Çene Estetiği Geride olan çenem ileri alındı !

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı
canım bir önceki sayfada ben mail adresim var ordan mesaj at
merak ettiklerini anlatırım sana
şimdi dr ların ismini burdan açık açık yazmayım

Canım doktorların ismini yazarsan benim gibi doktor araştırma aşamasında olanlara fikir vermiş olursun :44: ayrıca başka sayfalarda başka konularda doktor ismi, adres, ücret vs.. yazan çok kişi gördüm site yönetiminden uyarı almadıkarına göre sorun yok demek ki özel mesaj yazamadığımız için mecbur burdan soruyoruz :)

selam canım,
üst çene kısalacak demek ameliyat demek ama senin doktorun sana ameliyattan bahsetmediyse demekki ameliyatsız düzelebilecek bir durum... doktorunla konuşmalısın bunu... belkide sadece dişlerinin dizilişiyle ilgili bir sıkıntı vardır... doktoruna sor ama mutlaka ne yapmayı planlıyor nasıl yapacak anlatmış olması lazım aslında...
canım bana ilk gittiğim dr direkt ameliyat dedi bende korktum bi daha gitmedim :) sonra yaklaşık bir yıl sonra başka bir dr a gittim oda ameliyat dedi.. ameliyatsız sadece tel tedavisi yapılırsa sorunum daha çok ortaya çıkarmış yani ameliyatsız tel tedavisi önermiyolar... artık karar verdim bende tedaviye başlamaya, aralıkta başlayacağım inşallah... sen tel tedavisine başladın mı?
bende özelden msj atamıyorum canım... son gittiğim dr barış ünlü, ataşehirde... ama tedavimi ona yaptırmayacağım çünkü ücreti çok geldi... diğer dr umda normalde kırıkkalede çalışıyor ayda bir buraya geliyor (daha önce istanbuldaydı).... senin dr un kim?

selam kızlar hepinize geçmiş olsun.. bir sorum olacaktı bu ameliyattan sonra yan profilde değişme oluyor mu?

Canım aslında benim cok ani karar oldu muayenem. Tel takrımak hep aklımdaydı ama cesaret edemiyordum bir türlü. Birgün hastahenin önünden geçerken gaza gelip girdim içeri randevu aldım ve sabahında muayene oldum :) Doktorun adını bilmiyorum ama avrupa diş hastanesine gittim. Ameliyata gerek yok dedi. Açıkçası üst Çeneyi ameliyatsız nasıl kısaltacagını bende anlamadım :44: üst diş dizilimle ilgili sıkıntım var tabi biraz geriye dogru ve bi kaç tanesi çarpık ama beni en çok rahatsız eden kapanış bozukluğu. Ağzımı kapatınca alt dişlerimi tamamen örtüyor ve alt ön dişlerim hiç görünmüyor konuşmamıda etkiliyor z harflerini net söyleyemiyorum

Bende henüz tel tedavisine başlamadım inşallah bu ay kessin olacak.. Bu sadece ilk görüştüğüm doktordu: Bir kaç doktorla daha görüşmeyi düşünüyorum içime sinen olmalı nede olsa 2 yıl sürekli görüşcez :) . Şuan araştırma aşamasındayım. Barış Ünlü benimde aklımda kalan ortodontislerden alanında çok iyi olduğu söyleniyor. Size ne kadar fiyat söyledi acaba? (Gittiğim yer 4000 tl istedi ve ilk ay 700 tl sonraki aylar 300 tl dedi ) Barış Bey Ne gibi tedavilerden bahsetti? Ölçüm aldı mı? Muayene ücreti aldı mı? çok soru sordum ama cevaplarsan sevinirim :)

Bide netten araştırdıgım kadarıyla İstanbul ortodonti ağız ve diş sağlığı polikliniği var. Yarın ordan randevu alıp görüşmeyi düşünüyorum gelişmeleri söylerim :)

gelişmeleri bekliyorum canım, barış beye bi kere muayene oldum ve sonrasındaad ücreti öğrenmek istedim öğrenincede vazgeçtim çünkü zaten ameliyatı özelde yaptırmayı düşünüyorum ortodonti için o kadar para ayıramazdım, kişiye göre değişebilir muhakkak ama benden 6800 tl istedi ben tel tedavisi için o kadar düşünmüyorum... o yüzden ona gitmicem ama maddi sıkıntın yoksa sen gidebilirsin... iyi bi dr onda şüphe yok.
ölçüm aşamasına gelmemiştik daha, sadece filmler üzerinde bilgisayar programı ile olabilrcek şekli gösterdi resmim üzerinden ve bende öyle görünce ameliyata gerçekten gerek olduğunu anladım. yoksa kararsızdım ameliyat konusunda ama şimdi kararlıyım :)
dr um gelsin, tedaviye başlayayım o zaman daha ayrıntılı paylaşırım gelişmeleri inşallah...
başka dr larada muayene ol tabiki bende öyle düşünmüştüm bu güne kadarda dört ortodontise muayene oldum :) barış bey kesin ve net ortaya koyunca durumu ikna oldum artık başka dr a gitmiyorum...
yine görüşürüz canım, bildiğim bişeylerse herzaman cevap veririm sen merak etme

selam cnm, ben daha tedaviye başlamadım ama yaklaşık bir yıldır bu konuyu araştırıyorum. zaten ortodontik sorunu olan insanlar profil görüntülerinden de şikayetçidir, sorunsuz olan yoktur sanıyorum... mesela benim için en önemli sorun bu diyebilirim. ve soruna göre değişir ama mutlaka profil değişiyor zaten ölçümler falan yapılırken profil üzerinden yapılıyor yani profil mutlaka değişiyor (olumlu yönde) :)
selam kızlar hepinize geçmiş olsun.. bir sorum olacaktı bu ameliyattan sonra yan profilde değişme oluyor mu?

Sadece ortodonti için mi 6800 ne gibi tedavi uygulayacaktı iki acaba ? Hem alt diş hem üstemi mi tel takılacaktı.. Kaç yıl sürermiş?.. Ondan sonra ameliyatını hangi doktor yapacakmış? Bunlardan bahsetti mi hiç? Bide canım senin tam olarak nasıl bir sorunun vardı? Hangisine karar kıldın tedavi için? Çok soru sordum ama k.bakma

Bakalım benim ikinci muayenem nasıl gececek ameliyattan bahsedecek mi. açıkçası cok korkuyorum :18: riskli bir ameliyat sonuçta. En çok Barış Bey'in söleyeceklerini merak ediyorum bundan sonraki görüşmeyi onla yapmayı düşünüyordum hadi bakalım hayırlısı..

Umarım senin içinde hersey hayırlı olur cnm. Senin gelişmeleride merakla bekliyorum

teşekkür ederim canım, inşallah hepimiz için hayırlısı olsun...
önce tel tedavisi, dişler sıraya dizilince ameliyat için uygun oluncada ameliyat oluyorsun... 1-2 yıl civarı telli oluyorsun...
ve sadece ortodontik tedavi için o parayı istedi, oda bana çok geldi çünkü zaten ameliyatıda özelde olacağım altından kalkamazdım o kadar... başka bi dr a olacağım tel tedavimi, onu bekliyorum kendisi şuan yurtdışında aralıkta dönecek yani benim iş yeni yıla kaldı... benim için en zor tarafı karar aşamasıydı, şuan karar verdiğim için içim rahat :) bekliyorum...
ameliyat olacağım dr da prof dr zeki güzel, araştırmalarım sonucu kendim seçtim, kendisine muayenede oldum... çene cerrahi konusunda ona güvendim bu benim için çok önemliydi, yani güvenmem lazım... çok basit bi ameliyat değil dediğin gibi, ilk duyunca ben şok olmuştum resmen :) uzun bi süre bu konuyu yok saymıştım... sonrada araştırmaya başladım işte.
canım ya ilk gittiğin dr sana ameliyat dememiş sen neden ameliyat düşündünki ben anlamadım? bakalım ikinci dr un ne diyecek, inşallah ameliyat olmadan düzelebilecek birşeydir...
benim problemim, dişlerimin sıkışık olması ve ağzımın tam kapanmamasıydı, bide çenemden ses geliyor ama sanırım o ayrı bi sorunmuş...
görüşmek üzere..

Sende haklısın hem ameliyat hem ortodonti fazlaca bir miktara patlardı. Doktorum ameliyat demedi ama üst cene ameliyatsız nasıl kısalacak açıkcası bilemedim kafamıda o karıştırdı. Bakalım ikinci doktorumda ameliyat demezse demek ki ameliyatsız bi durummuş dicem ve içim rahatlayacak :) benimde dişlerim üst üste gelmiyor. Üst çenem altı tamamen örtüyor ve sadece telle durumu ne derece toparlar hiç bir fikrim yok :44: prof. Mehmet Zeki Güzel'den bahsediyorsan eger bir arkadasım burun estetiği olmuştu ve şuan çok memnun. 2 yıl geçti bir sorunu yok. Bende çene ameliyatı araştırırken iyi oldugunu okudum. Sana nasıl bir ameliyattan bahsetti alt çenen öne mi gelcek? yada geriye mi ? zorlukları neler ? bide hissizlik oluyormus uzun bir süre hatta ömür boyu bile devam edebilirmiş :18: off çok kötü :18: Umarım çok başarılı bir ameliyat olur canım.
doktoruma karar verirsem senden önce takılacak tellerim hadi bakalım... :)

Canim gecmis olsun , bu ameliyatlari atlatan biri olarak neler yasadigini cok iyi biliyorum, 6 ay kadar sürüyor tüm sislikleirn inmesi, lemfdrainage diye yani masaj a gidersen daha cabuk iner sisler.

Ama tam kendine gelmen 1,5 sene süre bilir, rahat agizini acman vs....
ama sonu güzel oluyor.

tşk ederim cnm suan için 6 ayı dolu dolu bıtrdım telerımde çıktı cok rahatım:)ama suan doktor kalıp verdı onu takıorum.tekrr gerı gıtmesın dıe.seff bısı.beli bir sure bunu takıcam şişlikler henuz tam ınmıs deıl.bakalım bıras daha beklemm gerekı dedın gıbı bır seneyı devrmm lazım sanırımsen demı cene den oldun amelıyat?

abla telerım cıktı:)şimdikte kalıp takıorum...şişlikler henuz tam ınmedı 6 ay gecmesıne ragmen----cemrem29------)

ayyyyyyyyyy cnm cok mutlu oldum oooohhhhhhhh
ferahlamıssındır beeeeeee
olsun sıslıge takılma sakın kalıp dedıgın damaklık dımı
gece yatarken takılan
eh sukur cogu gıtmıs azı kalmıs inşllh tatlım

2. gittigim ortodontist alt cene ameliatı olursam tel tedavimin daha iyi sonuç vereceğini söyledi. (ilk ortodontistim ameliyata gerek olmadıgını söylemişti) son doktorum Ortodonti ile sadece sorunların bi kısmı düzeltilebilirmiş dedi yaşımdan dolayı tel tedavisine başladıktan 8 ay sonra ameliyat olmam gerekiyormuş ve bi kaç doktor ismi önerdi bu ameliyat için. Tabiki karşılaşacagım zorluklarıda.. Simdi çene ameliyatı için doktor aşamasındayım.
Bu ameliyatı olmuş arkadaşlardan ricam doktorlarının ismini, memnuniyetlerini/menuniyetsizliklerini söyleyebilirler mi? :26:

evet ablacım takma diş gıbı dusun dşimin kalıbını aldı .şaff bişi onu takıorum doktorum sureklı takmamamı onerdı bende takıorum evde durdum surece dısardayken takmıorum.evt ablacım aynn ole az kaldı guzl gunlre kavuşmama:)))

evt canım tel tedavim biti.amelıyat asmasınıda tamm ladım 6 ayı gectı.şişliklerın ınmesını beklıorum bende ....

Çok geçmiş olsun canım. Sağlıklı günlerde kullan :)
Durmun nasıl şimdi memnunmusun? ön cepheden ve profilden yüzünde cok değişim oldu mu? gerçi yorum yapmak için daha erken ama. Bide son olarak ortodontistinin ve çene cerrahının ismini yazabilirmisn özelden msj olarak veya burdan? Şuan doktor araştırıyorum. İki ortodontistle görüştüm ama hala kararsızım çok endişeliyim zor bi ameliyat sonucta

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…