Sezeryan yapan kac kisi var etrafimda hala hamile gibiler. Siz sansli olanlardansiniz bence sizin gobeginiz kalmamis. Ayrica kestikleri yerde kucuk degil upuzun .yani belli olucak derecede gorunuyor. Siz sezaryan olmak istersiniz ben ya da baskasi normali tercik eder. Ama en sagliklisi normal bunu herkes biliyor ama israrlada sezeryan olmak istiyorlar ya da arkadaslarin dedigi gibi ticaret amaci tasiyan doktorlar hemen sezeryana tesvik ediyor.Mecburiyet kişisel olabilir. Sizce yada bence diye bir kavram yok burda kim doğuracaksa karar onundur. İlki benim sezeryan oldu açılma olmadı kalp atışları zayıfladı suni sancıyıda yemiştim halbuki apar topar sezeryana aldılar
Şimdi zaten mecburen aynı olacak ama seçme şansım olsa istemem normal doğum
Sezeryanda göbek kalmaz çok yatağa mahkum etmezsen kendini çabuk iyileşirsin. Olanlar bilir omuzları dik yürümek gerek ve bol hareket edecek kişi. Yoksa zor tabii. Ama bir yerim bozulacaksa kasıklarımdaki bir kesi daha iyi :)
Ehehee, doktorumun düşük sezeryan oranı ödülü bile varmış, doğumdan sonra öğrenmem süper oldu.Senin gibi biri sezeryan istesinnn. Normale direten doktorunu tebrik ediyorum :)
Sezeryan gerekli değilse niye doktoru uğraştırıyorsun 7 kat kes 7 kat dik :) bebeğinde hakkı normal doğmak. Kadının vücuduyla alakalı alınan şu zamana kadar en doğru karar olarak görüyorum.
Sezeryan çok ürkütücü be hacı yapma sen normal yoldan devam et :)
Çok haklısın canım ben normal doğumdan aşırı korkan biriyim illaki fiziksel bir engel olmasına gerek yokki sezeryan için sonuçta normal doğum benim için travma gibi bişey psikolojik olarak da engel olabilir fiziksel engele gerek olmadan ama bizim toplumumuzda psikolojinin önemi yok bunu bir psikolog olarak çok iyi biliyorumCanım bence kadınlar istediği şekilde doğum yapmalı sonucta korkan da var herkes normal doğuramaz ben bu fikri sevmedim şahsen ben sezeryan düşünüyorum
Sezeryan doğum yapan 25-30 kilo alan arkadaşlarım şuan 36 beden, ben normal doğum yaptım 13 kilo aldım ve hala 10 kilosu duruyor.Neden benim dogum seklim hakkinda baskalari soz sahibi olsun ki? Yok estetik gorunmuyormus,yok gobek kaliyormus,yok kolaya kacmakmis beden benim kime ne? Ben kimseye normal dogum riskleriyle ilgili nutuk cekiyor muyum?
Kesinlikle canım normal doğumun risklerinden bahsedince duymamazlıktan gelip anca sezeryanı kötülemeyi biliyorlarÇok haklısın canım ben normal doğumdan aşırı korkan biriyim illaki fiziksel bir engel olmasına gerek yokki sezeryan için sonuçta normal doğum benim için travma gibi bişey psikolojik olarak da engel olabilir fiziksel engele gerek olmadan ama bizim toplumumuzda psikolojinin önemi yok bunu bir psikolog olarak çok iyi biliyorum
Bugün haberleri dinledim ve gereksiz sezeryana ceza verileceği söyleniyordu artık nasıl doğum yapacağımızada mı karışacaklar biz kendi çocuğumuzuda mı kendi isteğimize göre doğuramıcaz yaa ....!!!!!!
Aynen sana katılıyorum daha 2 bucuk ay önce görümcemin kızı doğum yaptı sezeryanle sıfır göbek suanda sanki hiç hamile kalmamış gibi ve bi arkadaşımda 7 ay önce sezeryan yaptı oda zayıf ve memnun hiçtr şikayet ettiklerini duymadım hani diyorlar ya sezeryan olanlar sonradan pişman oluyor diye bunlar örnek işteSezeryan doğum yapan 25-30 kilo alan arkadaşlarım şuan 36 beden, ben normal doğum yaptım 13 kilo aldım ve hala 10 kilosu duruyor.
Kim demiş sezeryanda göbek kalıyor diye, buyursun bana baksınlar.
Canım baksana yorumlara kesilip biçilme hakkımıza giren arkadaşlar bizim adımıza karar verebiliyorlar ama biz onlar adına karar veremiyoruzKatılıyorum, kesilen biçilen benim kime ne..
İşte uzun lafın kısası, herkesin bedeni farklı.Aynen sana katılıyorum daha 2 bucuk ay önce görümcemin kızı doğum yaptı sezeryanle sıfır göbek suanda sanki hiç hamile kalmamış gibi ve bi arkadaşımda 7 ay önce sezeryan yaptı oda zayıf ve memnun hiçtr şikayet ettiklerini duymadım hani diyorlar ya sezeryan olanlar sonradan pişman oluyor diye bunlar örnek işte
Kesinlikleeeeİşte uzun lafın kısası, herkesin bedeni farklı.
Ben normal doğumda 1 ayda sokağa çıktım, sezeryanlı arkadaşım 5 günde avm de geziyordu.
Ama kiminde de tam tersi.
Bu sebeple doğum olayına bir yasaklama getirmek çok sakıncalı.
Hiçbir kadın fabrikasyon değil, her olaya vücudumuzun ve psikolojimizin verdiği tepkiler bambaşka.
Normal doğum yaptım evet, çok kolay yaptım epiduralimin tutmamasına, sunni sancı almama rağmen.
Hakikaten eski usul doğurdum yani.
Ama sonrasını düşününce bir daha yapmam.
Zaten doktorum sezeryanda ısrar ettiğimi anlayınca kolay doğum diye bir şey yok, sezeryanı ondan istiyorsan ben sana uygulamam ve tanıdığım kadarıyla normali çok daha kolay yapacaksın diyerek ikna etti beni.
Yok sezeryanda süt gelmezmiş vs, benim de gelmedi ve bebeğim emmedi de.
Yani her türlü olay her iki doğumda da gerçekleşebilir.
Normal doğum gerçekten abartılıyor, yok yücelikmiş o an mucizeymiş vs miş de miş.
Bana hiç uğramadı o duygular 'doğum anı' sebebiyle.
Çünkü zaten 9 ay boyunca beraber yaşadığım yavrum isterse kulağımdan çıksın, aynı ulvi duyguları yine hissederim.
Kim nasıl istiyorsa öyle olmalı, bu konuda bir üstünlük ya da kolaylık söz konusu değil.
Ne normal yaptım diye kimseye baskı yapma ya da aşağı görmeye hakkım var ne de bir dahakine sezeryan istiyorum diye utanmaya.
Canım herkese aynı şeyi söylüyorum anlamak istemiyorsunuz sağlık açısından diyorum doğumdan sonraki ilk andan bahsediyorum normal doğan bir bebeğin sezeryan doğan bebeğe göre daha az müdahaleye ihtiyacı oluyor. Müdahale ettikten sonra zaten aralarında bir fark olmuyorArkadaş su forumlarda senin kadar cahil konuşanıni gormedim. Kotu çıkıyor ne demek ya.
BEnde dedim arkadaş ben paradan biseyden de bahsetmedim ne diyor arkadaş sonunda yazmişsın :) şöyle söyliyim canım senin rahiminde darlık varsa zaten seni normal doğuma zorlayamazlar ben baştada demiştim eğer bir sıkıntınız yoksa kendinize güvenebiliyorsanız normal doğum yapmanızı tavsiye ederim ben hep güzel düşündüm ve Allahıma şükür çok güzel bir doğum gerçekleştirdim ama acı eşiği düşük bi insanın sezeryan istemesi de bana tuhaf geliyor çünkü vücudun kesilecek dikilecek falan bunlar daha da acılı şeyler neyse karar sizin doğum sizin hayat sizin Allah gönlünüzdekini hayırlı etsin inşallah sıkmayın canlarınızıBenimki sezeryane adapte olmak değil benim rahimim de darlık var normal yapamıyorum zaten herkes almak istediği yerden alıyor nedenseee ..
Ben burda kimseye param var onu yaparım demiyorum madem konu paraya dayanıyor herkes gücünün yettiği kadar demek istedim bunda alınacak birşey yok . burda o kadar kötüleniyor ki sezeryan sanki dünyanın en kötü işi yapılıyor arkadaş ne abarttınız sezeryanlıların muhabbetini anladık nor al doğum istiyorsunuz bırakın sezeryan isteyenlerde istediğiç şekilde yapsın sizene kardeşim ya allah allah canım seni etketleyerek yazdım ama yazım sana değil yanlış anlama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?