Canım baksana yorumlara kesilip biçilme hakkımıza giren arkadaşlar bizim adımıza karar verebiliyorlar ama biz onlar adına karar veremiyoruz
Cok guzel soyluyorsunuzda. Kacbkisi var sezeryandan sonra karninda gazlli bez unutulan. Ve bu kisiler sonra mahkeme mahkeme dolasip nerde bu devlet diye bas bas bagiriyor. Kim bilir saglik bakanligina yapilan kacinci sikayettir belki adamlar biktilar artikta oyle bi karar aldilar. Sadece estetik acidan degil genel bakin olayaNeden benim dogum seklim hakkinda baskalari soz sahibi olsun ki? Yok estetik gorunmuyormus,yok gobek kaliyormus,yok kolaya kacmakmis beden benim kime ne? Ben kimseye normal dogum riskleriyle ilgili nutuk cekiyor muyum?
Doktor hatasıdır bu aynı doktor bu amatörlükle normal doğumdada hata yapacaktır. Devlet bunlardan bıktıysa o doktorların lisansını iptal etmelidir sezeryanı değilCok guzel soyluyorsunuzda. Kacbkisi var sezeryandan sonra karninda gazlli bez unutulan. Ve bu kisiler sonra mahkeme mahkeme dolasip nerde bu devlet diye bas bas bagiriyor. Kim bilir saglik bakanligina yapilan kacinci sikayettir belki adamlar biktilar artikta oyle bi karar aldilar. Sadece estetik acidan degil genel bakin olaya
Ben normal dogumda duymadim ama olabilir hatalar yapilabilir. Ama ben sezaryan dogumlarda cok duydum bu pamuk kalma meselesini. O yuzden boylw bi kanunun cikartilmasi mantikli geliyor banaDoktor hatasıdır bu aynı doktor bu amatörlükle normal doğumdada hata yapacaktır. Devlet bunlardan bıktıysa o doktorların lisansını iptal etmelidir sezeryanı değil
Canım herkese aynı şeyi söylüyorum anlamak istemiyorsunuz sağlık açısından diyorum doğumdan sonraki ilk andan bahsediyorum normal doğan bir bebeğin sezeryan doğan bebeğe göre daha az müdahaleye ihtiyacı oluyor. Müdahale ettikten sonra zaten aralarında bir fark olmuyor
İşte uzun lafın kısası, herkesin bedeni farklı.
Ben normal doğumda 1 ayda sokağa çıktım, sezeryanlı arkadaşım 5 günde avm de geziyordu.
Ama kiminde de tam tersi.
Bu sebeple doğum olayına bir yasaklama getirmek çok sakıncalı.
Hiçbir kadın fabrikasyon değil, her olaya vücudumuzun ve psikolojimizin verdiği tepkiler bambaşka.
Normal doğum yaptım evet, çok kolay yaptım epiduralimin tutmamasına, sunni sancı almama rağmen.
Hakikaten eski usul doğurdum yani.
Ama sonrasını düşününce bir daha yapmam.
Zaten doktorum sezeryanda ısrar ettiğimi anlayınca kolay doğum diye bir şey yok, sezeryanı ondan istiyorsan ben sana uygulamam ve tanıdığım kadarıyla normali çok daha kolay yapacaksın diyerek ikna etti beni.
Yok sezeryanda süt gelmezmiş vs, benim de gelmedi ve bebeğim emmedi de.
Yani her türlü olay her iki doğumda da gerçekleşebilir.
Normal doğum gerçekten abartılıyor, yok yücelikmiş o an mucizeymiş vs miş de miş.
Bana hiç uğramadı o duygular 'doğum anı' sebebiyle.
Çünkü zaten 9 ay boyunca beraber yaşadığım yavrum isterse kulağımdan çıksın, aynı ulvi duyguları yine hissederim.
Kim nasıl istiyorsa öyle olmalı, bu konuda bir üstünlük ya da kolaylık söz konusu değil.
Ne normal yaptım diye kimseye baskı yapma ya da aşağı görmeye hakkım var ne de bir dahakine sezeryan istiyorum diye utanmaya.
Bence şöyle düşünmen lazım bazı şeyler tavsiye edilirken %100 olumlu sonuçlar alınarak tavsiye edilmiyor genele bakılıyor. Bugün bademcik ameliyatı laylaylom bi ameliyat olmuşken bindebirde olsa sorun yaşayanlar olabiliyor demi?
Senin sanırım doğum sonrası zor olmuş canım ama doktorunda sezeryan sonrası zorluk çekenlerin sayısı daha çok olduğundan ve doğum şekli olmadığından normali tavsiye etmiş ve yaptırmış.
Sezeryan olsan belki daha kötü olacaktın bunu bilebilir misin? Tabi ki beden kendi bedenin 2. Çocuğunda sezeryan isteyebilirsin ama onunda doğum sonrası nasıl geçecek bilmiyorsun.
Benim Doğum sonramı gören arkadaşlarım eltimde dahil :) bizde normal yapıcaz diyorlar kişiye göre değişecek şeyler bunlar yaradılış farklı.
Burda benim derdim çatır çatır normal doğum yaptım demek değil sezeryanın genelde yarattığı sıkıntılardan ötürü normal doğumun normal olduğunu söylemek. Hepsinde risk var.
Değilse banane burada boğazına yapışmıyor kimse kimsenin kişi istediği gibi doğursun hepimiz tercihlerimizin sonucunu yaşarız.
Ben normal doğum yaptım sezeryan değil. Ve doğum sonram rahattı, hareketlerim sütümün inmesi dikişim vs. Bunu gören arkadaşlarım eltim de bizde normal istiyoruz diyorlar. Tabi nasip kısmet nasıl doğururlar bilinmezSiz sezeryanda ne gibi sorunlar yaşadınız görenlerin normali tercih etme sebebi nedir ?
Pardon yanlış anlamışım sağlıkla büyütün bebeğinizi şahsen benim cesaretim yok normaleBen normal doğum yaptım sezeryan değil. Ve doğum sonram rahattı, hareketlerim sütümün inmesi dikişim vs. Bunu gören arkadaşlarım eltim de bizde normal istiyoruz diyorlar. Tabi nasip kısmet nasıl doğururlar bilinmez
Sezaryen oldum.Şöyle alakası var sezeryanı bu kadar kötülemenin ne anlamı var ki sezeryanla doğan bebekler ve normal doğan bebekler arasında fark olduğunu söylediniz onun için
Teşekkür ederim sizde inşallah. Hayırlı doğumlar olsunPardon yanlış anlamışım sağlıkla büyütün bebeğinizi şahsen benim cesaretim yok normale
Gerçekten çok ayıp ediyorsun ben güzellikle anlatmaya çalıştıkça olayı başka yöne çekiyorsun bana iki de bir cahil diyerek saçlamadığının kendinde farkındasın burda normal doğumu savunarak ne gibi bir yararım olabilir lütfen önyargılarınızı yıkın yanlış anlamışım özür dilerim diyeceğini beni nasıl karalacağınızı şaşırdınız çok şaşırdım gerçekten üzüldümdeBiz anliyoruz seni canım seni anlayscak kadar kapasitemiz var cok şükür. Senin konusma tarzın cok yanlis cahil cahil konusuyorsun o zaman üslubuna dikkat edeceksin. Sen bence birilerine yaranmak icin normal dogumu bu kadar savunuyorsun ama burasi yeri degil seni burda görmezler soylim :))
Kuzum belki 20 arkadaşım sezeryan oldu, birinde mi zorluk çıkmaz.Bence şöyle düşünmen lazım bazı şeyler tavsiye edilirken %100 olumlu sonuçlar alınarak tavsiye edilmiyor genele bakılıyor. Bugün bademcik ameliyatı laylaylom bi ameliyat olmuşken bindebirde olsa sorun yaşayanlar olabiliyor demi?
Senin sanırım doğum sonrası zor olmuş canım ama doktorunda sezeryan sonrası zorluk çekenlerin sayısı daha çok olduğundan ve doğum şekli olmadığından normali tavsiye etmiş ve yaptırmış.
Sezeryan olsan belki daha kötü olacaktın bunu bilebilir misin? Tabi ki beden kendi bedenin 2. Çocuğunda sezeryan isteyebilirsin ama onunda doğum sonrası nasıl geçecek bilmiyorsun.
Benim Doğum sonramı gören arkadaşlarım eltimde dahil :) bizde normal yapıcaz diyorlar kişiye göre değişecek şeyler bunlar yaradılış farklı.
Burda benim derdim çatır çatır normal doğum yaptım demek değil sezeryanın genelde yarattığı sıkıntılardan ötürü normal doğumun normal olduğunu söylemek. Hepsinde risk var.
Değilse banane burada boğazına yapışmıyor kimse kimsenin kişi istediği gibi doğursun hepimiz tercihlerimizin sonucunu yaşarız.
Sezaryen oldum, az kaldı gidiyordum kanamam oldu.Kuzum belki 20 arkadaşım sezeryan oldu, birinde mi zorluk çıkmaz.
Çıkmadı yahu!
Hepsi hoplaya zıplaya geziyorlardı.
İşte günümüzde zaten sezeryan da bademcik kadar kolay bir operasyon, 15 dk da sonuçlanıyor.
Ve ameliyat olduğu için psikolojin daha hazırlıklı acıya, ağrıya, dikişe vs.
7 ay oldu ve hala dikiş yerim sızlar benim ani bir hareket edersem çünkü çok hassas bir bölge yani karın değil.
Ülkemizde ne zaman epizyo kesisi uygulanmadan, doğumdan aylar önce masaj gibi tekniklerle doğuma adapte süreci zorunluluk alırsa, o zaman sezeryanı kısıtlayabilirler.
Bir kadının karnını kesmek, vajinasını kesmekten daha kötü değil benim gözümde.
İşte doktorum da fazla iyi bir doktor olduğu için, doğum sonrası hasar olmaması, eski sıkılığına kavuşması adına bol bol dikiş attı adeta iğne oyası yaptı, zorlanmam bu yüzden.
Yani bir bebek çıkmış vajinayı eski haline döndürmek oldukça zorlu bir süreç.
Ve dediğin gibi bünye meselesi, doğumum çok kolay ama sonrası acılar içindeydi.
Keşke doğumda zorlansaydım, sonrasında toparlanabilseydim diyorum hep.
Bu yüzden kalkıp da elin adamı, benim bedenimle ilgili bir kararı almamalı.
Cok guzel soyluyorsunuzda. Kacbkisi var sezeryandan sonra karninda gazlli bez unutulan. Ve bu kisiler sonra mahkeme mahkeme dolasip nerde bu devlet diye bas bas bagiriyor. Kim bilir saglik bakanligina yapilan kacinci sikayettir belki adamlar biktilar artikta oyle bi karar aldilar. Sadece estetik acidan degil genel bakin olaya
bunun sizin bünyenizle alakası olabilir mi? Kanama olması ictiğiniz ilactan aldıgınız yanlıs bir tedaviden yada hamilelik sürecinde yasanmis bir seyden olmasın? Allah korumus sonucta ama, siz sanırım %1 gibi bir kısımda falansınız. Cünkü siz ameliyata girmeden önce kan ölcümlerinizin zaten yapılmıs olması gerekirdi diye düsünüyorum. Bunun sorumlusu yine sezeryan değil, Dr'unuz ve sizinle yeterince ilgilenmeyen saglık personeliniz maalesef.Sezaryen oldum, az kaldı gidiyordum kanamam oldu.
Ben de normal olabilseydi dedim mesela 1 hafta sadece sırtüstü yatabilmişim, bebeğimi başkası alıp kucağıma verirken, bebeğimin banyosunu yaptırıp altını değiştirirken.
Benim de dikiş yerim sızlıyor bazen.
Hee ben bir de çabuk ayaklandım yani.
Hayır hiçbiriyle alakası yok.bunun sizin bünyenizle alakası olabilir mi? Kanama olması ictiğiniz ilactan aldıgınız yanlıs bir tedaviden yada hamilelik sürecinde yasanmis bir seyden olmasın? Allah korumus sonucta ama, siz sanırım %1 gibi bir kısımda falansınız. Cünkü siz ameliyata girmeden önce kan ölcümlerinizin zaten yapılmıs olması gerekirdi diye düsünüyorum. Bunun sorumlusu yine sezeryan değil, Dr'unuz ve sizinle yeterince ilgilenmeyen saglık personeliniz maalesef.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?