- 20 Şubat 2010
- 33.247
- 6.497
- 773
teşekkür ederim yardımın için hemen bi diş hekimine gidiyim o zaman keşke öyle bişi olsa da ameliyat olmasam
peki şimdi kardeşin ağzını açabiliyomu?
Hepinize cok tesekür ederim arkadaslar.
Ameliyat Almanyada oldum, burda cogunu Sigorta karsiliyor bir miktarini kendin ödüyorsun, sen nerde yasiyorsun?
Bugün tam 6 hafta oldu ameliyat olali, 4 haftadan sonra baya düzelmeler oldu, cünkü 4. haftadan sonra dikisler cözülmeye basladi ve bunlar ciktica insan rahatliyor, daha sol tarafimda sislik var, agizimi 1 cm aca biliyorum ancak, cok sey yiyemiyorum sirf yumusak seyler.
Konusmakda pek zorlanmiyorum ama cok konusunca yoruluyorum,
ameliyat sonrasi burnum cok akti hala akiyor buda normal.
Tellerim nekadar kalacagini daha sormadim benim icin pek de önemli degil beni rahatsi etmiyor, sanirim 3-6 ay kalir.
Ameliyatdan sonra ilk gün yogun bakimda kaldim, sirf o gün cene lastiklerle bagliydi zor kunusuyordum ama zaaten konusmaya halim yoktu.
Lastikler cikarlinca ertesi gün konusa bildim tabii insan zorlaniyor ama oluyor.
Yaptiracak olan arkadaslar zaman gecmeden yaptirin nekadar erken okadar iyi, benim cene kemigim yani yandaki kolonlar cok incelmis 40% kalmis sadece buda olayi zorlastiriyor tabii.
Daha cok agri daha dikatli olmak gerekiyor falan.
kızlar ben de ameliyat düşünenlere yardımcı olmak için deneyimimi paylaşmaya karar verdim:
ameliyat öncesi:
doktora ilk gittiğimde üst çenemin dar olduğunu söyledi. ve bazı kşilerin işkence aleti olarak da tanımlayabileceği bir alet taktı, bununla düzelmezse ameliyat olacağımı söyledi. daha 18 yasındaydım, neyse ki ameliyata gerek kalmadan düzeldi. ama o apareyle 3 ay nasıl geçti bir ben bilirim. daha sonra tel tedavisine başladık ve o da yaklaşık 15 ay sürdü. dişlerim her geçen gün daha güzel görünmeye başlamıştı ama bir sorun vardı: ön dişlerim. benim tel taktırmaktaki amacım zaten sağa kaymış olan ön dişlerimi ait oldukları yere getirmekti. ama doktorum diş çekmek yerine ameliyatla bunun düzelebileceğini ve zaten alt çenemin de ilerde olduğunu söyledi. sonra onun tanıdığı başka bir doktorla görüştüm. o da çektirdiğim filmlere vs bakarak üst çene ameliyatı olmama karar verdi. üst çenemi kesecek, sonra çevirip öne alacaklardı. böylece alt çenem önde gibi görünmeyecek ve ön dişlerim de düzelmiş olacaktı. ama tek bir sorun vardı, çene çevrilirken burun da dönebilirdi. kabul ettim....
ameliyat ve sonrası:
maalesef ameliyat sırasında burnum da kaymış ve onu da yapmışlardı. ameliyatım yaklaşık 4 saat sürmüş, ve doktorlarıma göre oldukça başarılı geçmişti. bense hala olayın şokundaydım, ama çok fazla bir acı yoktu. amelşyat sonrası 2 gün hastanede kaldım, hep sıvıyla beslenme ve uykusuzluk dışında pek bir sorun yoktu. daha sonra eve döndüm. sonra burun tamponlarım ve dikişlerim alındı, dişçim ağzımı temizledi ve ben ilaçlarıma devam ettim. şimdi ameliyattan sonra 3 hafta oldu. ilk başta burundan nefret etmiştim ama şimdi onu sevmeye başladım, çene garip gelmeye başladı...sende bir değişiklik var ya diyenler oldu, sen kimsin diyenler oldu. profilden değişimim harika oldu zaten, sadece çaprazdan bakınca dudaklarım fazla önde gibi geliyor, bilmiyorum
belki de ben kuruntu yapıyorum. ama benim dişlerim kapanmıyordu, şimdiyse anahtar-kilit uyumu var, buna değdi işte
morluklar 2 hafta olmadan geçti, ama hala şişliklerim ve hissizlik var. şu an sonuçtan pek memnun değilim, ama kesinlikle pişman da değilim. yapacaklara tavsiye, doktorunuzu iyi seçin ve dha fazla beklemeyin
fiyat:
ortodonti: 4.500 TL
çene +burun: 5.500 TL
gecmıs olsun canım bende9 sene once cıft cene amelıyatı oldum o anları cok ıyı anlarımBenim altcenem 1 cm gerideydi, bunu 1 cm öne ladirmak icin cok uzun bir yolum vardi önümde, Dis teli vs.ler.
Ozamanlar bunlari kaldira bilecegimi düsünmüyordum ayrica cok agir ve tehliklei bir ameliyat diye, ben 3-4 sene düsünmeyle gecirdim.
1,5 sene önce karar verdim ve herseye baslanildi.
Önce üst cene yi genisletici bir ameliyat ile basladik, agir bir ameliyat, hayatimdaki de ilk ameliyatimdi.
Cok iyi atlattim hersey iyi gecti. Bi yeme zorlugum vardi aylarca hep mama türü seyler falan yedim.
3 ay sonra Dis tellerim takildi hem üst´e hem alta.
Teller beni pek rahatsiz etmedi aslinda, en az rahatsiz eden seylerden biriydi bu.
Ilk günlerde bile baya bir degisiklik yasadim , dislerim baya cabuk düzeldi, ki yasimda var baya, bazilari saniyor belirli bir yasdan sonra disler düzelmez diye.
Benim cok güzel düzeldi.
Gecen haftada büyük ameliyati oldum, alt cene öne alinda üst cenede biraz öne ve yukari alindi.
Yani cene komple kafa tasindan ayriliyor ve uygun posisyona getirilip tekrar takiliyor.
Cok agir bir ameliyat olmasina ragmen ve su an daha bir hafta gecti, ama oldukca iyiyim, hersey iyi gecmis, tabiiki siskinliklerim oldu.
Agrilarim baya oldu, ama su an daha iyiyim.
Sonuc tamm belli degil cünkü daha cok sis yüzüm,
daha sonra kemiklerdeki platinler alinirken cene estetigi yapmayida düsünüyorum, olmusken tam olsun, daha güzel olur heralde.
Bu ameliyati olmasi gereken herkese tavsiye ederim.
gecmıs olsun canım bende9 sene once cıft cene amelıyatı oldum o anları cok ıyı anlarım
bende platın yok amelıyat sırasında benım cenem kople kırılıp ıcıne platın takıldı o zamanla kemıklesır dedı dr.amelıyat sırasında ceneme estetık yapmıslar tam olarak ıyılesme surecım yaklasık beş altı ayı bulduda gectı bıle suratını kafana takma o şişlikler zamanla geçer ben aynalara bakamadım uzun bı süre ama şimdi o günleri hatırlayıp iyi ki ameliyat olmusum diyorum.bırde plantınlerı aldırıp çene estetıgı yaptrdınımı.??palatınler nasıl oluo bana doktorum demedi alıncak dıe?bıde benımkı gıbı dudaklarınızı kapamakta zorluk cektınızmı????.tam olarak ıyılesme surecınız ne zamn tammlndı???.benım 4 ay olcak telerım duruo helan.bide halen şiş suratım.blkı bıdakı aya doktor cıkarcanı soledı.inş...
ladybird88 agzın neden kapanmıyor kapatamıyormusun yoksa oylemı olması gerekıyormus
ben kendımı anlatayım 16 17 yasına kadar parmak emdım bu yasa kadar bı sıkıntım olmadı.Ama 17 yasımda kulaklarım cok sıddetlı ağrımaya baslayınca dr. gıttım oda kulagında sorun yok sen bı dıscıye gıt dedı dıscı muaynesınden sonra bana aynen soyle dedı.Kzım senın cenen kaymıs sen amelıyat olmalısın dedı daha o zamana kadar cene kaymasıda neymıs duymadım neyse bı ortodontıye gıtmeye basladım once dıs aralarıma lastık gıbı bı sey yaptılar sonra ust damagım darmıs damak acıcı taktılar sonra tel takıldı alta ve uste daha sonra cıft cene amelıyatı oldum amelıyatım 9 saat surdu amelyattan bı gun once tellımın altına ustlerıne demır takıldı amelıyattan sonra lastıkle agzım kapatıldı tabı bu sırada burnumdan beslendım amelıyattan sonra yaklasık 4 sene kadar telım durdu sonra cıktı sımdı cok sukur iiiyim.Senın amelıyatın kac saat surdu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?