- 12 Aralık 2017
- 1.681
- 863
- 53
- Konu Sahibi Usaklibirkiz
-
Yemek yapamadığı için mi yoksa yapmıyor mu bilmiyorum ama belki de hastalığından ötürü enerjisi olmuyodur. Allah rızası için yapmaya çalışacağımİnşallah da olmaz ama 65 yaşında ki bir insana 25 yaşında ki bir insanın enerjisi bir olmaz. Sen yemek yapamıyor filan deyince ben muhtaç durumda sandım . Neyse bence sürekli de olsa hep bunlar sevap hanemize yazılıyor . Tabi bunu zorunluluk olarak görmeseler iyi olur
Bende onu teklif edeceğim görümceme:)Kaynananız genel olarak iyi ise size karşı,arada sağlık sorunları varsa gidip yardım edebilirsiniz bence.en azından görümcenizle sırayla ayarlayabilirsiniz.
Güzel yorumunuz için cok teşekkür ederim. Masallah size bu konuda şanslısınız :) inşallah bende öyle olurum. İnsan seve seve yapar tabii böyle bi durumdaEndişelenmeyin.
Ben kayınvalidemle aynı sitede hatta aynı bloktayım.
Misafir gelince çağırmaz bile, ne onlara hizmet ediceksin boşver der. Her zaman iyi niyetlidir.
O öyle olduğu için bende ona karşı öyleyim.
Kendisi tatildeydi. Sırf özlediğim ve o bana karşı çok güzel davranıyor diye içimden geldi. Geldiği gün yemek hazırladım evini sildim süpürdüm havalandırdım.
Bana kötü davransa eminim yapmazdım.
Endişelenicek birşey yok yani, hani derler ya nasılsanız öyle idare edilirsiniz diye cidden öyle. Ters gitmediği sürece emin ol sende içinden gelerek ona yardım edersin. Bu tamamen ikinizin arasındaki bağla alakalı.
Bende üzülerek okudumUzuleeek soyluyorum ki mutlaka ve mutlaka sizden gelinlik bekleyecek o beklemese gorumcenız bekleyecek o beklemese komsusu ee gelin yardım etmiyormu diyip aklına dusurecek o dusurmese akrabalardan falancanın gelini de pek yardımcı seninki yapmıyor mu denecek. Denecek yani kesin kural bu. Onemli olan senin tavrın mesafeyi koydun koydun koymadın biraz uzerler gibi
Okuduğuma göre kv niz tatlı birisine benziyor aranızdaki muhabbete masallah :)Şimdiden kendinizi strese sokmayın. O gün geldiğinde baktınız sizden içinizden gelmeyen şeyler bekleniyor tavrınızı koyarsınız. En basiti bir yardımcı tutma fikrini ortaya atabilirsiniz.
Kayınvalidemi çok severim; evinde yatılı yardımcıları var doğal olarak bana bir iş kalmıyor. Takılarını ve kıyafetlerini çocuklari gibi sever. Her gittiğimde "Odamı yine karıştırdılar. Ne yapsam isteďiğim gibi olmuyor." diye mızmızlanır. :) Bütün günü takı-kıyafet kombinleriyle geçiririm. Elime yapışmıyor. Gelinlik beklemek değil o da böyle ilgiyle mutlu oluyor.
Bunu da açık açık konuştum birisi geldiğinde çağırmak zorundamıyım diye nişanlımda hayır herkesin yeri ve geleceği zaman ayrıdır dedi inşallah düşüncesi değişmezoff çok yakin olmak hic iyi degil
bi akraba gelir seni de çağırır
birilerini çağıracak olursun o da yakin olunca ayıp olmasın diye çağırmak zorunda kalirsin falan filan benim de kaynanaya yürüyerek on beş dk falan yani daha yakın olsak sorun cikardi bence sonuçta anne değil kaynana annene rahatsız olduğun şeyleri söylersin kaynanaya soyleyemezsin
annemle ayni apartmandayim ben daha rahatim o konuda ama kaynana ile bu kadar yakin oturamazdim
bu arada kayınvalide gerçekten iyi ve hicbir sorun yasamadik mesafeyi hep koruyorum çünkü yakin olsak belki bu kadar iyi olmazdik
eşin ne derse desin kaynana ile ilişki farklıdır yani ona ayıp olmasın diye mutlaka dusuneceksin ama inşallah iyi olur senin icinBunu da açık açık konuştum birisi geldiğinde çağırmak zorundamıyım diye nişanlımda hayır herkesin yeri ve geleceği zaman ayrıdır dedi inşallah düşüncesi değişmez
Evet çok şükür Allah’ıma.Güzel yorumunuz için cok teşekkür ederim. Masallah size bu konuda şanslısınız :) inşallah bende öyle olurum. İnsan seve seve yapar tabii böyle bi durumda
Geçenlerde bir konu açılmıştı kv temizliğe gider misiniz diye. Okudukça benim de aklıma düştü.
2 ay sonra düğünüm var. Evi kv yakınından tuttuk.
Kendisi 65 yaşında ve şeker hastası. Bundan sebep bir sürü rahatsızlıkları var. Evde hiç yemek yapmaz, çoğu zaman nişanlım yumurta kırıp yiyor. temizliğini karşı binada oturan görümcem yapıyor ayrıca çalışıyor görümcem.
6 aydır nişanlıyım hiç kötü bir lafını duymadım kv’nin. Daima Gülümser pek de konuşmaz.
Ben çalışmıyorum. Ev yakın olunca sürekli benden temizlik yemek Yani “gelinlik” beklerler mi diye endişelerim vardı. Nişanlıma açtım konuyu. Oda “her zaman olmasada arada gider halini hatrını sorar, benlik bir iş var mı dersin. Oda zaten yok kızım der “dedi.
Burdan okuduklarımdan mı etkilendim bilmiyorum hep “ya benden sürekli böyle bir şey beklerlerse” diye endişeleniyorum.
Veya böyle hiç kötülüğü görülmemiş kv siz olsanız yardımcı olr musunuz ?
Geçenlerde bir konu açılmıştı kv temizliğe gider misiniz diye. Okudukça benim de aklıma düştü.
Kendisi 65 yaşında ve şeker hastası. Bundan sebep bir sürü rahatsızlıkları var. Evde hiç yemek yapmaz, çoğu zaman nişanlım yumurta kırıp yiyor. temizliğini karşı binada oturan görümcem yapıyor ayrıca çalışıyor görümcem.
6 aydır nişanlıyım hiç kötü bir lafını duymadım kv’nin. Daima Gülümser pek de konuşmaz.
Ben çalışmıyorum. Ev yakın olunca sürekli benden temizlik yemek Yani “gelinlik” beklerler mi diye endişelerim vardı. Nişanlıma açtım konuyu. Oda “her zaman olmasada arada gider halini hatrını sorar, benlik bir iş var mı dersin. Oda zaten yok kızım der “dedi.
Burdan okuduklarımdan mı etkilendim bilmiyorum hep “ya benden sürekli böyle bir şey beklerlerse” diye endişeleniyorum.
Sen de aşırı becerikli görünme , ortadaki tek rolün ara sıra görümcenin işimin ucundan tutmak olsun , görümcen yokken iş yapma , sahiplenme işleri sen üstlenme , o hep yaptığı gibi yaparken sen de ucundan tut ara sıra , daha ne olsun ... görümceni ara bazen iş yapmaya gideceği zaman, ben de geleyim sana biraz yardımım dokunur hem muhabbet ederiz de, ona sorma sen git istediğin zaman onla , o yokken yapmaGörümcem sağolsun zaten onların evini çekip çeviriyor bende ona yardımcı olurum ama görümcem elini ayağını çeker mi ben varım diye ondan endişeliyim
İnsan rahata kolaylığa pek rahat alışır, sen içlerine girdin diye extra bir rahatlık yaşamalarını sağlama şakın canımMasallah diyim 6 ayda hiç kötü bir lafını duymadım. Suratını asık görmedim. Hep Güleryüz’lü ve cok da çekingen. Ama benim korkum yine de alışırlar da hep beklerler mi. Teşekkür ederim yorumunuza :)
Ama işte BÖyle ben de yaşlanacağım benim gelin de bana yapsın diye düşünülerek yardım etmek kişiye zarar , kardeşimiz bile yaptığımız fedakarlıklara karşılık vermezken , yaşlılıkta birileri de bize yardım eder diye beklemek o düşünce ile yardım etmek sonradan çok üzebilir İnsanıBen çalışmasam ev de yakında gider haftada bir temizliği ve o gün olan yemeği yaparım . Kadın neredeyse gelmiş 70 yaşına sanki elime mi yapışacak.
Yapmam diyenlere saygım var ama biz de Allah ömür verirse yaşlanacağız gün gelecek biz de muhtaç duruma düşebiliriz . Unutmamak lâzım
Bence buna hiç gerek yokBende onu teklif edeceğim görümceme:)
olurdum elbette gidip geldikçe de oluyorum zatenGeçenlerde bir konu açılmıştı kv temizliğe gider misiniz diye. Okudukça benim de aklıma düştü.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?