geyik bizim işimiz

Henüz kesinleşmemekle beraber ibs (irritable bowel syndrome) olabileceğini söyledi doktor . Zaten buna kesin teşhis konmaz , sadece diyet uygulanır(FODMAP) ve eğer şikayetler azalırsa beslenmeye o şekilde devam edilir . Şimdi ise doktor cölyak yada laktoz alerjim olmasından şüpheleniyor. Pandemiden dolayı bir türlü tedaviye devam edemedim.

Geçmiş olsunnnn gluten yada laktoz alerjisi olup olmadigina alerji testiyle hemen karar verebilir ki.niye ikilemde kaldi

Canim diyetindeki ekmegi ve sut urunlerini kesmeyi dene, ben bir ay bir diyetisyenle eliminasyon diyeti yaptim ama diyetisyene gerek de yokmuş zaten internette de neyin yasak neyin serbest oldugunu yazan doktor siteleri var bir de diyetisyen de online takip ettigi icin olumsuz bir durumda müdahale edecek durumda degil diye dedim.yoksa ben internetten saglik araştırmalarına karşıyım ama youtubeda da var gaps diyeti diye bakabilirsin.
Benim.de alerjik bünyem var hatta gecen gün dayanamadım bir gofret yedim (1 ayimiz doldu şimdilik ara verdim ucret odemek istemedim) o gofret hem cok sekerli geldi hem de ödem yapti bende. Yani seker ve gluten. Bir de ben tahin cok severim yedikten sonra kolum kasindi kasidikca da kabardi. Demek ki ona da alerjim var
Bana 2 yil kadar once alerjik rinit teshisi kondu kan testleri de yapıldı ama hepsi ig oldugu icin hangisi ne icin bilmiyorum
Polen/toz/akar (mite) alerjim.var. Buğday/yulaf gibi seylere olan düşük oranda alerji cikmisti ama diyetisyen de bana bir test verdi oradaki seylere bakarak leaky gut oldugu sonucuna vardi tabii bana acikca söylemedi de ben önerdiği besinlere (fermente gidalar) bakarak leaky gut ile eslestirdim ki birkac doktor sitesinde de zaten birbiriyle örtüşen seyler okudum. Ibs de benzer ozelliklerde diye biliyorum, bunlari nereden biliyorum peki, kilo vermek için beslenme diyet kitaplari, yazilari, makaleleri sayesinde :)
Ibs nin kaynagi daha cok stres ve sıkıntı/üzüntü. Mide ikinci beyin diyorlar son zamanlarda ama ben bunu kendimde yillar.once farketmiştim yani kızdığım.ya da uzuldugumde midem ekşir, yediklerim midemi daha da mahveder. Yani bir nevi ruhsal.hazimsizlik, fiziksel.olarak da mideden vuruyor.
Şeker ve gluten icerikli gidalari cikarip beslenmene o sekilde devam ederek kendini gozlemleyebilirsin. Cok geçmiş olsun
Aa yetisebilecek misin yarına
Tabii ki de yetisirim saat 4-5 gibi inerim zaten otogardan hastane yakin sen de Izmirdesin bilirsin :) üniversite hastanesine gidiyorum.

Bornova tarafını pek bilmiyorum ama bı iki kez otobüs deneyimlemistim .hayal meyal dediğin gibi hatırlar gibiyim

Aynen dediğin gibi bende stres ve üzüntü olunca hemen bagırsak sistemimde farkediyorum. Bu aralar ne yesemde hiç rahatsız olmuyorum çünkü kafam baya bir rahatladı. Ayrıca şeker ve gluten bendede aynı etkiyi yapıyor. Gluteni henüz çıkaramadım ama şekeri neredeyse tamamen listemden çıkardım. Mesela muzlu krep önerebilirim, hem çok o pratik hemde çok lezzetli. Bir olgun muz iki yumurta , kızartmak icin tereyağı

Muzu eziyosun filan mı tatlım ?

Alerjik rinit olduğuna dair test nasıl yapılıyor bende yaptırayım emin olamıyorum da çünkü öyle bsey var gibi . Belki de sinüzit gibi .
Karışıyor ikisi de bende

Alerjik rinit olduğuna dair test nasıl yapılıyor bende yaptırayım emin olamıyorum da çünkü öyle bsey var gibi . Belki de sinüzit gibi .
Karışıyor ikisi de bende
Genelde teste gerek yok , baharda yada polenlerin en yoğun olduğunu zamanlarda çıkar . Bendede son bir kaç yıldır oluştu :/ . Bolca tuzlu su yapıp burnuna sıkıyordum. Bide tabi alerji ilaçları var , ama bende pek ise yaramıyor

Sürekli ihim ihim modundayim da

Hep hep bı boğazımda balgam var gibi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…