Çene Estetiği Geride olan çenem ileri alındı !

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı

merhaba bende suan 18 yaşında olmama rağmen bu tedaviye başladım ama ameliyet şeklinde değil. suan damağımda metal bir aparat var bu söylediğin gibi ilk kademe üst çeneyi açmak için . 1.5ay sonra teller takılacak. ama alt çene benımde gerideymiş. tellerin iç kısmına yay gibi bi aparat takılacağını ve o şekilde çenenin zamanla ileri cıkacağını söylediler bana .. gerçi ne olursa olsun sonuç acayip güzel olucağa benziyor :) geçmiş olsun tekrardan

Merhaba, bende bu şubat ayında çenemden ameliyat olacağım fakat benim üst çenem ileri alınacak , alt çenem geriye alınacak. 4 yıldır diş teli takıyorum dişlerimin düzgün hizaya gelmesi için , fakat ameliyattan çok korkuyorum ya beklediğim sonuç olmazsa diye. Ameliyattan memnun olan insanları okudukça gerçekten rahatlıyorum, ameliyatımın çok zorlu olacağını biliyorum 1 ay hiçbirşey yemeden alt çenem ve üst çenem birbirine kentli olacakmış çivi gibi birşeyle sanırım. Başka bir korkum ise ameliyattaki acı olayı. Ameliyattan sonra çok acı çekiliyormu yada normal halde görünmesi ne kadar zaman alıyor?

Benim eski işyerimde biri bu ameliyatı olmuştu. Alt çenesi geriye alınmıştı çocuğun. 10 sene falan önce. SSK da yaptırmıştı ve çok güzel olmuştu. İnşallah ameliyatınız sorunsuz geçer. Şimdiden geçmiş olsun..

Bu başlığı çok geç farkettim ne yazık ki. Merak ettiğim bir şey var. Çenesi geride olan arkadaşlar küçüklüklerinde beslenme ve konuşma problemi yaşadılar mı acaba ? Benim de yeğenim alt çenesi geride olarak doğdu ama çok gerideydi.2 buçuk yaşında Hacettepe üni.hastanesinde bir operasyon geçirdi.Gayet başarılı bir operasyonla çenesini öne aldılar.Şu anda çenesinin iki yanında aparatları var 3 ay kadar kalacakmış.Maalesef bu yaşına kadar burundan naso gastrik boruyla beslendi.Yemek yemeyi ve konuşmayı başaracağına inanıyorum. Sizler nasıl aşamalardan geçtiniz çok merak ettim.Cevaplarsanız çok sevinirim.Sağlıkla kalın...

kızlar ben de ameliyat düşünenlere yardımcı olmak için deneyimimi paylaşmaya karar verdim:

ameliyat öncesi:

doktora ilk gittiğimde üst çenemin dar olduğunu söyledi. ve bazı kşilerin işkence aleti olarak da tanımlayabileceği bir alet taktı, bununla düzelmezse ameliyat olacağımı söyledi. daha 18 yasındaydım, neyse ki ameliyata gerek kalmadan düzeldi. ama o apareyle 3 ay nasıl geçti bir ben bilirim. daha sonra tel tedavisine başladık ve o da yaklaşık 15 ay sürdü. dişlerim her geçen gün daha güzel görünmeye başlamıştı ama bir sorun vardı: ön dişlerim. benim tel taktırmaktaki amacım zaten sağa kaymış olan ön dişlerimi ait oldukları yere getirmekti. ama doktorum diş çekmek yerine ameliyatla bunun düzelebileceğini ve zaten alt çenemin de ilerde olduğunu söyledi. sonra onun tanıdığı başka bir doktorla görüştüm. o da çektirdiğim filmlere vs bakarak üst çene ameliyatı olmama karar verdi. üst çenemi kesecek, sonra çevirip öne alacaklardı. böylece alt çenem önde gibi görünmeyecek ve ön dişlerim de düzelmiş olacaktı. ama tek bir sorun vardı, çene çevrilirken burun da dönebilirdi. kabul ettim....

ameliyat ve sonrası:

maalesef ameliyat sırasında burnum da kaymış ve onu da yapmışlardı. ameliyatım yaklaşık 4 saat sürmüş, ve doktorlarıma göre oldukça başarılı geçmişti. bense hala olayın şokundaydım, ama çok fazla bir acı yoktu. amelşyat sonrası 2 gün hastanede kaldım, hep sıvıyla beslenme ve uykusuzluk dışında pek bir sorun yoktu. daha sonra eve döndüm. sonra burun tamponlarım ve dikişlerim alındı, dişçim ağzımı temizledi ve ben ilaçlarıma devam ettim. şimdi ameliyattan sonra 3 hafta oldu. ilk başta burundan nefret etmiştim ama şimdi onu sevmeye başladım, çene garip gelmeye başladı...sende bir değişiklik var ya diyenler oldu, sen kimsin diyenler oldu. profilden değişimim harika oldu zaten, sadece çaprazdan bakınca dudaklarım fazla önde gibi geliyor, bilmiyorum
belki de ben kuruntu yapıyorum. ama benim dişlerim kapanmıyordu, şimdiyse anahtar-kilit uyumu var, buna değdi işte

morluklar 2 hafta olmadan geçti, ama hala şişliklerim ve hissizlik var. şu an sonuçtan pek memnun değilim, ama kesinlikle pişman da değilim. yapacaklara tavsiye, doktorunuzu iyi seçin ve dha fazla beklemeyin

fiyat:

ortodonti: 4.500 TL
çene +burun: 5.500 TL

Kızlar merhaba burada yazılanları okudum aslında benim problemim biraz estetik amaçlı olacak alt çenem öok küçük ve silik. Ben de bundan yaklaşık bir sene önce tel tedavisi gördüm ama ne ortodontistim ne de başka biriş beni çenem konusunda uyarmadı ve böyle bir ameliyat geçirmem için yönlendirmedi. Belki de çok gerek olmadığı için ama ben alt çenemi çok kafaya takıyorum. O kadar küçük ve silik görünüyor ki aynı zmanda çok zayıf olmama rağmen kocaman bir gıdığım var. Sonunda bir doktorla görüştüm bana çene estetiği olabileceğimi istersem bunu çene implantıyla istersem de osteotomi yani çene ucumu keserek plaklarla öne alabileceğini söyledi. Kafam çok karışık bir sürü video izledim. Yani şimdi çene ucum kesilecek ve yandan çene uzunluğumda kısa olduğu için hem aşağı hem de ileri doğru alınacak yani çenemde kesilen yerle öne alınan yer arasında boşluk kalacak. Şimdi anlamıyorum bu tehlikeldi değil mi yada ne biliyim herjengi bir negatif etkisi olurmu ilerleyen yaşlarda bana bilmiyorum. Yani benim durumum biraz estetik amaçlı olduğu için ileriki yaşlarımı da düşünüyorum tabiii bir de çenem de o plaklar oynarsa yada ne biliyim bundan sonra elimi hiç çeneme götürmemem mi gerekiyor o boşluk kapanıyor mu ve bu ameliytı yaptıran burada ki deneyimli arkadaşlardan yardım istiyorum. Çok kafam karışık umarım kendimi size doğru anlatabilmişdir. Birde bu ameliyatın üniversite hastanelerinde ortalama maaliyetleri konusunda bilgi sahabi olan arkadaşlar varsa beni bilgilendirirlerse çok sevinirim. Şimdiden teşekkürler herkeseeeee...:=)

erzascarlett merhaba,

Doktorunuz kimdi öğrene bilirmiyim. Şimdiden teşekkürler...

ameliyat sonrası ne gibi sıkıntılarınız oldu

erzascarlett, ben de doktorunuzu ve hangi hastanede olduğunuzu merak ediyorum. size özel mesaj da atamadım. geçmiş olsun. şuanki durumunuz nasıl?

Kuzenim oldu cok basarili oldu.Kimligindeki resimler bile degisti. ama alt dudaginin bir tarafindaki hissizlik yavas yavas duzeliyor. Hissizligi falan taktigi yok goruntusunu gorunce

geçmiş olsun umarım gün geçtikçe dahada memnun olursun
senin probleminin bşr kısmı bendede var ve şuan ortodontik tedavim sürüyor
Sonra alt çene ve gerekli olursa üst çene oparsyonu geçirecem
sen nerde opere olsun hangi doktordu
özelden yazacaktım ama sınırlamadan dolayı atamadımm
cevap yazabilirsen sevinirim

merhaba.bana da 2 sene once bır doktor ust cenemı one alıp gensletmek gerektğni ve tel takmam gerektiğini söyledi.korktm istemdm.ama smdi cdden rahatsz olmaya basldm.tedavye baslasam ne kadar sürer acaba.korkuyrm çok mu uzun sürer.bir de acaba amelyattan önce tel takmam gerekir mi ? genel bir bilgi verir msnz ??

kızlar benim epeydir çenemde problem vardı acıyodu sesler çıkarıyodu en son 1 sene önce kilitlendi sadece zeytin tanesi girecek kadar açılıyo plastik cerraha gittim alt çenemin geride olduğunun ve ameliyatla ileri alınması gerektiğini söyledi ama 2.5 ay ağzımın kapalı kalması gerektiğini söyledi kızlar lütfen yardım edin ne yapmalıyım çok korkuyorum... :18: :18:

Plastik cerraha değil bir diş doktoruna görün bence.
Benim kardeşim de çenesini açamaz hale geldi bir ara, onunki de biraz geride.
Şimdi bir kalıp takıyor gece yatarken dişine.
O zamanla düzeltecekmiş durumunu.

Çeneyi ameliyatla öne aldırma işlemi çok zor ve ağrılıymış ve buraya bir arkadaş yazmıştı çenemi ileri aldırdım; o esnada burnum da kaymış onu da ameliyat etmişler diye. :s
Çok zor iş yani. :s
Diş doktorundan tavsiye almak çok daha iyi bu konuda.

teşekkür ederim yardımın için hemen bi diş hekimine gidiyim o zaman keşke öyle bişi olsa da ameliyat olmasam
peki şimdi kardeşin ağzını açabiliyomu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…