gereksiz endişelerim (kv yakın olmak)

Kadının kızı varmış.Kızı varsa sizden iş beklememesi lazım.Sonuçta siz onun öz çocuğu değilsiniz.Bir şey beklemeye kalkarsa uygun bir dille yoğun olduğunu ilgilenemeyeceğini söylersin.Bir defa reddedersen bir daha beklemezler zaten

İşte kızı çalışıyor ben evdeyim ya hani görümcemin yaptıgı seyleri benden beklerler mi sürekli diye onu sormuştum. Sürekli sürekli isterlerse hayır demeyi bilirim inş :)

SiZin de eviniz yakın mı veya eşiniz şuan sizden bu noktada bir şey bekliyor mu :)
Ben kayinvalidemin alt dairede oturuyorum cnm :) hayir hicbir beklentisi yok.
Görüstügümüz zaman caylarimiz bittiyse bile bir ben kalkip tazelerim bi kayinvalidem yada görümcem kalkar.
Hatta gecen sabah tüm aile kahvalti yaptik masayi toplamaya kalktim görümcem otur sen ben yaparim dedi..

İşte kızı çalışıyor ben evdeyim ya hani görümcemin yaptıgı seyleri benden beklerler mi sürekli diye onu sormuştum. Sürekli sürekli isterlerse hayır demeyi bilirim inş :)
Bence bir an evvel çocuk yapın çocukla ilgilenmem lazım gelemem dersiniz

Ne güzel ya ne anlayışlı insanlarmış masallah diyim.. bizimkiler de öyle şimdilik ama inş değişmezler

Kadın iyi bir kadınsa elinden tutmak yardımcı olmak sevaptır.

Ama seni evine gitmeye veya temizlik yemek vb yapmaya mecbur tutmak, zora koşmak, kalbini kırmak vb tutumları varsa uzak durman daha isabetli olacaktır..

Yazik ya yasida varmis hem seker hastasida ne okacakki arada git yardim et bir yemek bile ypsan onun diyetine gore nasil sevinir duasi yeter. Hem bak yemek yapamiyormus.o yasta babannem var canim benim hep hasta ama yinede bir tas yemegini yapmaya calisiyor hep annem verirdi. Dua etki evini ayri tutmuslar. Bak bizimki sapasaglam evime yerlesmeye geliyor.bide acik acik benden bisey beklemeyin diyor. Yani is yemek. Dinsizin hakkindan imansizi getirecegim sonunda

Oda senin elinde, baktın olmuyor konuş güzel güzel, aklında bulunsun: eş ailesiyle tatlı dilli konuş herzaman, çemkirirsen, öfke ile konuşursan, terslersen herzaman ters teper , eşinlede aran bozulur. Sende güzellikle halletmeye çalış herşeyi. Kadıncağız yatalak değilse sana zorla iş yaptırmayacaksa elinden geldiğince yardım et. Ben herzaman kv ile konuşurken karşımda kendi annemi düşünürüm

off çok yakin olmak hic iyi degil
bi akraba gelir seni de çağırır
birilerini çağıracak olursun o da yakin olunca ayıp olmasın diye çağırmak zorunda kalirsin falan filan benim de kaynanaya yürüyerek on beş dk falan yani daha yakın olsak sorun cikardi bence sonuçta anne değil kaynana annene rahatsız olduğun şeyleri söylersin kaynanaya soyleyemezsin
annemle ayni apartmandayim ben daha rahatim o konuda ama kaynana ile bu kadar yakin oturamazdim
bu arada kayınvalide gerçekten iyi ve hicbir sorun yasamadik mesafeyi hep koruyorum çünkü yakin olsak belki bu kadar iyi olmazdik

Şimdiden kendinizi strese sokmayın. O gün geldiğinde baktınız sizden içinizden gelmeyen şeyler bekleniyor tavrınızı koyarsınız. En basiti bir yardımcı tutma fikrini ortaya atabilirsiniz.

Kayınvalidemi çok severim; evinde yatılı yardımcıları var doğal olarak bana bir iş kalmıyor. Takılarını ve kıyafetlerini çocuklari gibi sever. Her gittiğimde "Odamı yine karıştırdılar. Ne yapsam isteďiğim gibi olmuyor." diye mızmızlanır. :) Bütün günü takı-kıyafet kombinleriyle geçiririm. Elime yapışmıyor. Gelinlik beklemek değil o da böyle ilgiyle mutlu oluyor.

Uzuleeek soyluyorum ki mutlaka ve mutlaka sizden gelinlik bekleyecek o beklemese gorumcenız bekleyecek o beklemese komsusu ee gelin yardım etmiyormu diyip aklına dusurecek o dusurmese akrabalardan falancanın gelini de pek yardımcı seninki yapmıyor mu denecek. Denecek yani kesin kural bu. Onemli olan senin tavrın mesafeyi koydun koydun koymadın biraz uzerler gibi

Endişelenmeyin.
Ben kayınvalidemle aynı sitede hatta aynı bloktayım.
Misafir gelince çağırmaz bile, ne onlara hizmet ediceksin boşver der. Her zaman iyi niyetlidir.
O öyle olduğu için bende ona karşı öyleyim.
Kendisi tatildeydi. Sırf özlediğim ve o bana karşı çok güzel davranıyor diye içimden geldi. Geldiği gün yemek hazırladım evini sildim süpürdüm havalandırdım.
Bana kötü davransa eminim yapmazdım.
Endişelenicek birşey yok yani, hani derler ya nasılsanız öyle idare edilirsiniz diye cidden öyle. Ters gitmediği sürece emin ol sende içinden gelerek ona yardım edersin. Bu tamamen ikinizin arasındaki bağla alakalı.

“Veya böyle hiç kötülüğü görülmemiş kv siz olsanız yardımcı olr musunuz ?”
E bu cümle size ait değil mi? Yardımcı olacaksanız, merhamet sahibiyseniz niye bunu dert ediniyorsunuz. Ve bize soruyorsunuz? Biz yardım etmeyin kötülüğü olmasa bile kaynana kaynanadır mı diyecektik? Boşuna kendinizi strese sokmuşsunuz burdaki kaynana konularından etkilenmişsiniz bencede, mesafeyi ölçüyü baştan ayarlarsanız “sürekli” sizden beklenti halinde olmazlar. Ben sadece üzerinize düşeni yapmalısınız, bunun yarını da var demek istemiştim. Neyse, hayırlısı.

Yapmam demiyorum zaten ben süreklilik anlamında sormuştum. Ayrıca muhtaç durumda değil şuan.
İnşallah da olmaz ama 65 yaşında ki bir insana 25 yaşında ki bir insanın enerjisi bir olmaz. Sen yemek yapamıyor filan deyince ben muhtaç durumda sandım . Neyse bence sürekli de olsa hep bunlar sevap hanemize yazılıyor . Tabi bunu zorunluluk olarak görmeseler iyi olur

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…