sana uzun uzun bi cevap yazdım hayalcim amaİnsanlara saygı duymayışınız saçma geldi açıkçası sadece bunu eleştirdim.
Kendimle çelişkim yok yani mesajımı tekrar okuyun...
Düzgün cevap verdim sadece araya balım canım bilmem ne demedim bu yüzden mi gerildiniz sorması ayıp?
Medenilik demek herkese saygı duymak demek. Siz eski bir şeyi yapmıyorlar diye kimseyi eleştiremezsiniz.
Bilmem farkında mısınız?
Türkiye'de pek çok insan tuhaf gelenekler yüzünden kanlı bıçaklı oluyor.
Değer mi?
Birbirini küsüyor bu konu sahibi arkadaşın başına gelen gibi.
aklinialirimsmile
Bunları yazdım niye derseniz:
Kızım sana söyledim gelinim sen anla misali olsun diye....
kaydirigubbakcemile3
Gelenek denilen kavram, 'GÜNÜMÜZE UYARLANDIĞI SÜRECE' güzeldir.
Yoksa bizler daha çok kaynanam gelenek gereği bunu alması lazımdı, gelin gelenekgereği evlenirken bunu yapması lazımdı diye kavga sebeplerine şahitlik ederiz...
Bunların hiçbiri medeni davranışlar değil.
arkadaslar ah ah bu eslerimzin ailelerinden nedir cektiklerimiz bilemiyorum...
ben ilk hamileligimi yasiyorum, bebisimiz oglan olacak ve esimle ben cok mutluyuz anne baba olacagimizdan,
benim kaynanam ikidebir soruyordu, ne aldiniz birseyler yaptiniz mi.. esim ve bende her seferinde annem aliyor dedik, benim kendi annem, kiyafet ayakkabi hersey, biz esimle sadece bebek arabasi ve möbelyasini aldik, bütcemiz o kadar da iyi degil bu aralari..
kaynanama söyledik, iki sefer sordu iki seferde ayni seyi söyledik, bize cevabi ne olsun:
ilk bebekde kiz tarafi herseyini alir erkek tarafi bir seye dokunmaz!
arkadaslar böyle bir sey ben hic duymadim!!!!
duydugumda da sok oldum, ama onun seviyesine ben kendimi düsürür müyüm,
esimde bende birbirimize bakdik sesimiz cikmadi, esimin ama yüzü kip kirmizi oldu....
ben ilkinde söyliycekdim, siz adetlere uyarmiydiniz diye ama demedim, allaha havale ediyorum seni dedim icimden...
siz böyle bir sey yasadiniz mi?
ben türkiyedeyken görüyordum neler yapiyordular torunlarina ama bize bak sira gelince sanki düsman insan bir patik bir yelek yollar, kendisi birde övüyordu ben sunu örüyorum sunu ördüm...
canım bizdede anane yapar..mobilya v.s. ama bu kural değil..ailenin bütçesine bağlıdır.durumu varsa kız ailesi yapar..ama böyle şeylerde kural olmazkii...aileler zaten durumları oldukça almak isterler öyle değilmi?
Almak işlerine gelmemiş ne adeti...
Ayrıca adet denen şeylerin çoğuda saçmalık değil mi zaten ..
Bazı arkadaşlarımızı adet denen çoğu cahil işini gelenek görenek sanıyor maalesef düş...
Gelenek diye savunulan bir örneği sizle paylaşayım:
Bir köyde eğer evlenmek istiyorsa düğün zamanı tüm hanelere 2 şer tavuk ve her eve 1 şişe rakı almak zorunda ayrıca, kız tarafına almak zorunda oldukları bilezikleri, koyunları saymıyorum bile.
Bu yüzden pek çok kişi evlenemiyor.
Bu mudur adet gelenek?
Bu düpedüz saçmalık!
İnsan içinden geleni yapmalı. İçinden gelmeyen zoraki cahil işine tamam demek yerine getirmek mi adet???
katılıyorum alkisalkisalkis
bunun gibi bisürü saçma adet ve gelenekler var
adetleri yaşatacağız derken cahil insanların seviyesine inmenin alemi yok değilmi
örneğin bazı yerlerde halen bekaret soruluyor kızlara çarşaf isteniyor ilk gecede, düğünde belline koskocaman kırmızı kurdele taktıkları yetmiyormuş gibi birde kızın onuru ile oynanıyor kanlı çarşafı balkonlara asıyorlar
bumudur şimdi çağdaşlık medeniyet
eğer evet bu ise ben bi zahmet almayayım o medeniyetten
ya bişey diycem yazıların hemen hepsini okudum
zilanurun kayınvalidesi beni ilgilendirmez o insanlıktan nasibini almamıştır ondan öyle davranmıştır
ama şu adetlere saçma diyen arkadaşlara bikaç bişey yazmadan da geçemiycem doğrusu
biz ne zaman bu kadar medeni olduk onu da anlamıyorum ya neyse
işimize gelen de medeni işimize gelmezse gelenekçi kesiliyoruz nedense
duydunuz mu duymadınız mı orarasını bilemem ama türkiyenin biçok vilayetin de çocuğun beşiğini anane hazırlar ben bu doğrudur demiyorum ama böyle bi gelenek var ve saçma denilmesi herkesin her şeyi eleştirmesi de garibime gidiyor
evet benim kızımın beşiğini annem hazırladı hem de büyük bi zevkle herşeyini beraber aldık annemle
annem de aldı biz eşimle de aldık
ama babanneside elinden geldiğince bohça hazırladı kızıma
getirdi altınını taktı
babannne de kendi kızının ilk bebeğine beşik hazırladı yani anlayacağınız
geline yapmasa bile o da kendi kızına beşik hazırlıyor
biz de adet böyle burada ben medeniyim diye geçinen biçok insandan daha medeni yaşıyorum
ama öyle herşeye saçma bu nasıl bi adet falan da demiyorum
ona saçma buna saçma eee geleneklerimiz işte böyle körelip gidiyor
bu ne ya
biçok yazıyı okuyorum herkes herşeye tepkili hiç olumlu yaklaşan yok maşallah
herkeste de şu kaygı var vay bee kadına bak amma da medeni haaaa desinler diye
kendinizden ödün vermeyin artık
Ne alakasi var tatlim ya sacma olan birsey gelenek , eskiden yapiliyormus ( hos ben ilk duydum boyle birseyi nasil gelenekse insanlarin isine geldimi gelenek gorenek oluyor) diye surekli yapilacak diye bir kaide yok + yapilmayincada medeni olunuyor diye birsey de yok bu dusunceler sadece seni baglar
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?