Geri gidecek altınları kim öder ?

Kimse kimseye altın takmasa kimsenin de borcu olmasa ne iyi olur.Annemin bir lafı var "g*tümün yerine g*t" diye aynen de öyle kim çıkardıysa bu altın adetini selam olsun ona

Ya öyle konuları görünce anlıyorum insanlar evlenir evlenmez neden soğuyor eşinden, ailesinden. Kocası diyememiş mi altınları alamazsınız ne oluyoruz diye.. Öf pasif erkeklerden gına geldi artık.

Kimse kimseye altın takmasa kimsenin de borcu olmasa ne iyi olur.Annemin bir lafı var "g*tümün yerine g*t" diye aynen de öyle kim çıkardıysa bu altın adetini selam olsun ona
Gerçekten saçma ya. Bana gelen altın 300liraydi şimdi ben ona götüreceğim 650 mi ne lira.. Ne alaka yani

afedersiniz de keriz mi bellemişler bunları?
Kan emici pislikler
Tek çocuk olsa ordan burdan kısıp en azından 2 tanesi alınır ama iki çocuk var düşünüyorum da ben bebeğime tek beşiği arabayı nasıl yapacağım diye düşünüyorum o insanlar ne yapsın eş aileleri neden böyle düşüncesiz anlamıyorum bu hiç değişmiyor kimde görsem aynı

Ya öyle konuları görünce anlıyorum insanlar evlenir evlenmez neden soğuyor eşinden, ailesinden. Kocası diyememiş mi altınları alamazsınız ne oluyoruz diye.. Öf pasif erkeklerden gına geldi artık.
Babası acındırıyormuş kendini işte işsiz kaldım da nasıl yapıcam da bilmem ne bilirsin eş aileleri oğullarına kendini acımdırmayı çok iyi bilirler

Babası acındırıyormuş kendini işte işsiz kaldım da nasıl yapıcam da bilmem ne bilirsin eş aileleri oğullarına kendini acımdırmayı çok iyi bilirler
İşsiz kaldıysa gözünü benim altinlarima mi dikecek. Benimkiler de istedi, borctu güya
Veremem dedim,bir nedeni yok veremem yani.. Çok yüzsüz bir davranış birinin altınlarıni istemek

O zamanki maaşlarda. daha düşüktü, hayat şimdi daha pahalı. Çeyrek geldiyse çeyrek gider.

İşsiz kaldıysa gözünü benim altinlarima mi dikecek. Benimkiler de istedi, borctu güya
Veremem dedim,bir nedeni yok veremem yani.. Çok yüzsüz bir davranış birinin altınlarıni istemek
O altın verme salaklığını ben de yaptım şimdiki aklım olsa günahımı vermezdim

Benim kayınvalide de düğün olmadan herkese hediye alma derdinde adetleriymiş benim alacağım şeyleri bile kendi almaya çalışıyor ki kaz gelicek yerden tavuk esirgememek yaptığı masraf yaptım demek için ,şimdiden söylüyor oğluma takılanları alıcam bende düğüne giderken onları takarım diye düşünüyor nasıl bir mantıksızlık anlamadım oğlunun arkadaşlarına taktığı var arkadaşlarının taktığını bile alıcak yani,benim ailem bu zamana kadar kendi taktı saçma yani bu tür istekler

Gelin zaten altinlarini vermis, kocasinin da sesi cikmamis yani damat tarafi isini biliyor. Zaten damatta biz ödüycez mecbur diyormus bu durumda:
-- Dikkat etsin cocuklarina gelicek para-altin neyse kaptirmasin
--Para biriktiricem vs diye birseylerden kismasin, kendisi ve cocuklari icin lazim olani alsin (biriktirdigi zaten es ailesine gidecek gibi)

Benim eşimin aileside hem nakit paraları hem de altınları aldılar. Bilezikler bende kaldı. Bilezikleride belki 10 kere istediler vermedim. Eşime 100 kere dedim iste diye, babamdan güvenilir biri var mı dedi durdu. 3 yıl sonra ev alcaz verin altınları dedim. Yarısı kadar nakit parayı alın bu kadardı takınız diye verdiler. 200 tane altın en az 20 bin nakit para ve 20 bilezik için, 30 bin tuttu takınız dediler. Eşime ohhh çok çok çok iyi oldu. Bir daha da babam babam demedi.
Ben bana şu düğüne altın takılacak diyince takın diyorum. Hiiiç takmıyorum. Bir kere isteyecek gibi oldular. Benim annemde kendisi takıyor dedim. Konu kapandı.
Adım kadar eminimki takımın en az yarısını aldıklarına şimdi de onlar ödesin.
Böyle uyanık aileler kar ettik ediyorlar ama o zamanın çeyrek parası şimdikiyle aynı mı değil.
Şu devirde altın takmak zor yani

ben de altinlari ailelere verdim,
ama geri odemesini de hic dusunmedim,
kendim gittigim dugunlere imkanim olcusunde hediyemi vermisimdir ama o bana bunu takti ben de bunu takayim diyerek degil.
Ornegin dayim bana bilezik takmisti evlenirken, annem kuzenim evlenirken bilezik takti ben de kucuk altin taktim, hani kuzenimi seviyorum o yuzden, daha fazlasini zaten karsilayamazdim da.

o çeyrekleri alacan ve de takacan bacım, sonra doğum yapacan geri gelecek çeyrekler sonra sen götürcen onlar getircek....

ya da bu işi burda bırakacaksın...çeyrek takmadığın gibi beklemeyeceksin. adetleri bilenler kv onları senden aldığını da biliyor sen hiiiiç takılma

36 ya da 37. haftada bebekleri alacakmış zaten doktoru şurada 1 ay var yok işte bebeklere gelenleri de vermeye kalkarlar yazık yani erkek ailelerinden nefret ediyorum hepsi aynı

Tabi onlar aldıysa altınları madem giderken de onlar geri ödesinler.
Soruna gelecek olursam dini yorum yapmak yasak ama iki açıdan cevap vermek istiyorum. Bunu ben TV de hocadan dinlemiştim. Düğüne takılanlar hediye hükmünde yani borç değil geri aynısını takmasan da hakka girmek olmuyor demişti. Ama bizde de herkes borç gibi takar. Aynısını götürmeyince laf olur haber gönderilir filan ben de aslında bu olaya evlenenlere bir nebze yardım olarak bakıyorum o dönem insanın paraya ihtiyacı oluyor ihtiyaçları görülüyor, benim çocuğum olunca o da bana getiriyor o da benim işimi görüyor. Şimdi ben birine yarım götürsem o durumu olduğu halde bana çeyrek getirse bozulurum ama durumu olmayan biriyse getirmese de lafını yapmam.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…