- Konu Sahibi leylosvemecnun
-
Çeyrek takıldı diye çeyrek takmak zorunda değiller. Üç sene önce evlendim çeyrek 200 küsürdü. Şimdi olmuş 700. Alım gücüne kalmış artık. Arkadaşlarımızın taktıklarını geri takıyoruz. Ötekiler beni ilgilendirmiyoArkadaşım adına açıyorum konuyu 2016 da evlenmiş bir çok şeyi kendileri yapmalarına rağmen eşinin ailesi borç kisvesi altında düğünde takılan çeyrek gram ne varsa almış kendi masraflarına kullanmış kız tarafından takılanlar dahil şimdi bu yıl 4 çeyrek borçları varmış düğünler olacakmış kayınbabası üç maymunu oynuyormuş siz yapın demeye getiriyormuş arkadaşımın ikiz bebekleri olacak 33 haftalık hamile bebeklere masraf yapılacak doğum olacak oğlumun gelinimin masrafı var demiyormuş ne yapması gerekiyor yorumlarınızı bekliyoruz okuyacağız
Aynen biz de arkadaşlarımızın taktıklarını geri takıyoruz diğerlerine karışmıyoruzÇeyrek takıldı diye çeyrek takmak zorunda değiller. Üç sene önce evlendim çeyrek 200 küsürdü. Şimdi olmuş 700. Alım gücüne kalmış artık. Arkadaşlarımızın taktıklarını geri takıyoruz. Ötekiler beni ilgilendirmiyo
Şöyle eşimin ve benim kuzenlerim hep evli ve sayıcada bizden fazlalar zaten ailem taktı. Doğum yapıldığı zamanda annem hepsine çeyrek yaktı. Kayınvaldemde öyle ama bize 2 çeyrekten başka bişey gelmedi. Hatta eşimin kuzeni biz nişanlıyken doğum yaptı gram takmıştım. Kendisi bi kıyafet aldı geldi. Onu gördükten sonra artık kimseye bişey yok dedimAynen biz de arkadaşlarımızın taktıklarını geri takıyoruz diğerlerine karışmıyoruz
O zamanki 450 TL ile şimdiki 450 TL.nin reel değeri aynı değil malesefKızlar konudan bağımsız olarak ben şunu anlamıyorum mesela ben 2018 de evlendim o zaman çeyrek 450 tl idi şimdi ise gram 450 tl civarı bana biri 450 tl ye çeyrek taktı ise ben ona gram taksam haksızlık mı oluyor ? Para aynı para değil mi ?Arkadaşıma da dedim ederi neyse onu taksanız diye ee diyor çeyreğin adı var neyse o takılmalı
Yok artık. 2018de asgari ucret 1600'du,bugün 2400Kızlar konudan bağımsız olarak ben şunu anlamıyorum mesela ben 2018 de evlendim o zaman çeyrek 450 tl idi şimdi ise gram 450 tl civarı bana biri 450 tl ye çeyrek taktı ise ben ona gram taksam haksızlık mı oluyor ? Para aynı para değil mi ?Arkadaşıma da dedim ederi neyse onu taksanız diye ee diyor çeyreğin adı var neyse o takılmalı
yuh artik! aldilarsa onlar odeyecekler! arkadasinizin cirkeflesme vakti gelmiş bence. sessiz kalip kendini ezdirmeye gerek yok.Arkadaşım adına açıyorum konuyu 2016 da evlenmiş bir çok şeyi kendileri yapmalarına rağmen eşinin ailesi borç kisvesi altında düğünde takılan çeyrek gram ne varsa almış kendi masraflarına kullanmış kız tarafından takılanlar dahil şimdi bu yıl 4 çeyrek borçları varmış düğünler olacakmış kayınbabası üç maymunu oynuyormuş siz yapın demeye getiriyormuş arkadaşımın ikiz bebekleri olacak 33 haftalık hamile bebeklere masraf yapılacak doğum olacak oğlumun gelinimin masrafı var demiyormuş ne yapması gerekiyor yorumlarınızı bekliyoruz okuyacağız
Tabii siz anneleri tarafından... gibi bir Bihter cümlesiyle tek nefeste anlatmışsınız okurken yoruldum ama giden altınların üstüne 1 bardak su içsin. Yapılacak bir şey yok gibi geldi. Zaten düğüne derneğe gitmenin zamanı değil. Açıklasın durumu sonra telafi edilemeyecek şeyler değil.
Kızlar konudan bağımsız olarak ben şunu anlamıyorum mesela ben 2018 de evlendim o zaman çeyrek 450 tl idi şimdi ise gram 450 tl civarı bana biri 450 tl ye çeyrek taktı ise ben ona gram taksam haksızlık mı oluyor ? Para aynı para değil mi ?Arkadaşıma da dedim ederi neyse onu taksanız diye ee diyor çeyreğin adı var neyse o takılmalı
Gerçekten saçma ya. Bana gelen altın 300liraydi şimdi ben ona götüreceğim 650 mi ne lira.. Ne alaka yani
Ama öyle oluyor işte , aynen kızıma arkadaşım altın getirmemiş kuyumcuya uğrayamamış 1 altın parası vermişti. Şimdi onun kızı oldu biz götüreceğiz 650 lira mı artık kaç paraysa 2 ye katlamış. Götürmesem asla bunun lafını yapacak birisi değil hatta muhtemelen götürdüm diye kızar bile durumları iyi ve bizim şu an borca girmek üzere olduğumuzu biliyor ama götüreceğimGerçekten saçma ya. Bana gelen altın 300liraydi şimdi ben ona götüreceğim 650 mi ne lira.. Ne alaka yani
Doğru da keşke maaşlara da altına endeksli zam gelseydiO zaman yuvarlak domatesi de 0.75 kuruştan 1 liradan alıyorduk, şimdi pazarda 3.5 tl
Ayçiçek yağı 28 liraydı 39 olmuş 4 lt si ne saçma yeaaaaa. Maaşlar yükseldi ama burası mühim değil
Sana az zam gelmişDoğru da keşke maaşlara da altına endeksli zam gelseydibize altın geldiğinde 300 liraydı şimdi 650. Benim maaşım o zaman 3500 filandı şimdi 4000 . İkiye katlasaydı iyiydi
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?