Gerçek midir, böyle bir şey var mıdır?... Ben hiç duymadım

Zilanur

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2008
1.019
3
116
Almanya
arkadaslar ah ah bu eslerimzin ailelerinden nedir cektiklerimiz bilemiyorum...

ben ilk hamileligimi yasiyorum, bebisimiz oglan olacak ve esimle ben cok mutluyuz anne baba olacagimizdan,
benim kaynanam ikidebir soruyordu, ne aldiniz birseyler yaptiniz mi.. esim ve bende her seferinde annem aliyor dedik, benim kendi annem, kiyafet ayakkabi hersey, biz esimle sadece bebek arabasi ve möbelyasini aldik, bütcemiz o kadar da iyi degil bu aralari..
kaynanama söyledik, iki sefer sordu iki seferde ayni seyi söyledik, bize cevabi ne olsun:

ilk bebekde kiz tarafi herseyini alir erkek tarafi bir seye dokunmaz!

arkadaslar böyle bir sey ben hic duymadim!!!!
duydugumda da sok oldum, ama onun seviyesine ben kendimi düsürür müyüm,
esimde bende birbirimize bakdik sesimiz cikmadi, esimin ama yüzü kip kirmizi oldu....
ben ilkinde söyliycekdim, siz adetlere uyarmiydiniz diye ama demedim, allaha havale ediyorum seni dedim icimden...

siz böyle bir sey yasadiniz mi?

ben türkiyedeyken görüyordum neler yapiyordular torunlarina ama bize bak sira gelince sanki düsman insan bir patik bir yelek yollar, kendisi birde övüyordu ben sunu örüyorum sunu ördüm...

bende ilk kez duyuyorum ki zaten böyle bişey yok ,bahane uydurmuş almamak için ibakalım ikincide ne uyduracak ,boşver canım sıkma canını ..annen sağolsun almış herşeyini ,bebekte kısmetiyle gelir ,işleriniz de açılır ..hayırlı doğumlar diliyorum ..

Evet bazı ailelerde ilk orunun herşeyini ananne yapıyor ama bencede öok saçma madem yapmıycan niye söylüyorsun, boşverya takılma, keşke söyleseydin siz adetlere uyarmıydınız diye, kesin düğün yapılırken adet olan kısımları yapmamışlardır ayy nefret ediyorum bu tür insanlardan.

yazik yahu boyle bi gelenek bile olsa insanin icinden bisey almak gecmez mi, nasil insanlik bu.

aman canım takmaa boşver...

annem alıyor yerine ananesi çok meraklı çok sevindiği için hep destekliyor de bir daha ki sefere...

oğlan tarafı kız tarafı ayrımı olmaz çeyiz mi bu ayol çocuk!

neler aldınız gibi şeyler sorduğunda eksikleri bildiriyem mi almak istediğiniz birşey var mı diye sorun.

çok da üzerinde durmayın. o hala bu lafının arkasında duracaksa ilk torun kız tarafının alan da sevende büyütende ananesi olacak deyip geçin.

saçma bence böle bi adet olsa bile insan torununa bişey almazmı sen sıkma canını boşver iyki bişey almıyo etrafa herşeyini ben yaptım ben aldım diye söyler busefer daha çok üzülür sinirlenirsin

öyle bir adetleri varsa bile insan torununa bişeyler almaz mı? yiğenim 5 aylık ona hangimiz ne alacağımızı şaşırıyoruz.enterasan kayınvalideniz..

kayananan herkesin de naladığı gibi yükü üzerinden atmaya çalışmış, bu devirde erkek tarfaı kız tarafı kalmadı kim ne alırsa,ama bu ik çocuğunuz herşeyini kendiniz alsanız daha çok içinize sinmez mi?ben kimsenin almasını beklemedim de istemedim de. herşeyini istediğim gibi içime sine sine aldım. onların aldığını beğenmeyebilirdim.

çok sinirlendim yahu ne demek bu?Ya çocuğun ananesi olmasaydı bu çocuk ortada mı kalacaktı? Olur mu öyle şey biz kimseden birşey beklemiyoruz ama ananesi torununu herkesten çok seviyor o yüzden bir sürü şey almış de ki çatlasın biraz.

ne bicim insanlar var..bosver takma degmez cunku ne insanliktan ne de annelikten anladigi var o bayanin..simdiden neyin hesaplarina girmis..yaziklar olsun..

evet tatlım bizde ilk toruna kızın annesi beşik hazırlar mobilyasından arabasına entarilerinden bilmem neyine kadar kız annesi alır ve beşik töreni denir buna
benim annem de yaptı
ama illa yapılacak diye de bi kural yoktur
iyi yapmışsınız canınız sağolsun
farzedelim ki kızın ailesinin durumu iyi değil ne yapsın bunun için sorun mu çıkacak
ha bazı kayınvalideler iyi niyetli oluyor gücü nisbetince aşırıya kaçmadan yapsın diyorlar
ama yine de bizde beşiği kız annesi hazırlar balıma.s.

bu adet olayına catlıyor yarılıyorum mıllete kolaylık olsun işine gelen atıyor kafadan bır sey bızde adet boyle dıyor adetlerde boyle coktı heralde ortaya bu içten gelen bırseydır kım ne almak ısterse alır

kaynanan olacak cın fıkırlı carsıda soyle cıcılıbıcılı bır sey gorse aaaaaa bızde adet degıl cok begensemde alamammı dıyecekmıs hangı kanunsa bu bosver ısterrrrr alsın ısterrr almasın annenın degerı daha fazla olur esının gozundede onlarında

Nerenin adeti bu ya?
Saçmalık resmen.
Benim yeğenlerim olduğunda bizlerde eniştemin tarafıda sürekli bişeyler alıyorduk içimizden geldiği için alıyorduk adet olsun diye deil. Acaip bişey bu

senı cok ıyı anlıyorum.
26 gunluk oglum var.
annem bırsuru yelek ordurtmus
altın taktı
kızkardesım de unıversıte ogrencısı oldugu halde altın taktı bugun.ve kıyafeet getırdı.annecımın hıc durumu yok.çalısıyor su halıyle..
kayınvaldem kaynatam 1 kat elbıse almadılar işte...
ama olsun kımseden bısey ıstemem ama torun sevmeye gelınce herkes ne cok sevıyor.hesapta dede babane...
kaynım sa bakmaya bıle gelmedı...
hepsını allaha havale edıyorum.eşim bıraz mahcup oluor ama...
herkesın ne oldugunu bılıyoruz...
benım eşim sagolsun kımseye muhtac etmez ama..
herseyın yerı ayrı...
1 çift çorap bıle almadılar...

Birincisi ikincisi sonununcusu yok bunun torunu nihayetinde içinden geliyosa yapar gelmiyosa yolu açık olsun hiç kafana takma annenin de kıymetini bil :)

canim kayinvaliden zaten türkiyede yasiyor o cocug birseyler yapsa gelene kadr zaten zaman gecer gider..tabikide ilk cocukta kiz tarafi ikinci cocukta erkek tarafi alir satar diye birsey yok sanki bana ev esyasi aliniyor hani kiz tarafi yatak odasi yapar,erkek tarafi sunu yapar seyler gibi buda sacma..zaten hem siz hem anneniz aliyormus(ne güzel) kiyafeti görür begenir alirsin hic tenezzül etmeye degmez 1.cocuk 2.cocuk hatta 13. cocuk bile olsa tenezzül etmem,edilecek biri olsa bu kadr sacma konusmazdi

sen de deseydin ya, "evet bizde de var öyle bir adet, ama 2. 3. 4. 5. geri kalan hepsini kaynana yapar..
ve ben 6 tane doğurmayı düşünüyom paranı biriktir şimdiden"
diye...
kadın ööyyle kalırdıııı delikafadulden delikafadulden delikafadulden

Back
X