Geri gidecek altınları kim öder ?

Erkek tarafının eşinin dostunun taktıkları damat beyin ailesinin, kız tarafını taktıkları da gelin hanımın ailesinindir bizim buralarda. Örnek veriyorum amcasının gelini zamanında kayınvalideniz ona altın taktı diye gelip size altın takıyor sizlik bir durum yok yani. Malesef tamamen karşılık esasıyla işliyor bu işler.

Düğünleri olanlar yakın ve genç kişilerse arkadaşlarınız taksın sonuçta düğün dernek devam eden bir süreç çocukları olacak sünneti bilmemesi. Doğruluğu tartışılır ama bizim buralarda böyle en azından

Buralara gelip konu açmakla olmaz ki
Allah aşkıma yetişkin insanlar bunlar gidip sorsun kaynanaya bizim altınlar nerde diye

Ayrıca kendi tarafına takılan takıları bile vermiş pes doğrusu.eside mı bişey dememiş.

İmkanı yoksa ,söylesin açık açık, biz takamayacağız diye ama anladığım kadarıyla eşi ikna olmuş,öyle yada böyle 4 çeyrek ayarlayıp takacak.

Tabii siz anneleri tarafından... gibi bir Bihter cümlesiyle tek nefeste anlatmışsınız okurken yoruldum ama giden altınların üstüne 1 bardak su içsin. Yapılacak bir şey yok gibi geldi. Zaten düğüne derneğe gitmenin zamanı değil. Açıklasın durumu sonra telafi edilemeyecek şeyler değil.

Çeyrek takıldı diye çeyrek takmak zorunda değiller. Üç sene önce evlendim çeyrek 200 küsürdü. Şimdi olmuş 700. Alım gücüne kalmış artık. Arkadaşlarımızın taktıklarını geri takıyoruz. Ötekiler beni ilgilendirmiyo

Aynen biz de arkadaşlarımızın taktıklarını geri takıyoruz diğerlerine karışmıyoruz

Altını kim sahiplendiyse geri ödemeyi de bi zahmet o yapsın. Kesinlikle vermesin. Açıklamasını da gönül rahatlığı ile yapabilir. Bize gelen altınları kayınvalidem bana geldi diye aldı,size de o verecek onun altını desin çekilsin kenara

Aynen biz de arkadaşlarımızın taktıklarını geri takıyoruz diğerlerine karışmıyoruz
Şöyle eşimin ve benim kuzenlerim hep evli ve sayıcada bizden fazlalar zaten ailem taktı. Doğum yapıldığı zamanda annem hepsine çeyrek yaktı. Kayınvaldemde öyle ama bize 2 çeyrekten başka bişey gelmedi. Hatta eşimin kuzeni biz nişanlıyken doğum yaptı gram takmıştım. Kendisi bi kıyafet aldı geldi. Onu gördükten sonra artık kimseye bişey yok dedim

O zamanki 450 TL ile şimdiki 450 TL.nin reel değeri aynı değil malesef

O zamanki maaslar daha dusuktu dogru ama maaslar ve alim gucu ayni oranda artmadi tabiki.
2 yilda asgari ucrete gelen zamla ceyrek altinin yukseldigi fiyati bi oranlayin bakalim hangisi daha yuksek. Paramizin degeri gitgide yerlerde surunuyor.

Size onceden ceyrek takildiysa bunun yillar sonraki karsiligi ceyrek degil gram ya da ona esdeger bi hediyedir bana gore.

Yok artık. 2018de asgari ucret 1600'du,bugün 2400
O zaman bir dolar 5 liraydı simdi 7 lira
O zaman 1000 liraya tuttugun evden çıksan bugün yeni gelen 1800 liraya oturur.
Herşey artarken ,alım gücü bu kadar dusmusken bu yaptığınız hesap tutmaz

*Ben otuz olacağım. Kimseye beni zora sokacak-hesabini kitabını yapacağım bir sey takmadim.. Kisme de bana takmasın :) benim düğünüme çağırdıgim , sadece beni sevdiği ve mutluluğuma ortak olduğu için gelsin, davetiyemi görünce çeyreğin paranın derdine düşmesin. Bence süper bir çözüm.

yuh artik! aldilarsa onlar odeyecekler! arkadasinizin cirkeflesme vakti gelmiş bence. sessiz kalip kendini ezdirmeye gerek yok.

Bir yandan arkadaşı dinlerken bir yandan yazıyordum.Biraz öyle olmuş aynen

Gerçekten saçma ya. Bana gelen altın 300liraydi şimdi ben ona götüreceğim 650 mi ne lira.. Ne alaka yani

O zaman yuvarlak domatesi de 0.75 kuruştan 1 liradan alıyorduk, şimdi pazarda 3.5 tl
Ayçiçek yağı 28 liraydı 39 olmuş 4 lt si ne saçma yeaaaaa. Maaşlar yükseldi ama burası mühim değil

E altinlari kim aldiysa o geri odesin. Arkadasiniz da umursamasin. Virus var dugune gitmesin

Gerçekten saçma ya. Bana gelen altın 300liraydi şimdi ben ona götüreceğim 650 mi ne lira.. Ne alaka yani
Ama öyle oluyor işte , aynen kızıma arkadaşım altın getirmemiş kuyumcuya uğrayamamış 1 altın parası vermişti. Şimdi onun kızı oldu biz götüreceğiz 650 lira mı artık kaç paraysa 2 ye katlamış. Götürmesem asla bunun lafını yapacak birisi değil hatta muhtemelen götürdüm diye kızar bile durumları iyi ve bizim şu an borca girmek üzere olduğumuzu biliyor ama götüreceğim

O zaman yuvarlak domatesi de 0.75 kuruştan 1 liradan alıyorduk, şimdi pazarda 3.5 tl
Ayçiçek yağı 28 liraydı 39 olmuş 4 lt si ne saçma yeaaaaa. Maaşlar yükseldi ama burası mühim değil
Doğru da keşke maaşlara da altına endeksli zam gelseydi bize altın geldiğinde 300 liraydı şimdi 650. Benim maaşım o zaman 3500 filandı şimdi 4000 . İkiye katlasaydı iyiydi

Doğru da keşke maaşlara da altına endeksli zam gelseydi bize altın geldiğinde 300 liraydı şimdi 650. Benim maaşım o zaman 3500 filandı şimdi 4000 . İkiye katlasaydı iyiydi
Sana az zam gelmiş
Asgari ücret zammına göre normal (pandemi dönemini kast etmiyorum tabi ki )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…