eyetkinercim umarım başarılı olursun eğer burada paylaşmayacak olursan sonucu özelden bana da bilidir miisin.lütfen.ben hikayemi yukarıda paylaştım .biz 3 defa pgt ile denedik ama sonuç negtif.bizim denediğimiz dönemde embriyo tanesini 250dolardan yapmışlardı.yaklaşık 20 nin üzerinde embriyo oluşmuştu.yani bizde maliyet çoktu 3 defa da ödeyince .üstelik 3 farklı merkez ama yinde sonuç ve fiyat değişmedi.sanırım sen genartla yapıyosun .siz fiyat nasıl yaptınız merak ediyorum.özelini açrsan msn den de görüşebilirz.
Sevimli hayalet...ben de yaklaşık 3 gün önce kromozom ve kan testlerimi yaptırdım..sonuçları aldığımızda bilgilerimizi paylaşalım hayatım...
canım tabiiki sonucumu paylaşacağım buradan. sizin sorun neydi neden pgt ye gerek duyuldu. ben izmirdeyim smyrna da tedavi oldum. merkezin ankara ile irtibata geçip volkan bey ile görüştüler. toplama işleminin 2. günü 9 embrihyo olduğunu söylediler 3. günü volkan bey pgt yapıldığını söyledi sonuçlar yarın belli olur dedi. embriyo başına gibi bi konuşma olmadı bizde. toplamda pgt için 1200 dolar diye konuşuldu. dolar tedaviye başladığımda 1250 civarındaydı. pgt yapıldığı zaman ise 1650 lerdeydi. arayıp durumu bildirdiler ama fiyatın o günkü kur üzerinden olacağını söylediler çok sevindim tabii arada bayağı bi fark var. 2 tanesi sağlıklı çıktı ve şimdi beklemedeyim inşallah sende güzel haberler alırsın canım:Saruboceq:
arkadaşlar bende de kan pıhtılaşması var...düşük yaptım 2 kez.
5.micro yu deneyeceğim kan pıhtılaşması sorunu halde hamile kalan birini duydunuz mu
arakadaşlarr genetikk inceleme yaptıran varmı aranızda
ben hamile kalıyorum fakatt bebeğimi kaybediyorum karnımda
dr genetik inceleme istedi
aslında yaptırmıytım ama sanırımm daha kapsamlı oluyor
eğer bişiy olsada olmasada bunun sonucu tüp bebek veya aşılamaıı
cevaplarsanızz içimm rahatlarr:Saruboceq:a.s.
aslında ben hikayemi anlatmıştım yukarıda.kısaca 8 yıllık evliyim.3 aşılama 3 tüp bebek denemesinin ardından eşimin 1 ve 3 nolu kromozomlarında translokasyon olduğunu öğrendik.3 defa da pgt ile denedik ama sonuç negatif.testler üçdefa türkiyedeki üniversitelerden bir de yurt dışından teyit edildi.üstelik yurt dışından kendileri gelip bizi buldular.kobay olduk bir anlamda.pgt nin yapıldığı merkezlerde test yaptı sonuç aynı.bize üniversitelerden ve yurt dışından boşuna uğraşmayın ya evlatlık ya donasyon düşünün dediler.hem de ona rağmen pgt leri denedik bir ümit ama haklı çıktılar.eşimdeki kırılma oldukça büyük .yani şansımız yok .ama umarım siz başarılı olursunuz.
evlatlık konusunda çok kötü deneyimlerimiz oldu .onu eledik.eşim donasyon istedi ben istemedim ve beni bıarkıp gitti işte hikayem bu.... hikaye denirse
benim genetiktede sorun çıkmadıgözekçim merhaba ben 8 yıllık evliyim 3 defa düşük yaptım bütün translokasyonlarda olduğu gibi yaklaşık 2 -3 aylıkken hep kalpleri durdu.3 aşılama 3 tüp bebek denemesinin ardından eşimde 1 ve 3nolo kromozomlarında trnslokasyon olduğu tesbit edildi.bu tesbit 3 türkiyedeki üniversite tarafından yapıldı.sonra yurt dışında bir konferansta eşimin sonuçları gündeme gelmiş.yurt dışından bir üniversitedednde gelip kan alarak bu testi teyit ettiler.bunun yanında pgt yapılan merkezlerde de testler tekrar edildi .sonıç hep aynı.1 ve 3nolu kromozomlarda büyük kırılma var.bunun üzerine 3 defada pgt denedik.hepsinde 3 er sağlıklı embriyo elde edildi.ama sonuç sıfır.türkiyedeki ve yurt dışındaki üniversiteler eşimin hiçbir zaman çocuğunun olmayacağını olsa bile engelli olacağını büyük ihtimalle bütün hamileliklerin düşükla sonuçlanacağını söylediler.ona rağmen 3 kez denedik ama olmadı.üstelik pgt çok ucuz değil.benim yaklaşık olarak hep 20 nin üzerinde embriyom oluştu tanesine 250 dolar ödedik.yani çok pahalı.ve en son üniversitelerden sağlığınızı kaybetmeyi göze alıyorasınız paranız çoksa deneyin ama bir sonuç elde edmezsiniz onun yerine evlatlık ya da donasyon düşünün dediler.
umarım senin olumlu olur ve ilki başarırsın ....umarım bizi de bilgilendirirsin...7 kasım hepimiz için büyük gün olacak ohalde nolur bizi çok benzetme...
çok var canım bebek aspirini içerek hemdee senin sorunun çözümü kolayy bide hamile kalınca iğne oluyosun sürekli geçmiş olsunn hepimizearkadaşlar bende de kan pıhtılaşması var...düşük yaptım 2 kez.
5.micro yu deneyeceğim kan pıhtılaşması sorunu halde hamile kalan birini duydunuz mu
canım benim seni çook iyi anlıyorum. pgt yapıldı demiştin ya. sağlıklı emriyo mu bulunamadı bulunan sağlıklı denenler mi tutmadı? gerçekten kötü çok kötü deneyimler yaşamışsın senin adına inan çok üzüldüm. inşallah bundan sonrası güzel olur senin için canım benimm :1hug:
canım sağlıklı oluştu embriyo.hepsinde 3er tane.ama sağlıklı derken neye bakıyorlar tam olrak anlamdım.hani akdeniz anemisi gibi hastalıklarda işe yarıyor ama bizimkilerde hayır.yurt dışından gelenler şöyle anlatmışlardı.bizdeki problemli kromozomların hangi hastalığa neden olduğunun bilinmesi gerekiyor.ama bilinmiyor o halde neye bakıyorlar muamma işte .artık benim pgt konusunda hiç güvenim yok yani en azından kendim için.
ama umarım sizde işler yolunda gider çünki biz tamemen ağır bir vakayız.ya da öyleydik sonuçta eşim yok artık...
sanirim bu konu ile ilğili genetik test yaptirdin yada yaptiracaksin .bende öyle bir sorun var.tedavi sirasinda ecoprin 100 ( ilaç) kullandim.gebelikle beraber hergün kendime şeker iğinesine benziyen tek kullanimlik hazir az dozlu heparin iğnelri yapiyorum.bu doğumma kadar sanirim doğumdan sonra bir ay daha yapilip birakilacak.
Eğer böyle bir sorunu varsa genetik test yaptirman gerekiir dr seni yönlendirecektir.gebeliği elde edişle beraber iğneye başlayacaksin.
tebrikler eyetcimm
allah tamamına erdirsinn
tedavin neydi canımm
arkadaşlar ben de sonucumu aldım bugün :) 152.8 sonucum yanii hamileyimmm :teytey::CüvCüv::teytey:
esimde 1 ve 5.kromozomunda parca degısımı var
hic embrio cıkmazsa tabi uzulucem ama nasip dicem
1 tane cıkarsa o en kotusu transfere tamam mı dıyecegım yoksa ıptal mi edecegim bilemiyorum
en azında 2tane insana umut veriyor
3 tane olsa ve kaliteli embrio olsa cok sevinicem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?