Karşınıza alıp konuşmanız illa taviz verdiğiniz anlamına gelmez bence.
Kuralları sizin belirlemeniz şartıyla tabi.
"Geçen sene senin ailene gittik. bu sene;
ya benim aileme gidicez,
ya baş başa kalıcaz,
yada (bu tamamen sizin keyfinize kalmış verilebilen taviz en fazla şuanda bu olmalı) hem senin ailen hemde benim ailem bize gelsin dersiniz.?
Yani ben olsam böyle yaparım. Sonuçta her yıl eşinizin ailesine gitmek zorunda değilsiniz.
Ben aynı evde bu kadar uzun konuşmadan duramam ne demek küsmek konuşmamak derim çünkü inanılmaz sabırsızım her şey olacağına varsın isterim hemen ve vardırırım genelde de .
Seçenekleri siz onun önüne koymayı denemelisiniz diye düşünüyorum.Zaten 4 gün hala konuşmuyor olmanızdan dolayı üzgündür ve sizin seçenekleriniz arasında eşinizin ailesine gitmek olmaması hala ne kadar kararlı olduğunuzu gösterebilir .
Evde baş başa olmanız fikrine yaklaştırmak için belki birazda kandırmak lazım "ama o gece ikimiz için özel planım var..." gibi.
Hadi geçen sene gitmemiş olsanız ailesiyle geçirmek istemesi daha normal gelecek ama evliyken yıl başında baş başa kalma fikri bana çok daha güzel geliyor. Bunu gelenek haline getirmeden dur demeniz gerekiyor diye düşünüyorum çünkü bu senede oraya gitmeniz 2015ede orada gireceğiniz ihtimalini yükseltiyor. Sonuçta perşembenin gelişi çarşambadan belli olur...
Hiç bilmiyorum eşinizin ve sizin karakterinizi ama benim yapacağım bu olurdu. Ama nolursa olsun konuşmamak çok kötü bir durum insan özler en azından

(
Sabırlar ve güç diliyorum