Gıda Terörü

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Şaşırmadım. Ben hacamat faydasızdır demedim önceden de yazdım tamamen modern tıpdan uzaklaşıp sadece alternatiflere yönelmek sakıncalı
Ben de tamamen uzaklaşılsın demedim. Çoğunun işe yaradığına inanmadığımı söyledim.

Bunları söylemek suçsa zararlı genetiğiyle oynanmış yiceklerle insanları hasta edenler neden cezalandırılmıyor. Yoksa siz de mi sağlık sektöründe çalışıyorsunuz. Herkes bi alem
Neden suc olsun yaa forumlar ne icin var? Fikir alis verisi.. bin tane kotu ornek olabilecek konu var burda herkes suclu o zaman

Daha nasıl anlatsam bilemiyorum. Hastanelere elleri pis insanlar mı geliyor sadece? Her türlü hastalık orada. Solunum yoluna zarar vermiyor mu dedim dezenfektanlar? Herşeyin sabunla temizleneceğini iddia ediyosun ya, deterjan cilde zarar ya. Bak sana şimdi bombastik bir soruyla geliyorum. Nasıl bir ikiyüzlülük sergileyeceğini hep birlikte görelim

Kbb doktoruna gitmişsin. Günün 20.hastasısın. Doktor boğazına bakmak için metal bir çubuk kullanmalı. Ama sabahtan beri aynı çubuk! Önceki hasta çıkınca onu hemşire sabunlu hatta doğal zeytinyağlı sabunla yıkıyor, diğer hastaya kullanıyor. Onu ağzına sokar mısın?
Hastanelerde esas yapılanı söyleyeyim ya tek kullanımlık olanlar kullanılır yada metal aletler ilk önce dezenfektanlarla temizlenir, durulanır sonra da otoklavla steril hale getirilir. Ama siz dezenfektanı beğenmiyordunuz.
Soruma cevap istiyorum.

Esimde yaptirdi hacamat migreni nerdeyse bitti ki kusardi agridan bulantidan.

Bende yaptiracagim kismet olursa insallah

Eşimde bende yaptırıyoruz yıllardır hacamat ve sülük çok şifasını gördük.

Daha önce yaptırmadığına pişman olacaksin muhtemelen.

Birde kimseye hacamatı anlatmak, kabul ettirmek zorunda değiliz yahu isteyen istediğini düşünsün.

Son düzenleme:
Kabul ettirmek degil kuzu ama bilmeden sacmalik demekte ne bilim

İkiyüzlü değilim ben doğallığı ve samimiyeti severim:)

Evet kullanırım. Dezekfektan işe yaramaz demiyorum. İyi sökücüler olduğunu biliyorum.Alıntıladığınız mesajda diyorum ki sabundan enfeksiyon kapılır diyorsunuz yani sağlığı korumaz diyorsunuz. Bende diyorum ki deterjanlar da sağlığa zararlı onunda kimyasal yapısı ve kokusu hastalığa sebebiyet veriyor. Bu arada temizlik maddesi derken sabunu baz aldım ama diğer şeyler de olabilir. Aynılar zaten. Mesela tamamen doğal sabunlarda kül suyu vardır. Kül suyunun çok iyi bir temizleyici olduğu hatta normal deterjanlardan daha iyi sonuç verdiği söyleniyor. ha bu bu her alanda kullanılamaz belki o ayrı.
Kirli bir bezi deterjanla yıkamamla sabunla yıkamam arasında dağlar kadar fark oluyor:)

Benim doğal şeylere tarihe karşı ilgim var. Siz deterjan tercih edersiniz ben sabun.

Kabul ettirmek degil kuzu ama bilmeden sacmalik demekte ne bilim
Boşver kuzu cidden boşver.

Kim ne görüyorsa görsün, ben gördüğüm faydaya bakarım. Birleri saçma deyince gerçekten saçma olmuyor en nihayetinde.

Bir konuya dalga geçerek yorum yazan birine birşey anlatmaya gerek olabilir mi? Hiç gerek yok bence.

Boşver kuzu cidden boşver. Kim ne görüyorsa görsun, ben gördüğüm faydaya bakarım. Birleri saçma deyince gerçekten saçma olmuyor en nihayetinde.
Oyle Tabiiki. Benim kuzenim var cocuklarina asi yaptirmadi mesela.. ben yaptirdim oturup bana kotu ornek oldu diye dava edermisim

misal ben. doğduğundan beri antıbıyorık vermıyorum.çocuk rahatlaşsın dıye lıkır lıkır ağrı kesıcı dayayanlar var.az bir ateşi çıksın hoop hastane bır poşet ilaç.sonramı her hafta tekrar eden hastalık ve yok bademcık yok genız etı amleıyatları.yenı doğanların yuzu puruzsuz olacakken pütür pütür egzama.yenı dunyaya gelmiş evde hangı mıkrobu goruyorsa zaturre,bronşit.yenı doğanın cok cok emmesi gerekırken meme reddi.ıkı aylık bebeğin meme reddi gerçekten normal mi?peki doğar doğmaz alerjen bebekler .anne sutune alerjı varmışş ee hanım abla biz bunu mamaya başlatalım sutun alerjık.tabı yıyoruz.daha çoooook şey varda..neyse

Neden suc olsun yaa forumlar ne icin var? Fikir alis verisi.. bin tane kotu ornek olabilecek konu var burda herkes suclu o zaman
Boşver ya bu anlayıştaki insanlar özgürlükleri savunup kendi gibi düşünmeyenlerin fikirlerine tahammül edemezler. Belki de bu tedavi yöntemlerini unutturmaya çalışanlardan biri de kendidirBazıları da düşmanmışız gibi gardını alıp yorum yapıyor
Anlam vermek zor

Şikayet etmiş ya bizi şimdi Münevver hanımda Bende hacamat yaptırıyorum vs diyormuş

bak şimdi.sana makalenin özetini atıyorum. araştırmalar ne demiş. hastaneleri sabunla temizlersek ne olur değil konu, hastanede lavabolarda kullanılan sabunlarda üreyen bakteriler.

sen çubuğu ağzıma sokarım demeye devam et. bol antibiyotikli günler dilerim.

HASTANE ORTAMINDAKİ LAVABO MUSLUKLARININ VE SIVI-SABUN REZERVUARLARININ MİKROBİYAL KİRLİLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI* Zübeyde CÜCEN1 Yurdagül ERDEM2 Şöhret GAMBERZADE3 Z.Cibali AÇIKGÖZ3
ÖZET
Bu çalışma, hastane infeksiyon kontrol çalışmalarına yol göstermesi için, hastane infeksiyonlarına kaynaklık yapabileceği düşünülen lavabo muslukları ve sıvı sabun rezervuarlarının mikrobiyal kirliliklerinin incelenmesi amacıyla yapılmıştır. Bu amaçla, hastanemize bağlı dokuz yatak kapasiteli Çankaya Ek Binasında muayene ve doktor odaları, hemşire odası, laboratuvarlar, mutfak ve tuvaletlerindeki 44 musluk vanası ve 26 sıvı sabun rezervuarı incelenmiş olup toplam 70 sahadan, sabah ve akşam 08.00 ve 18.00 saatlerinde alınan örnekler % 5 koyun-kanlı agar ve EMB besiyerine ekilerek, 37°C ‘de bir gece inkübe edilmiştir. Yapılan incelemede musluk vanalarının sabah %75’inde, akşam %86’sında; sıvı sabun rezervuarlarının sabah %53’ünde, akşam %84’ünde bakteri ve/veya maya üremesi olmuştur. Sonuçlar istatistiki olarak χ2 ve McNemar testleriyle değerlendirilmiş, sabah ve akşam üremeleri arasındaki fark istatistiksel olarak anlamlı bulunmuş; bakteriyolojik kirliliğin akşama doğru giderek arttığı saptanmıştır (p<0.05). Üreyen mikroorganizmalar arasında normal deri florası üyeleri yanında S.aureus, P.aeruginosa, Klebsiella spp, E.coli ve Candida spp gibi potansiyel patojenlere de rastlanmıştır. Temizlik ve el yıkama prosedürünün yeniden gözden geçirilmesi, musluk vanası ve rezervuarların günde en az iki kez temizlenmesi için ilgili birimlere bilgi verilmiştir. Anahtar kelimeler: Hastane infeksiyonu, el yıkama, musluk vanası, sıvı-sabun rezervuarı

Birkaç hafta önce böbrek hastası diyalize giren bir amcayı hacamatla sülükle tedavi edebileceklerine inanıp öldürdüler. Diyalize girmeyi bıraktı, sülükler kanını temizleyecekti. Komaya girince hastaneye yetiştirdiler ama çok geçti.

İlaçları kötüleyenler organ nakilli bir kadının ilaçlarını bırakmasına sebep oldular. Tam bırakmamış da haftasonları mola veriyormuş ilaçlar çok zarar vermesin diye. Böbrek attı, abla diyalize giriyor şimdi. Çok şükür ölmedi.

Babamı hastane enfeksiyonuna bağlı çoklu organ yetmezliğinden kaybettim. Keşke zeytinyağlı sabunla temizleselermiş belki o zaman enfeksiyon kapmazdı.

Çok yakın bir akrabama göğüs kanseri teşhisi kondu. Bütün tedavileri reddederek alternatif tıpla tedavi olabileceğini düşündü. Halbuki ufak bir operasyonla kemoterapi bile almadan kurtulacaktı. Şimdi omuriliğine sıçramış, doktorlar yazı çıkaramaz diyorlar. Eşi perişan, çocukları perişan.

Alternatif tıp dediğiniz şeyin bilimsel hiç bir dayanağı yoktur. Bahsettiğiniz etkiler tamamen plasebo. Hastalıklarınız bu şekilde tedavi edilemez.

Bir çocuğun ailesinin tercihi ile ölüm ve sakat kalma riskine itilmesi çok mu komik?
Bir de gülüyorlar ya aman Allah'ım, cahil mutluluğu bu olsa gerek.

Ne kadar hafife alınıyor ya, hacamat ve sülük, aşının yerini tutamaz; millet ona tepki gösterdi, "Aşıya karşıyım forever hacamat" fikirli yorum yazılırsa tabi ki herkes "Nooluyor?" der.

Hacamat ve sülük yöntemine karşı değilim ancak bunlar, tedavinin yanında destektir-alternatiftir ve yine doktor kontrollü olmalıdır yapılacaksa da, gerçek bir tedavinin yerini alamaz.

Yok "Özgür düşünce" , yok "Ben bunu tercih ediyorum" diyemezsiniz, aşı, her çocuğu kapsayan, ucu herkese dokunan bir sorumluluktur. Cahile de cahil denir, ne diyelim başka size?

Her şeyin doğalını tercih ediyorsunuz ya, bir yeriniz yaralanırsa mikrop kapmasın diye demir çubukla dağlayın da o zaman.

Oyle Tabiiki. Benim kuzenim var cocuklarina asi yaptirmadi mesela.. ben yaptirdim oturup bana kotu ornek oldu diye dava edermisim
Dava etme tabi ama ben aşı yaptırılmasından yanayım kesinlikle.

Kızıma hamileyken ciddi araştırdık eşimle, o istemiyordu ilk başta ama yaptırılmasına karşı olanların ellerinde geçerli hiçbir şey yok yani biz bulamadık.

Ama sizin bu ornek kara cahilligin alası....
Zaten herkes hacamat yapamazzzzzzz, bunu arastirmalilar!!!!!! Hacamat yapan insan bunu söylüyor o kadar sey sayiyor bunlar varsa yapamam diyor!!!!
Hacamat hastalik tedavi etmez sadece olmasini engeller diyorlar!
İnanamiyorum !!! İste herseyin cahilinden korkacaksin.

Anlamayacak insanlara bu kadar yazıp yorulmuşsunuz . Bunların için tek yapılacak şey yaptırım .
Öyle her yerde yazılmayacak şeyler olduğunu bilmeleri gerekiyor .
Kendileri için zaten doğanın adaleti olan doğal seçilim işleyecek.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…