- 15 Nisan 2018
- 952
- 1.176
- 63
- 36
- Konu Sahibi menekse1380
-
Olur bazenHaklısınız. Ben o an sinirle yazmıştım :) çeviremedim de.
valla guzelim sen yapmissin .Ilk benim esimde oyleydi sabah kalk cantasini hazirla kahvesini hazirla ki makina kahvesi sadece dozeti koyup dugmeye bascak anasi alistirmis cunku cocuk gibi kaynanam bide giderken arkasindan el sallardi (2 sene ayni oturduk)bem evime gecip cocukda olunca anlattim kalkamiyorum dedim bir kalkmadim iki kalkmadim simdi cantasini kendi yapar kahvesinide icer gider ise alistirmaMerhaba kızlar,
Gerçekten artık bunaldım. Eşim 8 buçukta işe gidiyor normal zamanlarda. Kahvaltısız asla işe gitmeyenlerden o yüzden erken kalkıyorum giymek istediklerini ütülüyorum çayını içiyor ve gidiyor. Gelgelim sorunumuza eşimin ablası yürüyerek on beş dakikalık arabayla 3 dakikalık bir mesafede işe başladı. Eşimde kıyamıyor ona ve saat 7 de ayağa dikiyor bizi. Resmen o üç dakikalık mesafeye gidecek diye biz bir buçuk saat önce uyanıyoruz. Dahası daha bu sabah eşimin alarmı çaldı bir kaç kez bende kahvaltıyı hazır etmiştim bana basbasbağırdı ben gerizekalı mıyım kaçta kalacağımı bilmiyor muyum beş dakika daha uyanıp kalkacağım diye. Bu görümce denilen şahsıda sevmediğim bana binlerce yaptığı şeyi göz önünde bulundurunca çıldırıyroum. Ben kahvaltı hazırlayayım beyfendi uyanamasın işine bir saat önce gitsin ama beni uyandırsın erkenden? Hak mı adalet mi bu kızlar? Nasıl bir tavır sergilemeliyim çok canım sıkkın çok
Merak ettim siz neden altı yaşındaki çocuğa kahvaltı hazırlamıyorsunuz.Birde övünülecek bişey gibi söylemişsiniz bunu.ben üzüldüm o çocuğa
Çünkü çocuk kahvaltı yapmıyor gibi soylemişsiniz.yani olayı dramatikleştiren ben değilim.ama gerçekten içim rahatladı çünkü ana sınıfında bazı veliler hocam beslenme koyuyoruz ya çocuğa bişeyler yediripte mi gönderelim kahvaltı yapacak mı diye komik sorular soruyorlar.ayrıca babanız anneniz için bulunmaz nimet.biz hep tam tersi olarak büyüdük lisede bile kahvaltısız göndermezdi annem.neyse hayırlı gecelerNeden anesi hazirlamiyorsa cocugun ac kaldigini saniyorsunuz, ya da uzulerek durumu dramatiklestiriyorsunuz ki, babasi hazırlıyordur belki, mesela bana butun egitim hayatim boyunca babam kahvalti hazirladi, annem ev hanimiydi, bos yere sabahin korunde uyandirmayalim diye parmak uclarimizda hazirlanip çıkardık evden, bana babamin anneme verdigi kadar deger veren bir es sectigim icin o da calismadigim surecte asla uykumu bolmedi.
Bu arada merakinizi gidermis olayim, cocuguma onceden babasi kahvalti hazirlardi, simdi okulunda diger tum okul arkadaslariyla birlikte acik bufe kahvaltisini yapiyor
Normalde öğretmenim ama bu sene ara verdim KPSS işin dersaneye gidiyorum kadrolu olmak için. Türkçe öğretmeniyimçalışıyor musunuz?
Yok normalde eşim 8 buçukta gidiyor en erkenBenim takildigim yer esiniz 8:30 gidiyor ise. Normal zamanda kahvaltisini hazirla, ye, ütüsünü yap derken e zaten sizin en gec 7.30 da uyanmaniz gerekiyor. Görümce de işin icine girince 6da mı uyaniyorsunuz yani? 1.5 saat erken kalkiyoruz deyince ben bunu anladim. Vallaha birak 1.5 saati yarim saat bile erken kalkamam. Kendisi istiyorsa uyansin kendi yesin veya gitsin kardesiyle disarda en mükellef kahvaltiyi yapsin. Ben hergün hergün 1.5 saat erken uyanacam ooldu.
Eşim ablasını götürmek için işe 1 saat erken gidiyor kendi çalıştığı yere normalde 8 buçuk , 8.45’de giderdi şimdi 7.45 te yarım yamalak kahvaltı yapıp gidiyor evdenNeden erken saate alındı ben anlamadım orayı?
Ben yeni evli sayılırım çocuğum yok henüz. Eşim böyle devam ederse uzun süre de düşüneceğim gibi. Tabi Allah herkese istediği zaman nasip etsin anneliği.Koca kadın 15dk yere işine gidemiyorsa alsın kendine bir araba gitsin. Aynı saatte çıkılır, yol üstüdür geçerken alınıp bırakılır ama 1,5 saat erken çıkmak hiç akıl karı değil. Hadi çıktı diyelim sizi niye kaldırıyor. Kendi hazırlasın kahvaltısını. Çocuklar kaçta gidiyor okula?
Kocası varBen başka birşeyi merak ettim görümcenizin kendi kocası yok mu o götürsün bekar mı yani hergün kardeşine yük oluyor
Kocişim diye asla ezdirmedim kendini herkes haddini bilecek. Dersaneye gidiyorum KPSS için. Öğretmenim bu seneye kadar yani 2 yıl ücretli öğretmenlik yaptım ve kolejde çalıştım. Kolej çok uzak olduğu için istemeyerek ayrılmak zorunda kaldım. Yani 4 aydır evdeyim. Eşim asla paramı almaz yani şu şekilde düşünüyor sen bu kadar emek veriyorsun kendine yeni kıyafetler al, yeni yerlere git arkadaşlarınla der. Cumartesi, Pazar asla evde yemek yaptırmaz tatil günüdür ikimiz içinde. Şimdi bu konularda hakkını yemeyeyim günah olur.Afedersiniz ama bu erkeklere bu kadar hizmet ediyorsunuz kocişim diye adam alışıyor sonra ağa paşa zannediyor kendini.Şimdi sizden alışmış yapmasanız da huzursuzluk çıkacak çalışmıyor musunuz en azından kendi paranızı kazanırsınız lafını edecek birine benziyor çünkü eşiniz.
Ben iki senedir evliyim kahvaltı hazırlamam hafta sonu hariç.Ütüyü de unutursa acelesi varsa vs yaparım eli ayağı tutuyor yapsın zaten evin temizliğine yardım istemiyorum.Bir de artistlik yapacak erken kalkıyorum diye hizmetçisi misin sen erkenden kalkıp paşam kahvaltısını yapsın işine jilet gibi gitsin diye uğraşıyorsun teşekkür edeceğine tavıra bak.
Tepkini koy böyle alıştırma sora tepene çıkar.
Evet çok doğru yorum için teşekkür ederimGörümce kahvaltıya gelmiyor anladığım kadarıyla. Eşi için hazırlıyor sanırım kahvaltıyı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?