Gerçeklikten koptum ve geri dönemiyorum.

Yazdıklarınızın tamamını okudum, durumun farkinda ve bilinctesiniz kendinize yukardan bakabiliyorsunuz bu çok güzel . Şayet durumun farkında olan birinin bu durumun iyiye işaret olmadığını, ciddi olduğunu ve yoğun terapi alması gerektiğini bilir. Yasadiklarinizdan dolayı kendi kendinizi yalnizlastirmis ve bir dünya kurmussunuz şuan o dünyada yaşıyorsunuz. Çıkmak için yardım lazım . Benim tavsiyem -burda devlet psikoloğu olan hanımları tenzi ederek söylüyorum - devlete gidip fayda elde edeni görmedim terapi konusunda . Hasta sayısı aşırı fazla ve tedaviler sınırlı vakitle yetersiz . Kendinize bir bütçe ayırın ve ciddi bir tedaviye başlayın ayrıca bazı gruplara girip kendinizi yalnızlıktan ve kendi dunyanizda kalmaktan da kurtarın. Evet pahalı bir süreç ve evet zor ama akıl sagligi bir gitti mi geri gelmez . Ben bir terapist değilim, psikoloji eğitimi almadım ama ilgim var ve çok olur gözlemlerim açıkçası durumunuza bir an önce dur demek gerekiyor o raddedesiniz. Bunu siz yapabilirsiniz farkındalıkli bir kadinsiniz

İlerleme kaydedebiliyor musun?
Vallahi dun o bahsettigim unluyu stalkladim ama yanindakileri stalkmadim. Sayilir mi? Bir de icimde kaldi; universite egitimi almayi istiyorum. O yuzden seneye sinava girmek icin (bu sene girmemistim) ders calisiyordum, 2 gundur notlarimi derliyorum o konuda ilerleme kaydettim.

Son düzenleme:
Cok tesekkur ederim. Bir keresinde sevdigim bir yazarin kursuna gittim, yazmakla ilgili teknik detaylar internetten ogrenilebilir, benim amacim benimle ayni ilgi alanina sahip birileriyle tanismakti; ancak su anda guvenlik gorevlisiyim ya kotu hissettim. Cunku kadinin kursuna katilan herkes ust siniftandi. Cerrahlar, yuksek muhendisler, produksiyon amirleri, sohretli oyuncular vardi. Hatta iclerinden biri Paris'ten gunubirlik olarak sirf bu kurs icin gelip geri Paris'e donuyordu her hafta, saka degil. Benim guvenlik oldugumu bilmeden (cunku ben kendimi tanitirken meslek soylemedim) bir keresinde "hadi simdi de varos bir karakter olusturalim, guvenlik olsun." dediler. yilmadim, birileriyle sohbet etmeye calistim, yazdiklarimdan birkac paragraf okumak ister misiniz dedim; ancak kimse ok demedi biz yogunuz dediler ben de gitmedim bir daha. Ama baska etkinlikler ve bana daha uygun ortamlar arayacagim, o asamaya asama asama gelebilirim belki, henuz onlarla ayni olmadigim icin basarili olmamis olabilirim.

Hepsinden önce terapi terapi terapi

Sayılır ama planlama yapman birde süreleri not alman lazım , böyle bir günlük tutarsan hem kendin görürsün hemde profesyonel birine ulaştığında muayene süreni epey kısaltırsın

ben sizi hiç ezik falan bulmadım neden kendinizi böyle etiketliyorsunuz ki? kendinize yeni bir hayat kurmayı başarmışsınız tek yapmanız gereken şey parlamak.
kendinizi ifade etme gücünüz, ailenizden bağımsızlaşabilmeniz, çalışmaya olan isteğiniz vs bunlar çoğu kişide yok. tek sorun ortamınızı bulamamışsınız bi türlü.

ben sizi hiç ezik falan bulmadım neden kendinizi böyle etiketliyorsunuz ki? kendinize yeni bir hayat kurmayı başarmışsınız tek yapmanız gereken şey parlamak.
kendinizi ifade etme gücünüz, ailenizden bağımsızlaşabilmeniz, çalışmaya olan isteğiniz vs bunlar çoğu kişide yok. tek sorun ortamınızı bulamamışsınız bi türlü.
hangi yazarın kursu acaba? ben de çok istiyorum

Ayfer Tunc'un kursuydu. Cok iyi bir yazardir. Sizin icin baktim ama su anda sahibi oldugu yazmak atolyesinde baska kurslar var, kendisinin aktif kursu yok. Pek interaktif gecmiyordu bu arada, sadece o anlatiyordu, yazdiklarinizi gosterme sansiniz olmuyordu, oyle degisik bir ortam goreyim derseniz dusunebilirsiniz ama dedigim gibi interaktif gecmedi, bunu da bilin. Bu arada cok tesekkur ederim.

hangi yazarın kursu acaba? ben de çok istiyorum
tüh ya. peki yüzyüze miydi online mi

Onunde bilgisayar vardi, ayni anda hem sinifta (Sisli'de bir yerde) yuz yuze anlatiyordu, hem de bilgisayarda izleyenler oluyordu. Hem online hem yuz yuze yani. Laf aramizda ona birkac mail ve telefonla uygun bir uslupla sitem ettim, interaktif olmasini beklemistik hocam, bu kurslarin temeli genelde boyle boyledir, web sitenizde bir cumlede interaktif olacagi yaziyordu, tabii ki ekibinizden biri gozden kacirip bu sekilde yazmis olabilir kasitli yaniltma olmadigini biliyoruz, sizden eminiz diye. (cevap vermedi ama gordugunu biliyorum.) Bir daha acarsa kendisi bu kez ne yapar bilmiyorum; size kurslardansa work shoplari gunluk sohbetleri tavsiye ederim, mesela yekta kopan gibi isimler de boyle gunluk soylesiler duzenliyor. Girisken biriyseniz hem zevk alir hem bilgi edinir hem de anlasacaginiz birileriyle tanisirsiniz (ben bunlari denemedim ama internette bakiyorum)

Evet çünkü bir seyi 17 saniyeden cok düşünürsen kafanin icinde yer edinmeye başlar. Ama sen de sanki epeycene bir düşünürsem mutlak bir closure yapacak kadar çözerim kendi icimde ve bir daha açmam diye düşünüyorsun.

Ben seni Albert Camus e benzettim ve cok sevdim :) yaratici bir insansin tam klasik yazabilecek yalniz ve dogru miktardaki kırıklikta kafan :) cok baska yerlere hakikaten gelebilirsin. Ama kendini kanalize etmezsen adhd ye dönersin burdan gibi duruyor :). Camus'nün Yabancı romanini okudun mu? Okumadiysan:

Kitaptaki kahraman cinayetten
tutuklanıo ve hapishaneye konuyor. Burada, fiziksel olarak özgürlüğü kısıtlanmış ama zihinsel olarak hala serbest temel mantik bu. Özellikle gözlem yaparak, hayal kurarak ve anılarını hatırlayarak, dış dünyayla bağ kurmaya çalışıyor mesela denizi, kadınları, güneşi, sigarayı hatırlıyor camdan süzülen ışıkları izliyor kendini dışarıda hayal ediyor. O sekilde bi cope etme mekanizmasiyla hapishanenin rutiniyle barışıo ve iç dünyasında bir düzen kuruyor.

Yani i
nsan anlamsız bir dünyada yaşar ama yine de yaşar, alışır ve anlamı kendi içinde yaratır. Sen hayal kurarak miserable hayatindan kaça da bilirsin tam tersi güzel bi hayatini çöpe de cevirebilirsin. Ben mesela ikinci gruptanim :)) insanlarin cogu da oyle bence en azindan anksiyete sahibi olanlar. Hicbir sorunum yok, karnim tok, iliskilerim iyi sosyallesiyorum para kazaniyorum sagligim yerinde bir bakıyorum on yil once beni sinir eden bir olay dönüyor kafamin icinde. O an vucudun verdigi tepkiler sanki o kötü olayi su an yasiyormuscasina. E bunun tam tersi niye olmasin. Kotu bir ortamdasin, sartlarin kotu, hayatindan memnun degilsin eee baska guzel bir hayatta hayal et kendini o zaman... Ki bu benim daha bi hayran oldugum kafa ama iste senin dedigin gibi gerceklik algisini ortadan kaldiriyor.

O yuzden ortaya ve ana fikre geliyoruz ya da gelmemiz gerekiyor tam da o noktada:
Absurd bir dünyada anlam arayışıyla yüzleşmek ve bu anlamsızlık karşısında dürüst, bilinçli bir şekilde yaşamayı seçmeli insan. Çünkü hayatın nesnel bir anlamı yok; ama insan bu anlamsızlıkla yüzleşip kendi varoluşunun sorumluluğunu alarak yaşamaya devam edebilir neticede.

Velhasıli benim önerim bu özelliğini yaratici bir alana yönelmek için kullan sınırlarını zorla bir kac gömlek yüksel ve sonra mumkun mertebe orda kal hem soyut hem somut olarak.

Son düzenleme:
İçime öküz oturdu resmen. Çok üzgünüm ya. Umarım gerekli tedavilere ulaşabilirsiniz. İstanbuldaysanuz whrutomer var. Maddi durumu yetersiz olanlara ücretsiz destek veriyorlar. lütfen randevu alıp derdinizi anlatın.

Söyledikleriniz cok etkileyici çünkü benzer şeyleri yaşayan bir tanıdığım olmuştu.
Size en büyük tavsiyem çok iyi bir psikiyatri doktoruyla tedavi olun potansiyelinizi boşa harcamayın.
Buradan yazın icinize atmayın, sosyallesin, yeni hobiler edinin. Kendinizi sevin ihmal etmeyin.
Bir kediye bir yaşlıya yardım edin bu da ruhsal olarak sizi besleyecektir.

Zaman zaman pek cogumuz farklı hayatları merak edip hayaller kurabiliyoruz.Bunlar genelde yaşantımızdan çok daha ust seviyelerde tabi kötüyü kim ister.Ne zamanki rutinlerimizde bir bozulma oluyor iste o zaman elimizdekinin kıymetini anlıyoruz.Sizdeki biraz üst boyut ama farkındalığa sahipsiniz bu iyi.Aslında bunu avantaja cevirebilirsiniz.Hayal gücünüzü kitap yazmak için kullanabilirsiniz roman mesela.Hayali karakterler hayali yaşantılar neden olmasın.Bu arada tedavinizide aksatmadığınız sürece herşey cok daha iyiye gidebilir.Kimse sizi sevmek beğenmek zorunda değil belki ama siz zorundasınız.Kendinize bakışınızı değiştirin olumluya konsantre olun.Umarım bunu başarır ve hayalini kurduğunuz bir hayatın baş kahramanı olursunuz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…