merhaba canım benı anladıgına sevındımdaha gencsın hayırlı bı ınsan cıksın iaşlh karsına esim ıyı bırı ama bıraz fazla tutucu ben 5 senelık evlıyım daha yenı msn oldu e ne yapalım benımkoca boyle
canım ayın 20 sınden sonra yaz buraya ben merak ederım oldu mu
tamm ablacım ben sana yazarım gelısmeleri...
abla doktorum tellerımı cıkarmadı .tekrar yenısını taktı bır aydaha dursun dedi.bur ay sonra yıne bakıcak dedı duruma gore bır ay sonra cıkarırıs dedı.gereklı gordu demekı.bır daha bu kadr sabretım o zmna kadr da sabrederım napalım.iyi olsunda.
bende kucukken dılımle cok oynamısım ust dıslerı one doru ıtmısım farkında olmadan.ilk doktara gıtım amlıyat dedıler 17 yasındamı neydım.ama sonra hanı hıç bişi olmas bole devam edebılır dedıler.aslında doru bılgı verılseydı.daha erken amlıyat olurdum.herseyın hayırlıs tabı.bu zman daha dogru bır zamanmıs demeki.bana demedıler ılerde sorun olur.agrı olur dıe.sadece ısrma problemı yasarsın dedıler.o bıle sorun aslında.zaten yzumn gorunusundede sorun vardı ama blı olmuodu cok.çenem gerıdeydı.çenemın gerıde oldunu da ıste bu durumu daha ayrıntılı arastrdımda doktorlar sayesınde ogrendım.ust cene cok gelısmıstı.alt cenede ufak kalmıstı.bende hıc bılmıordum çene amlıyatının oldunu.ozman lar amlıyt deyınce cok korktum bıda ılgılenmedım.baktım agrılar oluo agzım cabuk yoruluyo konusurken.kulamada agrı gelıodu arada ama hemen gecıodu uzun surmuordu.kıkırdamalar felan derken ıcene arstrdık.dişelrım duzgundu .tel takılınca herkes dedı hanı dılser duzgun nıe ttakıldı dıe.kımse bılmıokı anlatasın:)ust dısler ondeydı teler sayesınde ıcerı cekldı.1 sene ye yakın telı durdum .sonra amlıyat 4.30 5 sat surmus amlıyata.senn kaç saat surmustu??????bende bakamadım aynlara.yemek yeme sorunum oldu ama anem saggolsun hep basımdaydı cok kıloda vermedım .hta dedım gobek vardı bende zayıflar yemekte yıyemıcamya gıder dedım .gıtmedı ya:)sımdı ceneme dokunamıorum yumusak orası.dişlerım artık tam kapanıo ust uste gelıo bırlesıo yanı onceden bırlesmıodu.yemek yıyorum suanda daha rahat yıyorum.çiğniorumda hafıften. rotgen cektırıosun ya orda dıo dılını ısır ole cekıolar ben ısıramıordum sımdı ısırıorum:)sadece dudaklarımı kapatamıorum arada cok az bosluk var.doktorum şişler ınsın teler de cıksın daha rahat kapatcan dedı.sımdı kapatmak için kasıorum alt dudamı.inş kapabılırım ılerde...tel takılmadan oncede dudaklarımı kapatamıordum zaten.bıde çift çeneydı ya benım zordu.agzımın yapısına alışmaya calısıorum.onceden ust dislerım ondeydıya.bazen evdekıler garıp sorular soruorum dıorum sızınde dıslerınız benım gıbı duruo dımı felan dıe:)gercekten cok sabır gerektırın bısı ben bıde tez canlıyım cok hemen ıyılesmek ısterım.bnde dıorum ıkı olmusum bu amalıaytı dıe pısmanlıgım yok o konuda.eger olunması gerekıosa olunmalı gercekten....
canım çok geçmiş olsun :))
bende 2 gün sonra aynı ameliyatı olacam
aynen senin gibi sorunum
ameliyat sonrası nasıl beslendin biraz anlatabilir misin
canım bu arada ben sana özel mesaj atamıyorumm
ameliyat hakkında ve sonrasında yaşadıklarını biraz anlatabilir misin
ben 2 gün sonra ameliyat olucam
ameliyat sonrasında 3-4 gün sonra nete girebilirim diye düşünüyorumm
burdan msn adresimi yazmak istemedim
ebru_fd@mynet.com adresine mesaj atabilir misin
ordan msn adreslerimi öğrenip daha rahat konuşabilirz
tekrardan geçmiş olsun
canım tekrar gecmıs olsun aman bu kadar zaman sabretmısın bı aydaha sabret(ama gunler gecmek bılmez dımı)
benımde yegenım bugun amelıyat oldu 2 yasında bobreklerden
cok sukur su an amelıyattan cıktı durumu ii
ben yarın yanına gıdıcem
allah herkese sifa versın tatlım
merhaba arkadaşlar bende tedaviye başlamak üzereyim ama kafamda ameliyatla ilgili bir çok soru işareti var... cemrem29, dokuz yıl önce ameliyat olduğunuzu yazmışsınız, şuan nasılsınız peki, yani ameliyattan sonra bu güne kadar çenenizle ilgili bir problem yaşadınız mı? yani ben ameliyat sonrasını, iyleştikten sonra kalıcı bir sorun oluşacakmı onu çok merak ediyorum... ilerde problemler devam ederde pişman olursam ameliyat olduğuma diye korkuyorum... ağrı, sızı, uyuşukluk kalabiliyormuş diyorlar; sizin var mı?
canım arkadasım hıc korkma nıyedersen
9 yıldan bu yana allaha hamdolsun bıseyım yok sadece benım 20 lık dıslerrım alındı o da zaten amelıyat oncesı doktor bana demıstı
amelıyat sonrasında ne zaman agrı olursa dısler alınacak dıye cok agrı olmadı ama genede hafıf kendını hıssettırdı agrı
ben su an cok mutluyum ıyıkı amelıyatımı oldum dıoyorum
he ama ben her zaman temkınlı davranıyorum benım ust ve alt dıslerımın arkasında tel var
onun ıcın elmayı ısırmıyorum fazla sakız cıgnemıyorum yanı anlıcan ben dıslerımle bıseyler koparmamaya calısıyorum
bu benım kendıme yaptıgım bı hayat tarzı doktor falan soylemedı ben dıkkat edıyorum bıraz
bu arada agrı sızı uyusukluk bende olmadı
amelıyattan ıyılesene dek agrı sızı uyusukluk olabılır EEEkolay bı amelıyat degıl tabı
CANIM ALLAH SANA SIFALAR VERSIN CANIM SEN KAC YASINDASIN ACABA SENIN AMELIYATIN HANGISI ILERI OLAN CENEYI GERIMI ALINACAK YOKSA GERIDE OLAN CENEMI ILERIMI ALINACAK BENIMILERI OLAN GERI ALINDI DA
teşekkür ediyorum cemrem29. ben şuan 27 yaşındayım, yaklaşık bir yıldırda düşünüyorum olsam mı olmasam mı diye...
ameliyatın zorluğu var orası muhakkak ona katlanacağım bir şekilde yeterki sonu güzel olsun, iyiki olmuşum diyebileyim bende sizin gibi :)
benim hem alt çenem hemde üst çenemde gerilik var ve üst çenem fazla uzun... (mış yani bende yeni öğrendim :)) dişlerim sıkışık diye gitmiştim ortodontise, kapanış problemimde vardı, öyle işte... yani üst çenem kısalacak ve üst ve alt çenem öne alınacak... daha ortodontik tedaviye başlayacağım....
yardımcı olabıldıysem ne mutlu bana sen hep pozıtıf dusun oyle olsun
bende cıft cene amelıyat oldum inşllh hersey kolay ve cabuk olur bıter
senın ıcın canım dua edıcem
teşekkür ediyorum cemrem29. ben şuan 27 yaşındayım, yaklaşık bir yıldırda düşünüyorum olsam mı olmasam mı diye...
ameliyatın zorluğu var orası muhakkak ona katlanacağım bir şekilde yeterki sonu güzel olsun, iyiki olmuşum diyebileyim bende sizin gibi :)
benim hem alt çenem hemde üst çenemde gerilik var ve üst çenem fazla uzun... (mış yani bende yeni öğrendim :)) dişlerim sıkışık diye gitmiştim ortodontise, kapanış problemimde vardı, öyle işte... yani üst çenem kısalacak ve üst ve alt çenem öne alınacak... daha ortodontik tedaviye başlayacağım....
canım ben suan 26 yaşındayım
benimde üst çenem ilerde alt çenem geride idi; aynen sesninki gibi dişlerimdede açık kapanışım vardı
ortodontiste kaçbinkere gittim hep ameliyat dediler; neyse ben bekleye bekleye 26 yaşına geldimm
sonra karar verdim ve ortodontiste gittim tel takıldı 9. ayda ameliyat oldum
bugün ameliyattan sonra 18. günüm ödemlerim indi sayılır
ilk 2 hafta dişlerim tamamen kapalı kaldı bu dönemde beslenme problemi yaşıyorsun
şimdide kapalı ama günde 2 saat açıp yemek yiyip dişlerimi fırçalayıp geri kapatıyorum
ağrım hiç olmadı; ameliyattan sonra bileee hiç hissetmedim
şuan için pişman değilimm
ileriki dönemde nasıl olur bilemem
şunu söyleyebilim çift çene ameliyatı daha zor tabiki
bide alt çene geride olan kişilerde ileri alınma durumlarında geri dönme olasılığı var (ama bunun tam tersi yani alt çene önce ve geri alınıyorsa böle bir ihtimal daha az tabiki)
ha bide 2,5 ay boyunca ısırarak yemek yasak
canım çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığına kavuşursun inşallah... aslında benim ilk gittiğim ortodontist sadece üst çene kısalacak edmişti (ama ölçüm falan yapmadan sadece filme bakarak), geçenlerde başka bi dr a gittim oda çift çene olacak dedi (ölçüm falan yaptı), plastiik cerrahada muayene olmuştum oda duruma göre çift olabilir demişti. şimdide ilk gittiğim dr a gideceğim tekrar ama şuan amerikaya gitmiş dönmesini bekliyorum... hayırlısı bakalım artık %99 karar verdim... ağrın olmamasınada sevindim :) inşallah benimde olmaz. biran önce ameliyat olmuş olmak istiyorum daha tel tedavisine bile başlamamışken hemde...
siz nerde ameliyat oldunuz, dr unuz kimdi? özeldemi oldunuz? :))
canım çok geçmiş olsun, en kısa zamanda sağlığına kavuşursun inşallah... aslında benim ilk gittiğim ortodontist sadece üst çene kısalacak edmişti (ama ölçüm falan yapmadan sadece filme bakarak), geçenlerde başka bi dr a gittim oda çift çene olacak dedi (ölçüm falan yaptı), plastiik cerrahada muayene olmuştum oda duruma göre çift olabilir demişti. şimdide ilk gittiğim dr a gideceğim tekrar ama şuan amerikaya gitmiş dönmesini bekliyorum... hayırlısı bakalım artık %99 karar verdim... ağrın olmamasınada sevindim :) inşallah benimde olmaz. biran önce ameliyat olmuş olmak istiyorum daha tel tedavisine bile başlamamışken hemde...
siz nerde ameliyat oldunuz, dr unuz kimdi? özeldemi oldunuz? :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?