Gerçekten pisboğaz mıyım?

çok haklısınız ve eşiniz hem cimri hem de vizyonsuz biri.
Adam 2 üniversite bitirmiş. 3. yü de okuyor. Dün ona da dedim 100 tane de bitirsen sen hayata bakışında bir etki bırakmadıkça boş. O da bana sen de lisansüstü eğitim almışsın ama yemek için kavga çıkarıyorsun diyor :-(

Eşinizin içi geçmiş.
Sanırım okul acıldıgından beri yasadıgımız sehırdeyız, benı bastılar, cıglık atmak uzereyım.
Calısıyorsak bunun ılla karsılıgı ev, araba fılan mı olmalı? Kendımızede yatırım yapacagız elbette

eşiniz evinizde boşa yer işgal eden eşya gibi durmasın,
biriniz akademisyen biriniz mühendis. gezin görün eğlenin, sosyal ortamlara karışın, kendinizi geliştirin.
Kirada yaşayan insanlar biliyorum, yurtiçi yurtdışı gezilere, turlara katılıyor, kurslara eğitimlere gidiyor.
bunu 2 evim var dediğiniz için yazdım, zaten insan istesin çoğunun çaresini bulur. İstisnalar hariç.
Allah size kolaylık versin, bazı insanlar öyledir. Üzerine ölü toprağı serilmiş gibi.. iyi bir silkelemek gerek.
Umarım ilerde baba olduğunda, çocuğunu bakmaya üşenmez

üniversite okumak başka sosyallik ve bir hayat vizyonuna sahip olmak başka.
maddiyat anlamında sıkıntı yoksa dışarıda yemek, sinema, konser, tatil çok çok normal. sıkıntı olsa bile insanlar ayarlıyor ucuzundan bişiler rahatlamak için.

Aynı benim eşim bende buraya aynı dertten konu açmıştım.Dışarıya boşa para vermek istemez hemde içine ne katılıyor der onun gözünde ne gerek var ki alır evde yaparız der.Benide inandırdı artık dışarda yemek bana da tiksinti geliyor...Valla huy olmuş artık bizimkilerde değişmez canım...

bu vizyona belli ki hiç sahip olmayacak. "Toplumlar kendilerini değiştirmek istemedikçe, Allah onları değiştirmeyecektir."

Çocuğa ben bakarım diyor. Onu da bakıcıya para vermemek için düşünüyordur bence. Ben sempozyum vasıtasıyla bir çok şehri gördüm. Onu da götürüyordum önceden. Şimdi umursamıyorum kendim gidiyorum.

Değişmeyeceğine ben de ikna oldum maalesef.

erkeklerin geneli boyle sanirim parqyi harcamak icin degil hayatlarinin sonuna kadar biriltirmek icin calisiyorlar sanki
insani ihtiyaclardan haberi yok bir cogunun
Oysa hayat geçiyor. Şimdi yapmaktan zevk aldığımız şeylerden belki bir 10 yıl sonra zevk almayacağız. Ya da sağlık vs sorunlar sebebiyle yapamayacağız. Ama bunu bir türlü anlamak istemiyor.

Çalışan bir insan olarak demek ki hiç yorulmuyor ki gideyim stres atayım dinleneyim tatilde gibi ihtiyaç duymuyor. Yoksa insan niye tatile çıkmak istemez yahu? Benim eşimin parası olsa ve izni olsa senede 3-4 kez tatil yapmak ister heralde çünkü o da aşırı şikayetçidir çalışma hayatından ben ona göre cimri bir insanım ama bütçemi sarsmasa ben de hergün dışarıda yemek yesem hayır demem severim hazır yemeyi. Haftada 2-3 gün dışarıda yerim ya da eve söylerim. Bunun pis boğazlılıkla ne alakası var o yemek evde de olsa yeniyor dışarıda da

Evet hiç bir şeye hevesi, heyecanı yok. Bir insan nasıl böyle yaşar bilemiyorum

Eve söylediğim ya da aldığama da bahane buluyor.

Boşanmayı da istedim hatta anlaşmalı olsun hiçbirşey de talep etmek istemiyorum dedim. Ama kesinlikle ayrılmak istemiyor. Cimriliğini kabul etmiyor ve bu sebeple boşanılamayacağını düşünüyor.
belki direk cimrilik yüzünden bosanma davasi acamayabilirsiniz , ya avukat arkadaslar var sitede aile hukuku konusunda bilgili gerci ben hic birini tanimiyorum ama eger sorarsaniz belki ne sebeple acabilceginizi söylerler. siddetli gecmsizlik olur mu acaba ? tamam döve carpma filan yok ama fikir ayriliklari var. bir avukata danisin en iyisi ya

Oysa hayat geçiyor. Şimdi yapmaktan zevk aldığımız şeylerden belki bir 10 yıl sonra zevk almayacağız. Ya da sağlık vs sorunlar sebebiyle yapamayacağız. Ama bunu bir türlü anlamak istemiyor.

tabii ki, yarın sabah ne olacağı belli değil ülkemde. Özellikle ben deprem olduğunda, bankadaki birikimi düşünmedim değil. hep sağlıklı olmayacağız, çocuk olacak, belki başka faktörler olacak. Eşinizin huyu böyle, ve işiniz zor.
Bir süre kendi kendinize takılın, arkadaşlarınızla vs. bakalım tepkisi ne olucak.
gerçi o da eş'ler için çözüm değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…