Giden için mi zor, Kalan için mi ?

Cok daha buyuk dertlerin varligini ogrenmis, tecrubeli insanlar icin hic bir sey zor degil.
Anca ölenin ardindan sag kalmak zor.

Giden gitmiştir gittiği gün bitmiştir, ben gideni değil giden beni kaybetmiştir felsefesini benimsemiş bir insanım ben. Bir de gittin boynumu büktün nasıl üzüldüm bilemezsin var ama şimdi onu hiç karıştırmayalım.

Benim beyim işe gitti sabah. Ben kaldım ve evi temizleyip grup terapisine gittim. Sonra gelip yemek yaptım. Şimdi de çocuğu doyurup yatırıcam mesela. Kalana daha zor. Ben de işe gideydim dışarıdan söylerdik.

Benim de esim vefat etti belki tam olarak ayni sey degildir ama benim acimdan bence kalana daha zor çünkü elbette olecegiz ebedi vatan ahiret ama arkada kalan için hayat cok cok zor secme şansım olsa idi asla esimin olmesini istemezdim ben once vefat etmeyi tercih ederdim hayat kadin icin daha zor ve bir tanede oglum var henuz 8 aylık.... Sizin açınızdan da size zor bence aslinda cok seven icin gitmek veya kalmak fark etmek her ikisi de zor

Ayrılık zamanlarında drama bağlamaya ne meyilliyiz aslında fazla edebiyata dökülecek bir şey yok.
Olmuyorsa olmuyordur.
Seven sevilen ilişkide her bir yol bulunur.
Giden mi kalan mı daha çok üzülür klişeleri kendini teselli etmek içindir.

Kalan a zor bence giden zaten mücadele etmek istemediği için sevgisii olmadığı için gitmiştir .Kalan’ın içi yanar

Duruma göre değişir ben 2 tarafta da oldum.

Kalan tarafındaydım, karşı taraf sevmediği için gitti. Karşı taraf yeni hayata yelken açıyor sen üzüntünle kalıyorsun.

Şimdi giden tarafındayım. Karşı taraf sevmediği için gitmek istiyorum. Giderken içim yana yana gidicem ama ne yapayım yani ilgi bekleyip karşılığını alamamak ya da yarım yamalak almak çok zor. Daha fazla üzülmemek için 1 kerede kesip atmak istiyorum.

Gördüğünüz gibi giden taraf da acı çeken olabiliyor, kalan da. Değişmeyen tek şey acı çeken tarafta benim olmam

ikisini de deneyimledim..
eger seviyorsan ikisi de zor
ama gittiysen daha fazla yük oluyor omzunda..
geri de kalan biraz daha rahat..
takmiyor gorunuyorsa aldirma caktirmamaya calisiyordur.. normaldir

Bugün boşuna degmeyecek insanlar için acı cektigimi farkettim.
Kalanda gidende benim aslında,
Sevende sevmeyende benim,
Hep tekmişim ben.

Bitmesi gereken bir hikayeyse kalana niye zor olsun ki? Belki kendi de bunalmis,bitirmek istiyordu ama cesaret edemiyordu. Siz terkedince ustunden bir yuk kalkti....

Giden icin zor ya da kalan icin zor diye bir matematik yok. Gonlu kalan icin zor. Hala seven icin zor. Yarim kaldigini dusunen icin zor.
Giden siz olmussunuz ama anladigim kadariyla bedeniniz gitmis sadece. Akliniz orada hala. O zaman size zor.
Onun bedeni kalmis ama gonlu sizde mi degil mi orasini bilemeyiz. Onu o bilir. Rahat tavirlarindan da birsey cikarmayin. Erkekler bizim gibi degil cunku.

İşte benim kalmamı gerektirecek çaba göremiyorum,
Sevmemiş kendini bana mecbur hissetmiş diye düşünüyorum giden yıllarıma acıyorum bu sefer.
Bende aynı şeyleri yaşadım. Maalesef acı ama gerçek. Geriye bakma. Deneyim olarak düşün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…