- 24 Mart 2012
- 17.747
- 4.205
- 423
- 42
Kızlar selam;
Dün geceki geç uyuma vukuatımdan sonra bugün saat 12:30 da uyandım.Biraz evde salındım.Çarşafları falan değiştirdim.Evi bir güzel sildim süpürdüm.Şifonyerimi de sildim.Şimdi oturdum.Bugün temizlik yaptım haftasonu dip köşe yapmam.Ders çalışırım.
Yeni bir karar aldım.Hem fikirlerinizi sorayım hem de sizinle de paylaşayım istedim.Biliyosunuz yeni yeni vucüdumu tanımaya başladım.Kolestrol şeker falan.Nasıl besleneceğimi bilmiyorum.Eski esra olsam şöyle yiyim şunu yapayım derdim.Ama bu konuda çok bilgisizim.Doktorum yumurta yeme diyor bir çok kaynak hafta 4 e kadar izin veriyor.Kilo vermem artık çok zorlaştı.Gram gram gidiyor.Ki beni biliyorsunuz patır patır kilo veren bir insandım.O psikojiden bu psikolojiye geçmek zorladı beni.Sonuçlarım kesin değil,biliyoruz.Ama ben bu süreçte yıprandığımı düşünüyorum.Bayram sonrasına kadar diyete mola verme kararı aldım.Sağlıklı beslenmemi bırakmam,bırakamam.Ama diyet modunda değil.Sürekli benim için özel bişeyler yapılmasın.Ne varsa ondan yiyim.Parttime durumum başladı.Hatta bugün evdeyim.Bu dönemde bilinçsizce beslenmek yerine sporuma ağırlık vermeyi düşünüyorum.Evde olduğum her gün pilates ve jilliandan oluşam 1 veya 1,5 saatlik spor yapıcam.Sıkılaşmak adına bunun iyi olacağını düşünüyorum.Hayatımın önceliği hep iş ailem ya da başkaları oldu.Şimdilerde ben biraz kendimle ilgilenmek istiyorum.Belki yeni bir hobi bile dinebilirim.Bol kitap okumalı ders çalışmalı vakit geçirmek istiyorum.Bir film izlemek istediğimde bir ay boyunca ona vakit ayarlamaya çalışmak istemiyorum.Pat açıp izlemek istiyorum.Her dakikan hesabını değil de gönlümce keyif alarak yaşamak istiyorum.
Ayyy daha yazardım ama yeterr yahu.Destan yazacak halim yok ya .Şimdi sizin fikirlerinizi bekliyorum.Ne diyorsunuz?
Ayyyy biz de gorelim su elbiseyi yaaaa
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.
Merhaba kızlar, hepimize güzel bir haftasonu olsun inşallahBen perşembe günü İstanbul'a gidip geldim, yoğun bir gündü, dönüşte eşimle AVM'de buluştuk, yemeği orada yedik, bayramda Antebe gideceğimiz için eşimin minik yeğenlerine hediye aldık Dün de rapor hazırlamayla uğraştım bütün gün, akşam da erkek kardeşim aradı İzmir'e geldim, birkaç saat görüşelim diye, akşam onunla görüştük, kızarkadaşıyla tanıştık, o erken kalktı ama biz epey sohbet ettik Bugün de raporun kalan kısmını tamamlayıp online olarak gönderdim. Çıktısını alıp, imzalayıp kargo ile de göndermem gerekiyor ama asıl olan kısmı raporu tamamlayıp yollamaktı, pazartesi günü de kargo işlerini halledeceğim.
Önümüzdeki hafta devam eden iki ayrı projeyle ilgili işler var, onları halletmem lazım, bir de bayramdan önce bitirmeye çalıştığım iş var, çok fena sıkıştım yani çoooook:18::18::18:
Haftaya cumartesi Antep'e doğru yola çıkmayı düşünüyoruzBir hafta kalmayı planlıyoruz.
Benden havadisler böyle kızlar. Diyetle ilgili olarak ta İstanbulda havaalanında D&R görünce bir bakayım dedim ve Ayça Kaya'nın kitabını aldımAlır almaz okumaya başladım ve hızla ilerledim, çok hoş yazılmış bir kitap. Bu sayma işi bana mantıklı gelmişti zaten, ufak sapmalar olsa da uygulamaya çalışmanın faydalı olacağını düşünüyorum. Tek canımı sıkan benim boy-kiloma göre rakamların 5333 değil de 4232 olması, bence 5333 daha uygun 4 tahıl ve 2 et gözüme kesinlikle az göründü, en azından şimdilik
Hastalığı atlattım ama hala tam iyi hissetmiyorum, spora da başlayamadım daha, en çok onu arıyorum valla
Yarın tartı günü, herkes bol bol --- görür inşallah
Gunaydin kizlar nasilsiniz ben iyi sayilirim cok yogun gunlere girdim duzensiz plansiz kisilerin islerni takip etmek cok yorucu ve sinir birsey. Bugun cumartesi ama bugun daha da yogun olacagim yorgunum bu hafta cok. Aksam sabah dus aliyorum dinc olmak icin ustelik hic tarzim degildir ise de yariyor bazen bakiyorum bu kadar isi ben mi hallettim diye. Neslicigim bilir gecen yaz spora baslamadan onceki donemle rde cok yogundum simdi o donrmden daha yogunum ama olgunlasmisim sakinlesmisim demek ki. Sakince hallediyorum islerimi artik.bu son haftamiz dimi kizlar ya super.haftaya bugun tatil basliyor biz cumartesi de calisacagiz dort otobusu icin izin alip konyaya gidecez gorumcemde kalacagiz pazar sabah erkenden afyon otobusu ve otele varis. Orucu mekruh yapacagi icin iftara kadar suya girmeyecegiz camur banyosu masaj falan deneriz artik. Hepinizi opuyorum kendinize iyi bakin
eee bugun kimse uğramamış benden sonraben de misafirlikteydim de gelip bakayım dedim kimse yokmuş meger
esracım tahlil sonuçların beni de şaşırttı. ama kilo veren insanların vücutlarının içinde de birtakım dengesizlikler olabiliryor. Ablam 4-5 yıl önce 102 kilodan 75'e düşmüştü sonrasında safra kesesinde taş çıktı, göğüslerinde kitleler hissetti falan. ama hepsi geldi geçti çok şükür. kilo vermekle alakalı bi dengesizlik olabilir seninki de. Doktor değilim sana nasıl besleneceğini söyleyemem ama yumurta konusunda haklısın. haftada 3-4 tane yemek sorun değil diyo herkes kolestrol olsa dahi. sen zaten sağlıklı beslendiğin için özel bişey yapmana gerek olmıycaktır bence. ama uzak durman gereken ya da ağırlık vermen gereken şeyleri bir doktor ya da diyetisyenden öğrenmelisin.
bunların dışında. benim de kilo vermemin zorlaştığı dönemde yaptığım şey şuydu: yediklerimin miktarlarını arttırdım. evet doğru, azaltmadım arttırdım. ara öğünlerdeki, kahvaltıdaki, öğle yemeğimdeki ekmeklerimi, kuru meyvelerimi, kuru yemişlerimi arttırdım. ve hakkaten kilo vermeye devam ettim. çünkü vücut az besin alınca bi süre sonra metabolizma yavaşlıyo ve hızlandırmak için besin vermek gerekiyo. ama dikkat bak diyeti bıraktım demiyorum. aynen dengeli ve düzenli beslenmeye devam ederken mesela 2 dilim ekmeği 3'e çıkardım. 3 kuru kayısıyı 4'e vs.vs.Ve aç hissettiğimde mutlaka önce su içip hala açsam ağzıma sağlıklı bişiler attım.
Senin de bu dönemin geçicidir. Gelir geçer.
zaten hayatında yeni bir döneme başlıyorsun. her şey daha güzel olacak.
sevgiler....
nobetçi bilgisayar memuru olarak hemen ben laf yetiştirebiliyorum tabiki sana
kuzum sana ne iyi gecelegini sen daha iyi biliyorsun, kaldı ki sen çok bilinçlisin bu konularda o yuzden ben sana güveniyorumzaten ramazan oyle çok çok yiyemiyoruz, yediginin de tadını çıkar, izlediginin de giydiginin de keyifli birkaç haftayı çoktaan hak ettin sen uzun zamandır fazlasıyla düzenli yaşıyorsun, bu spontanelik eminim çok iyi gelecektir sana
ayrıca güzel filmler keşfedersen bu arada hemen tavsiye verebilirsin banabi diziye çok fena dadandım ondan fırsat bulursam eger zevkle izlerim tavsiyelerini
oyy canım benm tekrar tekrar teşekkür ederim utandırdın benihem bana yakıştırdıysan elbiseyi eminim sana da yakışacaktır, kilolarımız aynı boydan da pek fark yok aramızda hatta senin spor geçmişin asırlar oldugu için eminim benden çok incesindir de fıstık olursun fıstıkk resimleri bekliyorumm :126:
Tam benlik tam sevdigim bir hayat tarzi.senin icin istedigim birsey canim.beslenme ve kaliteli zaman gecirme konusunda cok dogru ve mantikli kararlar verdigini dusunuyorum ben destekliyorum.haftaici calismsmak nasil bir duyguydu.
birazdan atıyorum sana da filizim
Tşk ederim doğacım.Hafta içi çalışmamak güzelmiş yani herşeye vakit kalıyor.Hele ki benim gibi süslü bir hatunsanız 2 saat banyoda kalıp 2 saatte banyodan sonra bakım yapıp misssssler gibi olabiliyosunuz.Güzel oldu güzelll
Kokos ya ben psikolojiyi soruyorum bu bakim diyor.kiz hem sen ders icin part time calismadin mi deli kiz. Derse odaklan.bu yil az kokos ol ne olacak kokacak degilsin ya bidiksin yaaaa.
Filizim iş hayatı çok yoğun ve stresli olan biriyim ben de .Bilirsin parttime geçmeden önce büyük sıkıntılar yaşadım ve çok şükür hepsine de yetiştim.İnsan kendinde o enerjiyi buluyor ve başarabiliyor.Senin de zamanla bu düzene ayak uyduracağına eminim.Hem bak çok güzel bir tatil seni bekliyor.Bunun hayaliyle önümüzdeki günler su gibi gececek gör bak.Bu arada kuzenlerle güzel vakit geçirmişsin,stres atmak iyidir.İster lunapark ister başka bişey gülmek en güzel şeydir...
esracım tahlil sonuçların beni de şaşırttı. ama kilo veren insanların vücutlarının içinde de birtakım dengesizlikler olabiliryor. Ablam 4-5 yıl önce 102 kilodan 75'e düşmüştü sonrasında safra kesesinde taş çıktı, göğüslerinde kitleler hissetti falan. ama hepsi geldi geçti çok şükür. kilo vermekle alakalı bi dengesizlik olabilir seninki de. Doktor değilim sana nasıl besleneceğini söyleyemem ama yumurta konusunda haklısın. haftada 3-4 tane yemek sorun değil diyo herkes kolestrol olsa dahi. sen zaten sağlıklı beslendiğin için özel bişey yapmana gerek olmıycaktır bence. ama uzak durman gereken ya da ağırlık vermen gereken şeyleri bir doktor ya da diyetisyenden öğrenmelisin.
bunların dışında. benim de kilo vermemin zorlaştığı dönemde yaptığım şey şuydu: yediklerimin miktarlarını arttırdım. evet doğru, azaltmadım arttırdım. ara öğünlerdeki, kahvaltıdaki, öğle yemeğimdeki ekmeklerimi, kuru meyvelerimi, kuru yemişlerimi arttırdım. ve hakkaten kilo vermeye devam ettim. çünkü vücut az besin alınca bi süre sonra metabolizma yavaşlıyo ve hızlandırmak için besin vermek gerekiyo. ama dikkat bak diyeti bıraktım demiyorum. aynen dengeli ve düzenli beslenmeye devam ederken mesela 2 dilim ekmeği 3'e çıkardım. 3 kuru kayısıyı 4'e vs.vs.Ve aç hissettiğimde mutlaka önce su içip hala açsam ağzıma sağlıklı bişiler attım.
Senin de bu dönemin geçicidir. Gelir geçer.
zaten hayatında yeni bir döneme başlıyorsun. her şey daha güzel olacak.
sevgiler....
Neslicanım hoşgeldin; işler bu ara herkeste yoğunlaştı.Bayram arifesi sanırım ondan gerçi senin durumun farklıİnsan sevidkleriyle vakit geçirdiği zaman bu iş stresini atabiliyor senin içinde öyle olmuş.Kardeş candır Desene gelin adayıyla da tanıştın hadi hayılrısı bakalım
Kitapta haklısın kilo ve boya göre sayıları söylüyor ama 5333 lük kısımda meyve hariç diğerleriyle ben de oynayamam yetmez bana.Kaldı ki ben rptein çok seviyorum çoğu zaman artı oluyor.Tahıl da 5 yeterli bence düşürülemez.
Spor olmayınca eksik hissedengiller burayaaynen ben de senin gibyim.Bence bu bir avantaj.Biz de bunu iyi kullanıyoruz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?