- 24 Aralık 2014
- 5.295
- 7.086
- 398
- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Kimse kimseye altın takmasa kimsenin de borcu olmasa ne iyi olur.Annemin bir lafı var "g*tümün yerine g*t" diye aynen de öyle kim çıkardıysa bu altın adetini selam olsun onaşimdi bu altında borç işi var da sonuçta teyze oğlu evlenirken bir küçük altın borç denilip çıkılmaz ki o işin içinden
kv nin kaç çocuğu var teyzenin kaç çocuğu var
kaçı evli
kim ne taktı hesaplanır
o borç kv ve teyze arasında olur
geline düşmez ki
ama gelin de kuzenlere hediye takabilir
örneğin biz kuzenlerin bir kaçına kendimiz altın taktık ama onlara ayrıca kv de aldı kendi hediyesini
başka şehirde olanlara da kv altın aldı biz de gittik yol masrafı yaptık mesela
ama bunların hiçbirinde borç siizn vs diye bir konuşma olmadı
lakin konudaki arkadaşın zaten kimsenin ne düğününe gidecek ne de altın yapacak durumu yok
sussun bebekleri ile ilgilensin biri bir şey derse de durum malum desin
eşinin ailesi borç kisvesi altında düğünde takılan çeyrek gram ne varsa almış kendi masraflarına kullanmış kız tarafından takılanlar dahil
şimdi bu yıl 4 çeyrek borçları varmış düğünler olacakmış kayınbabası üç maymunu oynuyormuş siz yapın demeye getiriyormuş
Gerçekten saçma ya. Bana gelen altın 300liraydi şimdi ben ona götüreceğim 650 mi ne lira.. Ne alaka yaniKimse kimseye altın takmasa kimsenin de borcu olmasa ne iyi olur.Annemin bir lafı var "g*tümün yerine g*t" diye aynen de öyle kim çıkardıysa bu altın adetini selam olsun ona
Tek çocuk olsa ordan burdan kısıp en azından 2 tanesi alınır ama iki çocuk var düşünüyorum da ben bebeğime tek beşiği arabayı nasıl yapacağım diye düşünüyorum o insanlar ne yapsın eş aileleri neden böyle düşüncesiz anlamıyorum bu hiç değişmiyor kimde görsem aynıafedersiniz de keriz mi bellemişler bunları?
Kan emici pislikler
Babası acındırıyormuş kendini işte işsiz kaldım da nasıl yapıcam da bilmem ne bilirsin eş aileleri oğullarına kendini acımdırmayı çok iyi bilirlerYa öyle konuları görünce anlıyorum insanlar evlenir evlenmez neden soğuyor eşinden, ailesinden. Kocası diyememiş mi altınları alamazsınız ne oluyoruz diye.. Öf pasif erkeklerden gına geldi artık.
İşsiz kaldıysa gözünü benim altinlarima mi dikecek. Benimkiler de istedi, borctu güyaBabası acındırıyormuş kendini işte işsiz kaldım da nasıl yapıcam da bilmem ne bilirsin eş aileleri oğullarına kendini acımdırmayı çok iyi bilirler
O zamanki maaşlarda. daha düşüktü, hayat şimdi daha pahalı. Çeyrek geldiyse çeyrek gider.Kızlar konudan bağımsız olarak ben şunu anlamıyorum mesela ben 2018 de evlendim o zaman çeyrek 450 tl idi şimdi ise gram 450 tl civarı bana biri 450 tl ye çeyrek taktı ise ben ona gram taksam haksızlık mı oluyor ? Para aynı para değil mi ?Arkadaşıma da dedim ederi neyse onu taksanız diye ee diyor çeyreğin adı var neyse o takılmalı
O altın verme salaklığını ben de yaptım şimdiki aklım olsa günahımı vermezdimİşsiz kaldıysa gözünü benim altinlarima mi dikecek. Benimkiler de istedi, borctu güya
Veremem dedim,bir nedeni yok veremem yani.. Çok yüzsüz bir davranış birinin altınlarıni istemek
Benim kayınvalide de düğün olmadan herkese hediye alma derdinde adetleriymiş benim alacağım şeyleri bile kendi almaya çalışıyor ki kaz gelicek yerden tavuk esirgememek yaptığı masraf yaptım demek için ,şimdiden söylüyor oğluma takılanları alıcam bende düğüne giderken onları takarım diye düşünüyor nasıl bir mantıksızlık anlamadım oğlunun arkadaşlarına taktığı var arkadaşlarının taktığını bile alıcak yani,benim ailem bu zamana kadar kendi taktı saçma yani bu tür isteklerArkadaşım adına açıyorum konuyu 2016 da evlenmiş bir çok şeyi kendileri yapmalarına rağmen eşinin ailesi borç kisvesi altında düğünde takılan çeyrek gram ne varsa almış kendi masraflarına kullanmış kız tarafından takılanlar dahil şimdi bu yıl 4 çeyrek borçları varmış düğünler olacakmış kayınbabası üç maymunu oynuyormuş siz yapın demeye getiriyormuş arkadaşımın ikiz bebekleri olacak 33 haftalık hamile bebeklere masraf yapılacak doğum olacak oğlumun gelinimin masrafı var demiyormuş ne yapması gerekiyor yorumlarınızı bekliyoruz okuyacağız
Geçmiş olsun. Versen de vermesen de yaranamazsın. Altınlarima goz diken insanlara da şahsen yaranma gayem olmazdı.O altın verme salaklığını ben de yaptım şimdiki aklım olsa günahımı vermezdim
Bu yıl 4 çeyrek lazımmış akrabalarıymış hep takan kişiler de biri hatta damadın teyze oğlu sanırım öyle yakın kişiler
36 ya da 37. haftada bebekleri alacakmış zaten doktoru şurada 1 ay var yok işte bebeklere gelenleri de vermeye kalkarlar yazık yani erkek ailelerinden nefret ediyorum hepsi aynıGelin zaten altinlarini vermis, kocasinin da sesi cikmamis yani damat tarafi isini biliyor. Zaten damatta biz ödüycez mecbur diyormus bu durumda:
-- Dikkat etsin cocuklarina gelicek para-altin neyse kaptirmasin
--Para biriktiricem vs diye birseylerden kismasin, kendisi ve cocuklari icin lazim olani alsin (biriktirdigi zaten es ailesine gidecek gibi)
Tabi onlar aldıysa altınları madem giderken de onlar geri ödesinler.Kızlar konudan bağımsız olarak ben şunu anlamıyorum mesela ben 2018 de evlendim o zaman çeyrek 450 tl idi şimdi ise gram 450 tl civarı bana biri 450 tl ye çeyrek taktı ise ben ona gram taksam haksızlık mı oluyor ? Para aynı para değil mi ?Arkadaşıma da dedim ederi neyse onu taksanız diye ee diyor çeyreğin adı var neyse o takılmalı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?