Çene Estetiği Geride olan çenem ileri alındı !

Çene Cerrahisi, Çene Estetiği, Çene Eklemi Sorunları, Gülüş Dizaynı

mrb abla amin inş:):)eşin iyi olsunda gerisi sorun deıl :)burdan konusurs bız:)

canım ayın 20 sınden sonra yaz buraya ben merak ederım oldu mu

tamm ablacım ben sana yazarım gelısmeleri...

abla doktorum tellerımı cıkarmadı .tekrar yenısını taktı bır aydaha dursun dedi.bur ay sonra yıne bakıcak dedı duruma gore bır ay sonra cıkarırıs dedı.gereklı gordu demekı.bır daha bu kadr sabretım o zmna kadr da sabrederım napalım.iyi olsunda.

canım tekrar gecmıs olsun aman bu kadar zaman sabretmısın bı aydaha sabret(ama gunler gecmek bılmez dımı)
benımde yegenım bugun amelıyat oldu 2 yasında bobreklerden
cok sukur su an amelıyattan cıktı durumu ii
ben yarın yanına gıdıcem
allah herkese sifa versın tatlım

canım çok geçmiş olsun :))
bende 2 gün sonra aynı ameliyatı olacam
aynen senin gibi sorunum
ameliyat sonrası nasıl beslendin biraz anlatabilir misin

canım çok geçmiş olsun :))
bende 2 gün sonra aynı ameliyatı olacam
aynen senin gibi sorunum
ameliyat sonrası nasıl beslendin biraz anlatabilir misin

canım bu arada ben sana özel mesaj atamıyorumm
ameliyat hakkında ve sonrasında yaşadıklarını biraz anlatabilir misin
ben 2 gün sonra ameliyat olucam
ameliyat sonrasında 3-4 gün sonra nete girebilirim diye düşünüyorumm
burdan msn adresimi yazmak istemedim
ebru_fd@mynet.com adresine mesaj atabilir misin
ordan msn adreslerimi öğrenip daha rahat konuşabilirz
tekrardan geçmiş olsun

tamm cnm alıorum sımdı adresnı msj atıcam sana sakın korkma dua et ve dua ederek besmele cekerek amelıyatta gözlerini kapa...

evet abla aynn gecmıo gunler ya.sanada cok gecmıs olsun.alah herkese şifa versın.çaresı olmayan dertler vermesın...

merhaba arkadaşlar bende tedaviye başlamak üzereyim ama kafamda ameliyatla ilgili bir çok soru işareti var... cemrem29, dokuz yıl önce ameliyat olduğunuzu yazmışsınız, şuan nasılsınız peki, yani ameliyattan sonra bu güne kadar çenenizle ilgili bir problem yaşadınız mı? yani ben ameliyat sonrasını, iyleştikten sonra kalıcı bir sorun oluşacakmı onu çok merak ediyorum... ilerde problemler devam ederde pişman olursam ameliyat olduğuma diye korkuyorum... ağrı, sızı, uyuşukluk kalabiliyormuş diyorlar; sizin var mı?

canım arkadasım hıc korkma nıyedersen
9 yıldan bu yana allaha hamdolsun bıseyım yok sadece benım 20 lık dıslerrım alındı o da zaten amelıyat oncesı doktor bana demıstı
amelıyat sonrasında ne zaman agrı olursa dısler alınacak dıye cok agrı olmadı ama genede hafıf kendını hıssettırdı agrı
ben su an cok mutluyum ıyıkı amelıyatımı oldum dıoyorum
he ama ben her zaman temkınlı davranıyorum benım ust ve alt dıslerımın arkasında tel var
onun ıcın elmayı ısırmıyorum fazla sakız cıgnemıyorum yanı anlıcan ben dıslerımle bıseyler koparmamaya calısıyorum
bu benım kendıme yaptıgım bı hayat tarzı doktor falan soylemedı ben dıkkat edıyorum bıraz
bu arada agrı sızı uyusukluk bende olmadı
amelıyattan ıyılesene dek agrı sızı uyusukluk olabılır EEEkolay bı amelıyat degıl tabı
CANIM ALLAH SANA SIFALAR VERSIN CANIM SEN KAC YASINDASIN ACABA SENIN AMELIYATIN HANGISI ILERI OLAN CENEYI GERIMI ALINACAK YOKSA GERIDE OLAN CENEMI ILERIMI ALINACAK BENIMILERI OLAN GERI ALINDI DA

Son düzenleme:

teşekkür ediyorum cemrem29. ben şuan 27 yaşındayım, yaklaşık bir yıldırda düşünüyorum olsam mı olmasam mı diye...
ameliyatın zorluğu var orası muhakkak ona katlanacağım bir şekilde yeterki sonu güzel olsun, iyiki olmuşum diyebileyim bende sizin gibi :)
benim hem alt çenem hemde üst çenemde gerilik var ve üst çenem fazla uzun... (mış yani bende yeni öğrendim :)) dişlerim sıkışık diye gitmiştim ortodontise, kapanış problemimde vardı, öyle işte... yani üst çenem kısalacak ve üst ve alt çenem öne alınacak... daha ortodontik tedaviye başlayacağım....

yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana sen hep pozıtıf dusun oyle olsun
bende cıft cene amelıyat oldum inşllh hersey kolay ve cabuk olur bıter
senın ıcın canım dua edıcem

yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana sen hep pozıtıf dusun oyle olsun
bende cıft cene amelıyat oldum inşllh hersey kolay ve cabuk olur bıter
senın ıcın canım dua edıcem

inşallah canım, çok sağol duaya her zaman ihtiyacım var... herşey güzel olacak :)

canım ben suan 26 yaşındayım
benimde üst çenem ilerde alt çenem geride idi; aynen sesninki gibi dişlerimdede açık kapanışım vardı
ortodontiste kaçbinkere gittim hep ameliyat dediler; neyse ben bekleye bekleye 26 yaşına geldimm
sonra karar verdim ve ortodontiste gittim tel takıldı 9. ayda ameliyat oldum
bugün ameliyattan sonra 18. günüm ödemlerim indi sayılır
ilk 2 hafta dişlerim tamamen kapalı kaldı bu dönemde beslenme problemi yaşıyorsun
şimdide kapalı ama günde 2 saat açıp yemek yiyip dişlerimi fırçalayıp geri kapatıyorum
ağrım hiç olmadı; ameliyattan sonra bileee hiç hissetmedim
şuan için pişman değilimm
ileriki dönemde nasıl olur bilemem

şunu söyleyebilim çift çene ameliyatı daha zor tabiki
bide alt çene geride olan kişilerde ileri alınma durumlarında geri dönme olasılığı var (ama bunun tam tersi yani alt çene önce ve geri alınıyorsa böle bir ihtimal daha az tabiki)
ha bide 2,5 ay boyunca ısırarak yemek yasak

canım çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığına kavuşursun inşallah... aslında benim ilk gittiğim ortodontist sadece üst çene kısalacak edmişti (ama ölçüm falan yapmadan sadece filme bakarak), geçenlerde başka bi dr a gittim oda çift çene olacak dedi (ölçüm falan yaptı), plastiik cerrahada muayene olmuştum oda duruma göre çift olabilir demişti. şimdide ilk gittiğim dr a gideceğim tekrar ama şuan amerikaya gitmiş dönmesini bekliyorum... hayırlısı bakalım artık %99 karar verdim... ağrın olmamasınada sevindim :) inşallah benimde olmaz. biran önce ameliyat olmuş olmak istiyorum daha tel tedavisine bile başlamamışken hemde...
siz nerde ameliyat oldunuz, dr unuz kimdi? özeldemi oldunuz? :))

canım bir önceki sayfada ben mail adresim var ordan mesaj at
merak ettiklerini anlatırım sana
şimdi dr ların ismini burdan açık açık yazmayım

özelden mesaj atan arkadaşlar benim mesaj sayım az olduğu için burdan cevap yazamıyorum ((( önceki sayfalarda benim mail adresim var ordan mail atarsanız cevap yazabilirim

Slm ranarengin.
Uzun zamandır bende ortodontik tedavi istiyordum ama cesaret edemiyordum. En sonunda cesaretimi toplayıp randevu alıp muayene oldum. Ben hep alt çenemin geride olduğunu sanıyordum. Ama muayenden sonra doktor aslında alt çenemin geride olmadıgını, üst cenemin aşağı sarkmasıyla alt dişlerimi örttügünü söyledi. Üst çene kısalacak dedi ama amliyattan hiç bahsetmedi. Üstten iki azı dişimi çekerek tel ile üst çeneyi küçültüp yukarı çekecekmiş. İlk doktorunuz gibi ölçüm falan hiç yapılmadı sadece filme bakarak.. Tedavininde 1 buçuk 2 yıl süreceğini söyledi.
Bir iki olacak şimdi..
Doktorunuz sizin için ameliyattan bahsetimi yoksa sadece tel ile mi düzeltilecek?
hangi doktorlara gittiginizi ve nerde oldugunu söyleyebilirmisiniz? (msj sayılarımın yetersizliginden özelden msj yazamıyorum)
cevaplarsınız sevinirm :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…