Gerçekten haksız mıyım

Kesinlikle katılıyorum size ve bunu gerçekten güzelce söyledim ona da kendimi kötü hissediyorum haklı olduğum halde

Ben kizimin altini degistirecegim zaman baska odaya geciyorum.Boyle sorularda yasamamis oluyorum.Bende cocuk veya buyuk kimsenin yaninda degistirmem .

Mahremiyeti korumaksa eger amaciniz kimsenin olmadigi bir odada degistirmeniz gerekirdi...2,5yasindaki de bir bebek neye baktiginin bile farkinda degilki,ozunde dusunceniz dogru ama tavriniz yanlis,buda sizi haksizmissiniz gibi gosteriyor...

Son düzenleme:
Haklısınız.
Tv mi bu "Bak ama elleme" nedir?

2 buçuk yaşındaki çocuğa öğretmek lazım esasen ufaktan, orada görümceniz "Oğlum, yengen kuzeninin poposunu temizliyor, haydi biz çıkalım. Özel bir şey bu" vb. demeliydi, tek sizin kızınız için değil, o çocuk için de bir farkındalık olurdu kendi özel bölgeleri için.

Bunu abartı olarak görmüyorum, bilakis ne kadar küçükten eğitirsek, çocuklarımız o kadar bedeninin farkında ve onun kendine ait olduğunu anlar.

Mahremiyeti korumaksa eger kimsenin olmadigi bir odada degistirmeniz gerekirdi...2,5yasindaki de bir bebek neye baktiginin bile farkinda degilki,ozunde dusunceniz dogru ama tavriniz yanlis,buda sizi haksizmissiniz gibi gosteriyor...
Zaten kimse yoktu ilk başta. Ayrıca o yaşları iyi bir araştırın farkındalık yaşı. Benim için asıl mühim nokta kızımın böyle alismasi

Bence bu konunun haklısı haksizi olmaz. Sizin çocuğunuz, çocuğunuzu büyütürken de bu şekilde olmasını istiyorsunuz buna da saygı duyulması gerekir.

Ama sizin hatanız şu: madem öyle düşünüyorsunuz en baştan başka bir odaya gitmeliydiniz. 2 yaşındaki çocuğa bakma demekten daha mantıklı olurdu.

Aslında görümcenize çocuğuna mahremiyet eğitiminvermek için çok güzel fırsat çıkmış değerlendirememiş.o sırada bazı bölgelerin özel olduğunu herkesin göremediğini bu yüzdem oraya giremeyeceğini anlatabilirdi.bence haklısınız.

Zaten kimse yoktu ilk başta. Ayrıca o yaşları iyi bir araştırın farkındalık yaşı. Benim için asıl mühim nokta kızımın böyle alismasi
Bu konuda hassas düşünüyorsanız anlık böyle bir olay yaşlandığında tepki vermek yerine sonraki süreçte önlem anlamak mantıklı :)
2.5 yaşında çocuğa da annesine de anlık tepki vermek kötü.

Erkek annelerinde nedense bu sacmalik oluyor. Bence ince kendisi dusunmesi lazim cunku senin bebegin onu algilayacak yasta degil ama onun oglu kizda pipi olmadigini gorunce afallayacak ama bunu anlayamayacak yasta

yaşı kaç olursa olsun mahremiyet önemlidir.

yaşı küçük kötü düşünceğinden değil ama kendi şeyine bakıp onda yoktu deyip başka bebeğe de bakmak isteyebilir.

ben sizi haklı buldum
aldırmayın doğru olanı yapmışsınız
boşuna moralinizi bozmayın çünkü insanlar özel bölgeye bakıp bakmamayı büyüklük küçüklüğe bağlıyorlar yanlış

o küçük çocuğun yarın neyine merak edeceğini bilemezsin, o masumdur kötülükten değil ama bilemezsin

Cocugu tatlı bir dille uyardım baktım gitmiyor başka bir odaya geçtim bu mu anlık tepki oluyor

Tamam mahremiyet önemli ama bunu tavır takınarak yapmak cidden hoş değil. Sizin mahremiyeti öğretmeyi amaçladığınız Kişiler henüz soyut düşünme yeteneği olmayan bebekler haliyle görümceniz kendisine yapılmış gibi hissettimiştir

Çocuk mahremiyeti konusunda haklisiniz ancak sizin baştan başka odaya gidip bu işi yapmanız gerekiyordu.

Bence çok Haklısınız konu sahibi hem ayrıca ne demek sadece bak dokunma çok ayıp birşey .

Kesinlikle haklısınız.. Zaten kendi annesi de istememeli böyle birşeyi.. Artık yavaş yavaş cinsiyet ayrımı zamanı.. Kendi annesi de bunu zor açıklar.. Velev ki karşıdaki de kız.. Ne farkeder? Ablamın bir kızı vardı, sonra oğlu oldu.. Asla kızın yanında değiştirmezdi oğlanın altını.. Onlar için önemli değilse görümcen doğurur bir kız gösterir..
Eşinize de diyin, "onun neden şeyi yok diye soruyor çocuk, o da etkilenmesin diye yaptım.."

Bu da bir yazıdan alıntım:
"Oysa sağlıklı bir cinsel gelişimin var olabilmesi için gereken cinsel merak çok erken yaşlarda başlamaktadır. 3 yaşa doğru çocuklar kız-erkek ayrımının farkına varıp incelemeye koyulurlar. Çocukların genital organlarıyla oynamasına ise yine sıklıkla 3-4 yaş arasında rastlanmaktadır."

Cocugu tatlı bir dille uyardım baktım gitmiyor başka bir odaya geçtim bu mu anlık tepki oluyor
Tavır deniyor buna. Çocuk sizin eş sizin istediğiniz şekilde,terbiyede büyütürsünüz..
Yalnız tavır tepki görebilir bahsettiğim bu :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…