döner..en azından haber almaya çalışır..
dönmese bile aklını kurcalarsınız..
eninde sonunda döner..ama döndüğünde siz onu çoktaan unutmuş olursunuz,o yüzden beklemeyin..
kızlar aslında benim istedigim geri dönmesi bizim tekrar beraber olmamız degil. şimdi o beni terk etti hak etmedigim şeyler yaptı ve gitti ya. acaba günün birinde yıllar sonra belki ,bana karşı bi şey hissetmese bile pişman olur mu ?
acaba bu kıza benden sonra noldu ne halde diye merak edip günün birinde arar mı arayıp daaüzgünüm sana yaşattıklarım için hakkını helal et vs. der mi ? bunu çok istiyorum çünkü ne biliyim içimde kalan şeyler var ,ona söylemek istedigim şeyler var, vermek istedigim dersler var... ah keşke yıllar sonra gelse kapıma tekrar.
bu hep böylemidir kızlar gidenler mutlaka geri gelir mi tecrübesi fikri olan ?
Giden geri dönseydi, rahmetli dedem dönerdi
bu soru çok tehlikeli. çünkü döner mi dönmez mi diye sorgulamaya başladığında ister istemez hayatını o odaklı yaşamaya devam ediyorsun hele ki çevrende herkes döner dediğinde döneceğinden emin olduğunda ve dönüş gerçekleşmediği takdirde o umutla birlikte yaşama sevincini yitiyorsun. döner mi demektense acaba bana gerçekten değer veren o kişi nerededir ne zaman karşıma çıkar diye geleceğe yönelik umut dolu sorular sormak inan ki hem çabuk atlatmanı hem de sana yaklaşmak isteyen kişileri tanımanı ve doğru seçimler yapmanı kolaylaştırır.
bana da herkes döner diyordu, hele ki öyle bir gidişi vardı ki içinde biraz olsun insanlık kalmış kişinin vicdan azabından en azından arayacağına inanıyordum ben de ama dönmedi ve 1 yıl oldu. "umut en büyük kötülüktür, işkenceyi uzatır" sözünü çok severim Nietzsche'nin. yaşadıklarım da bu sözün doğruluğunu kanıtlar nitelikte idi.
onsuz olamam, ondan başkasını sevemem dediğinde bir süre sonra bu gerçeğin oluyor ve sahiden kimseyle olamıyorsun; kötü giden bir ilişkinin bitmesi gerektiği gerçeğini kabullendiğinde ise zaman yeniden akmaya başlıyor. biz beklentilerle yalnızca zamanda asılı kalıyoruz. insan enkazın arasında bile kalsa çıkış yolunu bulur ve kurtulur yeter ki o enkazı benimseyip onunla bütünleşip tek gerçeği haline getirmesin.
ben de çok istiyorum ama beceremiyorum ya başkalarına şans veriyim diyorum kimse ilgi çekici gelmiyo bana. o kadar umudum var ki anlatamam kaç sene geçerse geçsin o benim olucak diyorum ve kendimi de inandırıyorum buna yalvara yakara dua ediyorum her gün bilmiyorum ne olacak bu halim çok korkuyorum ömür boyu böyle gider diye
eğer buna izin verirsen evet ömür boyu da gider maalesef söylendiği gibi zaman yaraları sarmıyor çünkü biz zamanı durduruyoruz farkında olmadan dışımızda akıp giden hayatın da bize dokunmasına izin vermiyoruz ve sihirli bir değnek gelip bizi karanlığımızdan da çıkarmıyor. bu yüzden istemek, kabullenmek ve yeniden hayata başlamak çok önemli. sanırım en büyük hatamız algılayışımız. hayatın çok farklı yönlerine olmasına rağmen bir kişiye odaklanıp yaşamamız. oysa hayat ne bir kişi üzerine kurulu ne de tek varoluş biçimi ilişkiler. öyle acılar var ki yaşamda biraz kendi içimizden çıkıp dışarıdaki dünyaya baktığımızda aslında çektiğimiz acının o kadar da büyük olmadığını anlamaya başlıyoruz. seni manevi olarak ne iyi hissettirirse onu yap derim naçizane tavsiyem. elbette dua et ama dua da bir ibadettir biliyorsun ki icabet edileceğinin yazması olduğu gibi o duanın kabul edileceği anlamına da gelmez belki başka bir surette gelir dilediklerin ama sen gözlerini kaparsan onu bile fark edemeyebilirsin. dua etmek biraz da teslim olmak değil mi birşeyi körü körüne istemek de belki duanın özüne ve ruhuna aykırıdır ki bu bambaşka bir konu...
kendini zorlama benim de hayatıma kimse girmedi henüz ama bu beni karamsarlığa sürüklemiyor o içine düştüğün çıkmaz yalnızca zihnin sana bir oyunu. kendini öyle şartlıyorsun ki inandırdıkların gerçeğin oluyor. herkesin kaçışı farklıdır ama bana kitaplar, insanlar, başkalarının acılarına duyarlılık iyi geldi. gönüllü işlerde çalışabilirsin, arkadaşlarına daha fazla vakit ayırabilirsin, imkanın varsa yeni yerler keşfedebilirsin belki böyle yazıldığında ruhsuz ve çözümsüz geliyor anlatılanlar ama benim kadar inatçı birinin inadını kırıp denediğinde başarıya ulaşmış yöntemlerse emin ol sende de işe yarar:)
güzel günler seninle olsun...
Unutursuuuuuuun... Hatta hem unutur hem umursamazsın.
hiç sanmam canım ya herkes böyle diyo ama o çok zor işte. sıradan bi ilişki sıradan bi aşk degildi o benim için unutamam ah keşke becerebilsem..
bende iki yıllık bir ilişkimi geçen hafta bitirdim. bitirdik daha doğrusu. evet çok zor bende şuanda bunu yaşıyorum ama inan değmeyen biri için hayatını mahvetmeye gerek yok. rabbime dönsün diye değilde hayırlısı neyse o olsun diye dua et. seni mutlu edecek olan şey hayırlı olan neyse odur bence. bende hep öyle dua ediyorum. hatta benim içinde dua edin lütfen hakkımda hayırlı olanı nasip etsin rabbim diye.
eğer inanırsan becerebilirsin canım.
tamam canım birbirimize dua edelim ya inş atlatırız bu zor günleri. gün içinde kendimi yine oyalıyorum da geceleri sürekli aklımda agla agla bi hal oldum ne zamana kadar sürecek bu durum bilmiyorum bi de içimde sürekli geri dönücek diye bi umut taşıyorum şaçma ama bu düşünceyi atamıyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?