Gerçeklikten koptum ve geri dönemiyorum.

Cok cok tesekkur ederim. Bana cok iyi geliyor eger isterseniz istediginiz kadar yazabilirsiniz. Dikkate alacagim ve deneyecegim su ana dek basaramadim umarim duzeltebilirim

Cok tesekkur ederim. Umarim yapabilirim simdiye dek pek basaramadim. Bir yerde okudum. Takintilarini yenmeye calisma, sadece beslemeyi birak diyordu. Onlari stalklayacagim zaman bunu dusunuyorum
Yerinizde olsam anlattığınız gibi kendi hayatını paylaşan kişileri takipten çıkardım, profillerine de bakmayı bırakırdım. Sosyal medyayı kişisel gelişim videoları izlemek, kombin, mizah videoları izlemek gibi şeyler için de kullanabilirsiniz. Amacına yönelik kullanmak diye bir şey var ya, sizi kendi hayatını paylaşan insanlara bakmak tetikliyorsa öyle profillere girmemelisiniz. Tamamen kendi hayatınıza odaklanın birinin ne yaptığını stalklıyorsanız o an kendinize onun hayatını izleyeceğim vakti kendim için kullanmalıyım deyin. Sizi sadece siz ileri taşıyabilirsiniz çünkü bu çabayla ve kendine zaman ayırmakla olacak bir şey

Cok tesekkur ederim kendime bunun icin enerji toplamam gerek onu yapamadim enerjisiz de olsa yapmayi ogrenmeliyim

Cok tesekkur ederim kendime bunun icin enerji toplamam gerek onu yapamadim enerjisiz de olsa yapmayi ogrenmeliyim
Enerji gelmeyecek yani o motive gelmeyecek siz başlangıcı yapın, eyleme geçmeye çalışın benim de hazır olduğum zaman yaparım dediğim şeyler vardı ama o hazır bulunma hali olmuyor işte. İnsan beyni erteliyor hep bir şeyler çıkıyor. Bir süre zorlanırsınız ama sonra alışırsınız yani sosyal medyada nasıl vakit geçireceğiniz sizin elinizde

Yanlış yönlendirmekten korkarım hassas insanları o yüzden muhakkak profesyonel destek alın. Bir yandan da açıktan üniversite veya 2 senelik bir bölüm okuyabilirsiniz en çok ataması olanlardan birini mesela? Sosyal medya size çok aşırı zarar veriyor(aslında hepimize zarar veriyor) bence kullanmayın. Kendinizi yalnız hissetmeyin birçok kişi yetersizlik duygusunu yaşıyor veya istemediği hayatlarda çırpınıp duruyor aslında şanslı %10-20lik kısım hariç. Sadece dozu biraz kaçmış sizde kontrol altına alınacaktır eminim.

Arkadaşlar güzel tavsiyeler vermişler. Naçizane benim de aklıma şöyle bir şey geldi. Bu sıkıntıyı faydalı bir uğraşa çevirmeye çalışsanız ? Mesela hikaye/roman yazmak gibi. Ve emin olun benim niye böyle oldu diye sorguladigim durumlar çok kez oldu hayatta benim de, hemen herkesin var bunu dert etmeyin. Kendi hayatlarımızı başkalarınınkilerle kıyas etmek başlı başına bir hata, herkesin tekamül yolu farklı. Her şey gönlünüzce olsun, kocaman sarıldım.

Seni zorbalayan kişilerin hepsinin Allah belasını versin . Bu yapılanlar öyle izler bırakıyor ki insanın benliğinde , bazen tüm bir hayata maloluyor. Ben de anlatsam roman olur seni çok iyi anlıyorum .
Ama yaşın çok genç , gerçekten iyi bir terapistle yol alıp bu algıdan kurtulursan bambaşka bir hayatın olur. Kendinin elinden sen tut lütfen

anlattiginiz seyler psikozla ya da sizofreni ile alakali degil, muhtemelen travma kaynakli. terapi destegi iyi gelebilir

Hepsini okuyamadım geçmişten gelen bişey bence. Zamanında yapamadığınız şeyleri bir başkası yaptığında üzülüyorsunuz. Yıllarca birini staklamanız onların mutlu olduğunu görmeniz içten içe sizi ağır yaralamış . Neden ben değilde onlar diye düşünüp daha çok dibe çekiliyorsunuz. Param yok demişsiniz bu beni üzdü devlet hastaneleri bazen çok yetersiz kalıyor. Umarım bir an önce toparlanırsınız

Merhaba,
Yaşadıklarınız çok üzücü, evet ama kendinizi ifade etme biçiminiz o kadar etkileyici ki sayfalarca yazsanız sıkılmadan okurdum. Ben bahsettikleriniz arasında bir şeye takıldım aslında: potansiyelinin kullanamamak. Bunun yanında bir de sosyal medyada gördüğünüz hayatların üzerinizdeki etkilerinden bahsetmişsiniz. Ben de birçok insan gibi sosyal medyanın bir illüzyon yarattığına inananlardanım ama bence burada iki çeşit illüzyon var: 1 izlediğimiz insanların kendi hayatlarıyla ilgili yarattığı illüzyon. Herkes çok mutlu, çok başarılı, güzel, zengin, harika evler, muhteşem arabalar, rüya tatiller, Amerikan filmlerinden fırlayıp gelmiş sevimli çocuklar… çoğumuz artık bunun bir -miş gibi oyunundan ibaret olduğunu biliyoruz ama ikincisi bence daha tehlikeli o da sürekli kendi hayatımızı sorgulamak ve işte o bahsettiğiniz konu. Potansiyelini kullanamamış olma hissi. Şunu hiç düşünüyor muyuz? Belki potansiyelimizi tam kullanamadık ama biz de potansiyelimizle ilgili bir illüzyon kurgulamış olabilir miyiz? Belki de potansiyelimiz düşündüğümüz kadar yüksek değildir. Kaldı ki daha yüksek bir potansiyele sahip olduğumuzu ama bunu kullanamadığımızı düşünüp durmak en temel mutsuzluk kaynağımız olabilir mi? Hepimizin yaşamdaki temel ereği mutluluk. Parayı da başarıyı da aşkı da bunun için istemiyor muyuz? Öyleyse sanırım hedefe araçları değil hedefin kendisini yani mutluluğu koymalıyız. Bu kimi zaman deniz kenarında içilen bir çay kimi zaman bir şiirden güzel bir dize de olamaz mı? Mutluluğa odaklanın. Küçük şeylerden zevk almaya çalışın ve hayatta başarı ve başarısızlıklarımızla biz olduğumuzu hatırlatın kendinize. Ama öncesinde sizi bu kadar travmatize eden şeyleri bir profesyonel yardımıyla çözmeye çalışarak başlamak yola doğru yerden çıkmanızı sağlayabilir belki. Huzur ve mutlulukla yürümenizi dilerim.

Cok tesekkur ederim. Hakli olabilirsiniz cunku onu da dusundum. Ya dusundugum gibi potansiyelli degilsem ve yapmak istediklerimi yapmaya calisinca basarisiz olursam, bu sefer neye tutunabilirim oyle olursa diye dusundum. Ben de sizin icin ayni seyi dilerim, yazdiklarimi okuyup yorumlayarak derdimi paylastiginiz icin minmettarim.

apmak istediklerimi yapmaya calisinca basarisiz olursam, bu sefer neye tutunabilirim oyle olursa diye dusundum.
Bunu sizin özelinizde söylemeyeceğim sizi tanımıyorum. Hayatını erteleyen biri vardı sürekli durumuyla ilgili söylenir tavsiye almaya çalışırdı. Geçenlerde onunla ilgili şöyle bir yazı okumuştum :

"Kişi hayatını düzeltmeye, ertelemeyi bırakmaya, sorununu çözmeye çalıştığında, bilinçaltında şu korku belirebilir:
"Ya düzelirsem ve bu ilgiyi, şefkati, desteği kaybedersem?"
"Beni 'güçlü' veya 'sorunsuz' halimle seven, ilgilenen, dinleyen olacak mı?"
"Mücadele etmeyi bırakırsam, kimliğim ne olacak? Güçlü ben kimim?", "Bu yeni kimliği taşıyabilecek miyim?"
Bu korku, değişim sürecini sabote etmek için güçlü bir motivasyon haline gelebilir. Sorunu sürdürmesi, tanıdık olan ilgi ve desteğin devamını garanti eder."

Sizin durumunuzda da koyu işaretlediğim yer geçerli olabilir

Bu ruh haline sahip insanlar da olabilir; ancak ben gunluk hayatimda hic kimseye bunlari anlatmiyorum, kimse boyle detayli seyler bilmiyor, psikiyatra bile anlatma firsati bulamadim, dinlemedi o kadar sadece ilac verdi. Bunlari patlayacak gibi hissettigim anlarda kirk yilin basi yaziyorum. 1 sene kadar belki daha eski bir zaman once bir kez ailevi durumumdan burada bahsettim, hepsi o kadar. Insan ara sira dertlesmek istiyor. Yani oyle bahsettiginiz gibi manevi olarak desteklendigim ve bununla beslendigim bir hayatim yok. Sabahtan aksama kadar ne yaptigimi, zamani nasil gecirdigimi olumlu olumsuz her seyimle ve tum ozellerimle yazimda zaten anlattim. Benim korkum daha cok sunun uzerine: Ya potansiyelimi gerceklestirmeyi tum cabalarimla deneyip basarisiz olursam ve aslinda potansiyelsiz oldugumla ve kendimi potansiyelli zannetmis oldugumla yuzlesirsem, hayalini kuracak bir seyim kalmazsa demek istedim.
Farkli bakis acilari iyidir, tesekkur ederim, yazdiginiz yanlis olmamakla birlikte bana pek beni temsil etmiyor gibi geldi. Ancak bahsettiginiz durumda olan insanlar da gordum.

Ya potansiyelimi gerceklestirmeyi tum cabalarimla deneyip basarisiz olursam ve aslinda potansiyelsiz oldugumla ve kendimi potansiyelli zannetmis oldugumla yuzlesirsem, hayalini kuracak bir seyim kalmazsa
Bu biraz bende de var ciddi adımlar atarken insanlar sonucunda ya başarılı olmazsam diye korkabilirler. Umarım bunu aşarsınız hayatınızı istediğiniz gibi yoluna koyarsınız

Zihninde defalarca provasını yaptığın bir şeyde başarısız olacağını sanmıyorum.
Başarı sırlarında , Çok basit bir kural var:
“Bir şey gerçekleşene kadar, gerçekleşmiş gibi davran.”
Sadece…
Son stalk’ı kendine yapman gerekiyor.
Sonra da kendin için bir “veda partisi” düzenle:
Hayal kurmalara, kendini başkalarıyla kıyaslamaya, olmayan hayatlara özenmeye elveda ile
Kendine dönersin
Velev ki başarısız oldun, ne fark eder?
Önemli olan varmak değil — yürümeye başlaman.

Tabii, tüm bunlar kulağa kolay geliyor.
Ama pratikte…
Bazen profesyonel bir desteğe ihtiyaç duyabilirsin.
Bu da çok insanca.

Bu cok guzel bir yorum beni duygulandirdi cok tesekkur ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…