- Konu Sahibi minikkedicik
-
ilk kez yapmadı ki daha öncede çooook yaptı.
yapma sende canim. benim yasimda biri benden su isticek? yasiniz ayni olsada sen onun yengesisin ve sana saygi göstermek zorunda. ben getirmem, "hayirdir bacaklarindan mi rahatsizsin" derim getirmem yani.
yaptıklarının hiçbirinin karşılığını vermedim.veremiyorum ben .
kimseyi kırmak istemiyorum .ama zorlada olsa değiştirmem lazım bu huyum.
çok üzüldüm seni saymıyorda ondan böyle çok iş yapmışsın kendini önemsememiş gelinim yapıcam demişsin değer görmemişsin bundan sonra ona göre davranırsın ben 17 yaşındayken işyerinde er cuma sabahı departmanlara poğaça gelirdi bölüm sekreteri alır peçeteye koyar herkesin masasına bırakır benim poğaçamı bırakmazdı masama ben ondan küçüktüm ama daha iyi konumdaydım diyeymiş bende buna rağmen kahve yapsam herkesle beraber onada sorardım utanmaz içerdi allahından bulsun buluyoda
bence evin genç kızı olsa bile evin gelini olarak sizin yapmanız ve sormanız gerekirdi açıkçası. sizden bazı şeyleri belkide hiç göremedikleri için böle davranıyolardır bilemedim. mesela bizde öle gelin evin büyük kızı muhabbeti yoktur. eşimin teyzesi kahve içermisiniz der kendi yapar kahveyi ama çogu zaman o ortamda ben varsam ben yaparım teyze derim. oda yok kızım otur elimemi yapışcak der ama yinede zaman zaman yaptırmam ben yaparım. ben bunu yaparak belki ufacık bişey ama kayınvalidemi ve teyzesini onore ettiğimi düşünürüm. ve bunu bana her zaman hissettirirler bana açıkçası. büyükler sizin belkide farkında bile olmadıgınız konulara daha çok takılabiliyor ve isteyebiliyor. ben böle davrandıgım için onlarda bana çok saygı gösterirler çogu şeyi bana yaptırmazlar. ben bunu yaparak bişey kaybetmem evde büyük kız varmış başka gelin varmış hiç takılmam. bence biraz böyle düşünün
canim madem buna benzer davranislarda bulunuyorlar özelikle görümcen bu sadece ikram da degildir böyle..ters davranmak degilde daha da seyrek gitmeye bak ve gittinmi kisa bi ziyaret yapar gibi. görümcenin üstüne düsen görevleride birak o yapsin sen sadece gerektigi yerlerde zaten kalkip yardimci olucaksindir.cizgini koy ondan öte gecme düsüncesindeyim
sırf görümcem yüzünden kayınpedeime kayınvalideme sırt dönmek istemiyorum
ama elimden de bişe gelmiyor artık:
bundan sonra dedeiğiniz gibi seyrek gidecem
Bence Kesinlikle haklısın. . . Sanada sorulması gerekiyordu. . .
Ayrıca evde görümcen olmasaydı kahveyi senin yapman sorman gerekliydi belkide
Ama evde kız varsa ben hiç oralı olmam. .. Olmuyorumda. . Hıh -tatlicadiarzu-
Ayıp etmişler , ne yani kızı evine gitse birşey içermisin diye sormıyacakmı annesi ?
Bencede sormaları gerekirdi.yinede sen orada misafirsin.bir arada yaşamıyorsunki evin ayrı.benimde kayınvaldemler geldiğinde onlara soruyorum birşeyler ikram ediyorum.çünkü misafirler.bende oradayken öyle oluyor.kendi kendime gidip birşeyler yapamam,çekinirim.
anliyorum seni, ama senin icin daha iyi yoksa yipranicak olan sensin yani sirt dönme gibi görme olayi senin icin en sagliklisi.
bence haklısın ben bunu eşime söylerdim böyle böyle oldu bende bozuldum diye sonucta sende orda misafirsin beraber oturmuyorsunuz ki
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?