Gitmek bilmeyen misafir

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin tez zamanda. Babane toruna nasıl kıyar.Off.Birakacaginiz kimse yokmu.

Dedim ya herkes aynı fikirde olmaya bilir. Çok normal.Benim verdiğim örneği de beğenmemiş olabilirsiniz. Ama niye rahatsız oldunuz ki

insan insana muhtaç oluyor maalesef yaşlılıkla da alakası yok.bir telefon bekliyor destek bekliyor .şu sitede bir üyeye yorum yapıyoruz belki de hayatı değişiyor sorunu çözülüyor değil mi?saygıyla tartıştıktan sonra ben eleştiriye açığım .herşeyin doğrusunu da ben bilecek değilim aynı diğer üyelerin bilemeyeceği gibi.

Çok geçmiş olsun. Allah şifa versin tez zamanda. Babane toruna nasıl kıyar.Off.Birakacaginiz kimse yokmu.
Çok teşekkür ederim Allah razı olsun.Kiyiyor işte. Çocuğum olmadıgi zamanda da torun torun diyordu.simde yüzüne baktığı yok. Bırakacak kimsem yok malesef

Sokağa atmak ile alakasi yok. O günleri hesaplayarak adim atilmali. Bu bir.

Iki ise, her yaşli ayni değil. Paşa hayatini sevip ancak çok pis yaşlilar var. Yaşli olduklarindan dolayi değil bu pislil, umursamazlik, alişkanlik. Her insan ayni hijiyene sahip değil. Böylelerine 'bakmak' zor olan. Konu sahibini rahat ettirmek istemiyorlar.

Işte bu salt "yaşlilar beaa, saygi duymak lazim" düşüncesi ile jenerasyonlardir kadinlar hirpalaniyor. Anlayiş sifir çünkü. Hiç yaşli ile beraber yaşadinmi bilmiyorum, ama çok zor birşey.

Ki alternatifler var. Evlatlar beraber ev tutarlar, bakici tutarlar, temizlikci, .. artik ne gerekirse. Aradada evlat kendisi gider çorba ne bilim ne götürüp. O şekilde evlatta koşa koşa gider, daha istekli olur.

Kendim için ben olabildikçe kendi evimde kalmak isterim. Temizlikci tutarim. Elimden geldiği kadar dinç kalmak isterim, kendi işimi görmek isterim. Ola ki artik evimde kalmak mümkün değil, yaşlilar yurdunu seçerim. Benim çocuğum benim aileme dahil, ben onu dünyaya getirdim. Benim ona bakmam ile, onun bana bakmasi ayni değil. Onun kendi farkli ailesi ve yaşantisi oluyor. Onun ailesine dahil olmak daha farkli oluyor.

[/QUOTE]
Evet çünkü yaşlandiğinda, birey olmayi birakmiyorsun. Çocuk doğurmayanlar ne yapiyor sence? Çocuğu vefat etmiş? Başka kitada yaşayan?

Cocuk ne için yapiliyor? Sigorta olarakmi?

Yaşlilktan önce, çocuk dişi kendi hayatin, hobilerin olmali. Cocuğum büyüsün, gezme hayali kuruyorim mesela. Şimdiden bile çesitli kurslara gidiyorum.

Türk kültüründe varsa yoksa çocuğa veriliyor. Ama koşullu. Ilerde bize bakar diye. Ki bakan çocuk bile değil, hep onun eşi oluyor.

Kapi kapi gezmeye gerek yok. Ev tutarsin, temizlikci tutarsin yeter. Ben kizim ile eğlenmek isterim, sohbet isterim beraber bir pasta bir kahve isterim. Bu kadar. O genç yaşinda, hem iş, hem aile hem,.. hayat stressini yaşarken, bana bakmasini istemem. Bakim değil, sevgi isterim ben.

Evet çünkü yaşlandiğinda, birey olmayi birakmiyorsun. Çocuk doğurmayanlar ne yapiyor sence? Çocuğu vefat etmiş? Başka kitada yaşayan?

Cocuk ne için yapiliyor? Sigorta olarakmi?

Yaşlilktan önce, çocuk dişi kendi hayatin, hobilerin olmali. Cocuğum büyüsün, gezme hayali kuruyorim mesela. Şimdiden bile çesitli kurslara gidiyorum.

Türk kültüründe varsa yoksa çocuğa veriliyor. Ama koşullu. Ilerde bize bakar diye. Ki bakan çocuk bile değil, hep onun eşi oluyor.

Kapi kapi gezmeye gerek yok. Ev tutarsin, temizlikci tutarsin yeter. Ben kizim ile eğlenmek isterim, sohbet isterim beraber bir pasta bir kahve isterim. Bu kadar. O genç yaşinda, hem iş, hem aile hem,.. hayat stressini yaşarken, bana bakmasini istemem. Bakim değil, sevgi isterim ben.
[/QUOTE]
işte dengeyi iyi tutturmak lazım ki kimse zor durumda kalmasın.evlada fazla fedakarlıkta hastalık normal değil

Yay burcumusunuz acaba gerçekten merak ettim konudan bağımsız olacak ama

Allah yardımcınız olsun , çok geçmiş olsun. Umarım sağlığınıza kavuşur ve ne kadar güçlü bir kadın /anne olduğunuzu herkese gösterirsiniz.

Esinize baktıysa zamanında çocuklarına da bakmıştır değil mi? Kayinvalideniz demeli ki o kadar çocuğuma da baktı yardım etti bana diye. Zor geliyorsa para katar kardeşler bakıcı tutarlar ve sık sık gider gelir göz kulak olurlar. Ya da emekli maaşları varsa .

Herkese kolay geliyor . Bende nefsim olmasın yaşlı bakayım sevap alayim isterim . Fakat büyüklü evde büyümeyen birine yaşla ile yaşamak zor. Kaldi ki diğerine bile zor gelir.

Yaşlılarla yaşamak kolay değil hele ki bizim insanımız yaşlandıkça bunun altına sığınarak çat çat geğiriyorlar ve temizliklerini yapmıyorlar. Az daha yüz bulsalar altlarına yapacaklar.

Yaşlıyız ayağına kendilerini bile yıkatiyorlar.

Bu insanlar yaşlı fakat engelli değiller . Yorulurlar ama cabalamalilarki ozaman gelinleri kıyamaz kosar yardıma zaten.

Babannem de geğirir sofranın ortasında okadar gıcık oluyorum ki. Yaşlı diye tolere etmek zorunda değilim. Yaşlanınca zekada problem olmuyor . İnsanın sadece bedeni yaşlanıyor ruhu değil .

Babannem sifonu çekmez temiz bırakmaz. Evde 2 tuvalet var oturmaliya gir deriz bari diğerine rahat girelim misafir gelirse falan diye .. ama ısrarla ikisine de girer.

Çok çok zor oluyor yaşlılar.. neyseki evlendim babannemi çok severim özlerim ama aynı evde yaşamak asla istemem .

Burada sevap söyle böyle diyenler böylesine inanın katlanmaz. Ahireti için katlananlar da söylene söylene söylene mecbur kaldıkları için bakarlar. Bu durumda içlerine sinmez haliyle ahirette daha kötü olucaz söylemekten diye korkarlar.

Ben senin yerinde olsam eşimle konuşurum. Cocukları varken bana düşmez derim.
Eşim bana baktılar derse evlatlarına da bakmislardir.
Sen bakmıyorsun ben bakıyorum. Ve bakabilmek çok isterim ama nefis taşıyorum çok zorlanıyorum.. Sen bakmak istiyorsan bakabilirsin ama ben mecbur değilim derim ..Net olurum.

Eşimin babannesini bi kackere bize kalmaya getirmek isted8ler tatile gideceklerdi. Nabız yokluyorlar ve devamı gelecekti. Napicaz napicaz dedikçe Eşim bize çağırdı

Ben net ama kırmadan çocukları varken bana düşmez dedim kayinvalideme.babannesi esimin bu konuşmayı bilmiyor..başka çocukları var üstelik evlatlarına kadın çok yardımcı oluyor her anlamda . Evlatlarının el üstünde tutması gerekir .

Ben kaldıramam uzun süreli misafir yaşlı genç farketmez .. Ben kaldirabilicek biri değilim insanları üzmek sonradan surat asmak ima etmek yerine başta fikrimi söyledim ve geri çekildiler. Bu yapımı da pek sevmiyorum kendi ailemden biri gelince de uzaktayım bide . Bi kaç gün sonra daralıyorum kafam kaldırmıyor.

Üç aydır surat asmadan, kalp kırmadan idare etmişsiniz. Biraz daha idare etmeye çalışın. Belli ki kırsanız daha çok uzuelcek birisiniz. Ben çocuklarına da hayret ettim nasıl rahat ediyorlar ama belli ki anlayacak insanlar değiller, işlerine geliyor. Biraz daha işinize kolaylaştıran, temizliğe dikkat eden insanlar olsalar daha rahat atlatırdınız. Bu sorunu sanırım eşinizle çözmeniz lazım. Eşiniz ısrarla davet ediyor sizin yanınızda da rahat ediyolar. Bu yüzden rahatsız olduğunuzu anlamazlar ya da anlamak istemezler. Allah yardımcınız olsun.

Neden sizdeler , bu durumu eşinizle konuşun hatta gerekirse çok hizmet etmeyin kendiliğinden giderler , yani neden sizdeler 3 aydır çok tuhaf..

Al çocuğu biraz annenlere git. Kocan çok seviyor ilgilenmek istiyorsa kendi baksın.

3 aylik misafirlik mi olurmus? Kendi evleri yok mu? Ben olsam eşime açıkça söylerim. O da uygun bir dille konuşsun. Kendi ozbakimlarini yapabilen ve kendi çatıları olan iki insansa, niye hala kalmakta israrcilar ki? Bir de temiz değiller demişsiniz. O kısmı zaten ömür bitirir. Rahmetli babaannem yemek yedikten sonra eliyle ağzını siler, eh ben doydum der sonra geçer koltuğa otururdu. Tuvalete de kendi taharet beziyle girerdi ve ellerini yıkamadan cikardi o zamanlar çocuktum sorgulamazdim. Şimdi düşününce insan delircek gibi oluyor

Gercekten cok zor bi durum.yasamayan bilemez.bekarken babaannem her sene gelir 3 ay kalirdi.en son 2 yil araliksiz bizde kaldi.sizinki yine iyi babaannem asiri pasakliydi.annem delirirdi ama ses etmezdi.sizde birazcik sabirli olun allah rizasi icin yapin.hepimiz yaslanicaz evet zor ama hem sabir cekin.benimde kv ve kp yaşli onlar geldiginde ne kadar zorlansamda yine de allah rizasi icin diyorum.emin olun yaslilara bakanlara allah karsiligini verir.

rabbim tez zamanda şifa versin size ve bütün hastalara inş ,

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…