kullanamazsın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?