Çene Estetiği Geride olan çenem ileri alındı !

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı

Benim ameliyatim mayis 2009 da oldu, hala sag tarafimda uyusuk yerim var ama insan alisiyor beni cok rahatsiz etmiyor.
Bu hafta platinlerin cikarilmasi icin termin yaptim, ancak mayis icin termin vere bildiler.
Yani daha platinler yeni cikacak, bununla birlikde ön cenemide öne aliracagim biraz, yan profilim daha güzel olsun diye.
Platinler cikinca hissler daha cabuk kendine gele bilirmis diyorlar.
Bakalim , insallah gelcek gerci ben geleceginden eminim diye bilirim.

Evet bende yüz egersizleri yaptim hala yapiyorum.
Ayrica Platinlerin alinmasi cok basitmis 20 dak lik bir olaymis, eminim kolay olacak.

Bende yanliz baska bir pürüz cikti, benim cene kemiklerim cok yipranmis cenemin yanlis durmasindan,
yani cene kemiklerim 30% kalmis, ameliyat önceside bu söylenmisti bana.
Ama simdi ameliyta sonrasinda agizimi hala 3 cm fazla acamiyorum, mr cektirdim ve benim diskus kaymis,
diskus cenekemigin orda ceneye oynatan kikirdak gibi birsey, nasil anlatsam bilmiyorum.
BU kaydigi icin agrilarim oluyor agizimi acarken kaparken vs, bunu ameliyati yok, bir ameliyat imkani var ama o cok agir ve zormus, kimsede yapmak istemiyor.
Bende ne yapcam pek bilmiyorum, botox ile denemk istiyorum iyi geliyormus uyusturduug icin , agrin kalmisoyrmus belirli bi süre.

Bakalim artik....

Hepsi toplam sürse sürse 1,5-2 sene sürer.

Merak etme iyi hastane bul ve yaptir, uzun yillar yanlis cene yapisinla durmak herseyi daha cok bozuyor, ne demek deymez öyle bir degerki, kesek ben daha önce yaptirdaydim.

Ameliyatim 3.5 de olacak,
31.5 de de tellerim cikacak artik.
2 sene takmis oluyor ama cok fark etti.

Ameliyatim 3.5 de olacak,
31.5 de de tellerim cikacak artik.
2 sene takmis oluyor ama cok fark etti.

kızlar çeneye protez taktırmakla da çok iyi sonuçlar alınıyor.Ben burun ameliyatı düşünürken doktorum burun fotolarını gösterdi,bazılarına çene protezi de yapmış,acayip güsel olmuş,o kız gitmiş başka biri gelmiş.bunu düşündünüzmü hiç.

doktorun kım cnm yanlız ceneye protez veya benzrı seylerı ıle yaptırmak cok daha basıt ve kolay bu yontem sdc cok az rısklerı var ama onun konuus baska yerde sen baska.sen cene buyutme amelıyatı resımleıne bakman lazım cnm.bu arad bende olcam sanırım ceneye medpor koncak

Benim 3.5 inde daha önceki ameliyatdan kalan platinler alinacak ve ayni zamanda ön cenemi kridirp öne cekecegim, daha dogal ve güzel duruyor.
Protezde kayma falan ola biliyor munda o durum yok.
bakalim umarim güzel olur, insallah.

birce2 senin tarif ettigin sekilde düzelmeler olur tabii, ama disler üst üstüne bakmayinca cene yapin düzgün degildir ve sorunlar olacaktir, protez sadece görsel olarak.

jeyloo cnm sennkıde zor bı amelyat ve bence protez kadar gorunur sonuclar vermıyor tabı kendı dusuncem bu.eğer arkdsta kapanıs sorunu yoksa protez daha mantıklı kı medporu cıvıyle sabıtlıyorlar cok fazla masaj falan yapmazsın cene bolgesıne sanmıyorum kayma falan olacağını bakalım hayrlısı

ınternette araştırma yaparken çok güzel bir site buldum.Oral surgery başlığında
diş teli takınma anıları,diş telleri ,çene estetikleri ve çene ameliyatları yani ileri alma geri alma konusunda kişilerin yorumları görüşleri var çok hoşuma gitti site.
Mesajın birinde adam karsının adına yazmış mesajı beni etkiledi açıkcası mesajı ;
Şu anda emmy hastanede ve ameliyatı çok güzel geçti diye söyle doktor.Bir kaç günde daha hastanede kalacak sevgiler.(eşinin çenesi geriye alınmış)

Diğer bir mesajda ise çene ameliyatım 5 bin dolar civarında tuttu.2bin doları diş teline gitti.
ılk başlarda biraz hissizlik vardı gittikçe düzeliyor.
Kimide ilk günler çok ağrıyordu ve 4 mg morfin kullandım yazmış enteresan bir site :)

Bence sadece türkçe dökümanlar ile sınırlı kalmak yetmez.Konularda ise April,March Surgery diye konu başlıkları var yani nisanda çene ameliyatı olanlar oraya mesaj yazıyor.
ve aklınıza gelecek bir çok sorular ve cevapları bulabiliyorsunuz.:)

yalnız ingilizce yazılar benim çatpat ingilizcem olmasına rağmen ben anladım. siz eminim dünden anlarsınız.

archwired.com/phpbb2/viewforum.php?f=15?

Pazartesi günü cene ameliyatindan kalan paltinlerim alinda ayrica cene ucum öne cekildi, iyi gecti, dün ciktim hastaneden.
Nedense migdem cok bulaniyor, ve tabiiki cok sistim yavas yavas da morarmaya basliyorum, ama bunlarda gecer.....

jeyloo, geçmiş olsun en kısa zamanda iyileşirsin inşallah.
platinlerin neden alındı acaba? onlar ömür boyu kalıyor diye biliyordum.

Bilmiyorum buradaki dr. lar genelde daha sonra vücüda zarar verir diye aliyorlar, ayrica dis sinilerine de belki zarar vere bilir diye almakdan yana.

Gerci simdi cene ucumada takilar ama birde onu aldirmak icin de ameliyata girmek istemem acikcasi, insallah o kala bilir cok daha büyük degil herlade.:))))

Senin durum ne oldu???
Sen olacaktin galiba ameliyat falan???

@ebrara kis sen basladinmi tedaviye, iyi cok sevindim....
bundan sonrasi inan cok kolay, benim 3 üncü amliyatim oldu ve bitti ay sonu tellerim cikacak.
Cene estetigimde baya iyi oldu. Senin ameliatin nerde olacak?
Ücreti nedir merak ettim.
Kolay gelsin.

Ameliyatımı İstanbul'da olacağım. daha plastik cerrah ile görüşmedik, fiyat konusunda bir bilgim yok. sen y.dışında oldun sanırım. toplam kaç ödemiştiniz?

şişliklerin inmeye başladı mı? hissizlik ne durumda şu an? İnşallah kalıcı değildir...

Burda sigorta karsiliyor ana ameliyati yani ceneyei önce cekmeyi, ama sanirim ben ödecek olsaydim söye 20000€ falan bulurdu, fiyat buymus...

BU ameliyatda sisler cabuk inmedi yani rahat bi 3 aya kadar sürdü son sislerin inmesi.

Su anki ameliyatimda , diger ameliyat kalan platinleri aldirdim, ve cene ucunu öne aldirdim bunun icinden yani cene ucu icin 800 € extra ödedim.

Bence cerrahini sen simdiden ara bul, ben tellerimi taktirmadan cerrahimi buldum, bunlar cok önemli, sende yavas yavas ara bul karar ver, hem fiyat konusu önemli hem ameliyat systemi önemli, hem senin ona güvenmen cok önemli buda ha deyince olmuyor.

Burdaki bazi cerrahlar benimkide dahil tüm ameliyati icten yapiyor, bazilari ise disdan.
Aklinda bulunsun.
Aklinda olan bildigin cerrah isimleri varmi???

Bir süredir araştırıyorum cerrah konusunu. Ortodontistimin tavsiyesine göre cerrahı belirledim. Prof. Dr. M.Zeki Güzel i düşünüyorum. Şu an görüşsem bile kendisiyle sadece tanışma maksadıyla olacak. Ameliyata doğru zaten ortodontistim yönlendirecek o zaman görüşebilirim.
Ameliyat kesileri içten olacak tabi..

Son düzenleme:
Benim de çenem biraz geride ama estetik açıdan kötü bir görüntü oluşturmuyor. Bugünlerde takıntı yapmaya başlamıştım ameliyat olmalıyım diye düşünüyordum ama forumu okuyunca vazgeçtim. Çok zor iş.:1no2:

benim
çenemde vidalar var
beninmde çenem ileri alındı vidalar duruyor
evet normal bi insanın ağzını açmasından az açıyorum fakat doktorum eğzersizler vermişti onları yaptım şuan rahatım bu ameliyattan sonra beslenme çok önemli 2 yıl oldu halı proteyin aılyorum çünkü çene kemiği kırılıp vidalar takılıyor e kemiğin yapı taşı ney proteyin zor bi ameliyat ama dikkat isteyenve özveri isteyen bişi 10 gün yemek diye b işi koymadım ağzıma yemek kokuları resmen yanımda bitiyodu sabırlı olanların olabileceği bi ameliyat

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…