Gereksiz yere mi takıyorum acaba ???

bana bu konuyu takmaniz biraz abarti geldi isin acikcasi
ama düsününce bence sizin görümcenizle ilgili önceden yaralariniz var
yoksa böyle ufak bi mevzuyu bu kadar kafaniza takmazdiniz

sen o evin gelinisin artık kızından önce gelirsin, kız bir gün gidecek, sen kalacaksın. ben kayınvalidemde annemden daha rahatım, galiba doğanın bize verdiği bir içgüdü bu.

Bence konu sahibi haklı...
Ben zaten gelin oldun artık o evin kızısın masallarına da pek inanmam..
Madem kızı,kardeşi gibi görüyorlar o zaman daha iyi ağırlamaları gerekir benim görüşüme göre. İnsan zaten ellerle değil birbiri ile iyi olmalı,birbirini hoş tutmalı di mi?
Lafta hep kızlarıyız ama işlerine gelmeyince görüyoruz neler yaptıklarını..
Ben bir tek kendi anamın babamın kızıyım!!!
Ayrıca şu ev sahibinin "kahve içer misin?" sorusundan da nefret ederim..
Evine gelmiş insana sorulur mu canım?
Kalkıp çay mı kahve mi ne pişireceksen yapar koyarsın insanın önüne..

Ben anlamadım tam olarak ne olduğunu...
Yani teyzeye soruldu kahve içermisin diye o da hayır dedi... Sonra görümceniz kalkıp size sormadan kendisine ve kayınvalidenize 2 kişilik kahve mi yaptı???
Yoksa hiç kahve pişirilmedi mi???
Eğer 2 kişilik kahve yapılıp görümceniz ve kayınvalideniz içtilerse size ayıp etmiş görümceniz...
Aa hiç kahve pişirilmediyse büyütecek bişey yok, belli ki misafir(yani teyze) kahve istemeyince kahve içme düşüncesinden vazgeçildi.. Misafir içmezken ev insanlarının misafirin karşısında kahve içesi abes olur diye düşünmüş olabilirler...

sen o evin gelinisin artık kızından önce gelirsin, kız bir gün gidecek, sen kalacaksın. ben kayınvalidemde annemden daha rahatım, galiba doğanın bize verdiği bir içgüdü bu.

evet kız gidecek ben kalacam.benim kalabilmem için de iyi geinmemiz lazım.
adam yerine konmazsam kızları koşsun herşeylerine

şimdiye kadar kızını bırakın kızından da öte davrandım:ama kıymet bilmedileR
ora benim evimde benim evim kimin evi.onun abisinin evi değilmi
pekala neden gelince suyuna varana kadar ayağına getirtiyor.
böyle davranan insanlara elimden gelen hertürlü yardımı yapamak artık bana enayilik gibi geliyor

Haklısınız bence,görümce olarak düşünüyorum,kardeşimin eşi ben annemdeyken gelse,ki ben de evliyim,ve o sırada teyzem gelse,ona da sorarım,kardeşimin eşine de sorarım,sormamam ayıp olur bence,mutlaka kalkıp kendi alabilir,yapabilir,ama o da bir nezakettir ,sen bu evin kızısın kalkıp kendin alabilirsin cümleleri herkes için geçerli değil,belki o kendini ''o evin kızı ''olarak görmüyor,herkes görmek zorunda da değil bence,kendi evinin hanımı olarakta görebilir sadece..

Ki çok kereler tekrarlandı bu diyosunuz ,demekki görümceniz hoşlanmıyor bundan,çok takmayın,kendisi suyunu bile ayağaına bekler diyosunuz,siz de aynı ölçüde karşılık verirsiniz,olur biter.

bende bi görümceyim kesinlikle anneme gittiğimizde bu evin kızı kalkıp yapsın demedim.
kim önce sorarsa kalkıp herkese sorulur.bana da sorar gelinimiz.
nihayetinde bende o evin kızıyım sormasın mı bana yani

yapma sende canim. benim yasimda biri benden su isticek? yasiniz ayni olsada sen onun yengesisin ve sana saygi göstermek zorunda. ben getirmem, "hayirdir bacaklarindan mi rahatsizsin" derim getirmem yani.

siz de o evin bir kizisiniz nasil ki annenize gittiginizde
davet bekllemiyorsaniz ordada beklememelisiniz

ben gittiğim hiçbiryerde davet beklemem.
kalkıp yardım ederim.
annemde de kayınvalidemdede kalkıp ben yaparım.kahvemi.
ama topluma da birşey ikram edilirken sen es geçilirsen de ayıp olur.
annemdeyken bişey ikram edilirken kardeşimede ederim ben .evin sahibi ama onu es geçmek olmaz dimi

çok haklısın her kelimene katılıyorum.
ben o evin kızı değilim GELİNİYİM.
kızlarına gıkları çıkmaz ama ben bişeyapsam 5 karış surat .hani kızınızdım.
o masallara inandım şimdiye kadar saf saf.
ama mazide kaldı artık

bende bi görümceyim kesinlikle anneme gittiğimizde bu evin kızı kalkıp yapsın demedim.
kim önce sorarsa kalkıp herkese sorulur.bana da sorar gelinimiz.
nihayetinde bende o evin kızıyım sormasın mı bana yani

Sorsun işte,ben de onu diyorum.

Bu evin kızı olarak görülüp görülmemesi meselesi değil nezakettir diyorum,ki kimse evlendiği kişinin ailesinin evini illa kendi evi gibi görmek zorunda da değil,bir de onu diyorum.

İyiken herken iyi zaten!!!
Taaa ki kaşını çatmaya gör,o zaman işte evlattık hani diyorsun..
Komik geliyor bana,o evin kızısın muhabbetleri..
Çok yaşadığım için iyi bilirim nasıl olduğunu..

anladım ben sizi canım.cevabım anlamaış gibi olmuş .soru sorunca sonunda.
katılıyorum her söylediklerinize

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…